+-

+-User

Welcome, Guest.
Please login or register.
 
 
 
Forgot your password?

Menu

Portal Ratuhati.com
Adab-adab Berforum
Mengenai Forum - FAQ
Bagaimana Mahu Mengiklan

+-Stats

Members
Total Members: 11026
Latest: junaidahmarni
New This Month: 107
New This Week: 21
New Today: 4
Stats
Total Posts: 447604
Total Topics: 7501
Most Online Today: 157
Most Online Ever: 441
(February 18, 2013, 04:28:13 PM)
Users Online
Members: 3
Guests: 89
Total: 92

Author Topic: Jahit Selimut dan Langsir Sendiri  (Read 9657 times)

Offline nukilanida

  • Delima
  • *
  • Posts: 1164
  • Suka? +5/-0
    • My Sport Blog
Re: Jahit Selimut dan Langsir Sendiri
« Reply #25 on: January 31, 2011, 09:48:39 AM »
tahun lepas sy beli 4 unit patchwork blanket, so tahun ini azam sy nak siapkan 1 unit queen patchwork blanket sendirik. susah x nak buatnye...? kena gunting kain kotak2 kan... klu kita potong besar2, boleh x? pastu kain yg camner nak kena beli yea....  pakar2 menjahit, sila beri nasihat....
huhu.. saya tak pandai patch2 work ni..
pandai jahit tepi jer..
cik lady kiter pandai patch work.. :)


Offline nukilanida

  • Delima
  • *
  • Posts: 1164
  • Suka? +5/-0
    • My Sport Blog
Re: Jahit Selimut dan Langsir Sendiri
« Reply #26 on: January 31, 2011, 09:49:31 AM »
citer psl patchwork nie..heheh ayu gunakan kain perca ( kain lebihan jahit baju).. tp mmg memerlukan kesabaran la jahit patchwork nie..nk gunting ngam2..ikut suka la nk bsr ke kecik ker....biasa buat tuk buat selimut jer....hehhehe...
kener ngam2 kan gunting dia? if not tak jadi la kan.. herot berot..
saya ni bab2 ngam2 ni payah skit..hihi..
malas nak memotong bebetul..hihi

Offline niftygurl

  • Zamrud
  • *
  • Posts: 154
  • Suka? +1/-0
Re: Jahit Selimut dan Langsir Sendiri
« Reply #27 on: February 10, 2011, 09:49:18 PM »
tula kak nora...salah satu azam tahun nie nak blajar menjahit..............

hahah azam kiter samer la...nak belajar menjahit plak tahun nie..tahun lpeas belajar jahit manik..tahun ni nak try uat baju sendiri..ehhe tapi kene tunggu meletop dulu la..ehhehe
http://saidatul-akhmar.blogspot.com/
(baru belajar berblogging)

Offline ayuibrahim

  • Nilam
  • *
  • Posts: 446
  • Suka? +1/-0
  • senyum-senyum selalu
    • buzzshoppe
Re: Jahit Selimut dan Langsir Sendiri
« Reply #28 on: February 10, 2011, 10:35:22 PM »
kener ngam2 kan gunting dia? if not tak jadi la kan.. herot berot..
saya ni bab2 ngam2 ni payah skit..hihi..
malas nak memotong bebetul..hihi

betul2..makan tahun jak klu kena time malasnya....
branded kidswear,barangan kemas iman jewel,dan segalanya hanya di
http://buzzshoppe4u.blogspot.com
email : ayu.ibrahim@rocketmail.com
tel : 012 7442196
fb : http://www.facebook.com/buzzkidzshop

Offline Nicha

  • Delima
  • *
  • Posts: 623
  • Suka? +3/-0
  • ::...Lepak + gosip +++ kawan cYbeR..::
Re: Jahit Selimut dan Langsir Sendiri
« Reply #29 on: February 13, 2011, 10:49:43 PM »
kita suka jahit langsir jer..selimut tak pernah cuba lagi..
50% naUghTy + 50% NiCE...
hiks..hiks
:P




Offline adisufiz

  • Zamrud
  • *
  • Posts: 109
  • Suka? +3/-0
  • keikhlasan&cinta kita ku harap hingga ke syurga...
Re: Jahit Selimut dan Langsir Sendiri
« Reply #30 on: February 22, 2011, 10:18:38 AM »
bestnya kalau dapat jahit sendiri....adisufiz teringin nak jahit langsir sendiri tapi tu la bila nak belajar je tak dan masa....tapi tahun nie harap2 dapatlah belajar menjahit..
..
hihihi suka2 sgt suka jahit nie..mcm ayu lak bkn setakat jahit langsir,selimut, cadar, sarung bantal n yg terbaru sarung kusyen pon ku jahit sendiri...jahit yg simple2 jer..nk jahit berbunga2 x reti...janji  leh jahit da laaaa
seronok rasanya kak ayu pandai jahit
semoga allah Kabulkan doaku,peliharaku,keluargaku dan kurniakan ku zuriat yang diberkati didunia& akhirat

http://www.fertilityfriend.com/ttc/index.php
http://zahraadisufiz-collection.blogspot.com/

Offline waterlily

  • Topaz
  • *
  • Posts: 75
  • Suka? +0/-0
Re: Jahit Selimut dan Langsir Sendiri
« Reply #31 on: December 27, 2011, 04:23:44 PM »
salam semua..best nyer dengar tentang jahit langsir ni..saya suke sangat bile pegi kedai kain langsir..pening mahu tgk yang mane satu.. tp masalahnya,saya memang tak tahu jahit langsir kt bahagian atas tu..kalau jahit tepi,boleh..then selimut sah-sah xprnah buat..

 

Powered by EzPortal