+-

+-User

Welcome, Guest.
Please login or register.
 
 
 
Forgot your password?

Menu

Portal Ratuhati.com
Adab-adab Berforum
Mengenai Forum - FAQ
Bagaimana Mahu Mengiklan

+-Stats

Members
Total Members: 11313
Latest: ms nana
New This Month: 93
New This Week: 5
New Today: 3
Stats
Total Posts: 452599
Total Topics: 7611
Most Online Today: 163
Most Online Ever: 441
(February 18, 2013, 04:28:13 PM)
Users Online
Members: 7
Guests: 104
Total: 111

Author Topic: JUS BIDADARI (DCL) UTK HAMIL  (Read 62749 times)

Offline mutiara

  • Zamrud
  • *
  • Posts: 166
  • Suka? +2/-0
  • Menanti 'buah cinta' kurniaan Allah :)
JUS BIDADARI (DCL) UTK HAMIL
« on: April 12, 2011, 02:31:37 PM »
Salam..

Saya nak tnya la...ade x sesape yg ade pengalaman minum Jus Bidadari DCL?
Ade ape2 kesan x? Betul ke jus ni bagus utk sesape yg bercadang utk pregnent? :)


lydianajihah

  • Guest
Re: JUS BIDADARI (DCL) UTK HAMIL
« Reply #1 on: April 12, 2011, 03:44:32 PM »
salam mutiara..
najihah pernah ambik set ni dulu. 2kali ambik.
sebab utama waktu tu bukan untuk pregnant tapi untuk betulkan period dan nak kuatkan badan. buang toksin2 segala. he..
alhamdullilah, mungkin juga kebetulan selepas 2kali ambik melekat pula.

Offline mutiara

  • Zamrud
  • *
  • Posts: 166
  • Suka? +2/-0
  • Menanti 'buah cinta' kurniaan Allah :)
Re: JUS BIDADARI (DCL) UTK HAMIL
« Reply #2 on: April 12, 2011, 04:05:04 PM »
yeke..
period saya pn xbetul gak..kdg2..30hari..kadang2 smp 40 hari pn ade..huhu!!
ade pantang larang x minum jus ni najihah? he..

lydianajihah

  • Guest
Re: JUS BIDADARI (DCL) UTK HAMIL
« Reply #3 on: April 12, 2011, 04:33:12 PM »
macam tak ada. he.. ingat2 lupa pula.
kesan2 tu tak ada pula. cuma di awal pengambilan ada terasa sikit la. tapi, lepas tu badan jadi ringan. macam kurang dah angin dalam badan. oklah tu.
boleh gak cuba, cuma kadang2 ikut keserasian badan masing2 juga supplement2 nih.

Offline mutiara

  • Zamrud
  • *
  • Posts: 166
  • Suka? +2/-0
  • Menanti 'buah cinta' kurniaan Allah :)
Re: JUS BIDADARI (DCL) UTK HAMIL
« Reply #4 on: April 12, 2011, 04:37:06 PM »
tu la..bdn saya ni mmg byk angin pn..plus ngn migrain lg..huhu!!  :-[


lydianajihah

  • Guest
Re: JUS BIDADARI (DCL) UTK HAMIL
« Reply #5 on: April 12, 2011, 04:38:55 PM »
elok, sebelum ambik minta pandangan dari yang menjualnya.
yang mana elok kena ambik.

Offline ar_dini

  • Nilam
  • *
  • Posts: 286
  • Suka? +1/-0
Re: JUS BIDADARI (DCL) UTK HAMIL
« Reply #6 on: April 14, 2011, 10:28:35 PM »
pernah minum Bidadari ni tapi tak abis lagi sebotol..dah lama beli, aduhai saya ni kalau makan apa2 ubat susah betul nak konsisten...tapi sedap rasanya macam pati prune innershine..period saya ni irregular, sebab tu cuba amik..ada kenalan yang amik bidadari ni katanya tak sesuai dengan dia sebab panas..tak sure pulak saya..bergantung pada keserasian badan masing2 la agaknya

Offline zulina

  • Topaz
  • *
  • Posts: 49
  • Suka? +0/-0
Re: JUS BIDADARI (DCL) UTK HAMIL
« Reply #7 on: April 21, 2011, 12:29:41 AM »
saya pun tengah mencuba produk ni...baru abis 1/2 botol..best rasa nye..mula2 tu x perasan pun perubahan lepas ambik produk ni...saya rasa dahaga sgt2...malam pun bgn minum air...mula2 ingat kan dah dpt kencing manis,sbb org kencing manis selalu dahaga..hehehehe...bila cek darah ok je..rupa2 nye kesan bila ambik produk ni...ada terbaca dlm internet...

Offline mutiara

  • Zamrud
  • *
  • Posts: 166
  • Suka? +2/-0
  • Menanti 'buah cinta' kurniaan Allah :)
Re: JUS BIDADARI (DCL) UTK HAMIL
« Reply #8 on: April 21, 2011, 09:28:37 AM »
yeke..zulina makan produk ni utk ape?
saya utk regularkan period ni..dr bujang period ting tong..dah kawen lg ting tong..huhu!!

Offline zulina

  • Topaz
  • *
  • Posts: 49
  • Suka? +0/-0
Re: JUS BIDADARI (DCL) UTK HAMIL
« Reply #9 on: April 21, 2011, 09:42:21 AM »
saya ambik produk ni untuk kehamilan...sbb org kata produk ni boleh utk kesuburan jgk,,,so, sy try la....sgt sesuai untk wanita.....ada kawan sy tu dia byk keputihan..lepas mkn bidadari ni dah takde..selesa...kalau untk regular period tu x pasti..tgh mencuba ni..sbb sy pun period x regular jgk...

Offline wawa

  • Zamrud
  • *
  • Posts: 216
  • Suka? +0/-0
Re: JUS BIDADARI (DCL) UTK HAMIL
« Reply #10 on: April 29, 2011, 04:12:20 PM »
jus bidadari ni boleh dimakan time peyed tak???

Offline zulina

  • Topaz
  • *
  • Posts: 49
  • Suka? +0/-0
Re: JUS BIDADARI (DCL) UTK HAMIL
« Reply #11 on: April 29, 2011, 08:17:21 PM »
x boleh wawa..kena berhenti dulu la..













Offline faniza

  • Zamrud
  • *
  • Posts: 124
  • Suka? +0/-0
Re: JUS BIDADARI (DCL) UTK HAMIL
« Reply #12 on: May 04, 2011, 11:32:28 AM »
salam,saya org bru kt sni...jus bidadari nie sesuai x untk org ade cyst..saya dgr jus nie blh menghilngkn segugut...saya ingin try tpi tkt ade kesan smpingan sbb saya ade cyst....

Offline mutiara

  • Zamrud
  • *
  • Posts: 166
  • Suka? +2/-0
  • Menanti 'buah cinta' kurniaan Allah :)
Re: JUS BIDADARI (DCL) UTK HAMIL
« Reply #13 on: May 04, 2011, 12:00:46 PM »
merbahaya x mase awal kehamilan kite xtau yg kite hamil tapi kite still minum jus ni?
ade kesan2 pe x kat kandungan?
risau gak w'pun lom hamil..hu!!

Offline nbadriah85

  • Nilam
  • *
  • Posts: 364
  • Suka? +1/-0
  • aku sentiasa berdoa agar dikurniakan zuriat~
Re: JUS BIDADARI (DCL) UTK HAMIL
« Reply #14 on: June 06, 2011, 09:15:46 PM »
Kawan2, mcm cara minum bidadari ni yer? Bad baru minum isnin lepas, harini genap seminggu, rasanya esok atau lusa habislah sebotol tu, mmg mcm tu ker? Kira sebulan kne minum 4 botol yer? Cepat je dah habis...

Offline ar_dini

  • Nilam
  • *
  • Posts: 286
  • Suka? +1/-0
Re: JUS BIDADARI (DCL) UTK HAMIL
« Reply #15 on: June 06, 2011, 09:43:25 PM »
Kawan2, mcm cara minum bidadari ni yer? Bad baru minum isnin lepas, harini genap seminggu, rasanya esok atau lusa habislah sebotol tu, mmg mcm tu ker? Kira sebulan kne minum 4 botol yer? Cepat je dah habis...

bad punya botol besar ke kecik tu?bankrup kalau sebulan 4 botol..hehe..dini punya sebotol pun tak abis2 lagi, asyik lupa je nak makan...sepatutnya 2 kali sehari kan? tapi dini selalu amik sehari sekali je..memandai2 aje

Offline nbadriah85

  • Nilam
  • *
  • Posts: 364
  • Suka? +1/-0
  • aku sentiasa berdoa agar dikurniakan zuriat~
Re: JUS BIDADARI (DCL) UTK HAMIL
« Reply #16 on: June 06, 2011, 10:52:37 PM »
Hehe... Ada botol kecik besar yer? Bad beli yang rm 53 tu, bad minum pagi 2 sudu, mlm 2 sudu.. Mcm tu kan dini??

Offline ar_dini

  • Nilam
  • *
  • Posts: 286
  • Suka? +1/-0
Re: JUS BIDADARI (DCL) UTK HAMIL
« Reply #17 on: June 07, 2011, 12:24:30 AM »
Hehe... Ada botol kecik besar yer? Bad beli yang rm 53 tu, bad minum pagi 2 sudu, mlm 2 sudu.. Mcm tu kan dini??

ada ke besar kecik ye, hehe dini pun lupa sebab dah lama beli cuma tak abis2..tadi baca thread ni yang dini ingat nak minum balik..dini beli yang 375 ml..harga dia kalo tak silap RM70++ tak ingat sangat..kalau ikut aturannya memang cam bad cakap tulah, tapi orang yang jual tu cakap dulu lepas sebulan boleh continue amik sekali sehari je, maknanya 2 sudu..dulu ada kawan yang cakap kat dini kena makan bidadari ni guna sudu plastik je sebab ni produk homopathy..tatau betul ke tak, dini belasah guna sudu besi
« Last Edit: June 07, 2011, 12:30:17 AM by ar_dini »

Offline nbadriah85

  • Nilam
  • *
  • Posts: 364
  • Suka? +1/-0
  • aku sentiasa berdoa agar dikurniakan zuriat~
Re: JUS BIDADARI (DCL) UTK HAMIL
« Reply #18 on: June 07, 2011, 07:25:10 AM »
cuba dini tgk link ni : http://www.wanita2u.com/index.php?name=EZCMS&menu=47&page_id=77
bad beli yang ni, 250 ml, tak sama dgn dini lah tu kan..hehe, kat kedai tu takde pon yang besar..
bad tak pakai sudu plastik, tp guna cap ubat batuk yang plastik tu, yang ada tulis sukatan tu...malam ni minum confirm habis...huhu~ nampak gayanya kene gi beli lagi laaa mlm niiii....
jom dini, kita minum bidadari, bad pon sbb ada yang rekomen, tu yang cuba,
cuba sungguh2 sampai berjayaaa!!!
:D ;) ;D

Offline nbadriah85

  • Nilam
  • *
  • Posts: 364
  • Suka? +1/-0
  • aku sentiasa berdoa agar dikurniakan zuriat~
Re: JUS BIDADARI (DCL) UTK HAMIL
« Reply #19 on: June 07, 2011, 07:33:52 AM »
 Posted by: ar_dini      Posted on: April 14, 2011, 10:28:35 PM
Insert Quote
pernah minum Bidadari ni tapi tak abis lagi sebotol..dah lama beli, aduhai saya ni kalau makan apa2 ubat susah betul nak konsisten...tapi sedap rasanya macam pati prune innershine..period saya ni irregular, sebab tu cuba amik..ada kenalan yang amik bidadari ni katanya tak sesuai dengan dia sebab panas..tak sure pulak saya..bergantung pada keserasian badan masing2 la agaknya

pasal panas badan ni kan, bad rasa betul jugak, sbb bila bad makan, badan rasa panas, tp bila buat bbt, suhu tak tinggi pon..bad makan dengan EPO, sbb ada yang kata ada yang mkn bidadari nnt kering kat bawah tu :-[, huhu, EPO 2 biji pagi, 2 biji malam, bidadari, 2 sudu pagi, 2 sudu malam....dah macam habit pulak klu takde 2,2 nih... :D :D :D :D :D :D :D :D :D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Offline ar_dini

  • Nilam
  • *
  • Posts: 286
  • Suka? +1/-0
Re: JUS BIDADARI (DCL) UTK HAMIL
« Reply #20 on: June 07, 2011, 09:59:20 AM »
cuba dini tgk link ni : http://www.wanita2u.com/index.php?name=EZCMS&menu=47&page_id=77
bad beli yang ni, 250 ml, tak sama dgn dini lah tu kan..hehe, kat kedai tu takde pon yang besar..
bad tak pakai sudu plastik, tp guna cap ubat batuk yang plastik tu, yang ada tulis sukatan tu...malam ni minum confirm habis...huhu~ nampak gayanya kene gi beli lagi laaa mlm niiii....
jom dini, kita minum bidadari, bad pon sbb ada yang rekomen, tu yang cuba,
cuba sungguh2 sampai berjayaaa!!!
:D ;) ;D


oo..aah, botol dini punya lain...kantoi kan dini post bulan 4 sampai sekarang tak habis2 lagi..hahaha...susahnya nak komited amik ubat..sampai jus bidadari yang sedap pun susah nak habis..dini baru sambung makan balik semalam, baru abis period, pagi tadi bangun ada rasa macam panas sikit, kat link yang bad letak tu pun ada kan tulis kena guna sudu plastik....kena beli la sudu plastik camni

Offline mrsLY

  • Delima
  • *
  • Posts: 608
  • Suka? +1/-0
Re: JUS BIDADARI (DCL) UTK HAMIL
« Reply #21 on: June 07, 2011, 10:37:39 AM »
ada ke besar kecik ye, hehe dini pun lupa sebab dah lama beli cuma tak abis2..tadi baca thread ni yang dini ingat nak minum balik..dini beli yang 375 ml..harga dia kalo tak silap RM70++ tak ingat sangat..kalau ikut aturannya memang cam bad cakap tulah, tapi orang yang jual tu cakap dulu lepas sebulan boleh continue amik sekali sehari je, maknanya 2 sudu..dulu ada kawan yang cakap kat dini kena makan bidadari ni guna sudu plastik je sebab ni produk homopathy..tatau betul ke tak, dini belasah guna sudu besi
memang kene makan sudu plastik...ni sama spesis  makan madu la, kene guna sudu plastik

Offline mamascorpio

  • Berlian
  • *
  • Posts: 4343
  • Suka? +14/-0
Re: JUS BIDADARI (DCL) UTK HAMIL
« Reply #22 on: June 07, 2011, 10:40:58 AM »
saya beli botol size medium.. tahan 2 minggu.. saya ambik sesudu
besar ajer pagi dan malam..  sometimes kalau tak sempat ambik
waktu pagi. malam saya ambik 2 sudu..

 

Offline nbadriah85

  • Nilam
  • *
  • Posts: 364
  • Suka? +1/-0
  • aku sentiasa berdoa agar dikurniakan zuriat~
Re: JUS BIDADARI (DCL) UTK HAMIL
« Reply #23 on: June 07, 2011, 10:42:48 AM »
dini beli kat mana yer botol besar tu? kat area rumah bad ni semua botol kecik2 je...ala..toksah la beli sudu plastik, kan beli mee goreng atau makanan bungkus, cari kedai yang ada provide sudu plastik...hehehe..kan selesai masalah...la ni takde rasa sedih2 dah, yang ada cuma semangat nak pregnant, mkn ubat2 ni buat leka masa berlalu...

dini ada perubahan lain tak rasa bila mkn bidadari ni? selain panas tu??

Offline nbadriah85

  • Nilam
  • *
  • Posts: 364
  • Suka? +1/-0
  • aku sentiasa berdoa agar dikurniakan zuriat~
Re: JUS BIDADARI (DCL) UTK HAMIL
« Reply #24 on: June 07, 2011, 10:47:53 AM »
Posted by: mamascorpio    Posted on: Today at 10:40:58 AM
Insert Quote
saya beli botol size medium.. tahan 2 minggu.. saya ambik sesudu
besar ajer pagi dan malam..  sometimes kalau tak sempat ambik
waktu pagi. malam saya ambik 2 sudu..

berkesan ke mamascorpio klu kita makan camtu, sbb arahan dia suruh minum 2 kali pagi, 2 kali malam..hehe..sbb bad baru makan bulan nii...

 

Powered by EzPortal