+-

+-User

Welcome, Guest.
Please login or register.
 
 
 
Forgot your password?

Menu

Portal Ratuhati.com
Adab-adab Berforum
Mengenai Forum - FAQ
Bagaimana Mahu Mengiklan

+-Stats

Members
Total Members: 11222
Latest: Solehahkhirul
New This Month: 151
New This Week: 27
New Today: 2
Stats
Total Posts: 451181
Total Topics: 7589
Most Online Today: 164
Most Online Ever: 441
(February 18, 2013, 04:28:13 PM)
Users Online
Members: 3
Guests: 87
Total: 90

Author Topic: Kalkulator Online Mengira Tarikh Jangkaan Bersalin - Estimated Due Date EDD  (Read 22969 times)

Offline ummi

  • Administrator
  • Berlian
  • *****
  • Posts: 5528
  • Suka? +72/-0
    • ohcomel
Saya dah siapkan kalkulator. Seharian mengadap skrip. Silakan ya.
http://www.ratuhati.com/tools/edd/



Offline cheesecake

  • Berlian
  • *
  • Posts: 1745
  • Suka? +7/-0
  • ^.^
wah..tahniah2..
sebab benda ni adalah antara yg terpenting kalau sesape nak search pasal pregnancy..
syabas inspector sahabbb..errrr..hehe ;D
sha baru lepas cuba..siap ada julat selamat (ni ape kak?)


psttt..tapi akak macam kene highlite kan sikit thread ni..
kalo tenggelam orang tak jumpa lagi..

Offline ummi

  • Administrator
  • Berlian
  • *****
  • Posts: 5528
  • Suka? +72/-0
    • ohcomel
sha, mekasih
nanti akak letak link dia kat tepi tu

julat selamat tu, masa selamat bersalin, takde la tak cukup bulan/ terlebih hari

Offline Kelly

  • Moderator (Board)
  • Berlian
  • *
  • Posts: 2813
  • Suka? +22/-0
  • I love u.. u love me.. we are happy family!
kak ummi.. kalkulator ni hanya boleh guna bila dah delay period ek??
saja gatal test.. sekali dia tulis tarikh yang anda beri tidak sah.. ekekekke :D

Offline matabintang

  • Berlian
  • *
  • Posts: 6020
  • Suka? +13/-0
  • untukmu yang tersayang apa jua sanggup kulakukan
hehe.. me pon gatal nak mencuba. kalo ada rezeki dan diberi keizinan oleh Maha Pencipta untuk mengandung bulan ni, masih smpat nak dapat baby akhir tahun 2011.. amin3...


Offline ummi

  • Administrator
  • Berlian
  • *****
  • Posts: 5528
  • Suka? +72/-0
    • ohcomel
kelly, kelly masukkan manual ke ikut icon calendar oren tu?
kalau manual, masukkan ikut format M/D/YYYY

Offline ummi

  • Administrator
  • Berlian
  • *****
  • Posts: 5528
  • Suka? +72/-0
    • ohcomel
hehe.. me pon gatal nak mencuba. kalo ada rezeki dan diberi keizinan oleh Maha Pencipta untuk mengandung bulan ni, masih smpat nak dapat baby akhir tahun 2011.. amin3...

ha sila.. sila :-D

Offline Kelly

  • Moderator (Board)
  • Berlian
  • *
  • Posts: 2813
  • Suka? +22/-0
  • I love u.. u love me.. we are happy family!
kelly, kelly masukkan manual ke ikut icon calendar oren tu?
kalau manual, masukkan ikut format M/D/YYYY

terima kasih kak ummi.. patutlah tidak sah.. salah ikut format rupanya..:p

Offline mamascorpio

  • Berlian
  • *
  • Posts: 4343
  • Suka? +14/-0
Tahniah ummi, new improvement..

 

Offline ibu_ayu

  • Topaz
  • *
  • Posts: 1
  • Suka? +0/-0
dah cuba kalkulator tu... my due date is 22 nov 2011.. julat selamat antara 1 nov hingga 6 dis... nak pilih tarikh 11/11/2011 bleh ker? hehehe...

Offline azmira81

  • Zamrud
  • *
  • Posts: 103
  • Suka? +1/-0
Kiraan tarikh jangkaan: Sept, 28 2011

Julat selamat puan: Sept, 7 2011 – Oct, 12 2011

mira dah cuba..... bagusnya ada julat selamat ni

bersalin masih dalam bulan syawal.....

Offline Atie84

  • Zamrud
  • *
  • Posts: 229
  • Suka? +0/-0
atie pun dh cuba.. due date 26 nov 2011.. julat selamat 4.11.2011 - 9.12.2011...  klu due date 20.11.1011 lg sempoi kan.. hehe...

Offline ida zara

  • Berlian
  • *
  • Posts: 2945
  • Suka? +15/-0
  • diriku lahir dari rusuk kirimu...sayang abg selalu
waa...ida baru nak join ni...sbb baru je g klnik td..ida lum period tp dah +ve...nak kira gakla..terima kasih ummi..

Offline ida zara

  • Berlian
  • *
  • Posts: 2945
  • Suka? +15/-0
  • diriku lahir dari rusuk kirimu...sayang abg selalu
dah kira...tarikh jangkaan 5 Dis 2011..julat selamat 14 Nov -19 Dis 2011..dapat 12122011pun ok gak..hee..he..

weeniq

  • Guest
saya cuba gak... haha
jangkaan 9/12/2011... hehehe..
(walaupun lom delay period..dan tak cek UPT lagi..)

Offline ida zara

  • Berlian
  • *
  • Posts: 2945
  • Suka? +15/-0
  • diriku lahir dari rusuk kirimu...sayang abg selalu
hikari:manala tau ada rezeki...ehh..due period bila?dah nak dekatkan?jgn penat2 k...

weeniq

  • Guest
lama lagi ida... 4 mac hrtu period...
kene tunggu delay 2 minggu kalau nak cek UPT pun..

Offline qurratu ain

  • Topaz
  • *
  • Posts: 63
  • Suka? +0/-0
Conpius nih...saya kira tarikh jangkaan 9 june 2011...
Julat selamat 19 mei hingga 23 june..
Tp bila scan EDD dia 13 julai/14 julai/21 julai...
Pening nie..ikut anak yang pertama mmg tepat klu ikut kalkulator nie..
Barang baby pn x beli ape pn lagi nie...hua..

Offline Yatt

  • Delima
  • *
  • Posts: 891
  • Suka? +1/-0
  • What goes around comes around..Hati-hati..!!
    • FaiiYatt's Territory
hikari,

betul cakap ida tu..mana tahu ada rezeki bulan ni..kita semua doakan tau :)

ida,

dah try kalkulator ni ? yatt nye memang betul macam yang doc cakap..dari 4 dec dah awal ke middle nov dah..huhu..apa2 pun tak kisah..asalkan selamat semuanya..hehe


Offline ida zara

  • Berlian
  • *
  • Posts: 2945
  • Suka? +15/-0
  • diriku lahir dari rusuk kirimu...sayang abg selalu
yatt:ida dah kira...dan scan mmg 2dis...smlm g scan lagi kat klinik lainpun sama duenya...kalau awal buln12 kena readyla seminggu awal dr tarikh tu...

Offline Awin

  • Nilam
  • *
  • Posts: 489
  • Suka? +4/-0
ida & yatt :  awin cek kalkulator ni EDD awin 23 dec.. tp hari tu dr ckp 27 dec.. apepun belum scan lg.. klau dh scan leh tau bape EDD sebenar ye?

Offline Cik Puan MarNan

  • Delima
  • *
  • Posts: 622
  • Suka? +1/-0
  • ~~ Kita Mengkitakan Kekitaan Kita ~~
haha HIKARI samala kita, gatal tangan cuba jgak walaupun lom delay n lom UPT..

Kiraan tarikh jangkaan: Feb, 9 2012
Julat selamat puan: Jan, 19 2012 – Feb, 23 2012

hmm kalo betul 19jan maknanya adiah ulangtahun perkahwinan kamila..
dapat adiah anniversary yg sgt2 berharga...

Offline merahjambu

  • Topaz
  • *
  • Posts: 88
  • Suka? +0/-0
klo nk tau tarikh sepatutnya period ade kalkulator tak..?

Offline murni saffiyah

  • Topaz
  • *
  • Posts: 32
  • Suka? +0/-0
klo nk tau tarikh sepatutnya period ade kalkulator tak..?

rasenye xde tapi bleh kira sendiri..biasanya cycle haid berapa lama?cycle haid ni kene kira start dr hari pertama haid..klucycle28hari..kirala dr hari pertama haid smpi 28..then itulah epected period kita..
mcm sy mmg sharp 28hari..so sng nk kira

 

Powered by EzPortal