+-

+-User

Welcome, Guest.
Please login or register.
 
 
 
Forgot your password?

Menu

Portal Ratuhati.com
Adab-adab Berforum
Mengenai Forum - FAQ
Bagaimana Mahu Mengiklan

+-Stats

Members
Total Members: 11068
Latest: aunidamia
New This Month: 149
New This Week: 36
New Today: 2
Stats
Total Posts: 448324
Total Topics: 7525
Most Online Today: 264
Most Online Ever: 441
(February 18, 2013, 04:28:13 PM)
Users Online
Members: 7
Guests: 170
Total: 177

Author Topic: Ceritakan pengalaman usaha yg dibuat sebelum berjaya hamil  (Read 99913 times)

Offline sizuka_020400

  • Delima
  • *
  • Posts: 1038
  • Suka? +1/-0
Re: Ceritakan pengalaman usaha yg dibuat sebelum berjaya hamil
« Reply #125 on: July 14, 2011, 10:15:09 AM »
Darussyifa'
Cawangan Bertam
20 Jalan Bertam Indah 3,
Taman Bertam Indah,
13200 Kepala Batas,
Pulau Pinang

Klinik Rawatan di
Surau At-Taqwa
Bertam Indah
Jumaat :
8.30 malam - 12 malam

Ust. Megat Fauzi
H/P: 012 - 5564406 

sue try ye...saye doakan cepat2 conceived silap2 lom jumpe ustaz dah pregnant hehehe...amin....




Offline Dina Safiya

  • Zamrud
  • *
  • Posts: 188
  • Suka? +0/-0
Re: Ceritakan pengalaman usaha yg dibuat sebelum berjaya hamil
« Reply #126 on: July 14, 2011, 10:26:47 AM »
salam ..saya pun selalu ke darul shifa, since umah saya dekat jer kat area putrajaya. Ada satu kali tu ustaz kat sana pegang perut dan kepala sy sambil baca ayat al quran. Ustaz tu bagi air, pastu daun ( sy pun tak tau dau apa ) utk mandi tujuan utk jauhkan gangguan ....selain itu, ustaz tersebut suh sy amalkan bacaan beberapa ayat.

Offline sizuka_020400

  • Delima
  • *
  • Posts: 1038
  • Suka? +1/-0
Re: Ceritakan pengalaman usaha yg dibuat sebelum berjaya hamil
« Reply #127 on: July 14, 2011, 12:07:58 PM »
dina: mmg same ye kaedah rawatannye..amalkan ye insyaAllah berjaya...air tu kalo tak silap bile tinggal separuh tambah je air lagik tak perlu pergi bnyk kali....doakan sume lekas2 conceived ngan saye2 skali....haih anak dah minta adik same cam sin-chan(bb girl)....cam mane ni...



Offline sue84

  • Delima
  • *
  • Posts: 1096
  • Suka? +3/-0
  • Rezeki ku Ada Inyallah
Re: Ceritakan pengalaman usaha yg dibuat sebelum berjaya hamil
« Reply #128 on: July 14, 2011, 12:20:19 PM »
sizuka : eh betul nie dekat jer... thanks laa sgt..sgt..sgt berterima kasih ye... wah dah xsabar dh nak gie nie hehhe thanks again.. n again.. n again...

satu lagi agar masin kata2 mu yg terakhir hahhaha

Offline Dina Safiya

  • Zamrud
  • *
  • Posts: 188
  • Suka? +0/-0
Re: Ceritakan pengalaman usaha yg dibuat sebelum berjaya hamil
« Reply #129 on: July 14, 2011, 01:07:52 PM »
sizuka...sy mmg tiap bulan ke darul shifaq...alhamdulilah, bulan ni sy dah conceive. Sy doakan sizuka pun cepat cepat dapat 2nd baby yer :)


Offline sue84

  • Delima
  • *
  • Posts: 1096
  • Suka? +3/-0
  • Rezeki ku Ada Inyallah
Re: Ceritakan pengalaman usaha yg dibuat sebelum berjaya hamil
« Reply #130 on: July 14, 2011, 01:50:01 PM »
Dina: owh dina pon p darul shifaq ek.. dh berapa bulan gie sana... tahniah yee dina jaga kesihatan yee

Offline sizuka_020400

  • Delima
  • *
  • Posts: 1038
  • Suka? +1/-0
Re: Ceritakan pengalaman usaha yg dibuat sebelum berjaya hamil
« Reply #131 on: July 14, 2011, 02:06:00 PM »
dina: Alhamdulillah oo rupe2nye awak mmg dah peknen ...bestnye enjoy the moment mmg best sgt2...once dah 7 mths jgn lupe scan 3D/4D bley tgk rupe bb hahaha plg tak bley lupe balik umah majuk sbb dr ckp muke bb cam husband kekeke...x saba nak pregnant semula huhuhu....next week kene usehe lebey ni kekeke....

sue84: gud luck, harap2 ade gud news nanti....doakan saye skali ye....ke saye ni kene lagi pergi ke darul syifaq? hhhmmm.....

6 bulan yg menyakitkan hati huhuhu...harap2 terus tabah haih...



Offline attiesha

  • Delima
  • *
  • Posts: 733
  • Suka? +1/-0
Re: Ceritakan pengalaman usaha yg dibuat sebelum berjaya hamil
« Reply #132 on: July 14, 2011, 06:49:50 PM »
ermm...1 lg testimoni yg berjaya hamil ni (Dina) pas cuba kt darul syifak... AKU HARUS PERGI.. :)  ....jom sizuki kita g sesma...hehe..

Offline sue84

  • Delima
  • *
  • Posts: 1096
  • Suka? +3/-0
  • Rezeki ku Ada Inyallah
Re: Ceritakan pengalaman usaha yg dibuat sebelum berjaya hamil
« Reply #133 on: July 15, 2011, 09:01:32 AM »
wahhh nak ikut pegi juga.... attiesha... hehehhe

Offline analis

  • Nilam
  • *
  • Posts: 403
  • Suka? +0/-0
Re: Ceritakan pengalaman usaha yg dibuat sebelum berjaya hamil
« Reply #134 on: July 15, 2011, 09:16:59 AM »
salam ..saya pun selalu ke darul shifa, since umah saya dekat jer kat area putrajaya. Ada satu kali tu ustaz kat sana pegang perut dan kepala sy sambil baca ayat al quran. Ustaz tu bagi air, pastu daun ( sy pun tak tau dau apa ) utk mandi tujuan utk jauhkan gangguan ....selain itu, ustaz tersebut suh sy amalkan bacaan beberapa ayat.
Dina, boleh minta alamat darul shifa kat bangi tu? Biasanya ramai orang tak? Senang tak nak jumpa ustaznya?

Offline sizuka_020400

  • Delima
  • *
  • Posts: 1038
  • Suka? +1/-0
Re: Ceritakan pengalaman usaha yg dibuat sebelum berjaya hamil
« Reply #135 on: July 15, 2011, 11:04:27 AM »
attie: bukan 1-2 testimoni tau ramai gak dah berjaya....jom2 tp balik2 muke saye kehkehkeh takpe janji usaha...lalala

analis: agak ramai rasenye kat bangi tu, siap kene amik no kan dina? dulu saye pergi ke rumah anak muridnye @ kajang...tgh tanye balik srg kawan tu mmg lupe kat mane letak ctc no ustaz tu...haih ingatkan nak dptkan 2nd bb cepat sket kot skali same je hahaha...teringat lak mase dah pregnant 6 bulan hantar makcik berubat (gangguan jin) kat rumah ustaz ni senyum2 ustaz tu tgk saye dah pregnant kehkehkeh..ni kalo pergi jumpe lagi agak2nye ustaz tu ingat ke tidak kat saye ni..



Offline attiesha

  • Delima
  • *
  • Posts: 733
  • Suka? +1/-0
Re: Ceritakan pengalaman usaha yg dibuat sebelum berjaya hamil
« Reply #136 on: July 15, 2011, 11:10:59 AM »
wahhh nak ikut pegi juga.... attiesha... hehehhe

sue jom kita g...mulakan dgn bismillah... hrp2 di akhiri dgn alhamdulillah...hehe..

Offline attiesha

  • Delima
  • *
  • Posts: 733
  • Suka? +1/-0
Re: Ceritakan pengalaman usaha yg dibuat sebelum berjaya hamil
« Reply #137 on: July 15, 2011, 11:13:53 AM »
attie: bukan 1-2 testimoni tau ramai gak dah berjaya....jom2 tp balik2 muke saye kehkehkeh takpe janji usaha...lalala


sizuka : klu dpt no contact ustz kt kajang tu, kongsi2 la ngan atie.. dekat skit atie nk g. lgpn x larat la nk beratur ni. dh la kt spital pn kne beratur. ni pun dh 2thn lbey beratur tunggu turn nk dpt baby :)...

Offline Dina Safiya

  • Zamrud
  • *
  • Posts: 188
  • Suka? +0/-0
Re: Ceritakan pengalaman usaha yg dibuat sebelum berjaya hamil
« Reply #138 on: July 15, 2011, 11:17:45 AM »
salam sizuka n kawan kawan....yg na gi kat darul shifaq bangi ni, dul kena amik no. Tai sekarang just tulis nama jer kat buku log kat sana jer...pastu kat sana pun ada air mineral yg kita bole beli utk ustaz kat situ baca ayat ayat al quran

Kat sana , ada banyak bilik dan setiap bilik akan ada sorang ustaz..nasib lah kita akan dapat ustaz mana...tapi sekarang ni tak tak macam dulu lagi. Dulu, ustaz yg ubat na nampak warak. Tapi yg latest na pegi, dapat ustaz lain .

Offline ayureen

  • Berlian
  • *
  • Posts: 2031
  • Suka? +5/-0
Re: Ceritakan pengalaman usaha yg dibuat sebelum berjaya hamil
« Reply #139 on: July 15, 2011, 03:35:28 PM »
lunch ari ni g klinik nk konfemkan pregnant sbb ari tu dah buat upt kat umah..tetiba kit doc tu kuar 1 line tebal 1 lagi line nipis je..ah sudah..mase buat kat umah 2 line terang naik laju..mgkn kit doc tu yg ting tong kot..hehe
mintak doc buat scan..alhamdulillah nmpk jgk kantung & heart beat baby..kecik je..kira2 dah 8 weeks preggy.syukur..

Offline sizuka_020400

  • Delima
  • *
  • Posts: 1038
  • Suka? +1/-0
Re: Ceritakan pengalaman usaha yg dibuat sebelum berjaya hamil
« Reply #140 on: July 15, 2011, 03:52:26 PM »
attie: kalao saye x jumpe kite pergi bangi jela ye lagi pon dina kate dah takyah beratur kan hehehe....

Darussyifa' Pusat
No. 5, Jalan 1/7 D,
43650 Bandar Baru Bangi,
Selangor Darul Ehsan.
Telefon Pejabat : 03-89250443
1. Ustaz Hisham (012-329 2792)
2. Ustaz Jufry (019-363 4124)
3. Ustaz Roslan (019-239 8573)

ayureen: congrats ye ...dah ade 2  line tu confirm ler samar ke tak samar ke..so jage diri jalan cam org jepun dulu2 ye kepit2 gitu kekeke....haih bestnye....
 ;)



Offline attiesha

  • Delima
  • *
  • Posts: 733
  • Suka? +1/-0
Re: Ceritakan pengalaman usaha yg dibuat sebelum berjaya hamil
« Reply #141 on: July 15, 2011, 03:52:48 PM »
tahniah ayureen...erm..tumpang seronok ngan rezeki awak... family harap bby girl kn?? mudahan2 yg kuar nnt girl la ye.. doakn tuk atie gk.. x kisah la girl or boy..
harap sgt hamil bln nih...

Offline Fieza Sani

  • Delima
  • *
  • Posts: 940
  • Suka? +5/-0
Re: Ceritakan pengalaman usaha yg dibuat sebelum berjaya hamil
« Reply #142 on: July 15, 2011, 03:54:44 PM »
ayureen : congrats..smuga awk n bby selamat sehingga melahirkan.. :D tumpang gumbira for u..
my TTC


my personal blog
http://chintahati81.blogspot.com

Offline attiesha

  • Delima
  • *
  • Posts: 733
  • Suka? +1/-0
Re: Ceritakan pengalaman usaha yg dibuat sebelum berjaya hamil
« Reply #143 on: July 15, 2011, 03:55:39 PM »
sizuki : thanxs..lengkap sungguh info dari awak heee... nk bincang ngan cik abg syg dlu nih.. bln dpn da pose lak tu.. hadoi...

Offline ayureen

  • Berlian
  • *
  • Posts: 2031
  • Suka? +5/-0
Re: Ceritakan pengalaman usaha yg dibuat sebelum berjaya hamil
« Reply #144 on: July 15, 2011, 03:56:05 PM »
attie: kalao saye x jumpe kite pergi bangi jela ye lagi pon dina kate dah takyah beratur kan hehehe....

Darussyifa' Pusat
No. 5, Jalan 1/7 D,
43650 Bandar Baru Bangi,
Selangor Darul Ehsan.
Telefon Pejabat : 03-89250443
1. Ustaz Hisham (012-329 2792)
2. Ustaz Jufry (019-363 4124)
3. Ustaz Roslan (019-239 8573)

ayureen: congrats ye ...dah ade 2  line tu confirm ler samar ke tak samar ke..so jage diri jalan cam org jepun dulu2 ye kepit2 gitu kekeke....haih bestnye....
 ;)

thanks ye..la ni x dpt la nk jln cm org jepun kepit..jln cm org jepun tgh bekawad..hehe

Offline ayureen

  • Berlian
  • *
  • Posts: 2031
  • Suka? +5/-0
Re: Ceritakan pengalaman usaha yg dibuat sebelum berjaya hamil
« Reply #145 on: July 15, 2011, 03:59:35 PM »
tahniah ayureen...erm..tumpang seronok ngan rezeki awak... family harap bby girl kn?? mudahan2 yg kuar nnt girl la ye.. doakn tuk atie gk.. x kisah la girl or boy..
harap sgt hamil bln nih...

thanks atti..mudah-mudahan dpt girl...sy sentiasa doa rakan2 RH yg lain preggy gak..cpt2 jangkit ye..

Offline ayureen

  • Berlian
  • *
  • Posts: 2031
  • Suka? +5/-0
Re: Ceritakan pengalaman usaha yg dibuat sebelum berjaya hamil
« Reply #146 on: July 15, 2011, 04:02:45 PM »
ayureen : congrats..smuga awk n bby selamat sehingga melahirkan.. :D tumpang gumbira for u..

thanks fieza...semoga awak juga dpt berita gembira ya..

Offline attiesha

  • Delima
  • *
  • Posts: 733
  • Suka? +1/-0
Re: Ceritakan pengalaman usaha yg dibuat sebelum berjaya hamil
« Reply #147 on: July 15, 2011, 04:03:12 PM »
ayureen : cite la usaha terakhir yg awak wat sblum hamil.. :)

Offline sizuka_020400

  • Delima
  • *
  • Posts: 1038
  • Suka? +1/-0
Re: Ceritakan pengalaman usaha yg dibuat sebelum berjaya hamil
« Reply #148 on: July 15, 2011, 04:04:51 PM »
ayureen: haih buleyler wat surprise afta 6 mths preggy pakai maternity blouse bestnye....

attie: bulan pose pon buleyla...teringat dulu pantang time bulan pose jenuh nak ganti kekeke....tu yg kelibut nak conceived skarang kalo ade rezeki still bersalin b4 masuk bln pose kan :D



Offline attiesha

  • Delima
  • *
  • Posts: 733
  • Suka? +1/-0
Re: Ceritakan pengalaman usaha yg dibuat sebelum berjaya hamil
« Reply #149 on: July 15, 2011, 04:13:28 PM »
a'ah la.. bagus tul matematik sizuka nih... hehe  ;D

 

Powered by EzPortal