collapse collapse

* Ratuhati di Facebook

* Carian


* Profile

 
 
Welcome, Guest. Please login or register.

Author Topic: Rasa Down Sangat,Beri ku Kekuatan YaAllah  (Read 991 times)

Offline MiszQaseeh

  • Topaz
  • *
  • Posts: 10
  • Suka? +0/-0
Rasa Down Sangat,Beri ku Kekuatan YaAllah
« on: March 10, 2017, 04:55:31 PM »
Salam semua... Qaseeh ingin bercerita Kepada Rakan Semua,,
Qaseeh dah berkahwin 11 bulan n belom ada rezeki anak...xpernah lekat @gugur pown.... tiap bulan dari bulan pertama qaseeh kahwin, qaseeh mengharap sngat utk rezeki anak... tetapi mgkin blom de rezeki Qaseeh.. bulan depan nak masuk setahun dah.... Qaseeh pernah sekali kena chemical pregnancy.... time tue qaseeh check upt sblom due period... n mse time due period tue qaseeh period.... rasa sedih sangat ...
semenjak dari tue... qaseeh tak pernah jumpe double line kalau check upt.... n dalam 4-5 bulan... period qaseeh tetap n datang ontime.... qaseeh xkisah skurang2 nya period dtg....cycle qaseeh 28 hari tepat....cuma bulan lepas jex... cycle qaseeh jd 30 hari... tue qaseeh tawu qaseeh ovulasi lambat. ..

cycle nie.... qaseeh rase lain...dari bulan2 yang lain... hampir setiap hari selepas ovulasi... qaseeh sakit belakang n kram perut.... dan keluar banyak keputihan macam tengah hari subur tue..

Dan skrg dah lewat datang bulan 3 hari..... hari kdua tak datang bulan tue..qaseeh ade check upt pakai upt yg dh lme qaseeh xgnew(simpan stock) n double line tp 1 g line samar sangat...

pas tue hari nie.. qaseeh ade cuba check upt pkai dip n tell strip yg baru beli semalam.. tapi takde hnya ade 1 line jex..

Sekarang Qaseeh confius... qaseeh preggy ke tak..... tak tahu nak percaya yang mana... tapi semenjak 3-4 bulan nie... cycle qaseeh tetap 28 qaseeh xpernah lewat... tp skg dh cycle 33??  berkemungkinan ke qaseeh preggy??

n persoalannya... result upt double line tue accurate ke... sbb qaseeh dh lame simpan...
n upt dip n tell tue.. berkemungkinan ke bgy result salah...hmmm qaseeh btol2 confius....

Qaseeh tak sanggup kecewa.., qaseeh sangat2 mengharap..  utk bulan nie ade kabar gembira untuk qaseeh dan suami...

sekarang qaseeh down.... takot,risau... perasaan bercampur baur..selagi cik p xdtg....

Mudah2 han ada rakan-rakan yang boleh beri pandangan .... maaf sekiranya cerita sye nie terlalu panjang...

Sekian,



 





Offline princess izarika

  • Delima
  • *
  • Posts: 511
  • Suka? +1/-0
    • http://izarikaluvdiary.blogspot.com/
Re: Rasa Down Sangat,Beri ku Kekuatan YaAllah
« Reply #1 on: March 13, 2017, 08:41:01 AM »
Waslm Qaseeh....
just think +ve, ingt mcm ni, kalau ada rezeki takkan ke mana punya. Kalau bukan rezeki kita walaupun dah pregnant akan gugur juga. so tak perlulah nak rasa stree ya qaseeh. Bykkan berdoa, insyaAllah akan ada rezeki qaseeh nanti.

cuba tgg seminggu lagi beli  UPT lain dan buat test, stresskan diri sendiri pikirkan semua ni pun xguna taw.

Offline angah_ainie

  • Topaz
  • *
  • Posts: 5
  • Suka? +0/-0
Re: Rasa Down Sangat,Beri ku Kekuatan YaAllah
« Reply #2 on: March 13, 2017, 10:40:10 AM »
Wassalam, qaseh. betul cakap izarika. think positif. Lagi satu, jangan fikir sangat untuk pregnant sebab pemikiran tu akan buat kita rasa simptomp preggy tapi tak pregnant pun. pendapat angah, qaseh teruskan aktiviti seharian macam biasa tanpa stresskan minda dengan anak. dulu angah mula2 kahwin, setiap bulan check upt. tapi bila dah tiga bulan check takde jugak, angah decide nak enjoy je dulu berdua dengan suami. dalam masa yang sama angah gi urut untuk betulkan mana-mana urat yang terganggu. lepas tu nikmati je alam perkahwinan berdua dengan suami. alhamdulillah, di saat  tak terfikir pasal anak, angah pregnant tanpa sedar sebab dah tak kisah pun period datang bila ke apa.

so, qaseh, just move on. sebab Allah adalah perancang yang terbaik. sampai masa, tanpa qaseh sedar, insyaAllah ada rezeki menanti qaseh sekeluarga....positif k...

Offline MiszQaseeh

  • Topaz
  • *
  • Posts: 10
  • Suka? +0/-0
Re: Rasa Down Sangat,Beri ku Kekuatan YaAllah
« Reply #3 on: March 13, 2017, 03:33:11 PM »
Thanks Prince n Angah Atas pandangannya.....

Qaseh memang tiap bulan mengharap akan dapat bby... tapi bile dah period...qaseeh akn redha n truskan usaha... tapi... cycle nie lain ckit.... sejak dari ovulasi tue qaseeh dh rsew tak sedap badan .... tapi yang lewat cik p nie la  yang bwt qaseeh terttanya2...n mengharap.... sebab qaseeh tak pernah lewat cik p..  skrg dh msok 7 ari cik p xdtg lagi.. skrg qaseeh takot nk bwt upt balik.... Ntah... xtwu la bile nk bwt upt.... qaseeh takot qaseeh strees pikir sebab tue die xkuar.... tp klw ikotkn period yg lepas pown qaseeh mengharap jugk tp mr p tetap dtg tepat pada waktunya..

Bwt Pengetahuan angah cycle lepan cycle nie.... qaseeh ade berurut jugak.... dalam setahun kahwin nie xpnah berurut...

Sekarang qaseeh nk tggu smpai 2 minggu tak datang cik p..baru qaseeh nk bwt upt.... doakan yang terbaik bwt qaseeh k...Amin...

Offline angah_ainie

  • Topaz
  • *
  • Posts: 5
  • Suka? +0/-0
Re: Rasa Down Sangat,Beri ku Kekuatan YaAllah
« Reply #4 on: March 15, 2017, 09:06:43 PM »
amiinnnn...angah dulu pun lepas urut dan sengkak baru lekat... insyaAllah, ada rezeki qaseh tak lama lagi...jangan stress2 k...

Offline MiszQaseeh

  • Topaz
  • *
  • Posts: 10
  • Suka? +0/-0
Re: Rasa Down Sangat,Beri ku Kekuatan YaAllah
« Reply #5 on: March 18, 2017, 10:32:05 AM »
Qaseeh masih tak datang p lagi... kalau ikotkan dh 41 cycle....dah 11 hari delay cik p... kemungkinan ke qaseeh preggy....Qaseeh nak tanya?? kalau setiap bulan cycle tetap 28-30 hari...kemungkinan ke hormon boleh tak stabil....betol2 confius.... Hari ke-9 check gnew clear blue digital but 'not pregnant'...

Offline liyana89

  • Topaz
  • *
  • Posts: 32
  • Suka? +0/-0
  • Harapan dan Penantian
Re: Rasa Down Sangat,Beri ku Kekuatan YaAllah
« Reply #6 on: March 21, 2017, 11:30:11 AM »
Assalamulaikum, :)

Qaseeh kalau boleh jangan la terlalu stress ya, In shaa Allah moga2 ada rezeki awak.. kalau dah lewat period tu kalau boleh jagalah selok2nya.. rezeki Allah kan mana nak dijangka.. btw tahun ni, 2thun usia perkahwinan saya, masih belum dikurniakan rezeki sikecil.. In shaa Allah masih menanti dan terus berusaha.. perasaan masuk 1st year mcm awk pn kita pernah merasa.. tiap2 bulan rasa kecewa bila ms.P menjelma, down jangan cakap.. siap menangis dalam toilet, bila dapat tahu org keliling terdekat cepat lekat.. tapi hati ini kena belajar jadi kuat dan kena sentiasa positif... Allah dengar dan tahu usaha kita.. In shaa Allah.. doakan saya juga ya.

Offline MiszQaseeh

  • Topaz
  • *
  • Posts: 10
  • Suka? +0/-0
Re: Rasa Down Sangat,Beri ku Kekuatan YaAllah
« Reply #7 on: March 29, 2017, 10:58:43 AM »
Salam Semua, Qaseeh nak bagi tahu... Qaseeh dah masok 22 hari dah xdtg cik p lagi... memang takde apa-apa tanda.cuma sekarang sakit pinggang n punggung .... and kuat sangat makan... Hari ke 19 qaseeh ade cik upt masa pagi...then memang naik dua line.... memag tak percaya sebab qaseeh ade test sebelum-sebelum tu tapi naik 1 line..1 line lagi samar sangat2... selepas tue keesokannya qaseeh pergi jumpa doktor.... scan perut tapi dokter kata tak nampak apa-apa...buat upt pown negatif... frust sangat masa tue....jadi sekarang dokter suruh tunggu 2 minggu lagi...kalau tak datang cik p.... Sekarang Qaseeh tak tahu apa status qaseeh....

Pada Liyana,qaseeh paham sangat- sangat perasaan awk...cam mana mengharap tiap bulan untuk preggy.... rasa kecewa sangat kalau cik p datang tepat kan... tapi perasaan qaseeh sekarang lagi double2 kecewa.... tak datang cik p... pernah buat upt positif.... tapi dokter cakap tak mengandung...Sekarang qaseeh jalani kehidupan cam biasa... kadang- kadang ade terpikir jugak nape diuji cam nie.... tapi apa hak kita untuk persoalkan kan... qaseeh harap sangat penantian qaseeh nie tak sia-sia...  Aamin.

Offline yayarin

  • Nilam
  • *
  • Posts: 257
  • Suka? +0/-0
  • ~Semua Untuk Mu~
Re: Rasa Down Sangat,Beri ku Kekuatan YaAllah
« Reply #8 on: April 18, 2017, 03:31:56 PM »
Salam Semua, Qaseeh nak bagi tahu... Qaseeh dah masok 22 hari dah xdtg cik p lagi... memang takde apa-apa tanda.cuma sekarang sakit pinggang n punggung .... and kuat sangat makan... Hari ke 19 qaseeh ade cik upt masa pagi...then memang naik dua line.... memag tak percaya sebab qaseeh ade test sebelum-sebelum tu tapi naik 1 line..1 line lagi samar sangat2... selepas tue keesokannya qaseeh pergi jumpa doktor.... scan perut tapi dokter kata tak nampak apa-apa...buat upt pown negatif... frust sangat masa tue....jadi sekarang dokter suruh tunggu 2 minggu lagi...kalau tak datang cik p.... Sekarang Qaseeh tak tahu apa status qaseeh....

Pada Liyana,qaseeh paham sangat- sangat perasaan awk...cam mana mengharap tiap bulan untuk preggy.... rasa kecewa sangat kalau cik p datang tepat kan... tapi perasaan qaseeh sekarang lagi double2 kecewa.... tak datang cik p... pernah buat upt positif.... tapi dokter cakap tak mengandung...Sekarang qaseeh jalani kehidupan cam biasa... kadang- kadang ade terpikir jugak nape diuji cam nie.... tapi apa hak kita untuk persoalkan kan... qaseeh harap sangat penantian qaseeh nie tak sia-sia...  Aamin.

skrg apa citer? biasa klu awal2 preggy scan mmg xnmpk apa pon lg..



Offline MiszQaseeh

  • Topaz
  • *
  • Posts: 10
  • Suka? +0/-0
Re: Rasa Down Sangat,Beri ku Kekuatan YaAllah
« Reply #9 on: April 20, 2017, 11:35:44 PM »
Salam Yayarin,Qaseeh masih tak datang cik p...dh masok 45 ari..... qaseeh betul2 confused...sebab tak pernah lewat cam nie...2 hari lepas qaseeh ingat qaseeh datang cik p...sebab ade keluar lendir coklat campur darah...siap senggugut lagi... kol 7 malam...malam tue qaseeh tdoe pakai pad....tak boleh tdoe sakit perut sangat cam senggugut.....tapi keesokannya qaseeh bangun tdoe tgok takde pape darah pown...hari nie dh msok hari ke -3 masih xde darah keluar..
tak tahu la qaseeh sakit apemmm risaw sangat...

Semalam qaseeh pergi klinik... sebab sakit belakang sangat2. dokter ckp sakit urat.... then qaseeh mintak dokter scan perut...die kate rahim ok... n baby xde pown.... kalau ikotkan qaseeh dh lewat sebulan.... mungkin qaseeh memang tak preggy.... sekarang qaseeh redha... n masih menunggu cik p datang.... qaseeh sedih la... sepanjang setahun kahwin...tak pernah jadi cam nie..... risaw sangat.... perlu kah qaseeh makan ubat turun period??

Prnah tak rakan2 jadi cam nie.... kalau ade boley kongsi kt sini... dharap ade yang dapat bagi pandangan... :(

Offline ima

  • Berlian
  • *
  • Posts: 1211
  • Suka? +0/-0
  • Iftah Izzul anugerah terindah ibu ayah
Re: Rasa Down Sangat,Beri ku Kekuatan YaAllah
« Reply #10 on: June 07, 2017, 01:32:46 PM »
as salam qaseeh..ada apa2 update ke pasal cik p awk yg masih belum datang?kalau awk cakap nak ambil ubat untuk turunkan period rasa nanti dulu kot..pergi hospital sakit puan dulu cek secara detail apa masalah awk sbb awk mcm sy period on time xpernah delay..sy pun nak tau apa sebab bole jadi period xmuncul2 tu,,

 


IKLAN

IKLAN PENAJA