+-

+-User

Welcome, Guest.
Please login or register.
 
 
 
Forgot your password?

Menu

Portal Ratuhati.com
Adab-adab Berforum
Mengenai Forum - FAQ
Bagaimana Mahu Mengiklan

+-Stats

Members
Total Members: 10739
Latest: jamesbora
New This Month: 103
New This Week: 32
New Today: 0
Stats
Total Posts: 443615
Total Topics: 7391
Most Online Today: 193
Most Online Ever: 441
(February 18, 2013, 04:28:13 PM)
Users Online
Members: 9
Guests: 148
Total: 157

Author Topic: Adakah saya hamil?  (Read 621229 times)

Online seimura

  • Berlian
  • *
  • Posts: 3293
  • Suka? +7/-0
  • https://twitter.com/SeimuraShinda
    • aku dulu dan kini
Re: perluke buat ujian kehamilan awal
« Reply #5875 on: August 04, 2012, 05:46:18 AM »
Fiza, boleh je nak buat UPT awal-awal. Saya buat UPT 5 hari sebelum due period sebab dah rasa tak sedap badan dan simptom-simptom hamil dah ada. Hasilnya AlhamduLillah faint +ve.


Offline blackmyvi

  • Topaz
  • *
  • Posts: 17
  • Suka? +0/-0
Re: Adakah saya hamil?
« Reply #5876 on: August 04, 2012, 07:38:36 AM »
ade harapan tu nk menjad next time..blackmyvi

semalam saya da pegi scan..sy bgtau semua kat doc..sy tanye kenapa nek 2 line lpas tu period.doc ckp klu da nk period pn akan boleh nek 2 line.xpela.sy terima dia ckp..mungkin betul.sbb sy nek faint line je.lepas 2 doc scan..doc ckp rahim sy cantik.semua normal n xde masalah ape2..lega saya dengar..
doc ckp sy baru duk skali ngan suami 9 bulan.jadi ada ms 3 bulan lg utk mengandung.da ckup setahun kalau xde ape2 dia sarankan wat ujian darah.n doc suh jg pemakanan n dia bg menu harian yang patut diambil..sy kena berusaha..hehee.think +ve.insyallah :D

Offline nirikays

  • Berlian
  • *
  • Posts: 3664
  • Suka? +9/-0
  • ..ALL izZ WELL..
Re: Adakah saya hamil?
« Reply #5877 on: August 04, 2012, 09:11:05 AM »
hafiza..nk tgu lepas due period pun xpe besok je punkan..
air liur penuh kat mulut tu salah satu tanda.
gd luck.
u
ubat batuk n selsema xseswai rasenye klu preggy.bole consult ngn doc ye
« Last Edit: August 04, 2012, 09:33:20 AM by nirikays »
..kte dh maen gile since kte kenal,
  kte teruskan maen gile kte..  ;D



Ada MenjUal Almond Crunchies Berkaramel. Order? PM/Inbox

www.youtube.com/wa

Offline Zefaen

  • Topaz
  • *
  • Posts: 8
  • Suka? +0/-0
Re: Adakah saya hamil?
« Reply #5878 on: August 04, 2012, 09:41:28 AM »
Harini due cik P.. Berdoa dan terus berharap agar cik P xmuncul utk 9bln terus.. Makngah preggy la Hihihi.. Selalunye cik P muncul 1/2 hari b4 due nyer.. Ni yg ade bunga harapan utk saye.. Doakan saye beroleh rezeki bln Ramadhan ni.. Dia utk semua juga moga impian menjadi preggy menjadi nyata.. Aamiin :D

Offline Qaseh Dlan

  • Topaz
  • *
  • Posts: 36
  • Suka? +0/-0
Re: Adakah saya hamil?
« Reply #5879 on: August 04, 2012, 09:46:02 AM »
Assalam rakan2...saya Ada pertanyaan macam nie saya sekarang waktu kesuburan Dalam perkiraan saya Lah..hehe persoalan saya,saya Ada Terasa sangal kat pinggang,peha dan perut bawah pusat Terasa sakit macam nak period...Ada Kah ini normal waktu kesuburan?sengal2 iTu Kejap dtg Dan Kejap plak tak Terasa..Dan juga Bahagian dada pun Ada Terasa sakit tapi kejap2 datangnya..anyone tau please
Share ye..hehe tq :D


Offline nirikays

  • Berlian
  • *
  • Posts: 3664
  • Suka? +9/-0
  • ..ALL izZ WELL..
Re: Adakah saya hamil?
« Reply #5880 on: August 04, 2012, 09:48:32 AM »
ade juga.ade org time ovulate rase tu semua sbb telur nk keluar
..kte dh maen gile since kte kenal,
  kte teruskan maen gile kte..  ;D



Ada MenjUal Almond Crunchies Berkaramel. Order? PM/Inbox

www.youtube.com/wa

Offline baby92

  • Topaz
  • *
  • Posts: 38
  • Suka? +0/-0
Re: Adakah saya hamil?
« Reply #5881 on: August 04, 2012, 09:49:21 AM »
Hai semua...
Saya nak tanya,ada tak sesiapa yg test upt tu garis "T" dia hilang tiba2....mula2 mmg nmpk jelas...lepas tu semakin kbr dan mula hilang.....kecewanya:(
Tolong beri pendapat.....
Thanks...:)

Offline nirikays

  • Berlian
  • *
  • Posts: 3664
  • Suka? +9/-0
  • ..ALL izZ WELL..
Re: Adakah saya hamil?
« Reply #5882 on: August 04, 2012, 09:51:52 AM »
maksud awk after few minutes ilang?
xpregnant kot..or error.
dah delay period lom?
..kte dh maen gile since kte kenal,
  kte teruskan maen gile kte..  ;D



Ada MenjUal Almond Crunchies Berkaramel. Order? PM/Inbox

www.youtube.com/wa

Offline baby92

  • Topaz
  • *
  • Posts: 38
  • Suka? +0/-0
Re: Adakah saya hamil?
« Reply #5883 on: August 04, 2012, 09:56:44 AM »
maksud awk after few minutes ilang?
xpregnant kot..or error.
dah delay period lom?
Ya,beberapa minit jer hilang.....mungkin....saya blm delay g p sya dh spotting....tu lar sya confius....

Offline nirikays

  • Berlian
  • *
  • Posts: 3664
  • Suka? +9/-0
  • ..ALL izZ WELL..
Re: Adakah saya hamil?
« Reply #5884 on: August 04, 2012, 10:06:24 AM »
ade rase tande2 laen tak..
ape kate repeat upt.
maybe time awk buat tu salah so jd error.
..kte dh maen gile since kte kenal,
  kte teruskan maen gile kte..  ;D



Ada MenjUal Almond Crunchies Berkaramel. Order? PM/Inbox

www.youtube.com/wa

Offline hanifharina

  • Topaz
  • *
  • Posts: 78
  • Suka? +0/-0
Re: Adakah saya hamil?
« Reply #5885 on: August 05, 2012, 09:05:53 AM »
salam smua..saya msuk bulan ni da dkat 4 bulan cik p tak datang. sekarang batuk tak henti2.mencabar sungguh di bualan puasa ni..huhuhu

Offline nirikays

  • Berlian
  • *
  • Posts: 3664
  • Suka? +9/-0
  • ..ALL izZ WELL..
Re: Adakah saya hamil?
« Reply #5886 on: August 05, 2012, 09:31:46 AM »
pregnant ek
..kte dh maen gile since kte kenal,
  kte teruskan maen gile kte..  ;D



Ada MenjUal Almond Crunchies Berkaramel. Order? PM/Inbox

www.youtube.com/wa

Offline hanifharina

  • Topaz
  • *
  • Posts: 78
  • Suka? +0/-0
Re: Adakah saya hamil?
« Reply #5887 on: August 05, 2012, 10:07:01 AM »
aritu da scan,doc ckp rahim bengkak tapi xde pape.tapi bidan cakap da ade isi..confius...huhuhu..UPT plak mula2 aritu dapat 3x faint line positive tapi bile gi kkia untuk double check,negative plak.

Offline nirikays

  • Berlian
  • *
  • Posts: 3664
  • Suka? +9/-0
  • ..ALL izZ WELL..
Re: Adakah saya hamil?
« Reply #5888 on: August 05, 2012, 10:25:40 AM »
la ye ke..tp klu ade isi 4bulan mesti da nmpk baby bump.dah nmpk ke
..kte dh maen gile since kte kenal,
  kte teruskan maen gile kte..  ;D



Ada MenjUal Almond Crunchies Berkaramel. Order? PM/Inbox

www.youtube.com/wa

Offline hanifharina

  • Topaz
  • *
  • Posts: 78
  • Suka? +0/-0
Re: Adakah saya hamil?
« Reply #5889 on: August 05, 2012, 10:35:42 AM »
prut mmg rs mengembang tp pelik jgk sbb scan xnmpak kantung baby pon..

Offline putery_salju

  • Topaz
  • *
  • Posts: 1
  • Suka? +0/-0
Re: Adakah saya hamil?
« Reply #5890 on: August 05, 2012, 03:04:24 PM »
A'kum..sy nk tny 3ari lepas sy ada bwt pregnant test kt umh trdapat 2 line tp 1 line tu kabur sikit...last priod sy 26-6-12 tp kemarin ada kuar darah sikit tp bla sy buang air kecil darah kuar byk tp warna coklat,sy ada rasa senak2 perut sikit,darah apakah itu n adakah sy hamil?

Offline lydianajihah

  • Global Moderator
  • Berlian
  • *****
  • Posts: 2159
  • Suka? +15/-0
Adakah saya hamil?
« Reply #5891 on: August 05, 2012, 03:26:18 PM »
A'kum..sy nk tny 3ari lepas sy ada bwt pregnant test kt umh trdapat 2 line tp 1 line tu kabur sikit...last priod sy 26-6-12 tp kemarin ada kuar darah sikit tp bla sy buang air kecil darah kuar byk tp warna coklat,sy ada rasa senak2 perut sikit,darah apakah itu n adakah sy hamil?

upt result walaupun 1 line kabur, insyaAllah pregnant.
pasal darah tu mungkin bleeding do awal kehamilan. jadi, rehat ya..
jika nak lagi kompom, boleh repeat test. kalau terang line insyaAllah memang hamil.
tapi, kalau line makin kabur atau langsung tiada, ia mungkin chemical pregnancy.
jika chemical pregnancy, awak akan period seperti biasa juga nanti.

p/s kurangkan penggunaan bahasa sms. rujuk topik 'adab berforum,. :)

Offline Jane

  • Zamrud
  • *
  • Posts: 125
  • Suka? +0/-0
Re: Adakah saya hamil?
« Reply #5892 on: August 06, 2012, 09:20:47 AM »
morning ladies, semalam perut jane xda selesa...sakit sangat2, mcm ada barang yg tarik2 kat perut..time baring ok, but bila turn kiri/kanan and meniarap, sakit tu dtg balik (rasa nak muntah pun ada)...pagi ni ada rasa sikit lagi...mungkin badan jane berangin kot..1 malam jane tidak dapat tidur....period jane due 19/8 ni...

Offline naza

  • Topaz
  • *
  • Posts: 20
  • Suka? +0/-0
Re: Adakah saya hamil?
« Reply #5893 on: August 06, 2012, 10:05:40 AM »
hai jane. masih angin2 ke? sakit perut macam nak period ke? naza lom period lagi sampai ke hari ni.. khamis jumaat aritu de kluar coklat2 cair. ingatkan nak period dah.. tapi sabtu dah tak ada. keputihan macam biasa.

Offline Jane

  • Zamrud
  • *
  • Posts: 125
  • Suka? +0/-0
Re: Adakah saya hamil?
« Reply #5894 on: August 06, 2012, 10:32:53 AM »
hi naza, masi lagi ni...tidak macam sakit nak period, macam tarik2 ni...period 19/8, jane pun ada keputihan juga...konfius juga kan...naza xda nak check upt ke?

Offline DILLA84

  • Nilam
  • *
  • Posts: 354
  • Suka? +1/-0
Re: Adakah saya hamil?
« Reply #5895 on: August 06, 2012, 10:48:44 AM »
saya last period 24 jun sampai skrg belum period lagi..x chck pn upt ..hari tu nek bidan kata x mengndung..tunggu je la smpai period ..minta2 penuh la pose thn ni..

Offline Jane

  • Zamrud
  • *
  • Posts: 125
  • Suka? +0/-0
Re: Adakah saya hamil?
« Reply #5896 on: August 06, 2012, 10:57:10 AM »
dilla84, lama dah delay tu....napa tak check upt...mana la tau ada suda, boleh juga buat persiapan....kena jaga makan tau...

Offline Mimie85

  • Topaz
  • *
  • Posts: 23
  • Suka? +0/-0
  • HARGAI HIDUP SEADANYA...HIDUP HANYA SEKALI..
Re: Adakah saya hamil?
« Reply #5897 on: August 06, 2012, 11:36:29 AM »
assalam..selamat berpuasa..saya sepatutnya datang p pada hari pertama puasa tp smpai sekarang miss P belum datang lg...sudah 2x wat upt tapi -ve..dan saya takut untuk buat upt lg..simptom yg dirasa, sy selalu sakit dan senak  bahagian bawah perut,pening kepala tp on off dan P*t*g pun selalu gatal dan sakit dan keputihan yang bnyak, liur pun sentiasa penuh dalam mulut, miss V saya terasa panas..adakah saya hamil??
mimie_azrin

Offline DILLA84

  • Nilam
  • *
  • Posts: 354
  • Suka? +1/-0
Re: Adakah saya hamil?
« Reply #5898 on: August 06, 2012, 12:23:46 PM »
dilla84, lama dah delay tu....napa tak check upt...mana la tau ada suda, boleh juga buat persiapan....kena jaga makan tau...
[/quo

tapi x ada tanda2 hamil..tu yang saya buat x tau jer...
tunggu je period dtg..dulu pn sy pernh lewat mcm ni tp -ve..

Offline Jane

  • Zamrud
  • *
  • Posts: 125
  • Suka? +0/-0
Re: Adakah saya hamil?
« Reply #5899 on: August 06, 2012, 12:28:55 PM »
Pn Mie Rina, bila u buat upt? mungkin hcg masi rendah kot....

 

Powered by EzPortal