+-

+-User

Welcome, Guest.
Please login or register.
 
 
 
Forgot your password?

Menu

Portal Ratuhati.com
Adab-adab Berforum
Mengenai Forum - FAQ
Bagaimana Mahu Mengiklan

+-Stats

Members
Total Members: 10625
Latest: Airiss Armelia
New This Month: 94
New This Week: 17
New Today: 4
Stats
Total Posts: 441635
Total Topics: 7326
Most Online Today: 183
Most Online Ever: 441
(February 18, 2013, 04:28:13 PM)
Users Online
Members: 10
Guests: 103
Total: 113

Author Topic: Ceritakan pengalaman usaha yg dibuat sebelum berjaya hamil  (Read 89309 times)

Offline fuza

  • Nilam
  • *
  • Posts: 255
  • Suka? +0/-0
Re: Ceritakan pengalaman usaha yg dibuat sebelum berjaya hamil
« Reply #325 on: June 11, 2012, 06:12:52 PM »
owh menarik gak bidadari... kalau bidadari ni dia bukan jus kan... macam ubat biasa kan... takyah letak dalam peti ais kan fuze?

cahaya, nak kate jus pun boleh kot..just minum..fuze tak letak dlm peti ais pun..hehe. suke rasenye sebab ade rase kurma..masam2 manis gitu.
Semoga ada rezeki buat kita...amin..(",)(",)





My Ovulation Chart


Offline daunsireh

  • Topaz
  • *
  • Posts: 2
  • Suka? +0/-0
Re: Ceritakan pengalaman usaha yg dibuat sebelum berjaya hamil
« Reply #326 on: June 13, 2012, 01:36:08 PM »
Salam,

Saya nak tanya sesiapa yang kat sini yang sedang or pernah makan Paramaria Plus dan Tuju Angin, produk HPA...saya nak tanya since ubat ni tak boleh diambil org yang hamil, cam those yg ttc, boleh stat makan terus ke? Sebab selalunya kita hanya akan tau kita preggy bila period x dtg...dan ubat ni boleh makan time period juga ke?

Thanks

Offline mrs.tim

  • Zamrud
  • *
  • Posts: 178
  • Suka? +0/-0
Re: Ceritakan pengalaman usaha yg dibuat sebelum berjaya hamil
« Reply #327 on: June 13, 2012, 09:07:59 PM »
sy nak share kawan sy dah kawin 9bulan tapi blm preggy lg mula2 dia ambi jus perawan ni smpi 2 botol dia stop sb tak lekat so pastu dia try plak ambi bidadari then dia trus lekat pregnant skg da sebulan lebih mgkn dah rezeki dia kot...

Offline mamateh

  • pengedar produk anugerah, shaklee, susuk dara dan barangan bayi dan kanak-kanak
  • Global Moderator
  • Berlian
  • *****
  • Posts: 5027
  • Suka? +3/-0
  • Nur Abbasy-Cahaya Kerajinan Berusaha
Re: Ceritakan pengalaman usaha yg dibuat sebelum berjaya hamil
« Reply #328 on: June 14, 2012, 08:57:38 AM »
mamateh pun nak share semula..dulu kalau kalian perasan mamateh pernah post kat sini masa preggy kan arwah Nur Abbsy...lepas 2 bulan gugur...mamateh ambil semula debunga kurma..dah alhamdulillah sudah sampai rezeki mamateh kali ini mamateh mengandung untuk kali ke-2..aminnn

Offline riadiana.dewi

  • Zamrud
  • *
  • Posts: 109
  • Suka? +0/-0
  • Berharap dapat menggapai bintang itu...
Re: Ceritakan pengalaman usaha yg dibuat sebelum berjaya hamil
« Reply #329 on: June 14, 2012, 09:46:40 AM »
tahniah mamateh


Offline ibu_amnihaziq

  • Zamrud
  • *
  • Posts: 195
  • Suka? +2/-0
  • Bahagia Dunia Akhirat
Re: Ceritakan pengalaman usaha yg dibuat sebelum berjaya hamil
« Reply #330 on: June 14, 2012, 10:09:00 AM »
assalamualaikum dan selamat sejahtera kawan2...lame tak singgah kat post ni.. =) ramai juga dah berkongsi pengalaman..teruskan ye kawan2..ayang pon nak kongsi pengalaman juga..sebelum ni ade kongsi pengalaman tapi rezeki tak lame..bby first gugur....Alhamdulillah selepas 4 bulan kosong Allah berikan pengganti...sekarang ayang dah 32week...doakan kami selamat yer..

untuk kandungan kali kedua ni..ayang tak banyak ayang buat..
lepas gugur ayang berurut untuk betulkan semula peranakan,minum higoat,makan jamu ratu dara on off..dan yg paling penting sentiasa mohon pada Allah..dan sentiasa mendekatkan diri pada Allah..alhamdulillah lepas gugur 13.6.2011 ayang lekat semula pada november 2011...sekarang menanti minggu2 kelahiran..ade lebih kurang 6 minggu lebih..cukup berdebar dan macam2 perasaan ade...ayang juga doakan kawan2..yg masih berusaha dipermudahkan..segala urusan..dan juga bg kawan2 yang sedang menunggu kelahiran semoga semuanya selamat dan berjalan lancar..bg kawan2 yg dah selamat melahirkan alhamdulillah dan tahniah untuk kamu2..


Offline mi_za

  • Berlian
  • *
  • Posts: 4240
  • Suka? +26/-0
  • ayang sayang abang untuk selamanya
Re: Ceritakan pengalaman usaha yg dibuat sebelum berjaya hamil
« Reply #331 on: June 15, 2012, 08:32:14 PM »
x sabar nak jadi mcm ayang...
lepas gugur ni....perasaan mcm2....
now .. sedang menanti period...
dan mmg tgh amalkan folic asid...
yela...gugur tu mgkin bayi x sihat..
so...asid folic mmg penting...
semoga ayang selamat bersalin dan mendapat bayi yg sihat dan comel...
doakan miza dan kawan2 ye....

Offline Deary ayin

  • Topaz
  • *
  • Posts: 43
  • Suka? +0/-0
Re: Ceritakan pengalaman usaha yg dibuat sebelum berjaya hamil
« Reply #332 on: June 15, 2012, 09:03:43 PM »
x sabar nak jadi mcm ayang...
lepas gugur ni....perasaan mcm2....
now .. sedang menanti period...
dan mmg tgh amalkan folic asid...
yela...gugur tu mgkin bayi x sihat..
so...asid folic mmg penting...
semoga ayang selamat bersalin dan mendapat bayi yg sihat dan comel...
doakan miza dan kawan2 ye....


salam miza....folic asid blh makan time piyed tak??
pagi ke ptg ptut makan??sebelum atau selepas makan ekk....
sy tgk miza mcm ariff....mohon share.....heheheh

Offline Deary ayin

  • Topaz
  • *
  • Posts: 43
  • Suka? +0/-0
Re: Ceritakan pengalaman usaha yg dibuat sebelum berjaya hamil
« Reply #333 on: June 15, 2012, 09:31:19 PM »
sy nak share kawan sy dah kawin 9bulan tapi blm preggy lg mula2 dia ambi jus perawan ni smpi 2 botol dia stop sb tak lekat so pastu dia try plak ambi bidadari then dia trus lekat pregnant skg da sebulan lebih mgkn dah rezeki dia kot...

miza...ambi bidadari awak minum jg kerr???kat mane nak dapatkan ekk???? ;)

Offline mi_za

  • Berlian
  • *
  • Posts: 4240
  • Suka? +26/-0
  • ayang sayang abang untuk selamanya
Re: Ceritakan pengalaman usaha yg dibuat sebelum berjaya hamil
« Reply #334 on: June 15, 2012, 09:39:50 PM »
setiap hari miza makan asid folic....itu hanya vitamin..so..boleh je makan...klu boleh makan asid folic waktu perut kosong...2 jam sebelom makan...atau 2 jam selepas makan...sejam pun x pe la...makan just dgn air kosong je..atau jus buah....
miza x pernah amik bidadari...

Offline ibu_amnihaziq

  • Zamrud
  • *
  • Posts: 195
  • Suka? +2/-0
  • Bahagia Dunia Akhirat
Re: Ceritakan pengalaman usaha yg dibuat sebelum berjaya hamil
« Reply #335 on: June 16, 2012, 08:09:43 AM »
x sabar nak jadi mcm ayang...
lepas gugur ni....perasaan mcm2....
now .. sedang menanti period...
dan mmg tgh amalkan folic asid...
yela...gugur tu mgkin bayi x sihat..
so...asid folic mmg penting...
semoga ayang selamat bersalin dan mendapat bayi yg sihat dan comel...
doakan miza dan kawan2 ye....


tq miza...ayang doakan miza dipermudahkan untuk dapat pengganti.insyaAllah yg pnting jgn putus asa yer..mmg btul bile pas gugur cam2 perasaan ade..tapi kite kene kuat lawan segala perasaan tu..teruskan usaha,doa dan tawakal...amin...


Offline mi_za

  • Berlian
  • *
  • Posts: 4240
  • Suka? +26/-0
  • ayang sayang abang untuk selamanya
Re: Ceritakan pengalaman usaha yg dibuat sebelum berjaya hamil
« Reply #336 on: June 16, 2012, 06:47:10 PM »
tq ayang...semoga rezeki miza dan suami tetap ada...insyaallah

Offline mrs.tim

  • Zamrud
  • *
  • Posts: 178
  • Suka? +0/-0
Re: Ceritakan pengalaman usaha yg dibuat sebelum berjaya hamil
« Reply #337 on: June 16, 2012, 07:42:36 PM »
miza...ambi bidadari awak minum jg kerr???kat mane nak dapatkan ekk???? ;)

kwn sy ambi bidadari tu produk dcl cuba try search produk dcl kat intenet ada kot yg jual online:-)

Offline marmar

  • Nilam
  • *
  • Posts: 302
  • Suka? +0/-0
Re: Ceritakan pengalaman usaha yg dibuat sebelum berjaya hamil
« Reply #338 on: June 16, 2012, 08:08:41 PM »
salam kwan2..saya nk share prtama kali saya mengandung..mase tu saya ade buat rawatan kt klinik pakar..kebetulan mase tu dekat dgn bulan ramadhan..dlm bulan ramadhan tu sempat saya period sekali sebelum pregnant..dlm bulan ramadhan..org kate semua doa2 kite n hajat kite akan dimakbulkan..saya n suami bersungguh2 doa n g terawih same2..sembahyang jemaah same2..n setiap kali lepas terawih kt masjid..saya doa n solat  sungguh2 supaya saya mengandung kali ni..Alhamdulillah dlm bulan syawal saya disahkan mengandung..n saya n suami percaya yg itu juge adalah berkat dr bulan ramdhan...xsangka n terkejut setelah 2tahun tggu saat tu..tp xlme sbb saya gugur lepas tu kandungan berusia 5bulan..apa yg saya ingin katakan di sini ialah kite dah usaha untuk pregnan,,tp dlm mase yg same kite jgk perlu berdoa sungguh2..twakal..nanti bulan ramadhan akan tibe..jd gunekan peluang tu sebaik mungkin ye kawan2..manela tahu pd bulan ramadhan yg mulia bakal tibe nanti..Allah memakbulkan segala permintaan n hajat kite..amin...

Offline mi_za

  • Berlian
  • *
  • Posts: 4240
  • Suka? +26/-0
  • ayang sayang abang untuk selamanya
Re: Ceritakan pengalaman usaha yg dibuat sebelum berjaya hamil
« Reply #339 on: June 16, 2012, 09:04:06 PM »
tq marmar...insyaallah miza dan hubby akan berdoa dan menunaikan tggjwb sebagai islam sebaik mgkin...
bersedekah pada anak yatim itu pasti....

miza dan hubby lagi marmar....
3 tahun menanti....bile dapat tahu prgnt...syukur sgt2...alhamdulilah....tp Allah sayangkan dia pula...
Allah ambil semula....Dia beri kami nikmat itu sekejap saje...
kami redha....hakikatnya saya kecewa...
xpela...semoga rezeki kami muncul lagi....aaminn

Offline marmar

  • Nilam
  • *
  • Posts: 302
  • Suka? +0/-0
Re: Ceritakan pengalaman usaha yg dibuat sebelum berjaya hamil
« Reply #340 on: June 16, 2012, 09:26:39 PM »
tq marmar...insyaallah miza dan hubby akan berdoa dan menunaikan tggjwb sebagai islam sebaik mgkin...
bersedekah pada anak yatim itu pasti....

miza dan hubby lagi marmar....
3 tahun menanti....bile dapat tahu prgnt...syukur sgt2...alhamdulilah....tp Allah sayangkan dia pula...
Allah ambil semula....Dia beri kami nikmat itu sekejap saje...
kami redha....hakikatnya saya kecewa...
xpela...semoga rezeki kami muncul lagi....aaminn
same2 miza..
marmar phm perasaan miza sbb marmar pun alami benda yg same cam miza..insyaAllah di bulan yg mulia ramadhan bakal tibe nanti kite gunekan peluang tu sebaik mungkin miza..skg ni marmar tgh tggu apoinment dgn doktor..selasa ni tuk scan telur..tkt jgk menanti result telur matang atau tak..

Offline mi_za

  • Berlian
  • *
  • Posts: 4240
  • Suka? +26/-0
  • ayang sayang abang untuk selamanya
Re: Ceritakan pengalaman usaha yg dibuat sebelum berjaya hamil
« Reply #341 on: June 16, 2012, 09:37:41 PM »
miza jumpa gynea semula selepas gugur pada 27hb....
miza nak request clomid semula...
semoga ada rezeki zuriat mcm first clomid hari tu...

Offline marmar

  • Nilam
  • *
  • Posts: 302
  • Suka? +0/-0
Re: Ceritakan pengalaman usaha yg dibuat sebelum berjaya hamil
« Reply #342 on: June 16, 2012, 09:42:09 PM »
miza jumpa gynea semula selepas gugur pada 27hb....
miza nak request clomid semula...
semoga ada rezeki zuriat mcm first clomid hari tu...
same cm marmar miza
arap2 berjaya jgk macam first clomid dulu..

Offline Zira

  • Topaz
  • *
  • Posts: 8
  • Suka? +0/-0
Re: Ceritakan pengalaman usaha yg dibuat sebelum berjaya hamil
« Reply #343 on: June 16, 2012, 09:46:27 PM »
As'salam semua. Pengalaman zira pula setelah genap setahun mendirikan rumah tangga, Alhamdulillah di kurniakan zuriat.. sebelum hamil ni, zira ada juga ambil bidadari tp sekejap je sebb x sesuai dengan zira. Zira banyak kan doa, baca Ya Musawwir sambil usap kat bahagian ari2. Zira berurot selalu dengan seorang makcik ni. Minta setiap kawan yang pergi umrah atau haji mendoakan kami. Dan yang paling zira rasa dapat melekatkan benih kami ini selain daripada rezeki dari Allah S.W.T, adalah kami  improve kan  'komunikasi' ketika ML. Menurut kata pakar perancang keluarga di tempat zira, ketika melakukan seks, berusaha untuk klimaks saing dan ketika itu peluang untuk sperma menembusi telor wanita amat tinggi. Jadi kami sentiasa berusaha. Alhamdulillah, Allah S.W.T makbulkan doa kami. Sekarang zira baru sebulan hamil, dan amat berharap agar kehamilan ini sihat dan menjadi.Amin.

Offline mi_za

  • Berlian
  • *
  • Posts: 4240
  • Suka? +26/-0
  • ayang sayang abang untuk selamanya
Re: Ceritakan pengalaman usaha yg dibuat sebelum berjaya hamil
« Reply #344 on: June 16, 2012, 09:49:35 PM »
marmar...
semoga rezeki kite semua kan?

zira..
insyaallah...semoga zira selamat bersalin dan dapt baby yg sihat dan comel...

Offline marmar

  • Nilam
  • *
  • Posts: 302
  • Suka? +0/-0
Re: Ceritakan pengalaman usaha yg dibuat sebelum berjaya hamil
« Reply #345 on: June 16, 2012, 09:52:16 PM »
As'salam semua. Pengalaman zira pula setelah genap setahun mendirikan rumah tangga, Alhamdulillah di kurniakan zuriat.. sebelum hamil ni, zira ada juga ambil bidadari tp sekejap je sebb x sesuai dengan zira. Zira banyak kan doa, baca Ya Musawwir sambil usap kat bahagian ari2. Zira berurot selalu dengan seorang makcik ni. Minta setiap kawan yang pergi umrah atau haji mendoakan kami. Dan yang paling zira rasa dapat melekatkan benih kami ini selain daripada rezeki dari Allah S.W.T, adalah kami  improve kan  'komunikasi' ketika ML. Menurut kata pakar perancang keluarga di tempat zira, ketika melakukan seks, berusaha untuk klimaks saing dan ketika itu peluang untuk sperma menembusi telor wanita amat tinggi. Jadi kami sentiasa berusaha. Alhamdulillah, Allah S.W.T makbulkan doa kami. Sekarang zira baru sebulan hamil, dan amat berharap agar kehamilan ini sihat dan menjadi.Amin.

salam zira,
teruja bile baca cerita zira..bilewaktu yg sesuai  baca ya musawwir tu zira?

Offline Zira

  • Topaz
  • *
  • Posts: 8
  • Suka? +0/-0
Re: Ceritakan pengalaman usaha yg dibuat sebelum berjaya hamil
« Reply #346 on: June 16, 2012, 09:55:10 PM »
marmar...
semoga rezeki kite semua kan?

zira..
insyaallah...semoga zira selamat bersalin dan dapt baby yg sihat dan comel...
terima kasih mi_za, zira pon akan mendoakan awk juga =)

Offline Zira

  • Topaz
  • *
  • Posts: 8
  • Suka? +0/-0
Re: Ceritakan pengalaman usaha yg dibuat sebelum berjaya hamil
« Reply #347 on: June 16, 2012, 09:58:06 PM »
salam zira,
teruja bile baca cerita zira..bilewaktu yg sesuai  baca ya musawwir tu zira?
w'salam marmar,
zira pon macam tak percaya zira boleh hamil akhirnya, mmg dah rasa kecewa dah, tp Alhamdulillah berjaya akhirnya, Ya Musawwir tu bila-bila masa pun boleh, sebenarnya ada satu ayat tu yg zira pernah baca sekali tidak silap sebelum melakukan seks tapi zira terlupa ayat tu. Nanti zira cuba remind balik. =)

Offline Deary ayin

  • Topaz
  • *
  • Posts: 43
  • Suka? +0/-0
Re: Ceritakan pengalaman usaha yg dibuat sebelum berjaya hamil
« Reply #348 on: June 16, 2012, 10:02:26 PM »
same cm marmar miza
arap2 berjaya jgk macam first clomid dulu..


salam marmar....mcmane nak dapatkan clomid yer...boleh bantu????

Offline marmar

  • Nilam
  • *
  • Posts: 302
  • Suka? +0/-0
Re: Ceritakan pengalaman usaha yg dibuat sebelum berjaya hamil
« Reply #349 on: June 16, 2012, 10:10:44 PM »

salam marmar....mcmane nak dapatkan clomid yer...boleh bantu????

salam Deary ayin..
Deary  ayin boleh dptkan clomid dgn doktor..seeloknye dgn doktor sakit puan..kalau dekat farmasi marmar kurang pasti sbb marmar xpernah amik kt farmasi..marmar pergi jumpe docktor pakar sakit puan..die akan suruh kite mkn hari ke-2 period sampai hari ke-6 period..makan 2biji sehari tau..waktu mlm sbelum tidur..kenapa Deary ayin ade maslah pregnan jgk ek?

 

Powered by EzPortal