+-

+-User

Welcome, Guest.
Please login or register.
 
 
 
Forgot your password?

Menu

Portal Ratuhati.com
Adab-adab Berforum
Mengenai Forum - FAQ
Bagaimana Mahu Mengiklan

+-Stats

Members
Total Members: 10732
Latest: cikmiu
New This Month: 96
New This Week: 25
New Today: 10
Stats
Total Posts: 443427
Total Topics: 7390
Most Online Today: 175
Most Online Ever: 441
(February 18, 2013, 04:28:13 PM)
Users Online
Members: 13
Guests: 102
Total: 115

Author Topic: Hiasan dinding rumah  (Read 24174 times)

Offline Kelly

  • Moderator (Board)
  • Berlian
  • *
  • Posts: 2813
  • Suka? +22/-0
  • I love u.. u love me.. we are happy family!
Re: Hiasan dinding rumah
« Reply #50 on: January 23, 2011, 08:15:51 PM »
Haritu ada tengok wall paper 3D kat Whi.. Cantik sangat.. :)


Offline mi_za

  • Berlian
  • *
  • Posts: 4240
  • Suka? +26/-0
  • ayang sayang abang untuk selamanya
Re: Hiasan dinding rumah
« Reply #51 on: January 30, 2011, 01:42:40 PM »
mcm mne ek wall paper 3d tu?? miza x pernah tgk lak??

Offline Ashila

  • Berlian
  • *
  • Posts: 2796
  • Suka? +16/-0
  • Mummy Myra
Re: Hiasan dinding rumah
« Reply #52 on: January 31, 2011, 11:21:31 AM »
wall paper 3D tu memang cantikkk...
sy suka!!
tp hubby sy xsuka la pakai wallpaper dh penat convince die...hmmm

hema, living room sy tu mmg kosong lg sebab baru siap cat..
hehe sy memang minimize kan hiasan dan perabot sebab suka rumah nampak luas...



Offline hema9095@

  • Nilam
  • *
  • Posts: 377
  • Suka? +1/-0
  • mama dan damia
Re: Hiasan dinding rumah
« Reply #53 on: January 31, 2011, 01:03:57 PM »
ok la macam tu ashila....
saya pon x suke barang tlalu banyak....
sarabut je tengok.... ;D
suke simple2...tapi menarik....
url=http://lilypie.com][/url]

Offline Ashila

  • Berlian
  • *
  • Posts: 2796
  • Suka? +16/-0
  • Mummy Myra
Re: Hiasan dinding rumah
« Reply #54 on: January 31, 2011, 06:05:33 PM »
kt living sy juz ade sofa 3 seater, coffee table,tv rack tp xde tv sbb tv area tingkat ats, ngan stand lamp..hahah itu sajer..
hiasan dinding lom ade ape2 pon sebab sy berkenan kt satu wall panel ni ade kat Houz Depot.
tgh berkira2 nak beli seswai ke x kang dah beli tak seswai kuciwa plk..
tgh nak cari lukisan or ayat quran utk letak ats sofa tu jugak..
tapi lum jumpa yg berkenan lg...

rumah sy bnyk menggunakan efek lampu utk bg nampak cozzy...




Offline cheesecake

  • Berlian
  • *
  • Posts: 1745
  • Suka? +7/-0
  • ^.^
Re: Hiasan dinding rumah
« Reply #55 on: February 10, 2011, 10:31:40 AM »
saya dan suami dah decide..
setelah berbincang panjang..dan kira2 bajet..
dinding rumah lamru (lama baru) kami akan di cat je..
cuma bahagian future wall akan di kemas sikit dgn tambahan
wall paper..dah la kami cuba buat 2 future wall
tapi kalau ade bajet lebih la kot..
baru je proses renovation depan rumah..
bajet dah lari 1000km tak berganti2  :D
ntah ape la rupa rumah..dari start roboh depan tak tengok lagi ni  :o

Offline Ashila

  • Berlian
  • *
  • Posts: 2796
  • Suka? +16/-0
  • Mummy Myra
Re: Hiasan dinding rumah
« Reply #56 on: February 10, 2011, 11:25:07 PM »
sha, renovation memang makan banyak duit...
kalo budget lari tu memang adat lah tu..
tahun ni kami takde buat ape dah..
cuma sy nak ganti langsir day ngan night curtain kat living hall..
dh 2tahun raye langsir yang same tak penah berganti..hukhuk
dok ulang2 basuh je... ;D
nak beli frame gambar abstract pon tak terbeli-beli...huhu



Offline cheesecake

  • Berlian
  • *
  • Posts: 1745
  • Suka? +7/-0
  • ^.^
Re: Hiasan dinding rumah
« Reply #57 on: February 11, 2011, 11:16:43 AM »
kan..agak berpeluh jugak la dengan pengeluaran ongkosnya..
potong hat situ..hat sini kene tambah..waduh2..

hermmm..tentang dinding rumah..
asben kata..cat cantik2..warna yg menarik..
pastu hias dgn frame yang cantik2..
cumanya..rumah sha kene touchup sikit kat dinding..
ada yg kene plaster balik..rumah lama kan..
tapi tu bajet tak besar la..hehe ;D


Offline ibualya

  • Berlian
  • *
  • Posts: 1743
  • Suka? +6/-0
  • ceria selalu....^_^
    • love,kids n lovely family
Re: Hiasan dinding rumah
« Reply #58 on: February 14, 2011, 11:11:04 PM »
hah ni gamba living room umah saye sipi2 jugak...
bagi sikit2 suda ye...
kale dinding memang lebih kurang umah Lady..
dari nippon paint, Cotton field



gambanye agak beso copy dari fesbuk sajer.. ;D


cantik...

Offline ibualya

  • Berlian
  • *
  • Posts: 1743
  • Suka? +6/-0
  • ceria selalu....^_^
    • love,kids n lovely family
Re: Hiasan dinding rumah
« Reply #59 on: February 14, 2011, 11:42:42 PM »
sesape buleh habaq mai dak..feature wall tu apa??series tak tau ni..huhu ;D ;D

Offline Aliahzakaria

  • Peniaga
  • Delima
  • *
  • Posts: 786
  • Suka? +33/-0
  • Malu itu Separuh Daripada Iman
Re: Hiasan dinding rumah
« Reply #60 on: February 15, 2011, 09:19:36 PM »
sesape buleh habaq mai dak..feature wall tu apa??series tak tau ni..huhu ;D ;D
Atun,
Feature wall ni hanya lah bahasa gimik orang ID...bahasa pasarnya adalah mana2 tembok rumah yg dapat menarik perhatian mata yg memandang ,kita hiasi tanpa bebelanja dan membuang banyak masa.Contohnya membuat jalur cat melintang,sedikit deco cermin,atau tile dsb.Lebih kepada creativity kita ....

Jgn panik Atun...depa cuma guna bahasa yg bunyinya mcm complicated tapi sebenarnya bendanya mudah je.Ini bahasa ID belum lagi bahasa IT..hehehe

« Last Edit: February 15, 2011, 09:27:18 PM by Aliahzakaria »

Offline ibualya

  • Berlian
  • *
  • Posts: 1743
  • Suka? +6/-0
  • ceria selalu....^_^
    • love,kids n lovely family
Re: Hiasan dinding rumah
« Reply #61 on: February 15, 2011, 09:43:44 PM »
Atun,
Feature wall ni hanya lah bahasa gimik orang ID...bahasa pasarnya adalah mana2 tembok rumah yg dapat menarik perhatian mata yg memandang ,kita hiasi tanpa bebelanja dan membuang banyak masa.Contohnya membuat jalur cat melintang,sedikit deco cermin,atau tile dsb.Lebih kepada creativity kita ....

Jgn panik Atun...depa cuma guna bahasa yg bunyinya mcm complicated tapi sebenarnya bendanya mudah je.Ini bahasa ID belum lagi bahasa IT..hehehe



o..gitu ye..ingatkan apa la feature wall tu..heheh..cthnya dinding kat ruang tamu la ye...hehe

Offline Aliahzakaria

  • Peniaga
  • Delima
  • *
  • Posts: 786
  • Suka? +33/-0
  • Malu itu Separuh Daripada Iman
Re: Hiasan dinding rumah
« Reply #62 on: February 15, 2011, 09:46:57 PM »
Ye Puan...gitulah gamaknya...

Offline ummi

  • Administrator
  • Berlian
  • *****
  • Posts: 5524
  • Suka? +72/-0
    • ohcomel
Re: Hiasan dinding rumah
« Reply #63 on: February 15, 2011, 11:46:41 PM »
atun, dinding tu biasanya dia pilih salah satu dinding daripada 4 dinding tu...


ni cth dia


warna sama, tapi dia letak frame byk2, jadi le feature wall


ni dia buh wallpaper
« Last Edit: February 15, 2011, 11:50:06 PM by ummi »

Offline cheesecake

  • Berlian
  • *
  • Posts: 1745
  • Suka? +7/-0
  • ^.^
Re: Hiasan dinding rumah
« Reply #64 on: February 16, 2011, 08:39:25 AM »
betul le penerangan kak ummi dgn pn.Aliahzakaria tu..hehe
 ;D

orang tak banyak bajet macam i ni..kene la main2 cat dan deco2 sikit aje :p

Offline amor

  • Topaz
  • *
  • Posts: 58
  • Suka? +0/-0
Re: Hiasan dinding rumah
« Reply #65 on: February 16, 2011, 12:23:29 PM »
hmm..amor lagi selamba..cat dinding hall kaler hitam..hihi...nak buat konsep itam putih kononnya..ni tgh cari inspiration nak deco lagi...nak DIY frame, then tampal fabric lelawa, belom ada masa + xberapa reti..hihi... sape tau mana ada jual 3d wall deco lelawa n murah? hihi...  :-*
uhhh, saya mau baby GIRL...!

My Ovulation Chart

Offline mi_za

  • Berlian
  • *
  • Posts: 4240
  • Suka? +26/-0
  • ayang sayang abang untuk selamanya
Re: Hiasan dinding rumah
« Reply #66 on: March 21, 2011, 10:46:24 PM »
amor...nanti klu dh siap tempek gambar kat sini ek...nk curi idea...hehehe

Offline Ashila

  • Berlian
  • *
  • Posts: 2796
  • Suka? +16/-0
  • Mummy Myra
Re: Hiasan dinding rumah
« Reply #67 on: March 22, 2011, 04:54:50 PM »
Feature wall nie selalunye orang pilih wall yang bila buka pintu rumah terus nampak wall tu...so dinding yang bertentangan tu lah jadi pilihan..
kalau tak pun, untuk tv area tingkat atas ke pilih dinding yang belakang sofa macam dalam gamba tuh...
lagi satu kan...dinding kat tangga pon boleh jadi juga...
letakkan frame yang unik atau frame poster keluarga banyak2 size...
sangat cantik dan kreatif..sy buat macam tu tapi frame nye tengah ditempah belum siap lagi...heheh



Offline akma_alias

  • Nilam
  • *
  • Posts: 317
  • Suka? +0/-0
Re: Hiasan dinding rumah
« Reply #68 on: July 18, 2011, 11:36:30 AM »






kalau bunga tu kita tukar buh gmbr kawin kita n letak dalm bilik tidur ok tak
sebagai picture wall dlm amster badroom ok tk kwn2

minta penpt korang

helpppppzzzzz
PERMATA ATI AYAH & IBU



Offline Ashila

  • Berlian
  • *
  • Posts: 2796
  • Suka? +16/-0
  • Mummy Myra
Re: Hiasan dinding rumah
« Reply #69 on: July 18, 2011, 11:43:57 AM »
owhhh kat sini rupanya soklan akma...
hat yang macam ni namanya Mural Wall Picture...Mural wall biasenye memang gunakan gambar2 yang besar sebagai tarikan mata.
boleh jer nak buh gambar wedding...
mural wall gini memang custome made...kalau jumpa kat home fair ade offer buat mural wall picture kebiasaanye dorang memang tanye nak gambar2 yang ade dalam katalog atau custome made...sume boleh



Offline akma_alias

  • Nilam
  • *
  • Posts: 317
  • Suka? +0/-0
Re: Hiasan dinding rumah
« Reply #70 on: July 18, 2011, 11:48:29 AM »
 ;D ;D ;D

tp ok ke dlm master bed room dear

ade ckp tak leh solat dlm tu lau buh gmbr

akma minat nk buh weding picture dlm master room kami
tp tu ler... nk tahu pendpt gak dr kwn2
PERMATA ATI AYAH & IBU



Offline Ashila

  • Berlian
  • *
  • Posts: 2796
  • Suka? +16/-0
  • Mummy Myra
Re: Hiasan dinding rumah
« Reply #71 on: July 18, 2011, 01:38:25 PM »
erkss...betul ke tak leh solat kalau ade gambar??
tak tau plak sy...
wedding picca tuh kalau buat canvas photo pon cantekk..sy suka photo2 kale black n white atau sephia..nampak klasik..
wall paper tak minat yer?



Offline akma_alias

  • Nilam
  • *
  • Posts: 317
  • Suka? +0/-0
Re: Hiasan dinding rumah
« Reply #72 on: July 18, 2011, 01:47:52 PM »
erkss...betul ke tak leh solat kalau ade gambar??
tak tau plak sy...
wedding picca tuh kalau buat canvas photo pon cantekk..sy suka photo2 kale black n white atau sephia..nampak klasik..
wall paper tak minat yer?

tu la dia nya... ken2 kt FB la ckp
akma pun tak pasti cos yg akma tahu lau gmbor benda2 seakan idup yg tk leh kan
tp tak pe nnt tanya pd yg pakar....

betul2 akma pun suka cantikkan
lau la dpt wat sikit pun jd lah.....
PERMATA ATI AYAH & IBU



Offline Ashila

  • Berlian
  • *
  • Posts: 2796
  • Suka? +16/-0
  • Mummy Myra
Re: Hiasan dinding rumah
« Reply #73 on: July 22, 2011, 03:53:32 PM »
seperti yang dijanjikan pada akma, ni sy tepek contoh gambar2 decoration untutk bilik anak..
moga boleh jadi reference... ;) ;)










« Last Edit: July 22, 2011, 03:58:34 PM by Ashila »



Offline ayureen

  • Berlian
  • *
  • Posts: 2003
  • Suka? +5/-0
Re: Hiasan dinding rumah
« Reply #74 on: July 22, 2011, 04:01:57 PM »
alahaiiii....cantik2 deko bilik kanak2 ni..geram je..kalo sy la mau x tdo..cuit sane cuit sini...belek sane..belek sini..jakun.

 

Powered by EzPortal