+-

+-User

Welcome, Guest.
Please login or register.
 
 
 
Forgot your password?

Menu

Portal Ratuhati.com
Adab-adab Berforum
Mengenai Forum - FAQ
Bagaimana Mahu Mengiklan

+-Stats

Members
Total Members: 10765
Latest: IbuLily
New This Month: 129
New This Week: 26
New Today: 8
Stats
Total Posts: 443861
Total Topics: 7403
Most Online Today: 148
Most Online Ever: 441
(February 18, 2013, 04:28:13 PM)
Users Online
Members: 7
Guests: 111
Total: 118

Author Topic: Suami Curang  (Read 68698 times)

Offline ashlia

  • Berlian
  • *
  • Posts: 4967
  • Suka? +40/-0
  • Enjoy Life As It Is
    • Personal Blog : Life Through Windows
Re: Suami Curang
« Reply #25 on: March 31, 2011, 05:42:15 AM »
Salam Mummy,
Kekadang ubat yang paling mujarab sekali adalah menerima hakikat......Insya'Allah setiap sesuatu yang berlaku ada hikmahnya.Kita hanya meminjam kasih  didunia yang sementtara sedangkan saat2 yang lebih baik menanti kita diakhirat kelak.

setuju sgt dgn aliah..
pilih jalan yang terbaik untuk kalian berdua.
~We all choose how to look at life~
 http://ashra-aulia.blogspot.com
   


Offline Mummy

  • Nilam
  • *
  • Posts: 487
  • Suka? +7/-0
Re: Suami Curang
« Reply #26 on: April 01, 2011, 11:13:38 AM »
Salam Mummy,
Kekadang ubat yang paling mujarab sekali adalah menerima hakikat......Insya'Allah setiap sesuatu yang berlaku ada hikmahnya.Kita hanya meminjam kasih  didunia yang sementtara sedangkan saat2 yang lebih baik menanti kita diakhirat kelak.

Aliah,

Bab menerima hakikat nih laa yang Mummy sangat fail sampai sekarang..... Apa pun yang Mummy cuba, godaan syaitan itu lebih kuat menghasut! Mummy sedar tu, tapi sampai sekarang Mummy terus mencuba. Kadang-kadang mummy rasa cam OK, tapi bila perempuan tu contact husband Mummy di depan mata, time tu air mata dah jadi teman setia.... :(

Offline ashlia

  • Berlian
  • *
  • Posts: 4967
  • Suka? +40/-0
  • Enjoy Life As It Is
    • Personal Blog : Life Through Windows
Re: Suami Curang
« Reply #27 on: April 01, 2011, 12:17:15 PM »
Aliah,

Bab menerima hakikat nih laa yang Mummy sangat fail sampai sekarang..... Apa pun yang Mummy cuba, godaan syaitan itu lebih kuat menghasut! Mummy sedar tu, tapi sampai sekarang Mummy terus mencuba. Kadang-kadang mummy rasa cam OK, tapi bila perempuan tu contact husband Mummy di depan mata, time tu air mata dah jadi teman setia.... :(

sesiapa pun berada di tempat mummy pasti mengalirkan airmata..hatta sy sekalipun.
mummy da bawa bincang dgn hubby ke?da jumpa atau bercakap dgn perempuan tu?suami btul2 nak dgn die ke?
maaaf tanya...kalu terlalu peribadi,tak jawab soalan saya pun tak pe..faham
moga mummy dapat settlekan masalah ni dgn baik k?
~We all choose how to look at life~
 http://ashra-aulia.blogspot.com
   

Offline Mummy

  • Nilam
  • *
  • Posts: 487
  • Suka? +7/-0
Re: Suami Curang
« Reply #28 on: April 01, 2011, 12:44:01 PM »
sesiapa pun berada di tempat mummy pasti mengalirkan airmata..hatta sy sekalipun.
mummy da bawa bincang dgn hubby ke?da jumpa atau bercakap dgn perempuan tu?suami btul2 nak dgn die ke?
maaaf tanya...kalu terlalu peribadi,tak jawab soalan saya pun tak pe..faham
moga mummy dapat settlekan masalah ni dgn baik k?

Dah bincang.... and he still sticks to his decision. Cuma tak tahu bila mereka akan berkahwin. Yelah.....duit saving pun tak ada, nak kahwin apanya? Kerja tetap pun tak ada.... Cuma harapkan wanita itu kerja engineer gaji 6k+.

Kalau ikutkan hati suami, memula dia nak ceraikan mummy bulan 12 2010.... Then I was declared pregnant, dia tunda nikah bulan Januari 2011. Sekarang tunda lagi sebab husband kata dia serba salah. But sampai skang mereka masih berhubungan dan belum putus lagi.

Mummy tak pernah jumpa this woman, but I called her a few times masa memula dapat tahu dulu. And kami ada berbalas SMS (awal Ramadhan 1431H). Tapi jawapannya tetap sama.... She won't leave my husband. Dia kata husband saya nyawa dia....Dia akan mati jika nyawanya diambil.... :( I still keep her SMS. Sakitnya hati..... Tapi mummy tak baca dah la.... Simpan jek.

Offline ashlia

  • Berlian
  • *
  • Posts: 4967
  • Suka? +40/-0
  • Enjoy Life As It Is
    • Personal Blog : Life Through Windows
Re: Suami Curang
« Reply #29 on: April 01, 2011, 12:58:03 PM »
ya allah besarnya dugaan mummy..
moga allah beri ketabahan buat mummy.ni anak first kan?da lama mummy kawin?

speecless*

saya sendiri tatau nak ckp pe.kalu mummy bersedia dilepaskan (sorry to say this),ada baiknya mummy undur diri.sebab dari gayanya,suami pun bukan keje tetap..yang bergaji besar adalah perempuan itu.
mampukah suami adil dlm berbahagi taggungjawab dan masa,sedangkan tidak berlaku adil pada perasaan dua wanita?takut nanti,bila bermadu,banyak mendatangkan dosa dari pahala.
itu pendapat saya.kalu rasa tidak sesuai dgn keadaan,jgn ambil ye..

pasti ada hikmah tersembunyi..seelok2nya,buatla sembahyang istikarah,mohon pertunjuk allah.doa ibu mengandung ni mudah diterima allah..dapatkan nasihat dari orang2 agama,kounselor ke, dan orang2 tua.mummy jgn pendamkan sorang2.sian baby dlm perut tu

kesihatan mummy n baby kena jaga juga..
~We all choose how to look at life~
 http://ashra-aulia.blogspot.com
   


Offline ashlia

  • Berlian
  • *
  • Posts: 4967
  • Suka? +40/-0
  • Enjoy Life As It Is
    • Personal Blog : Life Through Windows
Re: Suami Curang
« Reply #30 on: April 01, 2011, 01:02:06 PM »
btw,kalu ada sesuatu yang pelik,agak2 nya seperti di luar kebiasaan diri masing2,cuba bawa gi darul syifa ke,darul ruqyah.
mana tau,mgkn ada sesuatu yang di luar jangkaan kita..

mummy lagi kenal husband mummy kan..
cuba muhasabah..mana yang sebenarnya.....

mmg mereka saling mencintai secara sedar atau dibuat orang diluar sedar.
penilaian di tangan mummy.
~We all choose how to look at life~
 http://ashra-aulia.blogspot.com
   

Offline Mummy

  • Nilam
  • *
  • Posts: 487
  • Suka? +7/-0
Re: Suami Curang
« Reply #31 on: April 01, 2011, 01:14:44 PM »
Dah pegi dah ash..... Dan menurut ustaz di sana, mummy yang sebenarnya terkena. Ada benda 'mengikut' mummy menyebabkan mummy sukar mengandung and that thing hates my husband. Selepas berubat, Alhamdulillah rezeki mummy sampai and I'm now pregnant with our first child. Kami dah kahwin bulan November 2004. :)

Tapi yang lain-lain tu, mummy tak tahu la pula. Sepanjang perkahwinan, mummy memang tak pernah syak suami mummy akan ada affair dengan orang lain, sebab dia ni memang bukan kaki perempuan (agaknya la.... tak tahu kalau dia ada sembunyikan sejarah lama).

Entahlah ash..... skang ni mummy amik pendekatan tunggu dan lihat. The baby will be born in August, Insya-Allah. Lepas dari tu, kalau dia nak kahwin juga, mummy redha. Tapi mummy akan minta dilepaskan (kot). Tak tahanlah.... sekarang with no permanent job, no fixed income; camna nak sara 2 keluarga?

Offline Aliahzakaria

  • Peniaga
  • Delima
  • *
  • Posts: 786
  • Suka? +33/-0
  • Malu itu Separuh Daripada Iman
Re: Suami Curang
« Reply #32 on: April 01, 2011, 01:20:26 PM »
Salam Mummy,
Minta maaf bebanyak jika kata2 saya menyinggung perasaan...maksud saya kalau kita jadikan penerimaan hakikat sebagai ubat maka akan sembuh lah kita dari luka yang dalam.Percaya lah Mummy kalau kita anggap diri kita paling malang di dunia sebenarnya ada jutaan lagi nasib manusia yang lebih malang dari kita.Mencintai ALLAH SWT sepenuhnya mencintai manusia perlu ada batasanya.Itu serba sedikit yang saya pelajari dari sekolah kehidupan.Insya'Allah jika Mummy dapat menghayati apa yang saya maksudkan,Mummy akan berada di satu situasi yang lebih tenang daripada memikirkan hal dunia yang maha berserabut.

Kekuatan kita menerima hakikat adalah kecintaan kita pada Illahi

Offline ashlia

  • Berlian
  • *
  • Posts: 4967
  • Suka? +40/-0
  • Enjoy Life As It Is
    • Personal Blog : Life Through Windows
Re: Suami Curang
« Reply #33 on: April 01, 2011, 01:50:26 PM »
Kekuatan kita menerima hakikat adalah kecintaan kita pada Illahi

thanks aliah..mengingatkan diri saya juga ttg hakikat kehidupan yang sementara.
sy sendiri banyak belajar dari kehilangan anak kedua.rasa semua kasih di dunia ni adalah pinjaman semata.
agar kita lagi dekat dgn pencipta kita..
~We all choose how to look at life~
 http://ashra-aulia.blogspot.com
   

Offline ashlia

  • Berlian
  • *
  • Posts: 4967
  • Suka? +40/-0
  • Enjoy Life As It Is
    • Personal Blog : Life Through Windows
Re: Suami Curang
« Reply #34 on: April 01, 2011, 01:59:32 PM »
Mummy:

fikirla yang terbaik tuk mummy dan anak k?go with the flow first..dan teruskan berdoa.andai berlarutan masalah ni,tanpa penyelesaian baik buat mummy n baby,adalah baik juga mummy tak bermadu.

banyak faktor selain hati dan perasaan kalu nak bermadu ni..
kalu suami mampu zahir batin,cukup harta tuk lunaskan tanggungjawab pada isteri2 dan anak2,adil dalam berbahagi masa dan kasih sayang,banyak pahala dan worth kita berkorban untuk hidup bermadu.

tapi jika sebaliknya berlaku,adalah lebih baik kita cari kebahagiaan kita sendiri buat kali kedua.adakalanya,perkawinan kedua lebih menjanjikan kebahagiaan dari kita terus bertahan dalam kehidupan yang tak teguh.apatah lagi di luar garisan panduan agama.

qadar : adalah sesuatu yang masih boleh diubah dgn pilihan2.
qada': yang telah berlaku,takkan berubah..

(suami mummy tu da pun jadi qada' kehidupan mummy- tiada apa perlu disesalkan.selepas ini,pilihlah terbaik untuk kehiduapan mummy n baby)

adakalanya,allah memberi kita pilihan..selagi pilihan kita dgn kebergantungan kita pada Allah..
insyaallah....ada jalannya.
banyakkan solat sunat,mengaji dan berdoa..pasti kekuatan ada di dalam diri mummy untuk mencari kebahagiaan.
« Last Edit: April 01, 2011, 02:01:58 PM by ashlia »
~We all choose how to look at life~
 http://ashra-aulia.blogspot.com
   

Offline nurzaidah

  • Nilam
  • *
  • Posts: 330
  • Suka? +5/-0
  • kembar mama
    • My Lil' Family
Re: Suami Curang
« Reply #35 on: April 02, 2011, 08:36:54 AM »
salam.... Minta maaf mencelah... Zaidah skrg mengandung 30 minggu....

Kata hati asyik cakap hubby ada affair ngn maid. Entah betul atau tak zaidah x tau. Atau ini hanya emosi x stabil sbb pregnant.... Huhuhuhu

Offline Mummy

  • Nilam
  • *
  • Posts: 487
  • Suka? +7/-0
Re: Suami Curang
« Reply #36 on: April 02, 2011, 02:19:23 PM »
Uikkk zaidah...

How come you said that? Anything suspicious?

Mummy plak over lurus.... Hubby dah ada affair sekitar December 2009 - Feb 2010, Mummy baru dapat tahu Ogos 2010. Itupun sebab terkantoi SMS. Kalau tak, jangan harap nak detect! He is such an excellent actor!

Offline ashlia

  • Berlian
  • *
  • Posts: 4967
  • Suka? +40/-0
  • Enjoy Life As It Is
    • Personal Blog : Life Through Windows
Re: Suami Curang
« Reply #37 on: April 02, 2011, 08:29:30 PM »
zaidah..
sihat?lama saya tak jenguk kelab..sob sob..rindu ahli kelab kita.tapi tu la..saya sayu hati la masuk kelab...terasa sgt rindu pada nur iman nanti..moga zaidah selamat bersalin nanti ye..skang ni cam teringin lah nak anak kembar,gantikan nur iman.hehe.amin...

zaidah..napa ckp gtu?sebelum bersalin,mintak maaf kat suami,dan trus trang dgn apa yang zaidah rasa k?mana tau tu hanyalah gangguan dr syaitan..

kalu instinct zaidah kuat mengata itu,siasat dulu k?biar sahih buktinya
« Last Edit: April 03, 2011, 07:16:02 AM by ashlia »
~We all choose how to look at life~
 http://ashra-aulia.blogspot.com
   

Offline nurzaidah

  • Nilam
  • *
  • Posts: 330
  • Suka? +5/-0
  • kembar mama
    • My Lil' Family
Re: Suami Curang
« Reply #38 on: April 02, 2011, 10:55:54 PM »
mummy.... Entah la... Dah check sms.. Xde pun sms yg mencurigakan. Hanya selepas maid zaidah bercuti (blk indon) pastu datang balik keje ngn kami. Layanan dia lain sikit. Entah la. Mungkin perasaan aje kot...

Ashlia... Alhamdulilah sihat mcm tu la... Sakit sana sini sebelum bersalin. InsyaAllah ada rezeki ashlia nnt. Mungkin rezeki ashlia mcm zaidah... Allah ganti sekaligus... Hehehehe... Xpe... X perlu menjengah kelab tp ashlia tetap kawan kami. Memang tiap2 mlm minta maaf sbb tiap2 hr tanya hubby dia curang tak.... Hehehehe... Hubby layankan aje sebab dia kata hormon ibu mengandung ni...

Mugkin persekitaran skrg ni menganggu emosi zaidah. Coz ramai kekawan zaidah mengalami gelodak rumah tangga... Pasangan yg dah 14 thn berkahwin pastu baru aje dapat baby x sampai setahun pun boleh bercerai. Lagi la merunsingkan zaidah... Padahal sblm ni dorg pasangan yang romantis... Huhuhuhu
 

Offline cheesecake

  • Berlian
  • *
  • Posts: 1745
  • Suka? +7/-0
  • ^.^
Re: Suami Curang
« Reply #39 on: April 03, 2011, 01:15:46 AM »
salam.... Minta maaf mencelah... Zaidah skrg mengandung 30 minggu....

Kata hati asyik cakap hubby ada affair ngn maid. Entah betul atau tak zaidah x tau. Atau ini hanya emosi x stabil sbb pregnant.... Huhuhuhu

zaidah..are u sure about this?
bukan ape..takut emosi ibu ngandung ni kan lain sikit..
ermm..layanan sape yang lain?suami pada zaidah atau suami pada maid?
apapon..saya rasa zaidah jgn terburu2 buat conclusion sendiri tau..
kalau rasa sangat2 curiga..siasat cara baik..
apa pon..jaga kandungan mu dear..ada 2 budak tecit dalam perut tu..
tentang persikataran tu..mmg susah la nak cakap..
saya akui..kadang2 kita pon terpengaruh kan..
persekitaran kerja hubby saya cukup ramai yang ber affair2 ni..
tapi tulah..buang jauh2 rasa curiga..

tapi..kadang2..bleh caya juga 6th sense seorang isteri..
macam boleh bau gitu..ngeee ;D
apapon..saya sgt tidak mengesyorkan zaidah amik spekulasi sendiri..
saya takut zaidah tengah main2 dengan emosi ngandung..
siasat dulu ok.. :)

cuma pedapat saya je..

Offline ashlia

  • Berlian
  • *
  • Posts: 4967
  • Suka? +40/-0
  • Enjoy Life As It Is
    • Personal Blog : Life Through Windows
Re: Suami Curang
« Reply #40 on: April 03, 2011, 07:01:55 AM »

Mugkin persekitaran skrg ni menganggu emosi zaidah. Coz ramai kekawan zaidah mengalami gelodak rumah tangga... Pasangan yg dah 14 thn berkahwin pastu baru aje dapat baby x sampai setahun pun boleh bercerai. Lagi la merunsingkan zaidah... Padahal sblm ni dorg pasangan yang romantis... Huhuhuhu
 

samalah kita zaidah..
asyik duk dgr gelodak rumahtangga org gak.mbr sendiri lak tu.

ada sorang tu baru nak masuk setahun usia perkahwinan..tatau apa masalah die dgn hubby die.die tak nak crita,die just cakap die ada krisis,n nak cerai kalu leh..adesss

sorang lagi mbr hubby.duk merungut,isteri bz dgn perkara lain.abaikan die.smpi asyik nak gaduh je kalu benda tak kena smpi naik bosan.

sabo la zaidah eh.samalah kita.bila mbr sendiri bergolak,hati kita pun bergolak..hubby sy siap ckp kat sy,jgn la risau..kita patut syukur kita tak gtu..hehehe




« Last Edit: April 03, 2011, 07:14:32 AM by ashlia »
~We all choose how to look at life~
 http://ashra-aulia.blogspot.com
   

Offline ashlia

  • Berlian
  • *
  • Posts: 4967
  • Suka? +40/-0
  • Enjoy Life As It Is
    • Personal Blog : Life Through Windows
Re: Suami Curang
« Reply #41 on: April 03, 2011, 07:06:12 AM »

apa pon..jaga kandungan mu dear..ada 2 budak tecit dalam perut tu..
tentang persikataran tu..mmg susah la nak cakap..
saya akui..kadang2 kita pon terpengaruh kan..
persekitaran kerja hubby saya cukup ramai yang ber affair2 ni..
tapi tulah..buang jauh2 rasa curiga..


btul ckap sha..jaga kesihatan dua kecik dlm perut tu..tak lama lagi da tu..hehe.kalu semuanya ok,jgn di pikirkan bukan2 eh..
~We all choose how to look at life~
 http://ashra-aulia.blogspot.com
   

Offline nurzaidah

  • Nilam
  • *
  • Posts: 330
  • Suka? +5/-0
  • kembar mama
    • My Lil' Family
Re: Suami Curang
« Reply #42 on: April 03, 2011, 12:39:34 PM »
tq semua... Lega sikit bila dapat luahkan yang terbuku dihati selama ni. Kekadang sian gak kat anak2 coz kena jadik spy mama dia.

Yang paling risau sebab hubby keje mengajar pagi, tengahari dah ada kat rumah. Zaidah lak mengajar petang.... tengahari sampai maghrib tu hanya hubby, anak dan maid di rumah. Tapi biasanya tanya anak mana papa duduk, and mana maid duduk? Anak slalu cakap papa dok dlm bilik. Maid tengok tv kat luar. Tp hati asyik x sedap... Hehehehe... Entahlah...

Maaf memenuhkan ruangan ini tp x tahu nak cakap kat sapa.. Nak mengadu ngn family takut kena marah lak.... Hehehe... Tq friends... Luv u all

Offline ashlia

  • Berlian
  • *
  • Posts: 4967
  • Suka? +40/-0
  • Enjoy Life As It Is
    • Personal Blog : Life Through Windows
Re: Suami Curang
« Reply #43 on: April 03, 2011, 01:14:12 PM »
hehe..xpe.kadang2 kena luah baru lega kan.

saya dulu hubby keje bershift..4 hari keje (2hari keje pagi,2 malam) dan 4 hari off..
sebab tu la saya benti keje.dulu keje saya balik pun malam2 smpi kul 8-10mlm..terfikir kalu amik maid,suami pun kurang selesa bila die off days atau sy takder kat umah..

hehe.sudahnya,saya lagi selesa gini..apply keje gov pun blum rezki sangkut.hehe
ok zaidah..jgn risau2 lagi k?
~We all choose how to look at life~
 http://ashra-aulia.blogspot.com
   

Offline cheesecake

  • Berlian
  • *
  • Posts: 1745
  • Suka? +7/-0
  • ^.^
Re: Suami Curang
« Reply #44 on: April 03, 2011, 01:31:43 PM »
yerlah zaidah..it's ok..jgn simpan sengsorang tau..
nanti mengganggu emosi awak..
nak2 tengah pregnant kan..dah sarat pulak tu..
mungkin kita terasa layanan kita kat hubby tak begitu memuaskan..
(saya kerap rasa cenggitu)  :P
tak salah kalau zaidah risau..
manusia..haruslah ada perasaan curiga..
kalau saya kat tempat zaidah pon..saya rasa yang sama..
apepon..jangan fikir terlalu banyak ok..
insyaAllah..takde ape2 tu..saya doakan terbaik untuk awak n family  :)


Offline Aliahzakaria

  • Peniaga
  • Delima
  • *
  • Posts: 786
  • Suka? +33/-0
  • Malu itu Separuh Daripada Iman
Re: Suami Curang
« Reply #45 on: April 03, 2011, 02:10:58 PM »
Salam Semua,
Dari aspek saikologi itu sendiri kita kena benar2 faham bahawa setiap lelaki akan melalui satu fasa kehidupan iaitu krisis pertengahan usia...krisis ini bila ia berlaku akan menyebabkan seseorang lelaki itu berperasaan remaja.Cuma ada 2 perkara sahaja akan berlaku,samada ia akan berlanjutan menjadi skandal atau ia akan hilang dengan sendirinya apabila tersedar dari lamunan krisis tersebut.Ia tidak memilih lelaki atau profesi sebab saya pernah melhat sendiri perkara ini berlaku kepada pensyarah,ustaz,peguam,pekerja kilang dsb.Perlu ada kebijaksanaan menanggani lelaki yg sedang dilamun ini sebab memang susah untuk mengubah pendirian orang yang sedang menghadapi krisis sebegibi.Ibarat menarik sehelai rambut dari dalam tepung...rambut tak putus dan tepung tidak berselerak.

Kita harus sedar tentang perkara yang berlaku disekeliling kita dan ilmu yang kita pelajari dari sekolah kehidupan adalah persediaan itu penting bagi menghadapi situasi sebegini.Orang tua selalu berkata "Sediakan payung sebelum hujan"Apakata kita reservekan 20% daripada kepercayaan kita terhadap sesama insan buat menampung diri kita apabila sesuatu yang buruk berlaku,secara semulajadinya kita sebenarnya telah bersedia menghadapi krisis baik rumahtangga atau yang lain2nya.Ini bukan bermakna kita tidak mempercayai orang lain,cuma kita mengambil langkah pro aktif bagi mengelakkan kekecewaan.Menerima hakikat akan lebih mudah menjadi ubat apabila kita telah ada persediaan.

Dalam banyak kes,saya dapati ulangtayang babak berlaku dimana kita tidak dapat lari dari hakikat bahawa setiap apa yang kita lakukan dulu akan menghantui kita pada bila2 masa sahaja.Kalau kita kurang ajar pada ibubapa..balasanya adalah anak kita akan melakukan perkara yang sama..kalau dulu kita curi barang..maka barang kita juga akan dicuri satu ketika nanti...dapat kah kita terima hakikat ini?

Perkara yang berlaku akan berlaku jua samada kita kehendakinya atau tidak......hakikat adalah ubat yang pahit tetapi akan meyedarkan kita bahawa kita ini cuma manusia biasa.Hanya persediaan dan doa kita sahaja yang dapat mengelakkan perkara yang tidak diingini berlaku pada diri kita.

« Last Edit: April 03, 2011, 02:43:03 PM by Aliahzakaria »

Offline nurzaidah

  • Nilam
  • *
  • Posts: 330
  • Suka? +5/-0
  • kembar mama
    • My Lil' Family
Re: Suami Curang
« Reply #46 on: April 12, 2011, 02:08:40 AM »
mlm ni zaidah mimpi lg suami curang... Adakah hanya mainan perasaan atau benar2 berlaku?

Boleh bg tips atau cara nk tahu suami main kayu 3 dgn maid sendiri...

Offline ashlia

  • Berlian
  • *
  • Posts: 4967
  • Suka? +40/-0
  • Enjoy Life As It Is
    • Personal Blog : Life Through Windows
Re: Suami Curang
« Reply #47 on: April 12, 2011, 10:28:17 AM »
mlm ni zaidah mimpi lg suami curang... Adakah hanya mainan perasaan atau benar2 berlaku?

Boleh bg tips atau cara nk tahu suami main kayu 3 dgn maid sendiri...

mgkn perasaan curiga zaidah smpi tebawa2 dlm mimpi tu..

selain berdoa,moga Allah tunjukkan kebenaran di mata zaidah dan hilangkan curiga,zaidah kena siasat sendiri tanpa melibatkan anak2.maksud sy,jgn bertanya melalui anak..tapi cuba sesekali zaidah amik cuti mengejut,dan balik rumah mengejut.

atau bagi maid zaidah cuti,suruh die keluar,selongkar barang2 die.

ada sorang kenalan,pernah selongkar barang2 maid die,jumpa benda2 kotor untuk die guna2 kan seisi keluarga.
pendapat saya lah =)
~We all choose how to look at life~
 http://ashra-aulia.blogspot.com
   

Offline cheesecake

  • Berlian
  • *
  • Posts: 1745
  • Suka? +7/-0
  • ^.^
Re: Suami Curang
« Reply #48 on: April 12, 2011, 10:48:09 AM »
mlm ni zaidah mimpi lg suami curang... Adakah hanya mainan perasaan atau benar2 berlaku?

Boleh bg tips atau cara nk tahu suami main kayu 3 dgn maid sendiri...

zaidah..
mimpi tu mainan tidur..lagi2 ibu2 ngandung ni..
macam2 mimpi keluar..terbawa2 bila asik memikir sebelum tido..

tapi..yang boleh saya nasihatkan..banyak2 mohon pada Allah..
moga diberi petunjuk ye..

saya setuju dengan ashlia..
cuba sekali-sekala buat spot check pada suami..
cuti mengejut balik rumah ke..
maid tu pon perlu dipantau..

apa pon..saya doakan semoga dijauhkan semua anasir jahat tu dalam keluarga awak..
dan semoga dipermudahkan semuanya..

jaga kesihatan ye dear :)

Offline nurzaidah

  • Nilam
  • *
  • Posts: 330
  • Suka? +5/-0
  • kembar mama
    • My Lil' Family
Re: Suami Curang
« Reply #49 on: April 12, 2011, 04:47:35 PM »
tq semua.... Hati x keruan... Tetiba mimpi dan terjaga... X leh lena terus lepas tu, teringat2 mimpi tu. Entah la... Kena gak la balik rumah secara mengejut... Tp payah kalo jdk cikgu nak balik bila dh tiba sekolah... Kesian kat kawan2 kena relief....

 

Powered by EzPortal