+-

+-User

Welcome, Guest.
Please login or register.
 
 
 
Forgot your password?

Menu

Portal Ratuhati.com
Adab-adab Berforum
Mengenai Forum - FAQ
Bagaimana Mahu Mengiklan

+-Stats

Members
Total Members: 11070
Latest: mimieya
New This Month: 1
New This Week: 38
New Today: 1
Stats
Total Posts: 448341
Total Topics: 7525
Most Online Today: 183
Most Online Ever: 441
(February 18, 2013, 04:28:13 PM)
Users Online
Members: 11
Guests: 175
Total: 186

Author Topic: susu kambing al khisbun....  (Read 49536 times)

Offline faniza

  • Zamrud
  • *
  • Posts: 114
  • Suka? +0/-0
susu kambing al khisbun....
« on: June 14, 2011, 11:21:11 AM »
salam...ade x sape2 yg pernh minum susu kambing al khisbun.... ;)


Offline mimi9

  • Topaz
  • *
  • Posts: 46
  • Suka? +0/-0
Re: susu kambing al khisbun....
« Reply #1 on: September 09, 2011, 04:45:03 PM »
Salam faniza,

mimi baru brape hari amik susu al-khishbun ni...

mimiwiwi

  • Guest
Re: susu kambing al khisbun....
« Reply #2 on: September 09, 2011, 04:46:48 PM »
Salam faniza,

mimi baru brape hari amik susu al-khishbun ni...

ok ke??cam x penah dgr je..


Offline nora yahya

  • Zamrud
  • *
  • Posts: 229
  • Suka? +0/-0
  • my little one
Re: susu kambing al khisbun....
« Reply #3 on: September 09, 2011, 04:49:09 PM »
salam perkenalan

al khishbun? xpernh dgr.....sskrg tgh try susu kambing Bot industries
NT, detaill n 3D/4D scan available in Klang Valley area...pls PM me

Offline nadiahafeez

  • Zamrud
  • *
  • Posts: 149
  • Suka? +0/-0
  • syg sayang abg
Re: susu kambing al khisbun....
« Reply #4 on: September 09, 2011, 10:06:47 PM »
salam..
susu al-khishbun ini utk apa ye?kebaikan apa?


Offline mrshermann

  • Moderator
  • Zamrud
  • *****
  • Posts: 160
  • Suka? +1/-0
Re: susu kambing al khisbun....
« Reply #5 on: September 11, 2011, 12:43:37 AM »
salam...
baru ari ni bace kat paper harian metro pasal produk al.khisbun ni...
katenye ade ramuan yang dibawa dari tanah suci makkah yang baik untuk kesuburan..
MUNGKIN antaranya buah zuriat, serbuk kurma atau ape2 yang berkaitan kot.. MUNGKIN la... :)
tak detail tadi iklannye... yang ingat harganya dalam RM55 sebotol/tin...
macam berminat nak try...nanti nak refer balik website die...
die banyak produk... kalau tak silap la...

sekian laporan saya ~~~ :)

Offline mrshermann

  • Moderator
  • Zamrud
  • *****
  • Posts: 160
  • Suka? +1/-0
Re: susu kambing al khisbun....
« Reply #6 on: September 11, 2011, 12:56:17 AM »
ni nak share secebis hasil gugel azi... :)
jemput bace >>>

Amalkanlah Susu Kambing Al-Khishbun yang merupakan gabungan istimewa Susu Kambing Terbaik, Bijirin Habbatus Sauda spesis Syria, Serbuk Bunga Kurma dari ladang kurma Madinah dan campuran herba dari Tanah Arab. Resepi Rahsia Kesuburan Wanita dan Lelaki yang mampu menambah hormon, mengental sperma, merangsang rahim dan memanaskan organ pembiakan. Herba Campuran Arab ini menjadi amalan para remaja Arab yang akan berumahtangga. Diformulasikan oleh Tuan Hj. Tabib Abdillah Bahaher dari Kota Suci Mekah. Formula gabungan herba Arab yang pertama di Malaysia. Ikhtiar dan bertawakallah…..

• Formulasi SUSU KAMBING AL-KHISHBUN adalah resepi Pemakanan Kesihatan yang berasaskan amalan Sunnah Rasulullah s.a.w. SUSU KAMBING AL-KHISHBUN merupakan gabungan istimewa tepung Susu Kambing dan herba-herba dari Tanah Arab.
• Campuran esktrak Stevia pula sebagai pemanis 100% semulajadi dan tidak mudarat menjadikan SUSU KAMBING AL-KHISHBUN enak dan manis tanpa gula.
• Diperkaya dengan biji Habbatus Sauda (Syria) yang merupakan spesis terbaik dan dipanggang bersama dengan madu tanpa gula.
• SUSU KAMBING Al-KHISHBUN mengandungi serbuk bunga kurma 100% dari ladang kurma Madinah. Serbuk bunga kurma dahulunya digunakan sebagai herba penambah hormon dan mengentalkan sperma.
• Gabungan ini membantu merangsang rahim, memanaskan organ pembiakan dan mengukuhkan tenaga dalaman. Herba Campuran Arab ini biasanya menjadi amalan para remaja Arab yang akan berumahtangga.
• Menjaga keseimbangan dan normal tubuh serta membaiki saraf kelamin dan serta memulihkan tenaga batin.


SERBUK BUNGA KURMA MADINAH

Serbuk bunga kurma 100% mirip dengan cairan sperma kaum lelaki ini diambil dari pucuk bunga kurma pilihan di kebun kurma Madinah. Pokok kurma mesti disenyawakaan oleh tangan manusia sahaja, sebab pokok kurma ini Allah s.w.t. jadikan dari lebihan tanah kejadian Nabi Adam a.s. Tabib Arab mengunakannya sebagai herba penambah hormon serta mengentalkan sperma. Juga dikatakan sesuai sebagai kaedah rawatan bagi memperolehi zuriat. Menjadi amalan pasangan di Tanah Arab di awal perkahwinan kerana serbuk bunga kurma dipercayai mampu mengatasi kemandulan bagi suami isteri

Offline mimi9

  • Topaz
  • *
  • Posts: 46
  • Suka? +0/-0
Re: susu kambing al khisbun....
« Reply #7 on: September 12, 2011, 03:13:48 PM »
refer link ni, ni website pasal sk al-khishbun...mimi baru cuba ni...semoga Allah berkati usaha ni & berjaya conceive...Aminnn

http://www.perintisbiz.com/v2/sk_al-khishbun.php

Offline mami shima

  • Berlian
  • *
  • Posts: 2161
  • Suka? +4/-0
Re: susu kambing al khisbun....
« Reply #8 on: September 12, 2011, 03:58:20 PM »
refer link ni, ni website pasal sk al-khishbun...mimi baru cuba ni...semoga Allah berkati usaha ni & berjaya conceive...Aminnn

http://www.perintisbiz.com/v2/sk_al-khishbun.php


mimi:rase susu mcm yg paket2 ke?yg mcm jenis Higoat or yg lain2...



Offline faniza

  • Zamrud
  • *
  • Posts: 114
  • Suka? +0/-0
Re: susu kambing al khisbun....
« Reply #9 on: September 15, 2011, 12:51:27 PM »
mimi:faniza bru jgk ambk susu nie bru sebulan....susu nie mcm ubt kesuburan gak...faniza nie mengalami segugut teruk gak..lps try susu nie segugut kurng skit sakit..alhamdullillah...tpi lum ade rezeki lgi....mimi mcm mne ade perubahan x minum susu nie....

Offline f_aif

  • Berlian
  • *
  • Posts: 1351
  • Suka? +5/-0
  • ~~union of love~~
Re: susu kambing al khisbun....
« Reply #10 on: September 15, 2011, 01:15:35 PM »
die jual online aje ke??ke ade kat mane2 kiosk yang jual supplement??dulu penah minum higoat..tapi memang jenis alah susu(alah lactose)..minum beberapa sachet ok lagi..bile masuk berkotak2..start la gastriknye..nak cube yang ni pulak..sebab rase macam sangatlah terkurang kalsiumnyee...huhuhu


Offline faniza

  • Zamrud
  • *
  • Posts: 114
  • Suka? +0/-0
Re: susu kambing al khisbun....
« Reply #11 on: September 15, 2011, 01:33:36 PM »
faniza beli dlm online je..dkt terengganu x de stokis jual susu nie...rse die best gak...kne minum 2kli sehari..pgi sebelum sarapan n sebelum tdo...

Offline nadiahafeez

  • Zamrud
  • *
  • Posts: 149
  • Suka? +0/-0
  • syg sayang abg
Re: susu kambing al khisbun....
« Reply #12 on: September 15, 2011, 04:43:00 PM »
try online http://www.perintisbiz.com/v2/sk_al-khishbun.php
dlm web nie ada dealer seluruh negeri..ned bru je nk try..mcm ok je susu ni.tp stok lak xdak..katanya dlm mingu nie insyaalah ada..ned nk beli cafe al-khisbun n sk al-khisbun..

Offline vanillaven0m

  • Nilam
  • *
  • Posts: 302
  • Suka? +0/-0
Re: susu kambing al khisbun....
« Reply #13 on: September 17, 2011, 09:34:59 PM »
V pernah try susu kambing nubian adalah...yg jual kat salah satu farmasi di Midvalley...tapi V x minat sgt lah susu kambing ni, bau kambing tu kuat sgt lagi2 kalau suhu bilik atau dipanaskan.

V berani minum satu botol je itupun yg sejuk nyer...bau susu kambing mmg V x tahan huhuhu...

Offline nadiahafeez

  • Zamrud
  • *
  • Posts: 149
  • Suka? +0/-0
  • syg sayang abg
Re: susu kambing al khisbun....
« Reply #14 on: September 24, 2011, 12:33:55 PM »
susu nie best yg utk isteri sk al-khisbun
..ned bru je try hari nie..sedap gak..bt guna air suam..
utk husband lak cafe al-khisbun..dia kt sedap..
tapi time period boleh ke minum ye?

Offline analis

  • Nilam
  • *
  • Posts: 403
  • Suka? +0/-0
Re: susu kambing al khisbun....
« Reply #15 on: September 24, 2011, 01:54:24 PM »
Saya first time dengar Susu Kambing Alkhisbun ni. Sebelum ni saya try Higoat tapi stop sebab alahan gatal2. Saya tak berani nak continue lagi. So, saya beli pulak Susu Kambing Sanaa pun untuk kesuburan jugak. Baru hari ni start ambil. Bila baca tentang Susu Kambing Alkhisbun ni rasa macam nak try jugak... :)

Offline faniza

  • Zamrud
  • *
  • Posts: 114
  • Suka? +0/-0
Re: susu kambing al khisbun....
« Reply #16 on: September 24, 2011, 07:37:29 PM »
nadiahafeez;time period stop dlu minum....

Offline nadiahafeez

  • Zamrud
  • *
  • Posts: 149
  • Suka? +0/-0
  • syg sayang abg
Re: susu kambing al khisbun....
« Reply #17 on: September 25, 2011, 01:44:11 PM »
ok faniza..tq for information..

Offline analis

  • Nilam
  • *
  • Posts: 403
  • Suka? +0/-0
Re: susu kambing al khisbun....
« Reply #18 on: September 25, 2011, 11:11:34 PM »
saya baru jer try 3 minggu..alhamdulillah boleh telan....mula2 minum rasa nak muntah jer dgn baunya yg kurang menyenangkan...:D
Arieza, bau dia tak sedap ke? Susu kambing sanaa ni pun ada bau yang saya kurang senang. Tapi saya telan juga sebab nak sihat kan. Susu kambing Al-khishbun ni berapa gram satu tin? Agak2nya boleh tahan berapa lama ye?

Offline nadiahafeez

  • Zamrud
  • *
  • Posts: 149
  • Suka? +0/-0
  • syg sayang abg
Re: susu kambing al khisbun....
« Reply #19 on: September 26, 2011, 06:02:57 PM »
btul tu arieza..nad minum susu tu frst sekali memang nak termuntah,baun ada mcm bau rempah2 tp memang bahan2 dlm susu tu ada herba2 daripada arab..
analis:ada 400g dan tahan brpa lama xtahu la..sebab 2kali shari minum dan time period kena berhenti..lepas dah hbis period bru boleh  continued mcm biasa

Offline nadiahafeez

  • Zamrud
  • *
  • Posts: 149
  • Suka? +0/-0
  • syg sayang abg
Re: susu kambing al khisbun....
« Reply #20 on: September 27, 2011, 12:04:54 PM »
arieza: nad ada search link nie dan ada jual susu nie,nad tanya dengan hantar email pasal time period bleh minum or xboleh..diaorang reply gtau tidak digalakkan minum time period.
http://www.perintisbiz.com/v2/sk_al-khishbun.php

Offline lieza

  • Delima
  • *
  • Posts: 1101
  • Suka? +2/-0
  • nur alisha maisarah
Re: susu kambing al khisbun....
« Reply #21 on: September 27, 2011, 12:16:46 PM »
de org jual kt opiz ni susu kambing asli dengan eskstrak goji...disyifa 3o jus al-quran..sy br minum....sp de dgr susu ni?

Offline nadiahafeez

  • Zamrud
  • *
  • Posts: 149
  • Suka? +0/-0
  • syg sayang abg
Re: susu kambing al khisbun....
« Reply #22 on: September 27, 2011, 01:08:25 PM »
susu apa tu lieza?xpnah dngar pon..mcm susu sk al-khisbun jugak ke?

Offline bonda diana

  • Delima
  • *
  • Posts: 751
  • Suka? +3/-0
Re: susu kambing al khisbun....
« Reply #23 on: September 28, 2011, 08:47:49 AM »
baru lepas tengok website al-khisbun ni..hmm, macam berbaloi aje kalau beli..

Offline nadiahafeez

  • Zamrud
  • *
  • Posts: 149
  • Suka? +0/-0
  • syg sayang abg
Re: susu kambing al khisbun....
« Reply #24 on: September 28, 2011, 03:08:15 PM »
arieza: arieza baru lg ke minum susu al-khisbun nie?nad pon strt minum 24hb nie..tp nad dah trasa sakit semacam la sejak kelmarin,skit kt bhgian ari2 smpai ke pinggang..smpai skrg msih trsa skit lg.
nk kata cik p nk dtg xkot coz lst period 10/9 baru2 nie ja..mybe kesan tindak balas minum susu tu kot..
dianatugi:ha a..memang rasa brbaloi juz RM55 sebotol

 

Powered by EzPortal