+-

+-User

Welcome, Guest.
Please login or register.
 
 
 
Forgot your password?

Menu

Portal Ratuhati.com
Adab-adab Berforum
Mengenai Forum - FAQ
Bagaimana Mahu Mengiklan

+-Stats

Members
Total Members: 10148
Latest: mampuih
New This Month: 90
New This Week: 12
New Today: 4
Stats
Total Posts: 432777
Total Topics: 7010
Most Online Today: 319
Most Online Ever: 441
(February 18, 2013, 04:28:13 PM)
Users Online
Members: 10
Guests: 218
Total: 228

Author Topic: pencuci muka ape yang korang pakai??  (Read 35263 times)

Offline hafinda

  • Berlian
  • *
  • Posts: 1407
  • Suka? +2/-0
Re: pencuci muka ape yang korang pakai??
« Reply #75 on: September 09, 2011, 12:49:27 PM »
finda pakai pencuci muka etude..ok sgt untuk kulit kombinasi mcm finda..tp produk tu dah stop keluaran..skrg etude upgrade lak pencuci tu..dr harga rm19.00 dah jd rm36.++..
finda xbeli dah la..hbskan yg beli dulu coz nti kalu beli jgk etude tukar lg...
susah betul,bila dah jumpa yg sesuai dah stop pengeluaran.. :(


Offline nadiahafeez

  • Zamrud
  • *
  • Posts: 149
  • Suka? +0/-0
  • syg sayang abg
Re: pencuci muka ape yang korang pakai??
« Reply #76 on: September 09, 2011, 04:03:31 PM »
salam..
ned pakai pencuci muka Ndz sekali dengan krim muka..alhamdullilah pkai dkat 2bulan skrg muka dah brtambah cerah dan kurang jerawat.

mimiwiwi

  • Guest
Re: pencuci muka ape yang korang pakai??
« Reply #77 on: September 09, 2011, 04:42:52 PM »
i pun pakai safi rania gold, dulu mcm2 dah pakai, akhirnya safi rania jugak yang sesuai

sy pon dah beberapa bln try set safi rania gold..
ok je...tp, mcm dah boring je...
x tau nak try ape lagi...
 

mimiwiwi

  • Guest
Re: pencuci muka ape yang korang pakai??
« Reply #78 on: September 09, 2011, 04:44:52 PM »
salam..
ned pakai pencuci muka Ndz sekali dengan krim muka..alhamdullilah pkai dkat 2bulan skrg muka dah brtambah cerah dan kurang jerawat.

mahal x produk Ndz...sy suka produk yg mencerahkan muka..hehe

Offline hafinda

  • Berlian
  • *
  • Posts: 1407
  • Suka? +2/-0
Re: pencuci muka ape yang korang pakai??
« Reply #79 on: September 09, 2011, 05:22:56 PM »
Ndz tu produk apa?xpenah dengar pon...mcm best jek..hihiiii..boleh share?


Offline ibuCT

  • Topaz
  • *
  • Posts: 35
  • Suka? +0/-0
Re: pencuci muka ape yang korang pakai??
« Reply #80 on: September 09, 2011, 08:29:05 PM »
pakai Tia Amelia jer. Cuma pakai sabun dan pencerah. OK jugak. Facial, maintain 2minggu sekali masa ada jrwt, skrg dah bersih. Facial sebulan sekali jer

Offline nadiahafeez

  • Zamrud
  • *
  • Posts: 149
  • Suka? +0/-0
  • syg sayang abg
Re: pencuci muka ape yang korang pakai??
« Reply #81 on: September 09, 2011, 09:38:50 PM »
produk Ndz nie memang xramai yang tahu tapi kalo nak tahu lebih lanjut add fb Ndz Cosmetic. produk halal dan suci.Dalam tu smua ada termasuk cara pengunaan nya..nak kata mhal xsangat krim+sabun (RM55)..tp kalo tempah 4kotak dpt la dlm RM 50 sekotakl

Offline vanillaven0m

  • Nilam
  • *
  • Posts: 302
  • Suka? +0/-0
Re: pencuci muka ape yang korang pakai??
« Reply #82 on: September 12, 2011, 11:26:21 AM »
Kalau x olay total effects, pakai neutrogena deep cleanser sbb kulit combination...dah nak masuk umur 30 an pun still ada pimple gak kalau malas jaga muka  >:(

Offline mamaida

  • Topaz
  • *
  • Posts: 27
  • Suka? +0/-0
    • Semu@ tent@ng kit@
Re: pencuci muka ape yang korang pakai??
« Reply #83 on: October 25, 2011, 10:52:10 AM »
himalaya so far sangat sesuai dengan muka

Offline eja.fariza

  • Delima
  • *
  • Posts: 582
  • Suka? +1/-0
  • waneja7688
Re: pencuci muka ape yang korang pakai??
« Reply #84 on: October 25, 2011, 11:57:39 AM »
salam
kawan2 pencuci muka apa yang kwn2 pakai daily?

eja pakai jenama NATASYA sejak belajar di kolej lagi..sekarang pakai dah hampir 7 tahun dah..alhamdulillah..


Offline gurl_x

  • Zamrud
  • *
  • Posts: 208
  • Suka? +0/-0
Re: pencuci muka ape yang korang pakai??
« Reply #85 on: October 25, 2011, 01:19:52 PM »
nak cari pencuci muka untuk kulit berminyak la. any suggestion. before this pakai neutrogena and garnier tp xada apa2 perubahan

Offline miesha112

  • Topaz
  • *
  • Posts: 63
  • Suka? +0/-0
  • aisha & hilmi forever love
Re: pencuci muka ape yang korang pakai??
« Reply #86 on: October 25, 2011, 02:14:38 PM »
sha pkai cleanser clinique.. so far mmg ok


lydianajihah

  • Guest
Re: pencuci muka ape yang korang pakai??
« Reply #87 on: October 25, 2011, 03:18:16 PM »
najihah guna yang ini.. beli dari cosway.. ok gak. lebih dari 3bulan makai cleanser. krim pula tak sampai setengah lagi dipakai dari 3bulan lepas.


Offline Pinkyblue

  • Topaz
  • *
  • Posts: 97
  • Suka? +0/-0
Re: pencuci muka ape yang korang pakai??
« Reply #88 on: October 25, 2011, 03:47:56 PM »
Saya pulak suka tukar pencuci muka, tapi pakai yg murah jer... Pernah pakai safi rania, Nutox dan skrg ni Olay lak.

Offline fiza umisofie

  • Moderator (Board)
  • Berlian
  • *
  • Posts: 3957
  • Suka? +18/-0
  • Ketua bidadari suami di syurga nanti.Insya Allah!
    • cerita umisofie
Re: pencuci muka ape yang korang pakai??
« Reply #89 on: October 25, 2011, 05:49:32 PM »
najihah guna yang ini.. beli dari cosway.. ok gak. lebih dari 3bulan makai cleanser. krim pula tak sampai setengah lagi dipakai dari 3bulan lepas.




najihah,
dulu teringin sgt nak pakai bioglo ni.
ada beberapa produk bioglo akak beli, gel aloe vera tu.
cerita keluarga dan anak2 saya di sini:
http://umisofie.blogspot.com

tempat saya simpan resepi:
http://blogsimpanresepi.blogspot.com/

lydianajihah

  • Guest
Re: pencuci muka ape yang korang pakai??
« Reply #90 on: October 25, 2011, 09:15:58 PM »
kak umisofie,
najihah beli waktu promosi.
1 set, pencuci muka, krim dengan masker sekali.
pakai tahan lama..

Offline bonda diana

  • Delima
  • *
  • Posts: 751
  • Suka? +3/-0
Re: pencuci muka ape yang korang pakai??
« Reply #91 on: November 29, 2011, 02:35:28 PM »
Diana pakai shurah susu kambing - best, bersih je muka..

Offline Normah

  • Topaz
  • *
  • Posts: 5
  • Suka? +0/-0
Re: pencuci muka ape yang korang pakai??
« Reply #92 on: December 15, 2011, 04:34:03 PM »
dulu muka saya berjerawat tapi bila guna facial cleanser /krim siang/krimmalam Yanko Skincare..semua masalah tu takda..
« Last Edit: December 19, 2011, 01:52:41 PM by annsyifa »

Offline Normah

  • Topaz
  • *
  • Posts: 5
  • Suka? +0/-0
Re: pencuci muka ape yang korang pakai??
« Reply #93 on: December 15, 2011, 04:37:25 PM »
 ;)saya guna produk Yanko...memang superb n best sangat ...sesuai sekali untuk kulit jerawat dan jeragat gak dan kulit kusam...
« Last Edit: December 15, 2011, 05:07:03 PM by annsyifa »

Offline annsyifa

  • Global Moderator
  • Berlian
  • *****
  • Posts: 1550
  • Suka? +6/-0
Re: pencuci muka ape yang korang pakai??
« Reply #94 on: December 15, 2011, 05:08:00 PM »
normah,
sori saya edit post anda ye
nak mengiklan sila hubungi pentadbir ye
tq
SERBUK/KAPSUL/SABUN MANJAKANI MEKAH 100% TULEN
0133088085- sms/call/whats app/viber

http://www.facebook.com/ManjakaniMekah2u
http://manjakani2u.blogspot.com/
11% diskaun 28/6-1/7/2012

Offline Normah

  • Topaz
  • *
  • Posts: 5
  • Suka? +0/-0
Re: pencuci muka ape yang korang pakai??
« Reply #95 on: December 16, 2011, 09:08:40 AM »
saya pakai Yanko Skincare,memang superb

Offline lavender ungu

  • Zamrud
  • *
  • Posts: 236
  • Suka? +0/-0
  • Ya Allah, Kurniakanlah aku zuriat yang soleh.
Re: pencuci muka ape yang korang pakai??
« Reply #96 on: December 19, 2011, 11:21:43 AM »
saya pakai sabun g&h complexion bar amway.. baru 3 hari pakai.. sangat ok dengan saya.. actually saya dh pernah pakai masa sekolah dulu, pastu dah bosan sebab nak tukar pakai produk lain dekat pasaran..pastu last week muka jadik kering dan menggelupas, le[as tu naik jerawat besar.. siap jerawat tu masak lagi.. pakai sabun tu 1 hari, jerawat saya kecut elok je.. hari ni makin kecik dah..

Offline halida

  • Zamrud
  • *
  • Posts: 111
  • Suka? +0/-0
Re: pencuci muka ape yang korang pakai??
« Reply #97 on: December 27, 2011, 12:12:12 AM »
macam2 pakai, kadang2 tu yg en. somi punyer pun hentam gak..ekeke

Offline waterlily

  • Topaz
  • *
  • Posts: 75
  • Suka? +0/-0
Re: pencuci muka ape yang korang pakai??
« Reply #98 on: December 27, 2011, 04:37:37 PM »
macam2 pakai, kadang2 tu yg en. somi punyer pun hentam gak..ekeke

A NEW from Avon.. ok untuk kulit muke saya laa.. sebab die gelupas or sometin'2 laa.. natural jer.. kulit xder masalah,allhmdulillah,ok..

Offline lieza

  • Delima
  • *
  • Posts: 1054
  • Suka? +2/-0
  • nur alisha maisarah
Re: pencuci muka ape yang korang pakai??
« Reply #99 on: December 29, 2011, 05:44:30 PM »
saya pakai produk beu sal je...murah je...

 

Powered by EzPortal