+-

+-User

Welcome, Guest.
Please login or register.
 
 
 
Forgot your password?

Menu

Portal Ratuhati.com
Adab-adab Berforum
Mengenai Forum - FAQ
Bagaimana Mahu Mengiklan

+-Stats

Members
Total Members: 11019
Latest: edward745
New This Month: 100
New This Week: 14
New Today: 3
Stats
Total Posts: 447537
Total Topics: 7499
Most Online Today: 296
Most Online Ever: 441
(February 18, 2013, 04:28:13 PM)
Users Online
Members: 14
Guests: 235
Total: 249

Author Topic: Klinik Pakar Kanak-kanak  (Read 15947 times)

Offline arnisya

  • Peniaga
  • Nilam
  • *
  • Posts: 433
  • Suka? +4/-0
Klinik Pakar Kanak-kanak
« on: January 04, 2011, 09:12:25 AM »
Salam Forumers,

Selalu kita bincangkan tentang hospital check up pregnancy n kelahiran je. Apakata kita bincangkan tentang pakar kanak2 yg terdapat di kawasan masing2. Dan blh juga kita senaraikan pakar kanak2. Saya mulakan di Shah Alam, kalu ada sape2 yg tahu blh jugak bg info ya.

Setiap hospital mesti ada pakar kanak2, kalu klinik kanak2 di Shah Alam yg saya tahu Klinik Adek di sek 9.
www.blossommommy.blogspot.com
www.facebook.com/blossommommy
Vitamin ibu mengandung, berpantang, menyusu dan kulit cantik


Offline Ashila

  • Berlian
  • *
  • Posts: 2796
  • Suka? +16/-0
  • Mummy Myra
Re: Klinik Pakar Kanak-kanak
« Reply #1 on: January 04, 2011, 09:26:40 AM »
sy checkup anak dengan pakar kanak2 kat Shah Alam Specialist Hospital, seksyen 19..
dengan Paed, Dr Nazir..



Offline mygenesis (yana)

  • Berlian
  • *
  • Posts: 2935
  • Suka? +18/-0
  • life is full of ups and downs..handle with prayer
Re: Klinik Pakar Kanak-kanak
« Reply #2 on: January 04, 2011, 09:49:40 AM »
yana baru nk bukak thread ni.ekeke.n kalau bule mayb kita bule share no fon skali ke kan? ok ke x paed 2, kos dia ok ke x..

ok mcm yana, paed ayesha utk check up n immunization mmg akan jumpa Dr. Anna Padmavathy kt PCMC.this is my fav paed la.sbb sgt caring, bubly n very detail.n satu lagi dia sgt support BF.yana sgt rekemen paed ni.

tp kalau sakit sikit2 kitorang akan bawak dia ke samada Klinik Pakar Kanak2 Pelangi kt Jln Genting Kelang 2 atau Klinik Pakar Kanak2 Shanaliza kt wangsa maju.

bg yana kedua2 klinik ni ada pro n con dia.mcm kalau g klinik shanaliza pls call dulu ask for Dr.Shanaliza.ada srg doktor locum paed dr hosp subang jaya kalau x silap.sgt la x mesra.marah2.huh! kena sekali dgn dia.serik rasa.tp kalau ngn dr shanaliza, dia baik n caring.tp kos kt sini agak pricey la.

ada satu paed yg org rekemen kt area wangsa maju Dr. Nazri kalau x silap kat pusat perubatan naluri.org cakap dia baik.tp x pernah g lagi la


Offline arnisya

  • Peniaga
  • Nilam
  • *
  • Posts: 433
  • Suka? +4/-0
Re: Klinik Pakar Kanak-kanak
« Reply #3 on: January 04, 2011, 09:58:08 AM »
Macam saya hr tu pegi check up anak sbb dia nampak kekuningan slps 2 minggu dilahirkan, memikirkan kalu p jumpa doc biasa mungkin tk dpt jawapan yg memuaskan atau dia akan nasihatkan terus ke hospital, so saya jumpa pakar kanak2 ni namanya Dr. Amdan, Alhamdullilah docnya baik dan lemah lembut, consultation dia pun bagus dan dia mmg menyokong penyusuan susu ibu. Bayaran consultation dia dlm RM50, yg pasti kuning anak saya tak teruk dan tak perlu ambil darah.

Mungkin akan dtg saya akan bawa bb saya utk check up n cucuk di sini.

Anak saya yg kedua dulu slalu check up n cucuk dgn Dr Roliza, sbb masa tu mmg bersalin di DEMC.
www.blossommommy.blogspot.com
www.facebook.com/blossommommy
Vitamin ibu mengandung, berpantang, menyusu dan kulit cantik

Offline Rozy

  • Delima
  • *
  • Posts: 1103
  • Suka? +10/-0
  • Nice Knowing You!
    • R.U.M.A.H.K.A.M.I
Re: Klinik Pakar Kanak-kanak
« Reply #4 on: January 04, 2011, 10:08:51 AM »
Klinik Pakar Kanak2 yg saya suka pi:-

di parit buntaq - Klinik Ho.
di sungai petani - Klinik...hmm..alamak terlupa lak.. nnati bila dah teringat saya update balik..

yg pastinya kalau budak2 ni tak sihat..pi jaa klinik mana pun sure tak ok ok gak..
kena pi gak klinik ni, jap ja dah ok..
 may be sebab ubat dia mmg spesifik tuk kanak2 kot.
R.U.M.A.H.K.A.M.I - http://arryrozy.blogspot.com
Rozy - wifey to  Hazari and Ummi to Hadiff Raef (30.9.08) and Husna Raihannah (1.7.10)


Offline mygenesis (yana)

  • Berlian
  • *
  • Posts: 2935
  • Suka? +18/-0
  • life is full of ups and downs..handle with prayer
Re: Klinik Pakar Kanak-kanak
« Reply #5 on: January 04, 2011, 10:13:14 AM »
Klinik Pakar Kanak2 yg saya suka pi:-

di parit buntaq - Klinik Ho.
di sungai petani - Klinik...hmm..alamak terlupa lak.. nnati bila dah teringat saya update balik..

yg pastinya kalau budak2 ni tak sihat..pi jaa klinik mana pun sure tak ok ok gak..
kena pi gak klinik ni, jap ja dah ok..
 may be sebab ubat dia mmg spesifik tuk kanak2 kot.

kt sg petani klinik yg sblh ambank sg petani dkt central square 2 yana pernah p.tp mak ai tunggu punya lama.doktor dia x macam doktor.hehe.pakai cincai2 ja x konfiden.hehe.

satu lg kat sg petani kat Taman Patani Jaya.Klinik Pakar Kanak2 Harcharan.ini paed suami yana n adik beradik dia.hehe.sgt senior n tua doktor ni.


Offline Rozy

  • Delima
  • *
  • Posts: 1103
  • Suka? +10/-0
  • Nice Knowing You!
    • R.U.M.A.H.K.A.M.I
Re: Klinik Pakar Kanak-kanak
« Reply #6 on: January 04, 2011, 10:51:53 AM »
haa yg tulaa yana..dokte yg pakai cincai cincai dan kena tunggu lama...
suka sangat ngan dokte tuu sebab murah nasihat dan check betul2..
kalau nakpi kena wat appointment kalau tak berjanggut tunggu...
sorang patient masuk sengah jam...mcm2 info dia bagitaw...
i loike!!  ;D
dalam bilik dia ada macam2 menan..dan dia sangatlaa friendly dgn patient2 kecik dia..
Hadiff pun suka kalau pi klinik.
ubat dia pun sedap..so taklaa susah sgt nak bg budak2 ni makan.
R.U.M.A.H.K.A.M.I - http://arryrozy.blogspot.com
Rozy - wifey to  Hazari and Ummi to Hadiff Raef (30.9.08) and Husna Raihannah (1.7.10)

Offline Wina

  • Delima
  • *
  • Posts: 826
  • Suka? +6/-0
  • blessed with a beautiful life
    • ? Yaadein ?
Re: Klinik Pakar Kanak-kanak
« Reply #7 on: January 04, 2011, 11:04:23 AM »
Kira sejak lahir cucuk bulanan kat klinik biasa je, Klinik Famili

alhamdulilah so far dia tak pernah lagi jatuh sakit yang teruk sampai kena pegi jumpa pakar so kalau sakit

Offline Ashila

  • Berlian
  • *
  • Posts: 2796
  • Suka? +16/-0
  • Mummy Myra
Re: Klinik Pakar Kanak-kanak
« Reply #8 on: January 04, 2011, 11:17:57 AM »
wina, sy checkup anak dengan pakar sebab kebetulan bersalin kat hospital tu dan dari baby lahir Paed yg check die..
so continue jer dengan Paed yang sama..
tak semestinye sakit teruk saje kena jumpa pakar kan...
lebih kepada personal consultation sebenarnye...
lagipun jumpa pakar kanak2 sebab nak ambil optional immunisation...



Offline IdayaH_ChaN

  • Delima
  • *
  • Posts: 1000
  • Suka? +1/-0
  • I Love My Family
Re: Klinik Pakar Kanak-kanak
« Reply #9 on: January 04, 2011, 12:07:46 PM »
Klinik Pakar Kanak2 yg saya suka pi:-

di parit buntaq - Klinik Ho.
di sungai petani - Klinik...hmm..alamak terlupa lak.. nnati bila dah teringat saya update balik..

yg pastinya kalau budak2 ni tak sihat..pi jaa klinik mana pun sure tak ok ok gak..
kena pi gak klinik ni, jap ja dah ok..
 may be sebab ubat dia mmg spesifik tuk kanak2 kot.

klinik kanak2 dekat area seberang rozy tau tak??/



Offline lovelyrose

  • Nilam
  • *
  • Posts: 253
  • Suka? +0/-0
Re: Klinik Pakar Kanak-kanak
« Reply #10 on: January 04, 2011, 12:12:11 PM »
Dr Hasmawati (kalau tak silap)
Klinik Pakar Wanita dan Kanak2 Desa Melawati
A-0-21 Jalan 2/4c
Desa Melawati
53100 KL
03-41051962

hari tu saya g buat 3d4d kat klinik ni
ada 2 Dr kat sini..1gynea 1lagi peads
yg peads ni saya tgk sangat baik n caring

Offline kiah

  • Berlian
  • *
  • Posts: 1618
  • Suka? +3/-0
Re: Klinik Pakar Kanak-kanak
« Reply #11 on: January 04, 2011, 01:41:50 PM »
klinik kanak2 dekat area seberang rozy tau tak??/
umi,nie belah BM la..kiah pernah p klinik pakar kanak2 tan..kt taman sg rambai..kt KPJ pun ok..kiah sk ngan dr mohamad shabodin sarik..caring sgt..
 

Offline Rozy

  • Delima
  • *
  • Posts: 1103
  • Suka? +10/-0
  • Nice Knowing You!
    • R.U.M.A.H.K.A.M.I
Re: Klinik Pakar Kanak-kanak
« Reply #12 on: January 04, 2011, 02:07:14 PM »
klinik kanak2 dekat area seberang rozy tau tak??/

ada satu klinik kanak2 OH kat belah perda ni..tp tak pernah pi.
umah saya lagi dekat kalau tala pi sungai petani.
R.U.M.A.H.K.A.M.I - http://arryrozy.blogspot.com
Rozy - wifey to  Hazari and Ummi to Hadiff Raef (30.9.08) and Husna Raihannah (1.7.10)

Offline kiah

  • Berlian
  • *
  • Posts: 1618
  • Suka? +3/-0
Re: Klinik Pakar Kanak-kanak
« Reply #13 on: January 04, 2011, 02:24:03 PM »
ada satu klinik kanak2 OH kat belah perda ni..tp tak pernah pi.
umah saya lagi dekat kalau tala pi sungai petani.
aah..btl2 k,rozy..kt perda ada klinik OH tu..tp kiah pun x pernah p lg even rumah dkt perda nie je..huhuhu...kdg2 trus p klinik kesihatan je..
 

Offline IdayaH_ChaN

  • Delima
  • *
  • Posts: 1000
  • Suka? +1/-0
  • I Love My Family
Re: Klinik Pakar Kanak-kanak
« Reply #14 on: January 04, 2011, 04:37:31 PM »
umi,nie belah BM la..kiah pernah p klinik pakar kanak2 tan..kt taman sg rambai..kt KPJ pun ok..kiah sk ngan dr mohamad shabodin sarik..caring sgt..

kanak2 tan tu pernah dengar gakla..  KPJ kat perda tu ke???


ada satu klinik kanak2 OH kat belah perda ni..tp tak pernah pi.
umah saya lagi dekat kalau tala pi sungai petani.

klinik tu pun pernah dengar gak... ada satu klinik kat seberang jaya nama apa tah.. tapi kira klinik kanak2 gak tu.. cuma nak tahu la servis dia Ok ka??/ yelah kita bayar mahal.. tau2 penerangan tak memuaskan..



Offline kiah

  • Berlian
  • *
  • Posts: 1618
  • Suka? +3/-0
Re: Klinik Pakar Kanak-kanak
« Reply #15 on: January 04, 2011, 04:51:59 PM »
kanak2 tan tu pernah dengar gakla..  KPJ kat perda tu ke???


klinik tu pun pernah dengar gak... ada satu klinik kat seberang jaya nama apa tah.. tapi kira klinik kanak2 gak tu.. cuma nak tahu la servis dia Ok ka??/ yelah kita bayar mahal.. tau2 penerangan tak memuaskan..
umi..aah KPJ kt perda..sblm sampai jusco..
 

Offline IdayaH_ChaN

  • Delima
  • *
  • Posts: 1000
  • Suka? +1/-0
  • I Love My Family
Re: Klinik Pakar Kanak-kanak
« Reply #16 on: January 04, 2011, 05:02:12 PM »
kiah.. ok tak kat situ...



Offline kiah

  • Berlian
  • *
  • Posts: 1618
  • Suka? +3/-0
Re: Klinik Pakar Kanak-kanak
« Reply #17 on: January 04, 2011, 05:19:33 PM »
kiah prnh p jmpa doc shabodin..dia ok..time tu zafran selsema n dh dekat sebulan dia br air hidung..charge dia dalam rm50..
 

Offline IdayaH_ChaN

  • Delima
  • *
  • Posts: 1000
  • Suka? +1/-0
  • I Love My Family
Re: Klinik Pakar Kanak-kanak
« Reply #18 on: January 05, 2011, 12:45:13 AM »
bolehla.. nanti g situ yer.... bukan apa saya rasa ok lagi kalau g jumpa paed kalau baby sakit berpanjangan dari jump satu klinik ke satu klinik kan..



Offline mamascorpio

  • Berlian
  • *
  • Posts: 4343
  • Suka? +14/-0
Re: Klinik Pakar Kanak-kanak
« Reply #19 on: January 05, 2011, 09:58:13 AM »
Try ler pergi Hope Children Hospital kat Sg Ara..
Baru nih baby member kena paru2 berkuman + chicken pox.
Dah discharge dah pun..

 

Offline kiah

  • Berlian
  • *
  • Posts: 1618
  • Suka? +3/-0
Re: Klinik Pakar Kanak-kanak
« Reply #20 on: January 05, 2011, 10:07:11 AM »
umi..btl..kiah pun lg slesa jmpa paed trus dr jump klinik to klinik..lgpun,dia ada rekod kita dh..sng tuk doktor tu tuk rujuk..

mama...jauh nyer...huhuhu..kami kt seberang nie...
 

Offline mamascorpio

  • Berlian
  • *
  • Posts: 4343
  • Suka? +14/-0
Re: Klinik Pakar Kanak-kanak
« Reply #21 on: January 05, 2011, 10:29:27 AM »
member saya duk kat seberang gak.. kat tasek gelugor lagi..
baby tur masuk 3 hari ja.  sebelum tur abangnya berusia 1 tahun
masuk dulu sebab chicken pox jugak.. kena dekat adik parah sikit..
sebab paru2 kena jangkitan kuman pulak..  sekarang dah chat..
kos 3 hari tur tak silap 3 ribu lebey..  member saya cakap demi anak..

 

Offline RosMerah

  • Zamrud
  • *
  • Posts: 243
  • Suka? +2/-0
Re: Klinik Pakar Kanak-kanak
« Reply #22 on: August 28, 2012, 10:01:37 AM »
kalau 1st time pergi, cmne ye? terus dtg aje ke atau call buat appoinmnt?

Offline Mrs Tha

  • Topaz
  • *
  • Posts: 5
  • Suka? +0/-0
Re: Klinik Pakar Kanak-kanak
« Reply #23 on: December 05, 2012, 12:07:31 PM »
i suka pegi Sheila Child specialist kat Tawakal hospital KL. ada 2 doktor. dr sheila & Dr.Kanchana. i suka dr kanchana. kalo sheila tu i x suka sangat. cam pr x brape tp treatment wise ok lah. tp yelah nak deal ngan budak2 kan, kena lah cam friendly2 sket.

Offline ila_kiara

  • Topaz
  • *
  • Posts: 63
  • Suka? +0/-0
Re: Klinik Pakar Kanak-kanak
« Reply #24 on: December 05, 2012, 03:06:08 PM »
assalamualaikum..

kat shah alam klinik yg ok bg saya klinik razana seksyen 13..kat pj lak..klinik lina, taman medan..dr mahathir n dr lina (penah masuk semanis kurma)..doktor amat bagus..check betul2..bagi penerangan jelas..


 

Powered by EzPortal