+-

+-User

Welcome, Guest.
Please login or register.
 
 
 
Forgot your password?

Menu

Portal Ratuhati.com
Adab-adab Berforum
Mengenai Forum - FAQ
Bagaimana Mahu Mengiklan

+-Stats

Members
Total Members: 11306
Latest: Ameyana
New This Month: 86
New This Week: 30
New Today: 6
Stats
Total Posts: 452453
Total Topics: 7609
Most Online Today: 182
Most Online Ever: 441
(February 18, 2013, 04:28:13 PM)
Users Online
Members: 5
Guests: 147
Total: 152

Author Topic: memang air mani akan keluar ke???  (Read 49031 times)

Offline bell03

  • Zamrud
  • *
  • Posts: 148
  • Suka? +0/-0
Re: memang air mani akan keluar ke???
« Reply #75 on: November 10, 2011, 04:50:53 PM »
chepot dont worry geng2 BBT sgt membantu n saling beri semangat..mimisya pun dh join..lai2..
tentang air mani kuar semula..bell pun b4 nie kuar banyak jugak tp selepas buat senaman kagel eh btl ke ejaan nye air mani dh kurang kuar..kuar pun sok pagi tue after bangun nak mandi...tapi agak kurang dari sebelum nie.lelehan jer.sebelum nie baring sehari semalam pun sok pagi kedebuk kuar byk sgt2..macam bertakung x meresap..selain itu bell pakai gel conceive plus..cari kat caring farmasi..agak mahal sikit la rm79.90..tp xtau la kan..kite mencube..


Offline mimisya

  • Delima
  • *
  • Posts: 599
  • Suka? +2/-0
Re: memang air mani akan keluar ke???
« Reply #76 on: November 10, 2011, 07:09:44 PM »
tol..sebelum ni kua melambak jugak..pas berurut..bidan tu kate peranakan jatuh cikit..pas da urut..kurang da yang kuar tuh :) tapi still amalkan jangan bangun sekurang2nye 20minit..kaki kat dada..huhuhuhu..meletihkan

Offline sSarah

  • KNK
  • Delima
  • *
  • Posts: 1159
  • Suka? +7/-0
Re: memang air mani akan keluar ke???
« Reply #77 on: November 11, 2011, 01:31:33 PM »
selain itu bell pakai gel conceive plus..cari kat caring farmasi..agak mahal sikit la rm79.90..tp xtau la kan..kite mencube..

boleh cite sket pasal gel tu? memang efektif ke utk halang air mani keluar semula?

Offline bell03

  • Zamrud
  • *
  • Posts: 148
  • Suka? +0/-0
Re: memang air mani akan keluar ke???
« Reply #78 on: November 11, 2011, 02:51:24 PM »
boleh cite sket pasal gel tu? memang efektif ke utk halang air mani keluar semula?

so far bell pakai alhamdulilah x kuar..ntah p mane la pulak semen tue..agak pelik ke meresap..hihi..conceive plus tue mcm gel pelincir len2 gak cumenye ianye friendly sperm la..so die xmenghalang sperm berenang dlm rahim..selain itu myb jugak bell dh mengikuti senaman kagel atau kemutan..menguatkan rahim jugak kot..hubby pun ckp mcm len sikit..len tang mn xtau la pulak segan nk ty..huhuhu..cewe la cari bluessie..caring farmasi..bluessie duk mane..xpun taip kat google conceive plus..k hrp membantu..

Offline sSarah

  • KNK
  • Delima
  • *
  • Posts: 1159
  • Suka? +7/-0
Re: memang air mani akan keluar ke???
« Reply #79 on: November 11, 2011, 03:10:50 PM »
duk area gombak. biasa jugak nampak farmasi tu.
oh, blue tak perlukan pelincir, setakat ni la.. cuma berminat nak guna kalau die boleh 'tahan' air mani tu dari keluar. senaman kegel, kuatkan otot. sesekali buat jugak. lepas bersama pun, konon nak tolong sperm berenang cepat sket, heheh. tapi kalau ade yg keluar balik, sayang la kan..
thanks! :)


Offline manisslovely

  • Zamrud
  • *
  • Posts: 154
  • Suka? +2/-0
Re: memang air mani akan keluar ke???
« Reply #80 on: November 11, 2011, 03:27:24 PM »
tol..sebelum ni kua melambak jugak..pas berurut..bidan tu kate peranakan jatuh cikit..pas da urut..kurang da yang kuar tuh :) tapi still amalkan jangan bangun sekurang2nye 20minit..kaki kat dada..huhuhuhu..meletihkan

usaha tangga kejayaan puan..heheh sabar ye
~lovely sokmo ~

Offline lieza

  • Delima
  • *
  • Posts: 1101
  • Suka? +2/-0
  • nur alisha maisarah
Re: memang air mani akan keluar ke???
« Reply #81 on: November 15, 2011, 04:55:43 PM »
saya pn da cube berbagai cara tetapi belum ada rezeki..mungkin sebab saya mudah sgt stress...

Offline Mama Linda

  • Berlian
  • *
  • Posts: 4281
  • Suka? +8/-0
  • Every FAILURE followed by GREATEST Success!
    • My Blog
Re: memang air mani akan keluar ke???
« Reply #82 on: November 15, 2011, 05:16:29 PM »
saya pon ada masalah ni juga
senaman kagel or kemut tu buat time bila ye?
kalo x silap if lepas bersama tu kita kemut, nanti air maninya lagi akan keluar balik ..

"I'M PREGNANT CUMS MOMMY TO BE"


Offline yana~alisya

  • Nilam
  • *
  • Posts: 345
  • Suka? +3/-0
Re: memang air mani akan keluar ke???
« Reply #83 on: November 15, 2011, 05:36:55 PM »
tol..sebelum ni kua melambak jugak..pas berurut..bidan tu kate peranakan jatuh cikit..pas da urut..kurang da yang kuar tuh :) tapi still amalkan jangan bangun sekurang2nye 20minit..kaki kat dada..huhuhuhu..meletihkan

mimisya..saya pun ingat nak balik urut kat kg minggu depan.Urut ni yang sengkak tu ke?ataupun ada urut lain?Kaki kat dada tu macam mana ye?
:: my life, my love, my princess & my little angel ::
http://sitihawabidadarisyurga.blogspot.com/

Offline lieza

  • Delima
  • *
  • Posts: 1101
  • Suka? +2/-0
  • nur alisha maisarah
Re: memang air mani akan keluar ke???
« Reply #84 on: November 16, 2011, 11:02:38 AM »
adakah ada cara lain untuk elak air mani kuar?letak bantal bawah punggung?letak kaki atas dinding...atau ade cara lain....kite hanya usaha tp tuhan yg merancang...

Offline Mama Linda

  • Berlian
  • *
  • Posts: 4281
  • Suka? +8/-0
  • Every FAILURE followed by GREATEST Success!
    • My Blog
Re: memang air mani akan keluar ke???
« Reply #85 on: November 16, 2011, 11:45:18 AM »
ada org cakap lepas bersama tu buat ala2 sujud tu .. so that air akan terus masuk ..
"I'M PREGNANT CUMS MOMMY TO BE"


Offline sSarah

  • KNK
  • Delima
  • *
  • Posts: 1159
  • Suka? +7/-0
Re: memang air mani akan keluar ke???
« Reply #86 on: November 27, 2011, 12:55:58 AM »
ada org cakap lepas bersama tu buat ala2 sujud tu .. so that air akan terus masuk ..

tak sempat nak tuka position la.. :(
kepenatan dah satu hal. pastu kadang confuse jugak, air die ke air kite yg keluar ni..

Offline mazidah

  • Zamrud
  • *
  • Posts: 110
  • Suka? +0/-0
Re: Adakah saya hamil? Tanda paling ketara?
« Reply #87 on: December 01, 2011, 09:21:40 AM »
kawan2x...nk tny....lepas ML dgn suami kn,xnk bg air mani tu keluar,nk buat mcmane eh?letak bantal dan kaki tu letak kt dinding or mcmNE?PLISSSS...tertekan sbb air mani keluar

mimiwiwi

  • Guest
Re: memang air mani akan keluar ke???
« Reply #88 on: December 01, 2011, 11:25:20 AM »
saya pon ada masalah ni juga
senaman kagel or kemut tu buat time bila ye?
kalo x silap if lepas bersama tu kita kemut, nanti air maninya lagi akan keluar balik ..




senaman tu elok kita buat bila2 masa..lagi byk..lagi bagus...
tp, bila lepas bersama tu...jgn kemut...
sbb org ckp, air mani akan keluar balik..

Offline Erina Latisya

  • Topaz
  • *
  • Posts: 8
  • Suka? +0/-0
  • Smile
Re: memang air mani akan keluar ke???
« Reply #89 on: December 01, 2011, 02:28:21 PM »
salam U all Erina Pun ada masalah nie Jugak..setiap kali bersama suami air apa erina x pasti lah sama ada air apa yg kuar...tapi yang pasti setiap kali bersama msti air 2 kuar??x tahu lah air mani ke apa???kadang2 tension jugak coz asik mengalir je pas bersama..dh cm2 cara wat tapi still kuar jugak..erina ada bc kat Google dia ckp pas bersama jgn baring terletang nanti air kuar hbs cm ne nak bg air x kuar nie...tension lah ada sesiapa leh Tolong!!!!
Erina

lydianajihah

  • Guest
Re: memang air mani akan keluar ke???
« Reply #90 on: December 01, 2011, 02:33:31 PM »
salam erina,
air mani keluar selepas bersama itu biasa.
yang jadi tak biasa bila air yang keluar tu melimpah ruah pula.
boleh rujuk dari previous pages untuk tips mengelakkan dari keluar.
ramai dah berkongsi tips ni.

Offline ckyeen

  • Topaz
  • *
  • Posts: 26
  • Suka? +0/-0
  • Semua ketentuan Tuhan...
Re: memang air mani akan keluar ke???
« Reply #91 on: December 02, 2011, 12:53:04 AM »
salam smua..

saya baru kat cni..terbaca plak pasal atikel ni..
rupe2nye bukan saya sorang yang ade masalah macam gini..
saya tiap kali nak bersama mesti prepare tisu ke..kain ke..kat sblah..sebab kon pem mesti air mani mesti meleleh kuar nanti..hehe..

susah tul rase..mungkin sebab tu yang sampai sekarang blum ade rezeki untuk anak kedua..hummmm.. :P

mimiwiwi

  • Guest
Re: memang air mani akan keluar ke???
« Reply #92 on: December 02, 2011, 09:09:11 AM »
salam smua..

saya baru kat cni..terbaca plak pasal atikel ni..
rupe2nye bukan saya sorang yang ade masalah macam gini..
saya tiap kali nak bersama mesti prepare tisu ke..kain ke..kat sblah..sebab kon pem mesti air mani mesti meleleh kuar nanti..hehe..

susah tul rase..mungkin sebab tu yang sampai sekarang blum ade rezeki untuk anak kedua..hummmm.. :P


rasanye klu kuar pon..xde la semua...
mesti ade yg termasuk dlm...yg penting kualiti sperm tu..
so..peluang utk mengandung tu ade..

Offline Nasra Kasih

  • Topaz
  • *
  • Posts: 20
  • Suka? +0/-0
Re: memang air mani akan keluar ke???
« Reply #93 on: July 02, 2012, 06:12:26 PM »
Sama huhuhu :'(

Offline mamakay

  • Nilam
  • *
  • Posts: 304
  • Suka? +0/-0
  • Sabar Itu Buahnya Manis...
Re: memang air mani akan keluar ke???
« Reply #94 on: July 02, 2012, 09:56:25 PM »
Salam berkongsi...
Sblm ni sy pernah tanya doc...normal kah kuar air mani lps bersama...doc ckt its normal...air mani tu dah ada dlm rahim...cuma samada lekat ke xlekat je...sy pon kuar gak lepas bersama...bulan ni try conceive plus beli dari hamilcomel.blogspot...Alhamdu llilah dah kurang air mani keluar lps ML...nnt kita tengok hasilnya ya hehehe




Offline mrs eyna

  • Zamrud
  • *
  • Posts: 132
  • Suka? +0/-0
Re: memang air mani akan keluar ke???
« Reply #95 on: July 03, 2012, 10:20:07 AM »
salam..
salam perkenalan utk semua.. sy ahli br kt rh ni.. byk yg sy dh bc dr rh ni tp xprnh post ape2.. hehe.. sy pn br je berkhwin, dan masih byk yg sy xtau..

sy dh amalkan teknik letak kaki kt dinding lps bersama suami.. teknik yg kwn sy bgtau.. tp masalahnya, walaupn dh tinggikan punggung dgn bantal dan dh letak kaki di dinding, air mani suami keluar.. maksudnye slps dh hbs bersama dlm 5 minit, air mani keluar.. memang mcm tu ke? harap kwn2 sudi bantu sy..=)

pas bersama tu awak mengereng la dlm stgh jam...pastu baru bgun..
mmg xkan keluar..hehehe
wahai tuhanku,kurniakan lah kepadaku dari sisi mu  zuriat yang baik..
sesungguhnya, engkau sentiasa mendengar doaku

Offline mrs eyna

  • Zamrud
  • *
  • Posts: 132
  • Suka? +0/-0
Re: memang air mani akan keluar ke???
« Reply #96 on: July 03, 2012, 10:26:17 AM »
urm...rasanya bukan isu besar bila ia keluar lps bersama...sbb dlm 1ml air mani ada berjuta2 sperm dlm tu..yg sebenarnya setitis pun dah cukup utk menghamilkan isteri asalkan ia dpt masuk dan berenang menuju ke ovum isteri...so, kalu lps ML kita rehat dlm 5-10 minit pun dah okey...if nak stay sampai esok pg pun xde masalah...bila esok pg bngun ada cairan yg kelaur jgn risau sgt...insyaAllah bila sampai masa rezeki Allah dah tetapkan...:)
kalu nak citer risau, saya dulu br2 kawin xtahu pun langsung bab2 ni..so lps ML mmg akan bngun terus cuci..tp dah rezeki mmg cepat jer lekatnya...xsempat nak tunggu sebulan dua...trus jer...hehehhe bunting pelamin org kata... :)

best nye awak bunting pelamin..
aritu saya kwen pn nga period..
excited dh kot2 bunting pelamin kan..
xdelak rezki...
wahai tuhanku,kurniakan lah kepadaku dari sisi mu  zuriat yang baik..
sesungguhnya, engkau sentiasa mendengar doaku

Offline mrs eyna

  • Zamrud
  • *
  • Posts: 132
  • Suka? +0/-0
Re: memang air mani akan keluar ke???
« Reply #97 on: July 03, 2012, 10:33:21 AM »
ms kwen lepas je ML terus ke toilet cuci..huhu
(kes ilmu kwen kosong)hehe

ms bgun tu mmg kuar byk...
sampai en hubby ckp " slh masuk ke?" ;D hahaha

lama2 baca2 dlm internet/RT nie  baru la mula kan dgn mengereng 30mint..
kalau awal ML, lgi lama la mengereng..huhu

so, da kwen 3bulan nie...npk la perubahan nye...kuar skit je...

wahai tuhanku,kurniakan lah kepadaku dari sisi mu  zuriat yang baik..
sesungguhnya, engkau sentiasa mendengar doaku

Offline Mummy L

  • Topaz
  • *
  • Posts: 2
  • Suka? +0/-0
Re: memang air mani akan keluar ke???
« Reply #98 on: July 07, 2012, 10:47:50 AM »
hai..saya orang baru disini..selama ini saya silent reader sahaja..saya pon baru berkahwin 6 bulan & mengalami masalah yg sama..saya ada bertanya pada pakar bidan + doc..mereka kata sebenarnya air mani yg keluar adalah mungkin sperma yg tidak aktif..sebaliknya yg berada dlm vagina kita adalah yg aktif sbb air mani mempunyai berjuta2 sperma..kalau tidak pasti boleh buat ujian SA utk check sama ada air mani itu aktif atau tidak..dan paling penting apabila selepas bersama kalau boleh isteri terus tido atau baring..bersama dengan suami kalau boleh jarak antara 2 hari...wallahualam..saya hanya berkongsi..sekarang ini alhamdulillah kurang juga masalah saya..kebetulan saya mmg bekerja di bidang healthcare di kelilingi oleh doc + bidan..

Offline Mawar Putih

  • Topaz
  • *
  • Posts: 27
  • Suka? +0/-0
Re: memang air mani akan keluar ke???
« Reply #99 on: July 07, 2012, 11:46:17 AM »
moga x keluar lg la lepas baca ni..  ;D ;) saya baru 3 bulan kawen.. mula2 memang banyak yang keluar balik.. lepas tu saya amalkan letak bantal kt bawah pinggul.. Alhamdulillah kurang sikit yang keluar tu.. keluar sikit2 je..

 

Powered by EzPortal