+-

+-User

Welcome, Guest.
Please login or register.
 
 
 
Forgot your password?

Menu

Portal Ratuhati.com
Adab-adab Berforum
Mengenai Forum - FAQ
Bagaimana Mahu Mengiklan

+-Stats

Members
Total Members: 10928
Latest: eyda87
New This Month: 5
New This Week: 17
New Today: 4
Stats
Total Posts: 446089
Total Topics: 7458
Most Online Today: 160
Most Online Ever: 441
(February 18, 2013, 04:28:13 PM)
Users Online
Members: 3
Guests: 55
Total: 58

Author Topic: Tanda-tanda kehamilan yang anda rasa tapi sebenarnya Period..:))  (Read 118240 times)

Offline feaza81

  • Topaz
  • *
  • Posts: 1
  • Suka? +0/-0
Re: Tanda-tanda kehamilan yang anda rasa tapi sebenarnya Period..:))
« Reply #575 on: July 02, 2012, 06:03:57 AM »
hehehehehe..mmmm salam semuaa...mmmmm apa yg awak rasa pun saya rasa jugakk...tanda2 sebelum pegnen dgn nk period suma ada...perut cramp la, kembung....pening2 pala...demam...suhu mlm naik..suhu pg naik....skrg ni tgh selsema plak...breast sakit...pinggang sakit..tk leh angkat brg berat sbb perut rasa sakit kalau angkat... sy period sepatutnya 30hh..tgk piyed tk kunjung tiba...sekali 1hb mlm tu piyed plakkk....isk isk frustnyer...apa pun perut masih lg cramp....

apa pun perbezaan period kali ni tk sama pengalaman sy period masa anak dara atau sblm kawin....lepas kawin simptom2 dkt ats tu plk yg timbul........



Offline lieza

  • Delima
  • *
  • Posts: 1102
  • Suka? +2/-0
  • nur alisha maisarah
Re: Tanda-tanda kehamilan yang anda rasa tapi sebenarnya Period..:))
« Reply #576 on: July 02, 2012, 08:52:08 AM »
sm mcm sy....sblm sy period perut mcm senak,breast sakit,pinggang sakit n perut sy nmpak buncit tp kali ni perut sy xbuncit plak...sepatutnya 1hb ni blm kunjung tiba

Offline Mama jaja

  • Delima
  • *
  • Posts: 715
  • Suka? +1/-0
  • cintakasihsayang
Re: Tanda-tanda kehamilan yang anda rasa tapi sebenarnya Period..:))
« Reply #577 on: July 04, 2012, 02:53:00 PM »
frust tengok period datang ari ni walaupun patutnya minggu depan baru datang. Bulan ni macam peilik sikit tanda2 sebelum period. breast sakit lebih dari 2minggu on off pastu pening dan loya2. yang paling lain dari biasa nak period xboleh tido meniarap langsung. sakit kat kawasan ari2. Redha je la sakit yang datang ni. (dalam hati kecewa juga sebab harap sangat nak preggy sebelum raya) :(

Offline mayazam (a_maya)

  • KNK
  • Delima
  • *
  • Posts: 975
  • Suka? +2/-0
Re: Tanda-tanda kehamilan yang anda rasa tapi sebenarnya Period..:))
« Reply #578 on: July 04, 2012, 03:06:51 PM »
ni agak sama dengan situasi cahaya sekarang.... cuma kalau genap dua minggu masih tak period, terpaksa ke klinik pakar sakit puan lah....

sama kes mcm maya...
stress utk dptkan anak ke 2...
smpkan ari tu almost 3 minggu tak period..last2 period dtg gak
patutla buat upt asyik -ve jer..



Offline nurul akma

  • Delima
  • *
  • Posts: 638
  • Suka? +0/-0
  • Ya Allah..aku redha dengan ketentuanMu.........
Re: Tanda-tanda kehamilan yang anda rasa tapi sebenarnya Period..:))
« Reply #579 on: July 04, 2012, 06:29:13 PM »
frust tengok period datang ari ni walaupun patutnya minggu depan baru datang. Bulan ni macam peilik sikit tanda2 sebelum period. breast sakit lebih dari 2minggu on off pastu pening dan loya2. yang paling lain dari biasa nak period xboleh tido meniarap langsung. sakit kat kawasan ari2. Redha je la sakit yang datang ni. (dalam hati kecewa juga sebab harap sangat nak preggy sebelum raya) :(

InsyaAllah ezamin..ada rezeki nanti.kita sama2 doa bulan ramadhan nanti ye...saya lagi kecewa doktor cakap saya rahim terbalik..kene betulkan dulu baru senang lekat...kalau tak..mmmm..xtau lah..


Offline Mama jaja

  • Delima
  • *
  • Posts: 715
  • Suka? +1/-0
  • cintakasihsayang
Re: Tanda-tanda kehamilan yang anda rasa tapi sebenarnya Period..:))
« Reply #580 on: July 05, 2012, 10:19:56 AM »
Akma, eza pun RU tapi doktor xsuggest pun operate. xsemestinya operate. Eza pun berusaha keras sekarang ni. Cuma musykil la sikit. walaupun eza period tapi loya ngan mual xkurang lagi. PAstu hubby eza lak boleh makan dan minum benda masam walaupun sebenarnya dia xsuka bena masam. Cuma tunggu nak jumpa pakar sakit puan tengah bulan ni nak tahu detail RU eza.

Offline nurul akma

  • Delima
  • *
  • Posts: 638
  • Suka? +0/-0
  • Ya Allah..aku redha dengan ketentuanMu.........
Re: Tanda-tanda kehamilan yang anda rasa tapi sebenarnya Period..:))
« Reply #581 on: July 05, 2012, 10:31:51 AM »
Akma, eza pun RU tapi doktor xsuggest pun operate. xsemestinya operate. Eza pun berusaha keras sekarang ni. Cuma musykil la sikit. walaupun eza period tapi loya ngan mual xkurang lagi. PAstu hubby eza lak boleh makan dan minum benda masam walaupun sebenarnya dia xsuka bena masam. Cuma tunggu nak jumpa pakar sakit puan tengah bulan ni nak tahu detail RU eza.

eza pegi pakar mane?dia scan ke macam mane?saya pun sekarang tengah loya n muntah..

Offline Mama jaja

  • Delima
  • *
  • Posts: 715
  • Suka? +1/-0
  • cintakasihsayang
Re: Tanda-tanda kehamilan yang anda rasa tapi sebenarnya Period..:))
« Reply #582 on: July 05, 2012, 11:04:24 AM »
dekat opis eza ni ada panel. pakar gynea eza buat appointment ngan dia bulan lepas. dia kt klinik ni pun datang 2 kali je seminggu. Ari tu masa dapat tahu RU eza buat ultrasound dengan pakar ultrasound. cuma bulan 5 eza period dua kali pastu banyak lak. doktor biasa suggest eza buat full blood test. doktor ni bagus sebab dia teliti. pas result keluar dia cakap darah merah eza memang kurang sikit. sekali dengan komponen darah merah tu. dalam full result tu ada satu tulis CA doktor cakap refer kepada ovary result dia 1x ganda daripada yang sepatutnya. Jadi dia minta eza refer ngan gynea. Doktor kata gynea lagi bagus sebab dia memang arif pasal kawasan kilang telur kita. jadi yang mana xkena dia boleh bagitahu. Eza pun tunggu je la tarikh appoinment ngan gynea.
*alamak, terpanjang lak explain.

Offline Umi Annisa (Sumayya)

  • Delima
  • *
  • Posts: 772
  • Suka? +2/-0
  • usah berputus asa kerana ada rahmat disebaliknya
Re: Tanda-tanda kehamilan yang anda rasa tapi sebenarnya Period..:))
« Reply #583 on: July 05, 2012, 01:08:06 PM »
Tanda kehamilan mcm last preggy tp tup2 period menjengah :

1. Nipple Breast sensitif- xleh sentuh langsung.
2. Selera makan yang kuat. baru pas makan pastu xlama tu nak makan lagi.
3. Perut cramp.
4. Air liur cair je kalo nengok makanan.. nak2 makanan yang org lain makan.
5. Perut kembung semacam mcm preggy 2 bulan.
6. Angin banyak sgt.
7. Mengidam laksa penang.
8. Cepat penat, rasa malas.
9. Badan rasa panas. Even aircond dh on.
10. Mengidam makan buah mempelam muda / buah pauh ringan.
11. MUntah2 / Loya Tekak / Pening  - di awal pagi.
12. Rasa nak tido je
13. Jerawat besar naik...
« Last Edit: July 05, 2012, 01:12:18 PM by Umi Annisa (Sumayya) »

Offline rimieilya

  • Topaz
  • *
  • Posts: 1
  • Suka? +0/-0
Re: Tanda-tanda kehamilan yang anda rasa tapi sebenarnya Period..:))
« Reply #584 on: July 05, 2012, 02:10:39 PM »
Hi sume...

salam kenal.sy baru je register dlm forum. Ni sume gara-gara tengah search tanda-tanda hamil. Hehe..

Actually sy baru sebulan je kawen. Lately ni dalam 1,2 minggu ni sy sering lenguh2 kaki n pinggang. Breast plak memanjang je sensitif. Kalau ikutkan period cycle, sy akn period 13hb ni..

Sebelum kawen, ada gak tanda-tanda macam sy ckp tadi. Takut berharap lebih je..

*masa rehat tadi sempat pegi farmasi beli upt.mungkin hujung minggu ni nak test. Semoga ada rezeki.. ;)

Offline ma yana

  • Berlian
  • *
  • Posts: 1488
  • Suka? +0/-0
  • Insyaallah Rezeki itu akan kumilikki jua..amin
Re: Tanda-tanda kehamilan yang anda rasa tapi sebenarnya Period..:))
« Reply #585 on: July 05, 2012, 02:12:10 PM »
Hi sume...

salam kenal.sy baru je register dlm forum. Ni sume gara-gara tengah search tanda-tanda hamil. Hehe..

Actually sy baru sebulan je kawen. Lately ni dalam 1,2 minggu ni sy sering lenguh2 kaki n pinggang. Breast plak memanjang je sensitif. Kalau ikutkan period cycle, sy akn period 13hb ni..

Sebelum kawen, ada gak tanda-tanda macam sy ckp tadi. Takut berharap lebih je..

*masa rehat tadi sempat pegi farmasi beli upt.mungkin hujung minggu ni nak test. Semoga ada rezeki.. ;)

insyaallahh.test lepas delay lagi ok ;)

Offline maya_cute

  • Delima
  • *
  • Posts: 704
  • Suka? +0/-0
Re: Tanda-tanda kehamilan yang anda rasa tapi sebenarnya Period..:))
« Reply #586 on: July 05, 2012, 02:46:16 PM »
Rimi: Awal sangat kot test weekend ni? Next period 13 July kan? Kalau hati kering, hehe takde hal nak buat awal pun. Good luck!
"Ya ALLAH! Kau kurniakanlah kepada kami dari sisi-MU zuriat yang soleh & solehah. Sesungguhnya ENGKAU Maha Pendengar Doa."

"Ya ALLAH! Janganlah ENGKAU biarkan diriku seorang diri tanpa zuriat. Sesungguhnya ENGKAU sebaik-baik yang mewarisi."

AMIN YA RABBAL 'ALAMIN.

Offline miszmas

  • Topaz
  • *
  • Posts: 15
  • Suka? +0/-0
Re: Tanda-tanda kehamilan yang anda rasa tapi sebenarnya Period..:))
« Reply #587 on: July 05, 2012, 03:08:27 PM »
salam seme..
mas baru jek join forum nih.. tu pon sbb search tanda-tanda hamil..hehheehe
actually mas da delay period hampir sebulan..last period 4 mei aritu.. ingtkn pregnant tp tup2 pg td period..frust jgkla..gpon mas ade senggugut..xtau la lau tu puncanya..

Offline nurul akma

  • Delima
  • *
  • Posts: 638
  • Suka? +0/-0
  • Ya Allah..aku redha dengan ketentuanMu.........
Re: Tanda-tanda kehamilan yang anda rasa tapi sebenarnya Period..:))
« Reply #588 on: July 05, 2012, 05:09:48 PM »
salam....simptom2 yang ku alami sekarang:

1. demam...dah 3 hari(bangun tido aje..pening kepala, panas kepala)
2. still panas badan lagi, selsema n batuk nak menjengah..
3. loya dan nak muntah..pas makan loya..sampai tengah drive boleh nak muntah..time gosok gigi pun rasa nak muntah
4. tangan belah kanan kebas..3 hari yang lepas.sehari sebelum demam
5. penat..maybe coz x sihat.
6. mimipi nampak rahim ada baby..siap nmpak kantung dia
7. period tak tau dah delay ke belum...sebab iregular.agak2 cd39..hari ni cd 35..
8. breast kadang2 aje rasa berdenyut..ari2 pun macam tu..

yang lain xde lagi..so..tunggu jelah..kalau Allah nak bagi tidak kira lama mane kita tunggu n sakit ape pun..Dia akan bagi..kalau belum masa rezeki kita..maka xde la..Redha je.

Offline emmyamoi

  • Topaz
  • *
  • Posts: 8
  • Suka? +0/-0
Re: Tanda-tanda kehamilan yang anda rasa tapi sebenarnya Period..:))
« Reply #589 on: October 09, 2012, 07:44:47 AM »
Salam semua..dulu sy ade komen dlm forum ni btarikh 6/2/2012..tanda2 yg kononnya saya xpasti,rupanya saya keguguran lepas tu(dalam bulan febuari tu jugak)...alhamdullilah now saya sedang pregnant 5 bulan..syukur alhamdullilah..sebenarnya yg penting usaha & jgn putus ase..sebelum ni setiap bln sy mencuba,mcm2 jgk la sy wt utk pregnant tp last2 mesti period..geram tol ngan cik P..sy nk preggy sgt coz mak mertua masuk wat icu n bharap sgt sy preggy..dlm bln 5 tu sy da wat perancangan rapi,hope hujung bulan sy dpt gud news..tp tunggu punya tunggu,memang da delay period 2 hari,nk d jadikan cite pg jumaat 31/5 tu sy terbatuk tahap org ckp mcam nk mati,pastu laju je darah tu meluru kuar dr pantty..sedih tu memang sedih la,meraung2 jugak sbb mak mertua pn da kritikal masa tu..ingt klo delay due period tu smpi awal bln 6 nak gtaw mak mertua da yg sy pregnant..nak bg die semangat cikit utk hidup..sbb doktor da ckp 50-50,penyakit kencing manis..ari sabtu tu keadaan mak mertua mmg da teruk sgt2,akhirnya lepas tengah ari,ari ahad 3/6/12 arwah da hembuskan nafas terakhir..mmg ase down sgt2 sbb xdpt penuhkan impian di nak bcucu..tapi hal yg pelik plak,semua org yg dtg ziarah arwah mase kat icu tu sume ckp sy ngah pregnant,sy cume ckp insya allah je..x iye kan,xnafikan..bia sy je yg tahu..sebelum tu period sy start ari jumaat pastu ari sabtu nye da kering,pelik jugak sebab tak pernah camni..mase jenazah arwah mak mertua bawa kt uma pn sy maseh kering,time mandi jenazah tu dlm kul 6lebih jugak la,baru sy rase something laju meluru keluar kt pantty,bnyk cam melimpah..sblm tu ade ustazah ketua yg mandikan jenazah tu die tiba2 tegur sy "org mengandung xboleh mandikan jenazah",die suh sy kua,sy pn ckp la terus terang kt die sy x preggy..mase kebumi jenazah lewat tengah malam,makcik2 suami sy xbagi sy masuk kt tanah perkuburan,sy ingatkan dorg tahu sy period,rupanya dorg xbagi sbb dorg ingat sy mengandung..mungkin sebab org2 tua ni boleh bace kot..huhu..yg wat sy makin pelik period sy sikit2 tp blarutan sampai 9-10 hari,xpernah pn macam ni..biasa sy 6 hari kalau normal,tp lepas keguguran bulan 2 period jadi 3 hari je
 smpai la sy bln yg sy xtahu sy preggy..pas pada tu baru sy tahu sy preggy..tu pn tb2 tergerak hati nak wat upt kt umah ibu sy,kebetulan terjumpa lebihan upt yg sy simpan dlu..sy wat sebelum due period utk bln 6,nak d jadikan alasan yg kuat utk wt upt plak konon nye sebab sy demam teruk minggu tu,memang xpernah kena demam teruk ni pn smpai taik mata ni penuh je kat mata,perut dkt ari2 ni lak on off cramp,sy bajet sebab nak period jadi camtu..pastu perut banyak angin,asyik kentut2 setiap mase,pastu tb2 xbley bau ikan rebus padahal bau tu yg paling sy suke..eh jab2 lupe satu,ari selasa 26 tu sy kuar darah jugak mase t,warna pn cam darah campur brownish2 camtu..mmg xde pikir pe pn..pastu rabu tu sy wat upt,tb2 naik 2 line pekat la line tu,diam dlu tgk betul2..cam xde prasaan la mase tu,cam penuh persoalan..eh betul ke upt ni,ke sbb da simpan lama..duk jela seharian perhati upt tu,pastu bgtahu ibu..ibu lak pn cm xnak cy sbb die sblm2 ni pn kecewa sbb berharap..pastu ari khamis tu g klinik julia,ya allah bagai nak menlonjak bile doktor ckp betul aku pregnand..lagi satu yg best dengar tu,doktor tu ckp sy preggy mungkin dri awal bln 5..sy tny pasal yg sy period tu,die ckp bukan darah period,mgkin sebab pendarahan..sebab batuk ke?mase mandi jenazah pn mmg perut kt ari2 tu tertekan sbb tempat nak mandi tu tinggi agt..

Offline emmyamoi

  • Topaz
  • *
  • Posts: 8
  • Suka? +0/-0
Re: Tanda-tanda kehamilan yang anda rasa tapi sebenarnya Period..:))
« Reply #590 on: October 09, 2012, 07:50:08 AM »
 huhuhu maaf la..panjang plak bercerite nye..nak tau lebih lanjut bley bace kat blog sy http://violet-irdeyana.blogspot.com
Kat sana sy ade share apa yg sy start makan dan amalkan start bulan 5 tu pastu terus lekat bln tu jgk..maceh

Offline zana

  • Topaz
  • *
  • Posts: 37
  • Suka? +0/-0
Re: Tanda-tanda kehamilan yang anda rasa tapi sebenarnya Period..:))
« Reply #591 on: October 09, 2012, 03:37:39 PM »
Salam,
Pernah jg Zana rs mcm tu.Biasa 2 minggu nak period,akan dtg rs sakit seperti:-
 - sakit pinggang (rs mcm nk rukuk je br best & lega)
- sakit perut (kembong & asyik nak kentut je)
- sakit kat ari2
- letih
- mengantuk
- breast sakit dan membengkak (sensitif pd p*t*ng bila sentuh)
- sakit kepala,pening
- dahaga
- tubuh rs panas je mcm nk demam...

Tp bila cek UPt negatif..lps 2 3 hari cek UPT period dtg...hampeh..

Offline atie rieysa

  • Topaz
  • *
  • Posts: 72
  • Suka? +0/-0
Re: Tanda-tanda kehamilan yang anda rasa tapi sebenarnya Period..:))
« Reply #592 on: December 18, 2012, 12:31:57 AM »
salam.. saya nak berkongsi cter ngn kwn2 kat cnie..saya ada alami tanda2 kehamilan selepas period bln 11.. seminggu lepas abis period, ari2 saya sakit2 sehingga hmpir sebulan..sekejap sakit sebelah kanan dan sekejap sakit sblh kiri dan belakang.. perut membesar dan cramp, rasa mual2, penat, cepat lelah, cpt emosi dan tersentuh, gigi selalu berdarah..tambah lak tetiba saya demam, sakit tekak dan batuk, jd saya ingtkan saya hamil..suami dh beli upt tuk wt cekup..last2 cik p datang jgk 15/12 (mlm) tp tompok ckit je..16/12 memang heavy..17/12 dah kurang sgt2..x pernah sya jd mcmnie..selalunya period 3ari heavy lg..pg td try jgk wat upt tp -ve.. :'(

Offline kak_pah

  • Zamrud
  • *
  • Posts: 101
  • Suka? +0/-0
Re: Tanda-tanda kehamilan yang anda rasa tapi sebenarnya Period..:))
« Reply #593 on: December 18, 2012, 08:31:16 AM »
huhuhu maaf la..panjang plak bercerite nye..nak tau lebih lanjut bley bace kat blog sy http://violet-irdeyana.blogspot.com
Kat sana sy ade share apa yg sy start makan dan amalkan start bulan 5 tu pastu terus lekat bln tu jgk..maceh


knp xleh buka blog awak ni?

Offline i_shah85

  • Topaz
  • *
  • Posts: 92
  • Suka? +0/-0
Re: Tanda-tanda kehamilan yang anda rasa tapi sebenarnya Period..:))
« Reply #594 on: December 18, 2012, 11:45:55 AM »
tanda2 kehamilan yg saya alami:

1) sakit kt nipple smpai x leh sentuh
2) breast berdenyut2 & terasa makin membesar dan berat je
3) perut selalu kembung - husband pun terkejut bila kuat kentut & sendawa  ;D
4) badan rasa penat asyik tido awal je..
5) sakit kt ari2 on off
6) rasa nk muntah time berus gigi
7) sgt la sensitif..skit2 nangis pening husband nk pujuk  ;)
8) Delay period 5 ari

* tapi cik P muncul gak akhirnye.....heavy sgt berketul2 selama 3 ari,tp ari
   ke4 dh kering...confuse gak gugur ke ape..
* semua simptom ni sama cam saya pregnant yg 1st dlu tp gugur masa 9wk


tickers" />[/url]

Offline atie rieysa

  • Topaz
  • *
  • Posts: 72
  • Suka? +0/-0
Re: Tanda-tanda kehamilan yang anda rasa tapi sebenarnya Period..:))
« Reply #595 on: December 18, 2012, 11:55:56 AM »
salam.. saya nak berkongsi cter ngn kwn2 kat cnie..saya ada alami tanda2 kehamilan selepas period bln 11.. seminggu lepas abis period, ari2 saya sakit2 sehingga hmpir sebulan..sekejap sakit sebelah kanan dan sekejap sakit sblh kiri dan belakang.. perut membesar dan cramp, rasa mual2, penat, cepat lelah, cpt emosi dan tersentuh, gigi selalu berdarah..tambah lak tetiba saya demam, sakit tekak dan batuk, jd saya ingtkan saya hamil..suami dh beli upt tuk wt cekup..last2 cik p datang jgk 15/12 (mlm) tp tompok ckit je..16/12 memang heavy..17/12 dah kurang sgt2..x pernah sya jd mcmnie..selalunya period 3ari heavy lg..pg td try jgk wat upt tp -ve.. :'(

ari nie period dh xd..tp sakit tekak n batuk still lg..

Offline ummi na

  • Topaz
  • *
  • Posts: 74
  • Suka? +0/-0
  • Hanya Insan Biasa....
Re: Tanda-tanda kehamilan yang anda rasa tapi sebenarnya Period..:))
« Reply #596 on: December 18, 2012, 12:55:37 PM »
tanda-tanda saya...

- nipple memang sakit-sakit yang teramat sangat.tergesel dengan baju pun sakit.
-perut kembung
- angin terlalu banyak - sendawa n k..nt..t memanjang.
- asyik nk tidur...lepas mgrib konpem tido.
- malam-malam badan panas...
- delay period seminggu..

mau tak ingat yang kat atas tu tanda hamil..sebabnya dah wat upt,dapat faint line.berharap sangat..
akhirnya kini pasti,harapan tinggal harapan..
:: Tuhanku,berilah kami kebahagiaan dunia dan akhirat ::

Offline annajwa

  • Topaz
  • *
  • Posts: 23
  • Suka? +0/-0
Re: Tanda-tanda kehamilan yang anda rasa tapi sebenarnya Period..:))
« Reply #597 on: December 18, 2012, 03:19:33 PM »
saya pon bulan ni ada tanda macam hamil selepas period lewat 4 hari...sebelum tu adalah tanda perut buncit sikit, breast pon mcm sakit x sakit, tahap kemalasan lebih daripada biasa sampaii ada satu hari tu tidur jer. sebab mengandung yang 1st dulu pon ada kes macam tu jugak mengantuk yang teramat. tapi semua tu cuma tanda nak period jer.. :-*

Offline Umi Annisa (Sumayya)

  • Delima
  • *
  • Posts: 772
  • Suka? +2/-0
  • usah berputus asa kerana ada rahmat disebaliknya
Re: Tanda-tanda kehamilan yang anda rasa tapi sebenarnya Period..:))
« Reply #598 on: December 18, 2012, 03:46:23 PM »
saya pon bulan ni ada tanda macam hamil selepas period lewat 4 hari...sebelum tu adalah tanda perut buncit sikit, breast pon mcm sakit x sakit, tahap kemalasan lebih daripada biasa sampaii ada satu hari tu tidur jer. sebab mengandung yang 1st dulu pon ada kes macam tu jugak mengantuk yang teramat. tapi semua tu cuma tanda nak period jer.. :-*

sama plak dgn umi. pagi td peyed dh kuar.
xpela. umi redha..cuba lagi next cycle

Offline namiisland @ hidayah

  • Nilam
  • *
  • Posts: 408
  • Suka? +0/-0
  • Rezeki itu datang daripada Allah s.w.t
Re: Tanda-tanda kehamilan yang anda rasa tapi sebenarnya Period..:))
« Reply #599 on: December 19, 2012, 03:10:52 PM »
Sy sebelum ni silent reader je...
bulan lepas mmg rasa kecewa sangat sebab period da delay 13 hari tgk2 hari ke14 cik p dtg plak... time tu sedih sangat..
tanda-tanda nami alamai time tu:-
1. perut cramp
2. ari selalu sakit
3.lepas makan je rasa nak muntah (loya)
4. kuat makan
5. breast sakit.. nak sentuh p*t*ng pun sakit..

mudah-mudahan dengan usaha kite sekarang ni..ada rezeki untuk kite xlama lagi...
aminnnnnnnnnnnnn..  ;)
Ya Allah..kurniakanlah kami zuriat yang soleh dan solehah... amin..

 
My Ovulation Chart

 

Powered by EzPortal