+-

+-User

Welcome, Guest.
Please login or register.
 
 
 
Forgot your password?

Menu

Portal Ratuhati.com
Adab-adab Berforum
Mengenai Forum - FAQ
Bagaimana Mahu Mengiklan

+-Stats

Members
Total Members: 11066
Latest: namal
New This Month: 147
New This Week: 34
New Today: 8
Stats
Total Posts: 448268
Total Topics: 7520
Most Online Today: 280
Most Online Ever: 441
(February 18, 2013, 04:28:13 PM)
Users Online
Members: 6
Guests: 217
Total: 223

Poll

mandian kegemaran?!

krim mandian@shower creme/foam/gel
skrub mandian@shower scrub
sabun mandi@ bar soap

Author Topic: Krim mandian @ Sabun mandi?  (Read 6803 times)

Offline annsyifa

  • Global Moderator
  • Berlian
  • *****
  • Posts: 1550
  • Suka? +6/-0
Krim mandian @ Sabun mandi?
« on: January 12, 2011, 07:35:29 PM »
waktu mandi memang seronok kan...lebih2 lagi kalau dibelai dengan mandian yg wangi, lembut, lembab.. ;D

sesetgh orang bila menggunakan mandian yg dia suka..sanggup menghabiskan masa berejam jam di bilik air untuk membelai tubuh..
lebih2 lagi bila lepas mandi...tubuh jadi harum dan berseri2...
bilik mandi pun jadi wangi lepas kita guna..ehehhe

ada sesetengah orang yg suka menggunakan sabun mandi..ramai juga yg sukakan krim mandian...
ada yg kata kalau guna sabun mandi/bar soap..cepat habis..boleh keringkan kulit la...
kalau shower creme/krim mandian pulak lambat habis...kulit makin lembab...

so apa kata kalian...?
jom kita share...sambil2 jawab poll....hehehhe..

psssttt: kalau saya saya suka krim mandian...pantang nampak yg wangi dan baru di pasaran..misti nak try...hehhehe

SERBUK/KAPSUL/SABUN MANJAKANI MEKAH 100% TULEN
0133088085- sms/call/whats app/viber

http://www.facebook.com/ManjakaniMekah2u
http://manjakani2u.blogspot.com/
11% diskaun 28/6-1/7/2012


Offline suealeen

  • Berlian
  • *
  • Posts: 3115
  • Suka? +23/-0
    • Amazing Syafiah & Co.
Re: Krim mandian @ Sabun mandi?
« Reply #1 on: January 12, 2011, 08:17:54 PM »
tengok brand...
kalau lifebuoy, protex & dettol suka dua-dua
Visit and get to know us at Amazing Syafiah & Co.

Now I'm a food blogger too. Visit my online kitchen at Suealeen's Kitchen :)

Offline ArOn

  • Berlian
  • *
  • Posts: 2338
  • Suka? +16/-0
Re: Krim mandian @ Sabun mandi?
« Reply #2 on: January 12, 2011, 08:42:39 PM »
Kat umah guna dua-2, utk anak-2 senang guna krim mandian pam ajer...suka lifebuoy sbb bau dia tahan lama wangiiii......Lifebouy mmg pilihan kami sekeluarga *wah dah mcm iklan le pulok...huhuuh

Offline ummi

  • Administrator
  • Berlian
  • *****
  • Posts: 5528
  • Suka? +72/-0
    • ohcomel
Re: Krim mandian @ Sabun mandi?
« Reply #3 on: January 12, 2011, 09:22:05 PM »
zaman dulu2 tak de shower creme/ gel ni kan.. semua pakai sabun buku tu je.. selalunya LUX  atau May jadi pilihan hati.. kadang2 sabun gambar burung tu.. tak pun sabun kulit dia merah tu, nampak luxury sikit...

saya suka yg dalam botol sebab lebih hygienic rasanya..

Offline suealeen

  • Berlian
  • *
  • Posts: 3115
  • Suka? +23/-0
    • Amazing Syafiah & Co.
Re: Krim mandian @ Sabun mandi?
« Reply #4 on: January 12, 2011, 09:22:45 PM »
kak Ummi, sabun burung tu sabun popinjay... terimbas kenangan lalu
Visit and get to know us at Amazing Syafiah & Co.

Now I'm a food blogger too. Visit my online kitchen at Suealeen's Kitchen :)


Offline ummi

  • Administrator
  • Berlian
  • *****
  • Posts: 5528
  • Suka? +72/-0
    • ohcomel
Re: Krim mandian @ Sabun mandi?
« Reply #5 on: January 12, 2011, 09:25:04 PM »
kak Ummi, sabun burung tu sabun popinjay... terimbas kenangan lalu

warna hijau kan
bau dia macam medicated sikit kan?

Offline annsyifa

  • Global Moderator
  • Berlian
  • *****
  • Posts: 1550
  • Suka? +6/-0
Re: Krim mandian @ Sabun mandi?
« Reply #6 on: January 12, 2011, 09:27:58 PM »
lifebuoy wangi betul kan....husband suka gak..suka yg hijau dgn biru muda tu...bau fresh...

sabun cap burung tu...kalau g umah tok2 dulu2 selalu ada...

lagi satu sabun fruitale ke apa ke..wangi gak..org selalu buat ukiran guna sabun tu kan...
SERBUK/KAPSUL/SABUN MANJAKANI MEKAH 100% TULEN
0133088085- sms/call/whats app/viber

http://www.facebook.com/ManjakaniMekah2u
http://manjakani2u.blogspot.com/
11% diskaun 28/6-1/7/2012

Offline ArOn

  • Berlian
  • *
  • Posts: 2338
  • Suka? +16/-0
Re: Krim mandian @ Sabun mandi?
« Reply #7 on: January 12, 2011, 09:46:26 PM »
zaman dulu2 tak de shower creme/ gel ni kan.. semua pakai sabun buku tu je.. selalunya LUX  atau May jadi pilihan hati.. kadang2 sabun gambar burung tu.. tak pun sabun kulit dia merah tu, nampak luxury sikit...

saya suka yg dalam botol sebab lebih hygienic rasanya..

As, sabun popijay namanya yg burung tuh, hehehe ha ah dulu kecik-2 selalu gak guna sabun-2 tuh....

Offline ibualya

  • Berlian
  • *
  • Posts: 1743
  • Suka? +6/-0
  • ceria selalu....^_^
    • love,kids n lovely family
Re: Krim mandian @ Sabun mandi?
« Reply #8 on: January 12, 2011, 10:12:18 PM »
sebut sabun popinjay tu teringat dengan arwah ayah..suka beli sabun tu..sedap je bau dia kan??berubat gitu
kalau ada ms mandi yg lama,sy suka guna shower gel johnsons baby milk bath..syer ngan anak2 punya..ada jugak carie junior ngan anakku.tukar2 la..
kalau mandi ekspress punya,guna sabun ketul je..selalu beli palmolive,May n protex.suami memang sabun ketul je..xpuas kata dia kalau guna shower gel
sabun lifebuoy tu byk sabun le..byk betul kena guna air utk bilas...

Offline annsyifa

  • Global Moderator
  • Berlian
  • *****
  • Posts: 1550
  • Suka? +6/-0
Re: Krim mandian @ Sabun mandi?
« Reply #9 on: January 12, 2011, 10:15:54 PM »
yg senang bilas bagi saya adalah shokubutsu...
senang je bilas...duk bawah pancut ujan sekejap jek...

sesuai nak mandi waktu pagi2...dulu waktu kat kampus..kalau ada kelas pukul 8..mandi guna shokubutsu la...ehhhe wangi pun wangi..
SERBUK/KAPSUL/SABUN MANJAKANI MEKAH 100% TULEN
0133088085- sms/call/whats app/viber

http://www.facebook.com/ManjakaniMekah2u
http://manjakani2u.blogspot.com/
11% diskaun 28/6-1/7/2012

Offline cheesecake

  • Berlian
  • *
  • Posts: 1745
  • Suka? +7/-0
  • ^.^
Re: Krim mandian @ Sabun mandi?
« Reply #10 on: January 12, 2011, 11:52:04 PM »
saya sgt suka bau shokubutsu..hehe
dulu keje ngan company dia..tiap2 bulan dapat free berbotol2..
tapi syg..saya tak berapa sesuai shower cream dan sabun
yang lebih pada kecantikan @ kelembapan @ memutihkan..
mesti juga selang dengan sabun dettol @ protex..
sebab kulit badan saya sgt sensitif..cepat gatal2..
dan mudah alah pada sesetengah bahan @ pewangi dlm tu..
kesian sungguh  :-[

Offline mamasara (maz09)

  • Delima
  • *
  • Posts: 667
  • Suka? +3/-0
  • salam mesra selalu dari kak maz....buat member rh
Re: Krim mandian @ Sabun mandi?
« Reply #11 on: January 13, 2011, 08:01:11 AM »
saya guna dua-dua...
sabun ketul ada...shower krim pun ada...
sabun biasanya saya beli lux ataupun may
kalau anak-anak pulak suka shokubutsu
utk sara pulak saya guna anakku...sekarang ni dia suka berendam lama-lama
dlm buih sabun tu...
waktu mandilah yg paling dia suka.


   selamat datang ke blog mamasara....
   http://mazz72.blogspot.com

Offline izh_na

  • Delima
  • *
  • Posts: 795
  • Suka? +4/-0
Re: Krim mandian @ Sabun mandi?
« Reply #12 on: January 13, 2011, 09:06:10 AM »
2-2 guna...sabun biasa dettol la coz hubby tak leh guna jenama lain kulit tak tahan..krim mandian Nanie tak kisah guna apa2 brand janji bila cium bau dia sedap..afiq & kakak guna pureen heat to toe punya senang...

Offline HaNa

  • Moderator (Board)
  • Berlian
  • *
  • Posts: 1500
  • Suka? +23/-0
  • To know me is to love me
    • http://hanaseman.blogspot.com/
Re: Krim mandian @ Sabun mandi?
« Reply #13 on: January 13, 2011, 09:13:55 AM »
Dah tak wujud sabun ketul kat rumah.
Dulu time kecik selalu beli sabun buku May atau palmolive. kadang-kadang Lux.

Sejak dok hostel lebihsuka guna shower gel/foam, hygiene. Lgipun dulu toiletrries letak dalam baldi, bila baldi tu masuk air, sabun tu akan jadi lembik, tak best nak guna.

Saya ngan hasben jenis tak kisah jenama, sellau jer beli jenama murah2 macam Everyday,J&C, sekarang ni hasben suka beli Secret Garden. Tapi saya dulu suka beli Palmolive Aromatherapy gel tu (yang ada colour merah, purple), best bau dia.

Anak2 selalu beli jenama Pureen, Anakku atau J&J. Ni Firas pun dah besar, nak beli Carrie Junior plak.
Story of breastfeeding, parenting and my family.
sila klik http://hanaseman.blogspot.com/

Offline mamascorpio

  • Berlian
  • *
  • Posts: 4343
  • Suka? +14/-0
Re: Krim mandian @ Sabun mandi?
« Reply #14 on: January 13, 2011, 09:35:42 AM »
Saya suka shower foam lifebuoy dan mandian susu Gervenne..
Mandian susu ni tak melekit dikulit..  Kulit rasa bersih dan lembap..
Next habis lifebuoy saya nak beli mandian susu Gervenne..
Mak saya yg promote mandian susu, my sil pon suka..

 

Offline nukilanida

  • Delima
  • *
  • Posts: 1164
  • Suka? +5/-0
    • My Sport Blog
Re: Krim mandian @ Sabun mandi?
« Reply #15 on: January 13, 2011, 10:18:41 AM »
Saya suker sabun krim liquid.. Tak pki pun sabun buku ni dah...
Brand pelbagai ikot mood.. :)

Offline Kelly

  • Moderator (Board)
  • Berlian
  • *
  • Posts: 2813
  • Suka? +22/-0
  • I love u.. u love me.. we are happy family!
Re: Krim mandian @ Sabun mandi?
« Reply #16 on: January 13, 2011, 10:27:39 AM »
Kelly suka pakai shower cream olay body total effect.. best sangat. En somi lebih prefer pakai sabun dettol je.. Anak2 pakai shower gel upin ipin dan dettol..

Offline fisa

  • Delima
  • *
  • Posts: 770
  • Suka? +5/-0
    • My life...begins with my Journey
Re: Krim mandian @ Sabun mandi?
« Reply #17 on: January 13, 2011, 10:34:16 AM »
fisa guna krim mandian Palmolive...
hubby prefer sabun mandi protex...
irfan pulak guna krim mandian Pureen...
fisa tak kisah nak guna apa bentuk asal kan dapat membersihkan segala daki2 d badan ni..ihiks..;)

Offline mygenesis (yana)

  • Berlian
  • *
  • Posts: 2935
  • Suka? +18/-0
  • life is full of ups and downs..handle with prayer
Re: Krim mandian @ Sabun mandi?
« Reply #18 on: January 13, 2011, 12:14:41 PM »
ai ai sorang lg pengguna tegar lifebouy! terutamanya yg kaler merah..hmmmm wangi betul.shokubutsu pun suka.kalau beli suka yg kaler pink.hehe

utk ayesha kami bg dia pakai johnson baby yg peach 2.wangiiiiiiiii


Offline ayuibrahim

  • Nilam
  • *
  • Posts: 446
  • Suka? +1/-0
  • senyum-senyum selalu
    • buzzshoppe
Re: Krim mandian @ Sabun mandi?
« Reply #19 on: January 22, 2011, 03:00:52 PM »
satu family guna j&j....kdg2 beli lifebouy...kdg kala beli cosway nya shower krim..mcm2 ada..betst2 baunya....i likeee
branded kidswear,barangan kemas iman jewel,dan segalanya hanya di
http://buzzshoppe4u.blogspot.com
email : ayu.ibrahim@rocketmail.com
tel : 012 7442196
fb : http://www.facebook.com/buzzkidzshop

Offline epifina(hannanmannan)

  • Delima
  • *
  • Posts: 515
  • Suka? +4/-0
    • http://fina84.blogspot.com/
Re: Krim mandian @ Sabun mandi?
« Reply #20 on: January 22, 2011, 03:21:58 PM »
satu family guna j&j....kdg2 beli lifebouy...kdg kala beli cosway nya shower krim..mcm2 ada..betst2 baunya....i likeee

kak..kawan saya kata j&j ada isu tersembunyi..
cuba la yang lain2..


Offline ayu

  • Berlian
  • *
  • Posts: 1259
  • Suka? +8/-0
Re: Krim mandian @ Sabun mandi?
« Reply #22 on: January 22, 2011, 05:17:27 PM »
selalu tukar2 guna shower gel ni...shokubutsu, impulse , lifebouy pun ada...

untuk anak2 plak, guna pureen punya..

Offline mamascorpio

  • Berlian
  • *
  • Posts: 4343
  • Suka? +14/-0
Re: Krim mandian @ Sabun mandi?
« Reply #23 on: January 25, 2011, 11:18:41 AM »
kak..kawan saya kata j&j ada isu tersembunyi..
cuba la yang lain2..

isu apa tur.. boleh shared kat sini tak??
coz anak saya pun mmg pakai brand nih since lahir smpi sekarang..
brand pureen ok tak??

 

Offline himast (Hani Mastura)

  • Berlian
  • *
  • Posts: 1214
  • Suka? +5/-0
Re: Krim mandian @ Sabun mandi?
« Reply #24 on: January 25, 2011, 12:11:55 PM »
emm apalah yang tersembunyi tu...
anak2 memang pakai J&J @ pureen @ anakku
kekadang k. hani pun pakai J&J gak.....
tapi now pakai mandian dettol not bad gak.... tapi kekadang bantai je sabun buku kalau stok habis :)
tapi asben still pakai sabun buku... dia tak puas pakai gel @ krim mandian...
untuk asben biasanya dettol@lifebouy@protex

 

Powered by EzPortal