+-

+-User

Welcome, Guest.
Please login or register.
 
 
 
Forgot your password?

Menu

Portal Ratuhati.com
Adab-adab Berforum
Mengenai Forum - FAQ
Bagaimana Mahu Mengiklan

+-Stats

Members
Total Members: 11309
Latest: Eynaviva
New This Month: 89
New This Week: 2
New Today: 2
Stats
Total Posts: 452532
Total Topics: 7610
Most Online Today: 219
Most Online Ever: 441
(February 18, 2013, 04:28:13 PM)
Users Online
Members: 13
Guests: 191
Total: 204

Author Topic: PUSAT PERUBATAN KOHILAL, TMN MELAWATI  (Read 13461 times)

Offline iera_1626

  • Zamrud
  • *
  • Posts: 132
  • Suka? +0/-0
PUSAT PERUBATAN KOHILAL, TMN MELAWATI
« on: March 28, 2011, 03:28:22 PM »
ade sape2 ibu2 yg pnh bersalin kat pusat perubatan kohilal..??? leh share pengalaman... iera skang every month check up kt ctu..so far so good laaa..... kakak iera pun pnh bersalin kt ctu..dia kate ok dan selesa....doktor pun bagus dan baik2....


Offline MiuMiu

  • Delima
  • *
  • Posts: 549
  • Suka? +5/-0
Re: PUSAT PERUBATAN KOHILAL, TMN MELAWATI
« Reply #1 on: March 28, 2011, 04:10:45 PM »
doctor lelaki ke perempuan? saje nak tanye. tgh survey tempat bersalin tapi saya prefer doctor perempuan.



Offline iera_1626

  • Zamrud
  • *
  • Posts: 132
  • Suka? +0/-0
Re: PUSAT PERUBATAN KOHILAL, TMN MELAWATI
« Reply #2 on: March 28, 2011, 04:24:27 PM »
pusat perubatan kohilal ni..pusat perubatan islam bersalin 24jam.... doktor perempuan...sbb iera mmg prefer nak doktor perempuan....

Offline MiuMiu

  • Delima
  • *
  • Posts: 549
  • Suka? +5/-0
Re: PUSAT PERUBATAN KOHILAL, TMN MELAWATI
« Reply #3 on: March 28, 2011, 04:29:23 PM »
wah. lega. baru je jumpa page perubatan kohilal ni. saya decide nak bersalin kat sana lah. thanks a lot. seronok sgt.
tadi baru je suami call, dia cakap kalau susah2 sgt p balik kat an nur bangi. tapi jauh sikit lah... so ni nak bgtau dia dah jumpe pusat rawatan islam jugak.... thanks ye...



Offline iera_1626

  • Zamrud
  • *
  • Posts: 132
  • Suka? +0/-0
Re: PUSAT PERUBATAN KOHILAL, TMN MELAWATI
« Reply #4 on: March 28, 2011, 04:46:04 PM »
miumiu....ur welcome...hihi...miumiu dah bape bln..?? bila due..?? iera duk keramat jer...kohilal yg paling dekat...tu yg duk check up kt ctu...so far ok...doktor dan staff pun baik2....kakak iera yg sulung pun 3 org anak dia bersalin kt ctu dulu...time nk bersalin tu...doktor dgn staff ajar kite bace doa...zikir.... so far iera check up pun ok je...cube2 laa miumiu survey kt ctu....


Offline MiuMiu

  • Delima
  • *
  • Posts: 549
  • Suka? +5/-0
Re: PUSAT PERUBATAN KOHILAL, TMN MELAWATI
« Reply #5 on: March 28, 2011, 05:00:12 PM »
saya dah 4 bulan. bila baca review kohilal ni insyaallah dah bulat kan hati p sana.
saya ni bukan lah nak pandang rendah gov hosp tapiiiii saya tak sanggup kalau2 dapat doctor lelaki je. skang wat check-up kat pusat perubatan damansara damai tu pon doc lelaki... tiap2 bulan rase malasss je nak check-up...

saya ada pm eira.. dapat x?



Offline iera_1626

  • Zamrud
  • *
  • Posts: 132
  • Suka? +0/-0
Re: PUSAT PERUBATAN KOHILAL, TMN MELAWATI
« Reply #6 on: March 28, 2011, 05:32:21 PM »
ohhh....iera dgn hubby pun lebih prefer nak doktor perempuan....rase segan pulak kalo check up dgn doc lelaki ni......iera lg seminggu lebih (7/4) ade next appointment kt kohilal....
ade dpt pm miumiu...jap iera bukak yer....td tgh masak..tu yg lambat reply tu...hihi...

Offline iera_1626

  • Zamrud
  • *
  • Posts: 132
  • Suka? +0/-0
Re: PUSAT PERUBATAN KOHILAL, TMN MELAWATI
« Reply #7 on: March 28, 2011, 05:35:06 PM »
dpt tak..? iera dah reply pm muimui.....

Offline wan01

  • Topaz
  • *
  • Posts: 14
  • Suka? +0/-0
Re: PUSAT PERUBATAN KOHILAL, TMN MELAWATI
« Reply #8 on: April 01, 2011, 12:49:04 PM »
saya dr anak pertama hingga sekarang mengandung ank ke-3 pun still checkup ngan Khohilal...kakak ipar yg perkenalkan dulu..3 3 ank dia pun dilahirkan di khohilal..bg saya kat khohilal ni ok sangat staff dia pun baik2 je...masa ank no.1 bersalin kat terengganu..tp layanan kurang skit..pastu ank no.2 terus husband suroh je bersalin kat sini sampai la sekarang ank no. 3 pun akan bersalin kat Khohilal jugak...jangka bersalin 25/05/2011 niiii..

Offline iera_1626

  • Zamrud
  • *
  • Posts: 132
  • Suka? +0/-0
Re: PUSAT PERUBATAN KOHILAL, TMN MELAWATI
« Reply #9 on: April 02, 2011, 12:05:12 PM »
haaiii wan01.....waahh..due kite tak jauh laaa wan...kalo2 laaa ira terbersalin awal beberapa hr...dpt laa kite jumpe kan...katil sebelah2...hihihih.....
tulaaa.....kohilal pun tgk damai dan selesa jer kan.....kakak ira pun kate ok sgt bersalin kt kohilal ni....  ikutkan doktor..dia ukur kandungan ira...mngkin due dlm 28-31hb 5 ni..... oohh...wan01 dah nk masuk anak ke 3 yer... ni ira pulak 1st baby....nervous sgt2.....tp dlm mase same excited sgt...hrp2 semoga sumenye chat dan selamat kan...amin....

Offline Lady of Leisure

  • Berlian
  • *
  • Posts: 4548
  • Suka? +17/-0
  • :-)
    • Little Parlour
Re: PUSAT PERUBATAN KOHILAL, TMN MELAWATI
« Reply #10 on: April 05, 2011, 04:19:28 PM »
Kohilal taman melawati ni depan tu ada kedai berderet kan salah satunya ada jual briyani johor sedap, kurma kambing dengan ayam merah..
Erkk sorry off topic... baru gi makan sini tadi ternampak spital kohilal terus teringat thread ni..
No matter how long the WINTER, SPRING is sure to follow! :-)
http://arena184.blogspot.com/

Offline iera_1626

  • Zamrud
  • *
  • Posts: 132
  • Suka? +0/-0
Re: PUSAT PERUBATAN KOHILAL, TMN MELAWATI
« Reply #11 on: April 06, 2011, 10:51:59 AM »
kak lady...hihihi...btol laaa tu...kt depan kohilal byk deretan kedai mkn..... mee rebus pun sooodap.....hihi..

Offline zura78

  • Topaz
  • *
  • Posts: 1
  • Suka? +0/-0
Re: PUSAT PERUBATAN KOHILAL, TMN MELAWATI
« Reply #12 on: April 06, 2011, 02:18:49 PM »
salam saya zura, ingin bertanya pengalaman bersalin ceaser di kohilal. sbb saya due bln 7 , saya nak tau brapa kos utk bersalin ceaser..  sila bantu...
« Last Edit: April 06, 2011, 02:28:10 PM by zura78 »

Offline iera_1626

  • Zamrud
  • *
  • Posts: 132
  • Suka? +0/-0
Re: PUSAT PERUBATAN KOHILAL, TMN MELAWATI
« Reply #13 on: April 11, 2011, 11:03:39 AM »
salam...iera ade amik katalog bersalin kt kohilal...harga kt katalog ni utk pembedahan-kecemasan (ceaser) dlm rm4700++ .....

Offline MiuMiu

  • Delima
  • *
  • Posts: 549
  • Suka? +5/-0
Re: PUSAT PERUBATAN KOHILAL, TMN MELAWATI
« Reply #14 on: April 14, 2011, 10:04:04 PM »
alhamdulillah.. sudah check-up.. semua puas hati.. doctor juga sgt banyak beri penerangan...

tp betul ke bace forum mane ntah hosp ni tak de lift..?



Offline wan01

  • Topaz
  • *
  • Posts: 14
  • Suka? +0/-0
Re: PUSAT PERUBATAN KOHILAL, TMN MELAWATI
« Reply #15 on: April 15, 2011, 10:48:59 AM »
Saya pun br leps check-up kat sini smlm..skrg dah msk weeks 34...tu la tak sabar rasanya nak tunggu bby ni keluar..deposit pun dah bayar..tunggu masa je...

MiuMiu..aaah setahu saya hospital ni memang tak de lift...lg pun ade 3 floor jeee..bersalin kat 1st floor..ms sy bersalin 2nd bby dulu ceaser tp ok je turun stu tingkat je..

Offline MiuMiu

  • Delima
  • *
  • Posts: 549
  • Suka? +5/-0
Re: PUSAT PERUBATAN KOHILAL, TMN MELAWATI
« Reply #16 on: April 15, 2011, 10:53:58 PM »
ooo... takpe lah kalau gitu kan.. naik turun tangge bende kecik je lah.. hahaha positif positif!



Offline iera_1626

  • Zamrud
  • *
  • Posts: 132
  • Suka? +0/-0
Re: PUSAT PERUBATAN KOHILAL, TMN MELAWATI
« Reply #17 on: April 18, 2011, 07:43:36 PM »
hospital ni tak tinggi pun miu2...kalo wad biase..naik 1 tingkat jer....kalo yg exclusive skit ting.2....
kamis ni iera ade check up..nk dekat2 due ni....kene check up selang 2 weeks...baby pulak makin aktif dlm peyot ni....tak sabor nak tgk dunia kot...hihi....ibu dia ni pun x sabo nak tgk baby....hope dan berdoa semoga sumenye chat dan selamat...amin...

Offline iera_1626

  • Zamrud
  • *
  • Posts: 132
  • Suka? +0/-0
Re: PUSAT PERUBATAN KOHILAL, TMN MELAWATI
« Reply #18 on: April 18, 2011, 07:46:00 PM »
wan 01....due kite tak jauh laa kan....kira sebaya laa anak kite kan.....
hr tu iera check up doc kate kedudukan baby dah ke bwh..mngkin x sempat hujung bln...tgh2 bln 5 ni kot...

Offline myluv

  • Nilam
  • *
  • Posts: 442
  • Suka? +2/-0
    • fromkuchingwithlove
Re: PUSAT PERUBATAN KOHILAL, TMN MELAWATI
« Reply #19 on: May 02, 2011, 12:56:41 PM »
berapa kos bersalin kat sini ye?
ada tak sesapa yg penah amik pamplet kos bersalin?

Offline MiuMiu

  • Delima
  • *
  • Posts: 549
  • Suka? +5/-0
Re: PUSAT PERUBATAN KOHILAL, TMN MELAWATI
« Reply #20 on: May 04, 2011, 11:35:49 AM »
myluv.
saya ada amil pamplet ari tu. tapi mane ntah letak.
seingat saya la kan..
normal (bukan pakar) rm 1300
normal (pakar) rm1700

lain2 tak ingat la.. nnt jumpe saya update. insyaallah.



Offline myluv

  • Nilam
  • *
  • Posts: 442
  • Suka? +2/-0
    • fromkuchingwithlove
Re: PUSAT PERUBATAN KOHILAL, TMN MELAWATI
« Reply #21 on: May 04, 2011, 03:06:00 PM »
ok MiuMiu.. tolong cari ye lalinkk.. myluv pun dok menservei jugak ni.

Offline MiuMiu

  • Delima
  • *
  • Posts: 549
  • Suka? +5/-0
Re: PUSAT PERUBATAN KOHILAL, TMN MELAWATI
« Reply #22 on: May 05, 2011, 12:40:45 PM »
ok.. insyallah myluv.

sape ada pegi antenatal class kat kohilal? berapa fees dia?



Offline iera_1626

  • Zamrud
  • *
  • Posts: 132
  • Suka? +0/-0
Re: PUSAT PERUBATAN KOHILAL, TMN MELAWATI
« Reply #23 on: May 06, 2011, 06:56:36 PM »
miumiu...tu pamplet lame tu....semlm iera pun nk byr deposit..staff ctu bgth, tu hege pamplet lame..pamplet baru tgh siapkan....kalo bersalin normal rm1800++....kalo czer dlm 5000 mcmtu laa....nnt miumiu cek up, miumiu tanye staff kt ctu yer...

Offline myluv

  • Nilam
  • *
  • Posts: 442
  • Suka? +2/-0
    • fromkuchingwithlove
Re: PUSAT PERUBATAN KOHILAL, TMN MELAWATI
« Reply #24 on: May 12, 2011, 12:34:48 PM »
eh? mahal jugak la kan?

 

Powered by EzPortal