+-

+-User

Welcome, Guest.
Please login or register.
 
 
 
Forgot your password?

Menu

Portal Ratuhati.com
Adab-adab Berforum
Mengenai Forum - FAQ
Bagaimana Mahu Mengiklan

+-Stats

Members
Total Members: 10873
Latest: maz jamal
New This Month: 95
New This Week: 29
New Today: 4
Stats
Total Posts: 445250
Total Topics: 7433
Most Online Today: 179
Most Online Ever: 441
(February 18, 2013, 04:28:13 PM)
Users Online
Members: 5
Guests: 49
Total: 54

Author Topic: Terjatuh ketika hamil  (Read 8201 times)

Offline .emy.

  • Peniaga
  • Nilam
  • *
  • Posts: 402
  • Suka? +3/-0
  • Jannah - May we all meet there one day
Re: Terjatuh ketika hamil
« Reply #25 on: May 08, 2012, 07:28:22 PM »
Salam.. Saya jatuh terlentang td pg dlm bilik air.. Pas jatuh tu sakit sgt nak bangun pun x boleh.. Sakit di bhgian bwh perut sehingga ke ujung pangkal bwh tu.. Sy dah 39w.. Edd sepatutnya 4/5..dah lebih 4 hari..  Skg ni admitted kat hosp ampang.. Doktor ckp baby takde pape masalah.. Cuma kalau baby kurang gerak besok kena induce.. Kalau baby ok, besok "kita bincang".. Saspen je bunyinya.. Skg ni sy x boleh bergerak byk.. Kalau dah baring, nak g toilet amik masa dkt 15 minit nak adjust kedudukan nak bangun.. Dah bangun nak jalan pulak terasa mcm sakit sgt2 bwh perut.. Nak angkat kaki lagi la sakit.. Dugaan..Td perut rasa keras sgt2..  Dah lah sedih tak dpt jumpa anak sulung td ms waktu melawat.. Rasa mcm nak balik je skg ni.. Harap2 doc bagi balik besok..
Singgah FB PAGE : Go Baby Kids Online Shop
https://www.facebook.com/GoBabyKidsOnlineShop

**Utk rakan RH**SMS/Whatsapp/Wechat : 0193633042


Offline rezfiz

  • Topaz
  • *
  • Posts: 78
  • Suka? +0/-0
Re: Terjatuh ketika hamil
« Reply #26 on: June 08, 2012, 01:18:24 PM »
pagi tadi saya terjatuh kat umah, kaki termasuk dlm lubang, x perasan ada lubang kat c 2, sbb tertutup dgn rumput.n trus jatuh terduduk...rasa takut plak..saya skang ni xde cek mane2 klinik lagi..sbb awl lg..tapi tadi pg jatuh macam risau plak, sbb kandungan msh awl lagi.bahaya kan kalau kite jatuh nie.

Offline cahaya11

  • Berlian
  • *
  • Posts: 2163
  • Suka? +7/-0
Re: Terjatuh ketika hamil
« Reply #27 on: June 08, 2012, 02:05:36 PM »
agak bahaya tapi boleh dikurangkan kalau jumpa doktor, minta nasihat doktor..

kurangkan bergerak.... elakkan bersama dengan suami...

kena pemantauan yang lebih....

semoga semuanya selamat untuk rezfiz dan baby.  :)

Offline ibukembar

  • Zamrud
  • *
  • Posts: 180
  • Suka? +0/-0
  • Terima kasih Ya Allah atas kurniaan indah ini..
    • my twin: story of happiness
Re: Terjatuh ketika hamil
« Reply #28 on: September 25, 2012, 08:48:55 AM »
takutnye kan kalau terjatuh nie then effect kat baby...saya pernah gak nak terjatuh boleh dikatakan banyak kali gak la sebab kelas banyak kat tingkat 2 so kena la naik tangga...tapi so far setakat nie xdelah jatuh terduduk or terlentang..just hampir-hampir...biasa faktor tapak kasut yang licin so kalau nak turun tangga saya mesti turun slow2...banyak kawan nasihat bab jatuh2 supaya berhati-hati even kalau kita nie belum mengandungpon kalau pernah terjatuh pergilah berurut sebab takut peranakan kita terjatuh..tu yg susah nak mengandung....kalau dah mengandung lagi la...klu jatuh cepat2 pegi check doktor..nak plak klu awal ngandung nie...actually tak kisah awal ngandung ke akhir ngandung ke kalau jatuh mesti pergi check..kesan yg kat dalam tu kita xtahu kan...moga2 semua mummy yg ngandung ni hati-hati selalu... :)

Offline seimura

  • Berlian
  • *
  • Posts: 3296
  • Suka? +7/-0
  • https://twitter.com/SeimuraShinda
    • aku dulu dan kini
Re: Terjatuh ketika hamil
« Reply #29 on: December 06, 2012, 10:17:22 PM »
Pernah jugak jatuh tergelincir masa angkat kain coz dah mula hujan. Selipar dah haus dan ada air kat simen pulak. Terhempas gak punggung ni. Sakit gila bontot. Time tu dalam 18w kot. Tapi AlhamduLillah tak ada apa-apa. Ngee.


Offline lyla

  • Topaz
  • *
  • Posts: 53
  • Suka? +0/-0
Re: Terjatuh ketika hamil
« Reply #30 on: January 08, 2013, 04:38:55 PM »
ahad tadi jatuh..rasa nak pitam..kandungan masuk 18w..alhamdulillah semalam doc scan bby sihat..siap tnjuk jantung bby :)..saya ada pengalaman gugur sbb jatuh..

Offline khaireen

  • Nilam
  • *
  • Posts: 410
  • Suka? +0/-0
Re: Terjatuh ketika hamil
« Reply #31 on: March 08, 2013, 12:40:37 PM »
Salam.. Tdi ain terjatuh tp melutut la.. Punggung xthentak pun.. Tpi risau jugak kn.. Yela, baby 1st kn after setahun menanti.. Huhu.. So far alhamdulillah.. Xde bleeding.. Nk g klinik ke xnk ek? Xmo la rsu lebih2.. Tpi hakikatnya mmg tgh rsu!!  :-[S

Offline seimura

  • Berlian
  • *
  • Posts: 3296
  • Suka? +7/-0
  • https://twitter.com/SeimuraShinda
    • aku dulu dan kini
Re: Terjatuh ketika hamil
« Reply #32 on: April 17, 2013, 03:17:57 PM »
Salam.. Tdi ain terjatuh tp melutut la.. Punggung xthentak pun.. Tpi risau jugak kn.. Yela, baby 1st kn after setahun menanti.. Huhu.. So far alhamdulillah.. Xde bleeding.. Nk g klinik ke xnk ek? Xmo la rsu lebih2.. Tpi hakikatnya mmg tgh rsu!!  :-[S

Khaireen dah berapa minggu hamil?

 

Powered by EzPortal