+-

+-User

Welcome, Guest.
Please login or register.
 
 
 
Forgot your password?

Menu

Portal Ratuhati.com
Adab-adab Berforum
Mengenai Forum - FAQ
Bagaimana Mahu Mengiklan

+-Stats

Members
Total Members: 11219
Latest: eida18
New This Month: 148
New This Week: 24
New Today: 6
Stats
Total Posts: 451083
Total Topics: 7587
Most Online Today: 258
Most Online Ever: 441
(February 18, 2013, 04:28:13 PM)
Users Online
Members: 9
Guests: 204
Total: 213

Author Topic: LEWAT PERIOD 1 - 4 BULAN  (Read 50645 times)

Offline ~ zue~

  • Nilam
  • *
  • Posts: 287
  • Suka? +1/-0
Re: LEWAT PERIOD 1 - 4 BULAN
« Reply #100 on: April 07, 2011, 12:10:12 PM »
zu lewat period...last dtg bln satu...tp 2x test pregnant still negetif...cmner ek....


Offline isma_ize81

  • Nilam
  • *
  • Posts: 453
  • Suka? +4/-0
Re: LEWAT PERIOD 1 - 4 BULAN
« Reply #101 on: April 07, 2011, 12:13:23 PM »
zue..cuba gi scan la plak..cepat sikit leh tahu..

Offline ~ zue~

  • Nilam
  • *
  • Posts: 287
  • Suka? +1/-0
Re: LEWAT PERIOD 1 - 4 BULAN
« Reply #102 on: April 07, 2011, 12:18:39 PM »
tu la,pelik gak sbb slalu x mcm nie...zu slalu period after 46 hari...tp nie dah check still negetif............

Offline isma_ize81

  • Nilam
  • *
  • Posts: 453
  • Suka? +4/-0
Re: LEWAT PERIOD 1 - 4 BULAN
« Reply #103 on: April 07, 2011, 12:37:25 PM »
tu la,pelik gak sbb slalu x mcm nie...zu slalu period after 46 hari...tp nie dah check still negetif............
saya pun jarang cd lbh 50 hari..doc ckp maybe telur tak pecah sebab tu period jd delay..tanda-tanda cik p nak dtg dah ade..tgggu masa jer dia nak turun.

Offline aufa_arissa

  • Delima
  • *
  • Posts: 877
  • Suka? +4/-0
  • Assalamualaikum
Re: LEWAT PERIOD 1 - 4 BULAN
« Reply #104 on: April 07, 2011, 01:38:34 PM »
reese : doc xckp ape2 lah plak..tggu jumpa pakar nanti lah camner plak kan..terlalu lma delay cik p ni..huhuhu..sedey..;(


Offline reese

  • Delima
  • *
  • Posts: 592
  • Suka? +3/-0
Re: LEWAT PERIOD 1 - 4 BULAN
« Reply #105 on: April 07, 2011, 01:43:08 PM »
kwn2, jgn stress k. tunggu je... lambat cepat sama ada period or confirm preggy.  mmg la tertanya2... bila kt lewat. buat je UPT, xrugi pn klau nak dibandingkan ngan perasaan tertanya2 tu...

klau still -ve jgk, n period pn xturun2, jaga diri if able treat mcm kt ni pregnant, I mean jaga mkn, jaga tingkah laku. sbb kita xtau kt pregnant ke x kan selagi period xturun... xsalah ambik langkah berjaga2.


RABBI, la tazarni fardan, wa anta khairul warithin...
 My Ovulation Chart

Offline aufa_arissa

  • Delima
  • *
  • Posts: 877
  • Suka? +4/-0
  • Assalamualaikum
Re: LEWAT PERIOD 1 - 4 BULAN
« Reply #106 on: April 07, 2011, 02:26:49 PM »
btul tu reese kan..berjaga2 tu pnting kan..hope semua berjalan dengan lancar..;)

Offline putrikoci

  • Topaz
  • *
  • Posts: 26
  • Suka? +0/-0
Re: LEWAT PERIOD 1 - 4 BULAN
« Reply #107 on: April 07, 2011, 02:38:10 PM »
kawan.2 jgn terlalu stress sgt memikirkan masalah ni...saya pun pernah macam u all jugak..
just nak sharing...putri last period 7/1/2011 sampai skang tak peyed lagi...last month cek negatif...siap g jumpe doktor bagai siap scan ..angd urine test..tetap -ve jawapan nya..semalam tup tup..cek sendirik..sekali naik 2 line..tak puas ati..beli sekali lagi upt kit..cek again..then positif jugak..tak puas ati g jumpe doktor...cek urine..pun doktor ckp positif..but scan belum nampak lagi...tu yg pelik..doktor siap ckp..ni baru lagi..masih kecik tak berape nak nampak..aik selama yg i tak period ni..mmg tak dek la..baru nak ade..baru jadik.tya kat doktor..i ni nak ikutkan dah 3 bulan tak peyed.so makna nye i ni mengandung 3 bln ke..but doktor tu ckp tak semestinya...maybe beby baru develop and still tak nampak..and baru lagi..coz i punye cycle period pun tak betul...ade ke kes macam ni...

Offline saya_sue

  • Delima
  • *
  • Posts: 534
  • Suka? +1/-0
    • Visit my blog
Re: LEWAT PERIOD 1 - 4 BULAN
« Reply #108 on: April 08, 2011, 12:09:16 PM »
ade2. dont wory. maybe 2 bulan tu tak ovulate, baru ovulate bulan ke 3.. jadi baru putri koci detect +ve bulan 4. heheh. pandai tak sue.

putri, Allah kate kunfayakun je dear. percayalah..

Offline isma_ize81

  • Nilam
  • *
  • Posts: 453
  • Suka? +4/-0
Re: LEWAT PERIOD 1 - 4 BULAN
« Reply #109 on: April 09, 2011, 10:35:19 AM »
bestnye kalu sy jd mcm putri..tup2 +ve..tp x dpt la dah period pun smlm tp spotting je..maybe sbb naik bot.tu yg kluar..pg ni xde plak kluar keputihan jer.maybe baru lg.tersumbat kt mana plak ni..

Offline aufa_arissa

  • Delima
  • *
  • Posts: 877
  • Suka? +4/-0
  • Assalamualaikum
Re: LEWAT PERIOD 1 - 4 BULAN
« Reply #110 on: April 09, 2011, 12:35:33 PM »
wah yeker putrikoci..bestnya dia dh brjaya..aufa dah 4 bulan x period tau, sedih sangat rasa..tapi semalam dah ade kuar selepas penat bershoping dengan hubby..tapi masih sikit2 sangat tunggu tengok hari ni n esok lusa plak camner...hope lepas ni g check dpt +ve macam putrikoci kan..aufa dah bt appointment dengan Pakar 25 May ni..doakan aufa ye...;)

Offline mi_za

  • Berlian
  • *
  • Posts: 4240
  • Suka? +26/-0
  • ayang sayang abang untuk selamanya
Re: LEWAT PERIOD 1 - 4 BULAN
« Reply #111 on: April 09, 2011, 09:50:22 PM »
ada kot kes macam tu...nak tahu x...dulu miza x dtg period 2 bulan lebih...doc bg dupaston utk turunkan period...yela...semuanya -ve...scan kosong...doc kata mmg x prgnt....so,tanpa was was miza mkn dupaston...akhirnya period pun turun....ada seorg pegawai farmasi tu bgtau....dia marah...dia kata jgn paksa2 period tu....klu dia x turun....mgkin nk prgnt....klu x prgnt juga...nanti period turun jua....biarkan.....
dia kata....U jgn buat mcm tu lagi....ntah ntah U dah ader isi....tp U buang lak....
tercengang2 miza...huhuhuhuhuhu....
tp hubby kata....xpela...mgkin xde rezeki kita...kite buat yg mana terbaik...ok...

Offline aufa_arissa

  • Delima
  • *
  • Posts: 877
  • Suka? +4/-0
  • Assalamualaikum
Re: LEWAT PERIOD 1 - 4 BULAN
« Reply #112 on: April 09, 2011, 10:08:45 PM »
yeker..sedih gak bila dia cakap macam tu kan miza, ade plak kita nak buang sesuka hati kan, padahal dia xtahu yang kita ni risau dengan period kita yang lama sangat xdatang2 kan, asyik scan xde jer...so banyak2 lah bersabar ye miza, semua tu kan ketentuan Ilahi...sama-sama lah kita berusaha dan berikhtiar untuk yang lebih baik k..;)

Offline mi_za

  • Berlian
  • *
  • Posts: 4240
  • Suka? +26/-0
  • ayang sayang abang untuk selamanya
Re: LEWAT PERIOD 1 - 4 BULAN
« Reply #113 on: April 09, 2011, 11:10:48 PM »
tula aufa...sedih miza....dia tu cme pegawai farmasi je...bukan doc ke ape ke....doc lebih tahu apa yg di buat....nasib kawan2 n hubby memahami...sape x risau klu period x dtg2 ??..sebab tu la dinding endometrium miza ni tebal....period x regular...hari tu 2 bulan period cantik ikut aturan...tp 3 hari je...x byk lak tu....risau juga....hehehehehe...semua risau....

Offline matabintang

  • Berlian
  • *
  • Posts: 6020
  • Suka? +13/-0
  • untukmu yang tersayang apa jua sanggup kulakukan
Re: LEWAT PERIOD 1 - 4 BULAN
« Reply #114 on: April 10, 2011, 08:41:35 AM »
dr apa yg doc bgtau ain, yang ain tahu kalo mkn duphaston kalo ada baby dlm perut dia akan kuatkan rahim kt n xkan sebabkan kt gugur. kalo xde isi barulah duphaston tu bertindak menurunkan period kt.

weeniq

  • Guest
Re: LEWAT PERIOD 1 - 4 BULAN
« Reply #115 on: April 10, 2011, 10:46:07 AM »
betul tu ain.. setahu saya, macam tu juga.. miza jgn risau la.. tenangkan hati, bukan ketentuan kita kalau masih belum ada lagi kan.. usaha lagi..

Offline aufa_arissa

  • Delima
  • *
  • Posts: 877
  • Suka? +4/-0
  • Assalamualaikum
Re: LEWAT PERIOD 1 - 4 BULAN
« Reply #116 on: April 10, 2011, 10:49:38 AM »
miza : bintang hati dah bgitahu berita baik tu, jgn risau2 dah k..klu miza pregnant xmungkin akan gugur..

nak tanya kalau rasa2 keras kat ari2 kenapa ye??

Offline matabintang

  • Berlian
  • *
  • Posts: 6020
  • Suka? +13/-0
  • untukmu yang tersayang apa jua sanggup kulakukan
Re: LEWAT PERIOD 1 - 4 BULAN
« Reply #117 on: April 10, 2011, 10:59:47 AM »
aufa dah delay ke?

Offline aufa_arissa

  • Delima
  • *
  • Posts: 877
  • Suka? +4/-0
  • Assalamualaikum
Re: LEWAT PERIOD 1 - 4 BULAN
« Reply #118 on: April 10, 2011, 11:15:30 AM »
pasal delay tu xpayah tanya lah bintang...hehehe...dh terlampau delay sangat sekarang ni..tapi sekarg aufa dah period, tp sikit yang amat..xtahu lah..

Offline matabintang

  • Berlian
  • *
  • Posts: 6020
  • Suka? +13/-0
  • untukmu yang tersayang apa jua sanggup kulakukan
Re: LEWAT PERIOD 1 - 4 BULAN
« Reply #119 on: April 10, 2011, 11:18:04 AM »
ooo.. ic. mmg period jenis tak teratur ek? dah lama mana dah kawin? x consult doc ke?? selain keras kat perut ada tanda2 lain lg ke?

Offline aufa_arissa

  • Delima
  • *
  • Posts: 877
  • Suka? +4/-0
  • Assalamualaikum
Re: LEWAT PERIOD 1 - 4 BULAN
« Reply #120 on: April 10, 2011, 11:30:46 AM »
yup..after kawin dia jadi macam ni..kdg2 2 bulan..kdg2 3 bulan..pling lama yang ni lah 4 bulan dah..tapi sekarang ade kuar dah period, tapi sikit lgi..hari tu ade xselera makan..sakit2 pinggang n badan..;)

dah buat appointment dengan Doc 25 May ni baru jumpa pakar..

Offline matabintang

  • Berlian
  • *
  • Posts: 6020
  • Suka? +13/-0
  • untukmu yang tersayang apa jua sanggup kulakukan
Re: LEWAT PERIOD 1 - 4 BULAN
« Reply #121 on: April 10, 2011, 11:38:38 AM »
mungkin aufa ada masalah hormon kot. xpelah. nant jumpa pakar dia akan bagitaulah nape aufa lewat period. sy ni ada jgk kdg2 delay period. jenis period x teratur gak

Offline aufa_arissa

  • Delima
  • *
  • Posts: 877
  • Suka? +4/-0
  • Assalamualaikum
Re: LEWAT PERIOD 1 - 4 BULAN
« Reply #122 on: April 10, 2011, 11:46:09 AM »
yelah tunggu n lihat je lah..t ape2 aufa gtau yer..hope dapat berita gmbira lah...bintang selalu delay bape lama?paling lama??dah bape orang anak?

Offline matabintang

  • Berlian
  • *
  • Posts: 6020
  • Suka? +13/-0
  • untukmu yang tersayang apa jua sanggup kulakukan
Re: LEWAT PERIOD 1 - 4 BULAN
« Reply #123 on: April 10, 2011, 11:48:12 AM »
yelah tunggu n lihat je lah..t ape2 aufa gtau yer..hope dapat berita gmbira lah...bintang selalu delay bape lama?paling lama??dah bape orang anak?

belom ada rezeki lg aufa. paling lama dalam 2 bulan lebih. biasa kalo delay dalam sebulan je. tahun lepas dalam 30++ ke 40++ baru period.

Offline aufa_arissa

  • Delima
  • *
  • Posts: 877
  • Suka? +4/-0
  • Assalamualaikum
Re: LEWAT PERIOD 1 - 4 BULAN
« Reply #124 on: April 10, 2011, 11:51:48 AM »
yeker..ingat dah de baby coz nampak gambr baby kat bintang ni..hehehe..sori ye..xper kene banyak2 bersabar ye, membe aufa ade setahun xdatang period tapi ada baby jugak..semua tu kerja Allah, yang penting kita xkan pernah lupa pada Dia kan..;)

 

Powered by EzPortal