+-

+-User

Welcome, Guest.
Please login or register.
 
 
 
Forgot your password?

Menu

Portal Ratuhati.com
Adab-adab Berforum
Mengenai Forum - FAQ
Bagaimana Mahu Mengiklan

+-Stats

Members
Total Members: 10777
Latest: azwa_nor
New This Month: 141
New This Week: 2
New Today: 2
Stats
Total Posts: 444022
Total Topics: 7400
Most Online Today: 140
Most Online Ever: 441
(February 18, 2013, 04:28:13 PM)
Users Online
Members: 6
Guests: 115
Total: 121

Author Topic: sebesar mana perut anda bila mengandung  (Read 39198 times)

Offline ddymmy

  • Topaz
  • *
  • Posts: 13
  • Suka? +0/-0
Re: sebesar mana perut anda bila mengandung
« Reply #100 on: January 17, 2012, 06:08:51 PM »
almost naik dalam 17 kilo....ddymmy dah buat buku pink???nurse takde bagi taw suspek kembar ke ape??

dah buat buku pink dah semalam ... tp nurse xada cek apa pun sbb baby xada apa2 problem , katanya di peringkat awal nie xnak scan dulu ....


Offline nieyxzha

  • Topaz
  • *
  • Posts: 34
  • Suka? +0/-0
Re: sebesar mana perut anda bila mengandung
« Reply #101 on: January 18, 2012, 04:12:11 PM »
dah buat buku pink dah semalam ... tp nurse xada cek apa pun sbb baby xada apa2 problem , katanya di peringkat awal nie xnak scan dulu ....

kalau kat KK mmg die takde scan awal2 ni... nnti dah masuk 5 bulan kot diaorg baru scan... boleh aje scan kat private clinic... byk tu naik.. kot2 kembar :)



Offline mrs diani

  • Topaz
  • *
  • Posts: 80
  • Suka? +0/-0
Re: sebesar mana perut anda bila mengandung
« Reply #102 on: January 18, 2012, 05:08:45 PM »
tenxion la orang asyik tegur perut kecik nye...6 bulan pun tak nampak perut lagi..tapi nasib baik la bila scan doc cakap ok je baby.. kalau tak cakap pregnant, org pun tak tau yg saya pregnant..

Offline farida

  • Zamrud
  • *
  • Posts: 166
  • Suka? +0/-0
Re: sebesar mana perut anda bila mengandung
« Reply #103 on: January 18, 2012, 05:19:15 PM »
tenxion la orang asyik tegur perut kecik nye...6 bulan pun tak nampak perut lagi..tapi nasib baik la bila scan doc cakap ok je baby.. kalau tak cakap pregnant, org pun tak tau yg saya pregnant..

Kes mrs diani ni macam member saya le... pregnant 6 bulan boleh pakai kebaya lagi tu... we all jealous je tengok badan dia maintain je. padahal pregnant anak ke3 dah tu.. tapi dia yang merungut kata teringin nak pakai gaun mengandung tu.. pernah sekali dia pakai gaun gi ofis... masa tu dah 8 bulan.. dia tanya ok tak? we all dengan jujur bagitau la.. kureng sesuai.. nampak macam baju tidur.. nasib baik dia faham.. sampai ke sudah dia pakai baju kurung/ jubah je..

Offline shafiha

  • Nilam
  • *
  • Posts: 392
  • Suka? +1/-0
Re: sebesar mana perut anda bila mengandung
« Reply #104 on: January 19, 2012, 06:42:57 AM »
farida.. kalu masih boleh pakai baju kebaya tu memang kecik betul la perut dia.. macam perut saya tak besar jugak tapi kalu pakai baju kurung nak zip kainnya mmg dah tak boleh la.. tapi perut masih dalam kategori kecik lagi nak banding ngan orang yang dah masuk 5 bulan..


Offline nrlhuda

  • Nilam
  • *
  • Posts: 410
  • Suka? +3/-0
  • l am Shaklee Independent Distributor.. :)
Re: sebesar mana perut anda bila mengandung
« Reply #105 on: January 19, 2012, 08:08:18 AM »
sama la mcm saya. perut kecik jek. masuk 6 bulan bulan br nampak perut. sebelum tu mmg x nampak pun. tadek gaya cam org preganant pun. tp bila checkp up doc kata baby ok. prkembangan baby pun ok jek. masuk 7 bulan br pakai bj mengandung. tu pun org kata perut kecik jek. x kesah pun. janji dua2 sihat. hehe.



Offline nieyxzha

  • Topaz
  • *
  • Posts: 34
  • Suka? +0/-0
Re: sebesar mana perut anda bila mengandung
« Reply #106 on: January 19, 2012, 09:31:22 AM »
tenxion la orang asyik tegur perut kecik nye...6 bulan pun tak nampak perut lagi..tapi nasib baik la bila scan doc cakap ok je baby.. kalau tak cakap pregnant, org pun tak tau yg saya pregnant..

wah!! jangan tension-tension diani...diani bertuah sangat...nieza jeles ni tau... nieza masuk 5,6 bulan dah kene pakai baju ngandung sebab perut besar sangat dari tuannye... ni 2nd pregnancy..baru 3 bulan tapi perut dah nampak... tak suke tau... diani beruntung tau... sebab lepas bersalin takdela susah sangat nak back to shape... nieza ni kene pantang btul-btul baru dapat balik perut kempis... susah tau nak maintain balik ;(



Offline farida

  • Zamrud
  • *
  • Posts: 166
  • Suka? +0/-0
Re: sebesar mana perut anda bila mengandung
« Reply #107 on: January 19, 2012, 09:48:19 AM »
betul tu diani... kira bertuah la tu.. member saya tu tak le pakai kebaya ketat.. kebaya biasa longgar2 gitu... masalahnya macam saya ni.. tak pregnant pun perut macam dah 3 bulan.. huhuhu...sebab tu masa seblm m/c baru ni tak sangka pun pregnant.. perut sama je..

Offline epifina(hannanmannan)

  • Delima
  • *
  • Posts: 515
  • Suka? +4/-0
    • http://fina84.blogspot.com/
Re: sebesar mana perut anda bila mengandung
« Reply #108 on: January 19, 2012, 09:55:47 AM »
bestnye kalo perut besar,nak gak merasa..
fina dah 4bulan..nurse check ari tu katanya rahim tinggi macam dah 5 bulan.
tu masa baring...masa berdiri,macam x nampak pun.

Offline mrs diani

  • Topaz
  • *
  • Posts: 80
  • Suka? +0/-0
Re: sebesar mana perut anda bila mengandung
« Reply #109 on: January 19, 2012, 11:36:17 AM »
kadang2 jadi mcm risau tau..berat badan saya pun bukannya slim sangat..sekarang berat dalam 63kg. tapi tu la,kalau asal terserempak dengan kawan2 je, dorang tegur. kita yang jadi serba salah nak jawab apa pun tak tau..ke sebab perut ni memang dah buncit sikit dari sebelum pregnant, so perut tak besar bila pregnant?hehehe..memandai je saya ni..yang peliknya, perut tak besar, pipi ni yang membesar..tembam...oh tidakk...

Offline auliazahraa84

  • Nilam
  • *
  • Posts: 407
  • Suka? +3/-0
Re: sebesar mana perut anda bila mengandung
« Reply #110 on: January 19, 2012, 03:20:37 PM »
even baru nak mencecah 5 month..perut saya dah mcm 7 bulan..kaki pon dah bengkak2..saiz kaki pon dah berubah..berat badan x jugak naik2..statik je..berat baby je bertambah2....moga baby2 saya sihat walafiat..semput2 dah rasa nak berjalan..huhuhu

Offline Cik dita

  • Topaz
  • *
  • Posts: 83
  • Suka? +0/-0
    • Nuriq Que Collection
Re: sebesar mana perut anda bila mengandung
« Reply #111 on: February 07, 2012, 01:27:13 PM »
masa br nk masuk 8weeks suar dah tak boleh butang dah..boleh zip jer...ni belum scan lagi..hujung bln ni br scan kat KK. harap semua ok


Sila la melawat FB page Nuriq Que Collection untuk koleksi tudung

Offline Mama Airiz

  • Nilam
  • *
  • Posts: 277
  • Suka? +2/-0
Re: sebesar mana perut anda bila mengandung
« Reply #112 on: February 07, 2012, 04:24:29 PM »
walaupun mama rasa perut lebih besar dari anak yg sebelum..tapi pelik juga sbb bila nurse ukur time check up tak pernahnya lebih dari biasa..sentiasa le sama dgn minggu cthnya time 33 weeks ukuran perut akan jd 33cm..pelik kan..takkan tak yg terlebih atau terkurang kot, dari anak pertama lagi ukuran cmtu :)

Offline shaLiciOus

  • Zamrud
  • *
  • Posts: 128
  • Suka? +1/-0
    • shaLiciOus beLog for cataLyst
Re: sebesar mana perut anda bila mengandung
« Reply #113 on: February 14, 2012, 11:31:12 AM »
sha dah nak dekat 4bulan..perut kecik je lagi..semalam dok sebelah pegawai ni pregnant 3bulan tapi perut dia sama ja ngan perut sha..hehehe

sha kecik kot..berat pun 41kg je tu pun jenuh nak bagi naek..

Offline elin

  • Zamrud
  • *
  • Posts: 177
  • Suka? +1/-0
Re: sebesar mana perut anda bila mengandung
« Reply #114 on: February 14, 2012, 01:28:30 PM »
shalicious..awak berat sikit drpd saya..saya punya berat cuma 38-39kg jer hehe skrg pregnant masuk 14 weeks perut still mcm segan2 nak naik (anak pertama)..cuma betul2 nampak buncit sikit bila lepas mkn :)
~When There Is A Will, There Is A Way~



Offline shaLiciOus

  • Zamrud
  • *
  • Posts: 128
  • Suka? +1/-0
    • shaLiciOus beLog for cataLyst
Re: sebesar mana perut anda bila mengandung
« Reply #115 on: February 16, 2012, 11:55:56 AM »
shalicious..awak berat sikit drpd saya..saya punya berat cuma 38-39kg jer hehe skrg pregnant masuk 14 weeks perut still mcm segan2 nak naik (anak pertama)..cuma betul2 nampak buncit sikit bila lepas mkn :)

ni pun 1st baby..bila g check up kat KK misi selalu cakap "makan lah banyak2 sikit..kurus sangat nie"
tapi bila lepas makan memang nampak membulat ja perut tue..kadang2 saja ja pakai baju ketat2 sebab nak bagi nampak perut sendiri..hehe

Offline f_aif

  • Berlian
  • *
  • Posts: 1348
  • Suka? +5/-0
  • ~~union of love~~
Re: sebesar mana perut anda bila mengandung
« Reply #116 on: February 16, 2012, 12:41:26 PM »
orang cakap perut faif kecik..25w+ tinggi rahim 26..pinggang still shape elok..perut memang timbul kat perut aje..macam aneh plak..tgk org lain perut die kembang dr pinggang...


Offline mokidz

  • Delima
  • *
  • Posts: 831
  • Suka? +0/-0
Kih april may jun
« Reply #117 on: February 16, 2012, 03:40:43 PM »
Faif...sama lah kita...banyak tegur perot kecik... Xnampak mcm 6 bulan...pinggang ada shape g...pewot jek kedepan tp x bpe nampk sangat kebesarannya..hehehe...ramai kate kebesaran perot ni macm dapat gugurl jek

Offline Mama Airiz

  • Nilam
  • *
  • Posts: 277
  • Suka? +2/-0
Re: sebesar mana perut anda bila mengandung
« Reply #118 on: February 16, 2012, 09:07:37 PM »
orang cakap perut faif kecik..25w+ tinggi rahim 26..pinggang still shape elok..perut memang timbul kat perut aje..macam aneh plak..tgk org lain perut die kembang dr pinggang...

selalunya kalau kembang dr pinggang baby girl..kalau muncung ke depan baby boy..mcm perut mama mmg muncung ke depan jek

Offline epifina(hannanmannan)

  • Delima
  • *
  • Posts: 515
  • Suka? +4/-0
    • http://fina84.blogspot.com/
Re: sebesar mana perut anda bila mengandung
« Reply #119 on: February 18, 2012, 05:32:58 AM »
alahai x tau nak bezakan muncung ke depan ke mengembang =(
org selalu cakap perut saya kecik..bila org cakap macam ni saya selalu larikan diri..
sedangkan saya ukur tinggi rahim besar je dari umur janin..hu3
nak je cakap cam ni.."pakai jubah,memang la x nampak perut..meh datang umah saya,tgk ssaya pakai tshirt,membulat besar tau perut" ki3

Offline f_aif

  • Berlian
  • *
  • Posts: 1348
  • Suka? +5/-0
  • ~~union of love~~
Re: sebesar mana perut anda bila mengandung
« Reply #120 on: February 18, 2012, 07:46:42 AM »
Faif...sama lah kita...banyak tegur perot kecik... Xnampak mcm 6 bulan...pinggang ada shape g...pewot jek kedepan tp x bpe nampk sangat kebesarannya..hehehe...ramai kate kebesaran perot ni macm dapat gugurl jek

tula mokidz...skali kua boy...sarung ajela baju2 pink tu...hehhe


Offline f_aif

  • Berlian
  • *
  • Posts: 1348
  • Suka? +5/-0
  • ~~union of love~~
Re: sebesar mana perut anda bila mengandung
« Reply #121 on: February 18, 2012, 07:48:51 AM »
selalunya kalau kembang dr pinggang baby girl..kalau muncung ke depan baby boy..mcm perut mama mmg muncung ke depan jek

tula kak..ramai orang scan perut saye...diorng assume boy...scan n doc ritu girl...nt tengok bile kua...hehehehe


Offline Mama Airiz

  • Nilam
  • *
  • Posts: 277
  • Suka? +2/-0
Re: sebesar mana perut anda bila mengandung
« Reply #122 on: February 19, 2012, 12:14:46 PM »
tula kak..ramai orang scan perut saye...diorng assume boy...scan n doc ritu girl...nt tengok bile kua...hehehehe
gurl ke boy asalkn sihat tol tak :)

Offline putrisakura (Nadia)

  • Delima
  • *
  • Posts: 773
  • Suka? +0/-0
Re: sebesar mana perut anda bila mengandung
« Reply #123 on: February 19, 2012, 05:40:46 PM »
perut putri memang membesar bagai juara. start 4 bulan ramai tegur perut da nampak. konon nak tunggu 6 bulan baru pakai uniform mengandung, sudahnya 5 bulan je da start pakai. baju kurung n even jubah pun sume memang da xble pakai. seb baik opismate baik hati bagi pinjam uniform, selamat duit xpayah beli baju banyak2. hehe..kat rumah pun sekarang samada pakai baju jenis tshirt atau gaun yang loose, kain batik atau seluar pendek hubby saiz XL.hahaha..

Offline f_aif

  • Berlian
  • *
  • Posts: 1348
  • Suka? +5/-0
  • ~~union of love~~
Re: sebesar mana perut anda bila mengandung
« Reply #124 on: February 19, 2012, 07:44:12 PM »
mama ariz:..betul tu...smoga sihat hendaknya..amin


 

Powered by EzPortal