+-

+-User

Welcome, Guest.
Please login or register.
 
 
 
Forgot your password?

Menu

Portal Ratuhati.com
Adab-adab Berforum
Mengenai Forum - FAQ
Bagaimana Mahu Mengiklan

+-Stats

Members
Total Members: 10765
Latest: IbuLily
New This Month: 129
New This Week: 26
New Today: 10
Stats
Total Posts: 443856
Total Topics: 7403
Most Online Today: 256
Most Online Ever: 441
(February 18, 2013, 04:28:13 PM)
Users Online
Members: 7
Guests: 146
Total: 153

Author Topic: UPT negatif, tetapi hamil  (Read 119286 times)

Offline dline70

  • Topaz
  • *
  • Posts: 79
  • Suka? +0/-0
Re: UPT negatif, tetapi hamil
« Reply #225 on: January 23, 2012, 12:49:29 AM »
Salam,
Nak tanya pendapat ni.
Hari jumaat/khamis lepas saya ada cuba buat upt awl pagi lepas tu tengok upt tu naik 1 bar jer...hmm..hampalah jawapannya kan..tetapi selepas pink buat upt tu...pink tak buang lagi upt
kit tu..pink simpan lagi dalam beg..
Pagi hari semalam, pink baru teringat dengan upt yang di simpan...ingat nak buang...yang mengejutkan saya...ada tambah satu lagi 1bar...tapi garisan itu blur..
Adakah kemungkinan upt tu rosak ataupun pink ni pregnant??
itulah menjadi persoalannya...
Kalau nak ikutkan mayb minggu ni cik p nak datang...tapi tangan ni gatal sangat nak cek upt hari tu..
pink takut sangat nak cuba cek upt lagi takut jawapan menghampakan...
Perkahwinan pink dekat nak masuk 1tahun tapi belum ada rezeki kami lagi...







syok nye...saya da 3y ++ kawin..still xde rezeki...nie dah delay..tp ari ke 11 cik p dtg...tu pun sehari je....adakah tu salah 1 sintorm pregy??


Offline sheilaradzi

  • Berlian
  • *
  • Posts: 1440
  • Suka? +3/-0
  • loves MR & MRS
    • sheila-radzi.blogspot.com
Re: UPT negatif, tetapi hamil
« Reply #226 on: January 23, 2012, 01:10:00 AM »



syok nye...saya da 3y ++ kawin..still xde rezeki...nie dah delay..tp ari ke 11 cik p dtg...tu pun sehari je....adakah tu salah 1 sintorm pregy??

Mungkin jugak..try la wat upt lagi..my friend pregnant  anak pertama,4 bulan still period mcm biasa..bulan kelima xperiod wat upt +ve..pegi scan tgk baby dah almost 20 w..try test urine lagi..tiada yg mustahil skrg ni..insyaAllah,ada rezeki awak..saya dulu pun 10 bulan kawen baru preggy..padahal period regular,xda masalah apa pun..tapi belum sampai masa lagi kot nak preggy time tu..byk berdoa ye..saya doakan awak dpt berita gembira ye..

Offline chepot2954

  • Nilam
  • *
  • Posts: 415
  • Suka? +0/-0
    • belog ku
Re: UPT negatif, tetapi hamil
« Reply #227 on: January 23, 2012, 07:58:38 AM »
chepot, ye ke... huhuhuhu... kak sepupu farah penah alami ni... doc cakap perubahan hormon.. die pun sedih jugak ingat anak same umur nanti ngan anak farah... rupenye, x de rezeki..  cik P datang... tu lah, x pe... cube usaha lagi lepas ni.. InsyaAllah ade rezeki untuk bulan depan pulak... :)

farah kawan chepot period 1day heavy 2nd day sikit je. chepot kata klu dah heavy meants period la...hu3 betulkan

Offline pink_strawberry

  • Topaz
  • *
  • Posts: 37
  • Suka? +0/-0
Re: UPT negatif, tetapi hamil
« Reply #228 on: January 23, 2012, 07:59:44 AM »



syok nye...saya da 3y ++ kawin..still xde rezeki...nie dah delay..tp ari ke 11 cik p dtg...tu pun sehari je....adakah tu salah 1 sintorm pregy??



Cubalah cek upt lagipun dah delay  lamakan...sebab kebanyakan org yang pink dengar kalau ada darah kuar tu dalam sehari, itu adalah implantation bleeding..baby nak melekat...pink doakan semua kita yang ingin mendapat baby pada tahun ini akan berhasil...termasuk pink sekali...
saya akan doakan dline dpt berita gembira juga...

Offline bbfarah

  • Nilam
  • *
  • Posts: 446
  • Suka? +0/-0
Re: UPT negatif, tetapi hamil
« Reply #229 on: January 24, 2012, 01:59:14 PM »
farah kawan chepot period 1day heavy 2nd day sikit je. chepot kata klu dah heavy meants period la...hu3 betulkan

chepot, rasenye kalu heavy tu period lah sebabnye bile perubahan hormon ni ade stengah org waktu period jadi pendek, ade tu period jadi lame sikit... macam kak spupu farah pun sekejap je heavynye.. tapi, memang dikire period jugak...






Offline mamaikram

  • Zamrud
  • *
  • Posts: 194
  • Suka? +0/-0
Re: UPT negatif, tetapi hamil
« Reply #230 on: January 24, 2012, 04:36:06 PM »
my 1st post here...

kes upt negatif tapi still hamil memang betul-betul ada berlaku. kawan ofis saya, duk sebelah meja ajer pun sama camni.. dia bersalin normal awal mei 2011. cuti bersalin 3 bulan. awal ogos naik kerja semula. baby dia menyusu badan..

last period = awal sept 2011.
okt 2011, due period buat test negatif.
tapi, tanda2 hamil memang rasa.. mual, pening..
nov 2011, buat lagi test, still negatif..
dis 2011, cek kat klinik positif (scan dah masuk 14 minggu)!!!

ada sorang lagi...
dah nak masuk 5 bulan, cek upt lebih 5 kali tapi tetap negatif..
memang terasa seperti hamil, tapi sebab upt negatif, so dia just ignore..
lastly, terasa ada yang menendang, pi klinik.. tup2 5 bulan!!!
just tinggal 4 bulan jer nak bersalin... huhuhu...

My Ovulation Chart

1st preg : 11 weeks (Feb 2009)
2nd preg : 24 weeks (Nov 2011)
now still trying to conceive..

Offline mamaikram

  • Zamrud
  • *
  • Posts: 194
  • Suka? +0/-0
Re: UPT negatif, tetapi hamil
« Reply #231 on: January 24, 2012, 04:48:55 PM »
saya pula baru 2 bulan lepas keguguran.. baby dah 20++ weeks.. saya namakan dia muhammad ikram.. bersalin normal, dan tak sakit... sedih sangat2.. sebab dah  tahun menunggu, pastu dah lebih separuh jalan, tapi.. Allah lebih menyayanginya... :(

selepas baby keluar, darah nifas saya 4 hari full 1 pad, almost sebulan cuma dot dot ajer (sikit sangat & warna coklat).. seminggu selepas darah nifas kering, saya period (normal)..

sekarang dah masuk 6 minggu (after lmp).. tapi upt negatif.. huhuhu..
yang peliknya, kebanyakan tanda2 hamil tu ada.. tadi buat upt test 2 kali, 1 ada double line tapi blur.. yg kedua pulak error... adoyai.. ni antara tanda2 yg saya dah rasa dalam 2-3 minggu nie..
1. breast makin penuh, keliling p*t*ng bertambah gelap & meluas.. kadang2 berdenyut2..
2. kerap buang air kecil, apatah lagi tgh2 malam..
3. pada hari ke-27 (after lmp), keluar darah setompok utk 3 hari.. (maybe implantation bleeding)..

saya bukan jenis yang mual, loya, muntah atau pening2 kalau pregnant.. so, berharap2 sangat yang saya sedang hamil... huhuhu... insyaallah...

My Ovulation Chart

1st preg : 11 weeks (Feb 2009)
2nd preg : 24 weeks (Nov 2011)
now still trying to conceive..

Offline dline70

  • Topaz
  • *
  • Posts: 79
  • Suka? +0/-0
Re: UPT negatif, tetapi hamil
« Reply #232 on: January 24, 2012, 08:54:12 PM »


Cubalah cek upt lagipun dah delay  lamakan...sebab kebanyakan org yang pink dengar kalau ada darah kuar tu dalam sehari, itu adalah implantation bleeding..baby nak melekat...pink doakan semua kita yang ingin mendapat baby pada tahun ini akan berhasil...termasuk pink sekali...
saya akan doakan dline dpt berita gembira juga...


thanks yaa pink...kalau mmg rezeki saya..insyAllah....sebb saya xpenah mcm ini....buln nie je mmg lain dr yg lain...sebb buln lepas cik p dtg tp 3 ari je...pape t saya bgtaw ya...

Offline dline70

  • Topaz
  • *
  • Posts: 79
  • Suka? +0/-0
Re: UPT negatif, tetapi hamil
« Reply #233 on: January 24, 2012, 09:01:03 PM »
Mungkin jugak..try la wat upt lagi..my friend pregnant  anak pertama,4 bulan still period mcm biasa..bulan kelima xperiod wat upt +ve..pegi scan tgk baby dah almost 20 w..try test urine lagi..tiada yg mustahil skrg ni..insyaAllah,ada rezeki awak..saya dulu pun 10 bulan kawen baru preggy..padahal period regular,xda masalah apa pun..tapi belum sampai masa lagi kot nak preggy time tu..byk berdoa ye..saya doakan awak dpt berita gembira ye..



thanks yang doakan untuk saya....kalau da rezeki saya xkmn..insyAllah....papw t saya bgraw...

Offline lollypop

  • Zamrud
  • *
  • Posts: 179
  • Suka? +0/-0
  • Alhamdulillah
Re: UPT negatif, tetapi hamil
« Reply #234 on: February 04, 2012, 11:27:13 AM »
my 1st post here...

kes upt negatif tapi still hamil memang betul-betul ada berlaku. kawan ofis saya, duk sebelah meja ajer pun sama camni.. dia bersalin normal awal mei 2011. cuti bersalin 3 bulan. awal ogos naik kerja semula. baby dia menyusu badan..

last period = awal sept 2011.
okt 2011, due period buat test negatif.
tapi, tanda2 hamil memang rasa.. mual, pening..
nov 2011, buat lagi test, still negatif..
dis 2011, cek kat klinik positif (scan dah masuk 14 minggu)!!!

ada sorang lagi...
dah nak masuk 5 bulan, cek upt lebih 5 kali tapi tetap negatif..
memang terasa seperti hamil, tapi sebab upt negatif, so dia just ignore..
lastly, terasa ada yang menendang, pi klinik.. tup2 5 bulan!!!
just tinggal 4 bulan jer nak bersalin... huhuhu...

saya pulak bersalin august 2011,
sept 2011-dtg period
oct 2011- dtg period
nov 2011- dtg period
dec 2011- dtg tp 2 hari jer dan kaler coklat sket sgt.
jan 2012- kini (feb 2012)- tak dtg2 lg cik P.

masih menyusukan anak.....
kekadang rasa pening, loya, dan tak tahan bau perfume husband...
baby pulak suker bebenor isap ibu jari kaki..iskh!

tp tiap2 kali cek UPT negative.

berat makin bertambah... dan perut mkn buncit laa pulak... rasa mcm nak start pakai korset... nak bakar lemak kat perut tu.. tp takutlaa pulak kalau pregnant.. sian budak kat dalam... mcm mana erk? bila tgk ada kes mcm ni yg pregnant.. takut la pulak.....


I'm SHAKLEE independent distributor area MELAKA.

Offline sureen

  • Topaz
  • *
  • Posts: 26
  • Suka? +0/-0
Re: UPT negatif, tetapi hamil
« Reply #235 on: February 09, 2012, 10:40:20 PM »
assalamualaikum...sureen selalu jenguk2 tandatanda awal kehamilan...sureen nak tanyelah...sureen last period 19.12.2011,,,bulan jan tak dtg....masa bulan jan,,,cek upt +ve,,, tapi jumaat lepas g jumpe doktor buat upt -ve,,,, n then scan pun tiada,....kiranya dari tarikh last period,,,sekarang da 50 hari kira:  1 bulan 2o hari,,kan...doktor tak bagi ubat...doktor suruh tunggu......sume simtom da rase...sekarang sakit pinggang belakang sampai depan peranakn ni...ada sesape ley bantu? kalau kengkawan kate tunggu dulu. so wisau..da scan...alhamdulillah tiada ape2 ketumbuhan...

Offline lollypop

  • Zamrud
  • *
  • Posts: 179
  • Suka? +0/-0
  • Alhamdulillah
Re: UPT negatif, tetapi hamil
« Reply #236 on: February 10, 2012, 04:29:07 PM »
assalamualaikum...sureen selalu jenguk2 tandatanda awal kehamilan...sureen nak tanyelah...sureen last period 19.12.2011,,,bulan jan tak dtg....masa bulan jan,,,cek upt +ve,,, tapi jumaat lepas g jumpe doktor buat upt -ve,,,, n then scan pun tiada,....kiranya dari tarikh last period,,,sekarang da 50 hari kira:  1 bulan 2o hari,,kan...doktor tak bagi ubat...doktor suruh tunggu......sume simtom da rase...sekarang sakit pinggang belakang sampai depan peranakn ni...ada sesape ley bantu? kalau kengkawan kate tunggu dulu. so wisau..da scan...alhamdulillah tiada ape2 ketumbuhan...

apa kater g request kt doctor minta buat ujian darah.... atau pun tunggu lg beberapa minggu, then scan semula...selalunya kalau usia kandungan 8 minggu dah leh nampak jelas. ni lollynyer pic scan janin masa 8weeks.


I'm SHAKLEE independent distributor area MELAKA.

Offline sureen

  • Topaz
  • *
  • Posts: 26
  • Suka? +0/-0
Re: UPT negatif, tetapi hamil
« Reply #237 on: February 13, 2012, 08:28:38 PM »
tadi sureen g klinik kerajaan...sureen kan da 57 hari,,,tadi g lagi...coz sakit sgt pinggang sampai ke depan peranakan..... cek upt,, -ve, scan,,,doc kate, mcm tiada....tp dia tgk  sekali lg...dia kate macam tiada....huhuhu

Offline lieza

  • Delima
  • *
  • Posts: 1093
  • Suka? +2/-0
  • nur alisha maisarah
Re: UPT negatif, tetapi hamil
« Reply #238 on: February 14, 2012, 12:02:01 PM »
sy pulak confius...minggu lps g doc...katanya ade 2 line tp satu line tu xnampak....dia bg ubat calsium,asid folok,vitamin utk kuatkan rahim...tp bl sy bt upt di rumah satu line je....adakah air kencing yg masa kt doktor tu betul? ni sy lewat da 3 hari period....sy jupe doc sbb time appoiment ngan doc...

Offline Putrie wawa

  • Topaz
  • *
  • Posts: 55
  • Suka? +0/-0
Re: UPT negatif, tetapi hamil
« Reply #239 on: February 15, 2012, 10:31:08 AM »
sureen:,mmg kena scan tiada ka??

Offline sureen

  • Topaz
  • *
  • Posts: 26
  • Suka? +0/-0
Re: UPT negatif, tetapi hamil
« Reply #240 on: February 15, 2012, 07:29:04 PM »
putrie wawa: doktor kate,,,"macam takde" dia tgk betul2.  dia pun mcm konpius....huhuhuhu

Offline Putrie wawa

  • Topaz
  • *
  • Posts: 55
  • Suka? +0/-0
Re: UPT negatif, tetapi hamil
« Reply #241 on: February 16, 2012, 11:05:45 AM »
sureen:suda buat blood test ka?sureen ada pegi KKIA ka?begini,saya ada kawan keja kat hospital...dia suggest pegi KKIA.sebab sana lebih elok..cubala,saya pun nak pegi KKIA..tapi takda masa lagi..huhuhu...sama2 la kita berdoa,mudah2an ada rezeki..amin....

Offline sureen

  • Topaz
  • *
  • Posts: 26
  • Suka? +0/-0
Re: UPT negatif, tetapi hamil
« Reply #242 on: February 17, 2012, 01:34:43 PM »
sureen:suda buat blood test ka?sureen ada pegi KKIA ka?begini,saya ada kawan keja kat hospital...dia suggest pegi KKIA.sebab sana lebih elok..cubala,saya pun nak pegi KKIA..tapi takda masa lagi..huhuhu...sama2 la kita berdoa,mudah2an ada rezeki..amin....

puteri wawa: sureen da amik darah 22hb ni result....tapi tu amik tuk nak wat diagnosis...saje je cek...ye la....saakit belakang n ari2 kan....huhu masuk rini da 61 hari....hhuhuhu ???
« Last Edit: February 17, 2012, 01:38:35 PM by sureen »

Offline zaria80

  • Topaz
  • *
  • Posts: 33
  • Suka? +0/-0
Re: UPT negatif, tetapi hamil
« Reply #243 on: February 20, 2012, 01:24:30 PM »
Salam sumer.. cycle period saya kejap 25 hari..kejap 28 hari.. hari ni klu ikut yg cycle 25 tu saya dh lewat 4 hari..klu ikut cycle 28 hari..saya lewat sehari...

smlm ada test..result -ve. Sbnrnye saya ada game netball this weekend.. klu kiter g jumpa doktor..dier boleh cek ke klu awal2 ni?..klu betul -ve saya boleh proceed ngan netball ni..ermm..ape pandangan kengkawan..?..

Offline Ma Hani

  • Delima
  • *
  • Posts: 635
  • Suka? +0/-0
  • "Ya Allah,kurniakan kami zuriat yg baik dr sisimu"
Re: UPT negatif, tetapi hamil
« Reply #244 on: February 20, 2012, 01:55:36 PM »
Salam sumer.. cycle period saya kejap 25 hari..kejap 28 hari.. hari ni klu ikut yg cycle 25 tu saya dh lewat 4 hari..klu ikut cycle 28 hari..saya lewat sehari...

smlm ada test..result -ve. Sbnrnye saya ada game netball this weekend.. klu kiter g jumpa doktor..dier boleh cek ke klu awal2 ni?..klu betul -ve saya boleh proceed ngan netball ni..ermm..ape pandangan kengkawan..?..
awal lg tkut x blh cek....hani dh delay 10 ari...smlm g jmpe doc n test -ve tp doc pesan jgn ambil ape2 ubat n brjage2 sbb tkut preggy...mgkin x nmpk sb awal lg...

zaria g je la jmpe doc klu nk pasti kn....klu x g....kite x tw....  :)

Offline zaria80

  • Topaz
  • *
  • Posts: 33
  • Suka? +0/-0
Re: UPT negatif, tetapi hamil
« Reply #245 on: February 21, 2012, 09:58:47 AM »
hani88 : smlm dh jumpa dh doktor. dier kate klu dh wat test tu -ve.. mmg takde la maksudnye..cmtu ke?..pastu dier hanya tya 1st period kiter je..dier tk tya pun cycle kiter bape..huhuhuhu..

Offline Arni Ninie

  • Delima
  • *
  • Posts: 865
  • Suka? +2/-0
  • Im Not Single
Re: UPT negatif, tetapi hamil
« Reply #246 on: February 21, 2012, 12:55:51 PM »
assalamualaikum...sureen selalu jenguk2 tandatanda awal kehamilan...sureen nak tanyelah...sureen last period 19.12.2011,,,bulan jan tak dtg....masa bulan jan,,,cek upt +ve,,, tapi jumaat lepas g jumpe doktor buat upt -ve,,,, n then scan pun tiada,....kiranya dari tarikh last period,,,sekarang da 50 hari kira:  1 bulan 2o hari,,kan...doktor tak bagi ubat...doktor suruh tunggu......sume simtom da rase...sekarang sakit pinggang belakang sampai depan peranakn ni...ada sesape ley bantu? kalau kengkawan kate tunggu dulu. so wisau..da scan...alhamdulillah tiada ape2 ketumbuhan...

Sama la dgn sy ni jugak...
LMP : 01.12.2011 ( On Clomid 50mg untuk 1rst cycle)
UPT Jan 2012 : Negative
UPT Feb 2012 : negative

tapi semua tanda2 preggy tu dah rasa...tapi pikir sgt jugak...coz selalu jugak mcmni lastly period...
 sekarang ni rasa mcm ada sesuatu dekat pusat rasa geli2 dekat dlm....

Offline sureen

  • Topaz
  • *
  • Posts: 26
  • Suka? +0/-0
Re: UPT negatif, tetapi hamil
« Reply #247 on: February 21, 2012, 02:41:18 PM »
Sama la dgn sy ni jugak...
LMP : 01.12.2011 ( On Clomid 50mg untuk 1rst cycle)
UPT Jan 2012 : Negative
UPT Feb 2012 : negative

tapi semua tanda2 preggy tu dah rasa...tapi pikir sgt jugak...coz selalu jugak mcmni lastly period...
 sekarang ni rasa mcm ada sesuatu dekat pusat rasa geli2 dekat dlm....

sme jugak...la nii tgh demam....huhuhuhu............ .......tp tiada la rase geli2 kat pusat....hehehe

Offline Arni Ninie

  • Delima
  • *
  • Posts: 865
  • Suka? +2/-0
  • Im Not Single
Re: UPT negatif, tetapi hamil
« Reply #248 on: February 21, 2012, 02:55:57 PM »
sme jugak...la nii tgh demam....huhuhuhu............ .......tp tiada la rase geli2 kat pusat....hehehe

hehe...hubby kata ada ulat kot....sentap trus tadi

Offline cokodok08

  • Zamrud
  • *
  • Posts: 141
  • Suka? +0/-0
Re: UPT negatif, tetapi hamil
« Reply #249 on: February 21, 2012, 03:10:27 PM »
hehe...hubby kata ada ulat kot....sentap trus tadi

hehe..sempat ag hubby wat lawak ek..

 

Powered by EzPortal