+-

+-User

Welcome, Guest.
Please login or register.
 
 
 
Forgot your password?

Menu

Portal Ratuhati.com
Adab-adab Berforum
Mengenai Forum - FAQ
Bagaimana Mahu Mengiklan

+-Stats

Members
Total Members: 10162
Latest: Vna Sandhu
New This Month: 104
New This Week: 24
New Today: 5
Stats
Total Posts: 433108
Total Topics: 7019
Most Online Today: 172
Most Online Ever: 441
(February 18, 2013, 04:28:13 PM)
Users Online
Members: 19
Guests: 148
Total: 167

Author Topic: susu kambing al khisbun....  (Read 42338 times)

Offline 2beMama

  • Topaz
  • *
  • Posts: 12
  • Suka? +0/-0
Re: susu kambing al khisbun....
« Reply #175 on: September 11, 2012, 11:27:04 AM »
salam. sy baru je kat forum ratuhati ni.. :). berminat gak kat SK ni. sy memang minum susu kambing..higoat. tp saya ada gak amik jus perawan. leh ke amik skali SK ngan jus perawan ni? higoat tu xde rempah. ada sesapa x leh tolong sy?


Offline anis_abu

  • Delima
  • *
  • Posts: 611
  • Suka? +1/-0
  • i am ms. lemon, mr. ribena's companion :)
Re: susu kambing al khisbun....
« Reply #176 on: September 11, 2012, 01:22:50 PM »
Hai 2beMama.

selalunya forumers akan dinasihatkan agar menjarakkan pengambilan dalam tempoh sejam/2jam.

meaning: da amek perawan, tunggu 2 jam baru amek sk alkhisbun ni :)

hope this helps.
:: positive thinking will do you more good than evil ::


Offline warysha

  • Topaz
  • *
  • Posts: 39
  • Suka? +0/-0
Re: susu kambing al khisbun....
« Reply #177 on: September 11, 2012, 02:43:46 PM »
mcm ok ja..mcmana nk order.

Offline anis_abu

  • Delima
  • *
  • Posts: 611
  • Suka? +1/-0
  • i am ms. lemon, mr. ribena's companion :)
Re: susu kambing al khisbun....
« Reply #178 on: September 11, 2012, 02:47:59 PM »
warysha: pi kat perintisbiz.com. ada cara-caranya.

:: positive thinking will do you more good than evil ::


Offline sekutz

  • Zamrud
  • *
  • Posts: 107
  • Suka? +0/-0
  • Satu hanya yang Agung
Re: susu kambing al khisbun....
« Reply #179 on: September 14, 2012, 10:48:08 PM »
ada sesiapa lagi yang berjaya preggy dgn susu al khisbun ni?
Tiada yang abadi di dunia


Offline Purple_Tulip

  • Topaz
  • *
  • Posts: 4
  • Suka? +0/-0
Re: susu kambing al khisbun....
« Reply #180 on: September 15, 2012, 05:01:25 PM »
saya dah cuba..tapi xsesuai dengan badan..kena kencing x lawas..lps tu stop..hubby jek minum..

Offline aima79

  • Zamrud
  • *
  • Posts: 122
  • Suka? +0/-0
Re: susu kambing al khisbun....
« Reply #181 on: September 16, 2012, 11:40:39 AM »
maybe tk minum air byk kot....

Offline IntanBerlian

  • Topaz
  • *
  • Posts: 25
  • Suka? +1/-0
Re: susu kambing al khisbun....
« Reply #182 on: November 02, 2012, 04:03:13 PM »
Salam, saya pun masih baru dalam forum RH ni. Saya pun nak share pengalaman saya guna SK Al-Khishbun ni. Saya ada PCOS, jadi saya disarankan untuk beli SK Al-Khishbun ni bersama Hulba. Hubby pun beli cafe Al-Khishbun (untuk lelaki sahaja). Saya baru guna tak sampai seminggu start Khamis lepas (11 Oct 2012). Pada hari yang sama saya dijadualkan untuk buat HSG scan. Sebelum ni period saya tingtong sejak kawin, masa tula saya disahkan PCOS. Tapi saya masih lagi period setiap bulan cuma bilangan hari cycle tidak menentu. Bulan lepas sebelum HSG & amek SK Al-Khishbun ni, saya ovulate lewat iaitu hari ke D30. Tetapi hari ni saya terkejut bila waktu pagi tadi ada egg white dalam kuantiti sedikit keluar walhal baru hari ke D12. Saya predict, lagi 1-2 hari (D13-D14) mungkin saya akan ovulate. Alhamdulillah.. Saya tidak pasti HSG atau SK Khishbun atau kedua-duanya sekali yang dah normalkan waktu ovulasi saya. HSG pun dilaporkan boleh bantu meningkatkan peluang kehamilan. Tapi yang pasti ini semua dengan izin Allah. Kita hanya berusaha.

Apa pendapat anda?

Blog TTC saya: www.haveyoufoundonewomb.blogspot.com



Salam saya pon masih baru..baru hari ni start..selama ni jadi pembaca dari luar forum ja..hari n baru tergerak hati nak sign up…forum ni memang banyak membantu hasil daripada perbincangan kawan2 RH yang dah lama kat sini. Macam Sk al khisbun ni Intan pon baru ja beli semalam..sekali dgn Hulba..x minum lagi… period memang tingtong la..kadang2 lama, kadang sekejap…kadang2 x ada..jadi susah nak jangka watu ovulasi..jadi setelah baca tentang kebaikan sk alkhisbun ni kat RH dan juga membaca di laman2 yang lain., Intan beli juga…sebab belum cuba, jadi belum tau lagi apa yg akan jadi pada tubuh intan..mudahan ada la rezeki..insyaallah.. Hulba tu Joanna makan dengan kurma kea tau madu ya? so lepas makan mcm mana period sekarang ? ok x? :)

Offline WidaWahieda

  • Topaz
  • *
  • Posts: 81
  • Suka? +0/-0
Re: susu kambing al khisbun....
« Reply #183 on: November 11, 2012, 03:49:21 PM »
2 hari lepas stat amik sk al-khisbun sbb rasa period mcm dh kering...tp lps minum,tak lama lps tu kuar darah sket...knp ye????

Offline miss ziehan

  • Nilam
  • *
  • Posts: 269
  • Suka? +0/-0
  • "Ya Allah kurniakan kami zuriat yang baik"
Re: susu kambing al khisbun....
« Reply #184 on: November 11, 2012, 04:54:51 PM »
Alhamdulillah sy adalah salah seorang yang berjaya preggy dengan susu al khisbun n hulba al khisbun..xsempat habis satu botol..bulan tu preggy..tp Allah lebih mengetahui...sy keguguran masa kandungan nak masuk 5 minggu...sebb xray...insyaAllah bulan nih try lahi...so far bagus jugak al khisbun nih..jiran sy 16 tahun tunggu..sekali minum jer...alhamdulilla terus lekat..sekarang nak masuk ank nok 2 dah...my mum yg suggest minum nih.....boleh cuba..huhuh

My Ovulation Chart
http://santapannaluri.blogspot.com
[url=http://www.pregnolo

Offline IntanBerlian

  • Topaz
  • *
  • Posts: 25
  • Suka? +1/-0
Re: susu kambing al khisbun....
« Reply #185 on: November 13, 2012, 10:34:20 PM »
Alhamdulillah sy adalah salah seorang yang berjaya preggy dengan susu al khisbun n hulba al khisbun..xsempat habis satu botol..bulan tu preggy..tp Allah lebih mengetahui...sy keguguran masa kandungan nak masuk 5 minggu...sebb xray...insyaAllah bulan nih try lahi...so far bagus jugak al khisbun nih..jiran sy 16 tahun tunggu..sekali minum jer...alhamdulilla terus lekat..sekarang nak masuk ank nok 2 dah...my mum yg suggest minum nih.....boleh cuba..huhuh

miss ziehan, tahniah yer..hehe..suka dengar.sehari minum dua kali sehari suami isteri ye?

Offline fadzila

  • Topaz
  • *
  • Posts: 15
  • Suka? +0/-0
Re: susu kambing al khisbun....
« Reply #186 on: November 15, 2012, 10:05:53 PM »
Hi semua, sayang br je join chat ni..
Syg pon br je amik sk n cafe alkhishbun ni dgn suami..br sebulan..
6hb 11 hr tu syg ada wat iui n pd ms yg sama br seminggu minum sk alkhisbun..syg tau produk ni pon drpd kw..kwn syg pon br minum sebula n alhamdulillah dia berjaya pregnant...kakak dia pon da kawen 4 thn tp still xda rezeki anak, br sebulan minum alkhisbun, dia berjaya gak preggy...ntah la..kita usaha ea... :)

Offline sang mentari

  • Topaz
  • *
  • Posts: 41
  • Suka? +0/-0
Re: susu kambing al khisbun....
« Reply #187 on: November 16, 2012, 12:50:14 PM »
sye pon baru stat minum susu ni dalam bulan ni...tp tau2 cara mkn sya salah..ya Allah...moge2 xde pape,Amin...rase takut sgt2...hope xde kesan sampingan.sye mkn hulba tu 2x sehari bersame2 dgn susu kambing tu...sye ingat dy set,rupenye sye salah faham...hulba tu di mkn pd waktu dhuha je..pastu hubby pon sye bg mkn skali...dy kate bdn dy rase lain je..mse tu baru lah sye rujuk pd membe yg tengah mkn...sekarang ni ok dh cara pemakanan sye,huhu...Amin.  :( risau sgt2....

_________________________
I added cool smileys to this message... if you don't see them go to: http://s.exps.me

Offline mrs.tim

  • Zamrud
  • *
  • Posts: 178
  • Suka? +0/-0
Re: susu kambing al khisbun....
« Reply #188 on: November 16, 2012, 08:34:04 PM »
hulba tu apa ya kwn2?

Offline anis_abu

  • Delima
  • *
  • Posts: 611
  • Suka? +1/-0
  • i am ms. lemon, mr. ribena's companion :)
Re: susu kambing al khisbun....
« Reply #189 on: November 18, 2012, 01:51:28 AM »
mrs. tim, it is another product segmentation by the same company. minum time dhuha. suggested untuk amek sekali dengan sk alkhisbun ni.

u boleh baca kat sini :) http://www.perintisbiz.com/v2/sk_al-khishbun.php

hope this helps.
:: positive thinking will do you more good than evil ::


Offline puanNor

  • Topaz
  • *
  • Posts: 1
  • Suka? +0/-0
Re: susu kambing al khisbun....
« Reply #190 on: November 19, 2012, 10:13:59 AM »
slm semua, sy nak tnye, sy baru start minum susu al khisbun ni 17.11. stakat sy minum ni sy x rasa ape2 sakit2, alhmdulillah. cuma sy nak tnye susu btul ke cara sy minum susu ni, 200ml air suam, pagi n b4 tido. sy minum susu ni je, tanpa ambil hulba, ok ke ek?

Offline ferra fendi

  • Zamrud
  • *
  • Posts: 171
  • Suka? +0/-0
Re: susu kambing al khisbun....
« Reply #191 on: November 23, 2012, 06:38:01 PM »
salam kwn2 rh.nk tnye susu nie mendapat kelulusan kkm x.nk minum tp hubby suh cari dulu bukti kelulusan baru boleh minum.susah tul nak dapatkan kepercayaan ye.da sape2 x boleh bantu

Offline mrs.tim

  • Zamrud
  • *
  • Posts: 178
  • Suka? +0/-0
Re: susu kambing al khisbun....
« Reply #192 on: December 05, 2012, 07:59:26 PM »
huaaaaa...sy pun dah beli dah susu alkhisbun ni aritu period so simpan dlm almari sb mase period tak bole minum tp rupanya tikus pula dah rasmi susu tu aduh geramnya dgn tikus tu...hmmm..takpe mgkn blm rezeki kot hehe...

Offline nurul amin

  • Topaz
  • *
  • Posts: 55
  • Suka? +1/-0
  • Semoga harapan menjadi kenyataan
Re: susu kambing al khisbun....
« Reply #193 on: December 10, 2012, 09:04:30 AM »
salam..saya baru start minum susu ni pagi tadi..ok jugak la rasa dia...tapi tekak rasa macam panas skit..jadi kene minum air banyak..

Offline 2beMama

  • Topaz
  • *
  • Posts: 12
  • Suka? +0/-0
Re: susu kambing al khisbun....
« Reply #194 on: December 11, 2012, 05:29:02 PM »
utk sape2 nak preggy, baik utk kesuburan. sy minum hampir sebulan lepas tuh pregnant. ada gak amalkan perawan dherbs. pg susu mlm perawan. x berani nak campur kedua-duanya sbb takut panas. tp ms tuh x tau pregnant, sbb check upt -ve. scan pon kosong. pilah mengurut. esoknya kuar brownish. kandungan dh 5 weeks. sedih jugak sbb dh hampir 2 tahun kawin... so, ada x kwn2 kat sini tau lepas gugur leh x kita minum susu sk ni?

Offline feeza

  • Zamrud
  • *
  • Posts: 176
  • Suka? +1/-0
Re: susu kambing al khisbun....
« Reply #195 on: December 11, 2012, 10:57:40 PM »
Feeza pun pernah minum hampir dua botol tapi mak oiii bau dan rasanya. ....feeza terpaksa tutup hidung masa minum dan lepas tu kena makan gula gula nak suruh rasa manis. ...payau semacam je.....hihihi kan bagus kalau dalam bentuk pil....

Offline ciknor

  • Topaz
  • *
  • Posts: 20
  • Suka? +0/-0
Re: susu kambing al khisbun....
« Reply #196 on: January 04, 2013, 02:58:59 PM »
saya nak try jugak tapi xberani lagi ummmmmmmmmm, tgk mc best tapi xtahu rasanya

Nieta Shairi

  • Guest
Re: susu kambing al khisbun....
« Reply #197 on: January 06, 2013, 05:34:53 PM »
Salam,

Nieta dah beli SK Al-Khisbun ni. Baru sampai Jumaat lepas (4/1/2013). Baru minum 2 skop, and tak boleh nak teruskan.
Ssebenarnya mmg Nieta tak pandai minum susu, tapi teringin juak nak try. Last2 tak boleh jugak telan. Hubby pun tak minum susu.

Nieta ingat nak jual.
RM50 sekali postage. (Nieta beli RM60 sekali postage dengan HamilComel)
Expired : Dec 2013
Kalau sape2 nak, boleh PM Nieta k
Thanksss
« Last Edit: January 06, 2013, 05:38:00 PM by MummyNieta »

Offline Dyla Adila

  • Topaz
  • *
  • Posts: 4
  • Suka? +0/-0
Re: susu kambing al khisbun....
« Reply #198 on: February 16, 2013, 05:53:24 PM »
as salam...nk tanya ni...saya br try susu ni dlm 3 hari...ms hr kedua br mkn hulba..petang tu sakit pinggang and rasa cam krem kt perut...hr ke 3 pula terasa macam byk discaj wrna putih telur tu... uzur saya tak regular and rasanya saya br hbs waktu subur...ada tak sapa2 mengalamnya spt saya??

Offline mumy SAFIYA

  • Topaz
  • *
  • Posts: 9
  • Suka? +0/-0
Re: susu kambing al khisbun....
« Reply #199 on: March 08, 2013, 05:07:36 PM »
baru mlm tadi minum susu SK Khisbun...dari pg tadi perut mcm cramp jer...suami yang belikan,itupun sbb dia yang serach dallam forum..harap rezeki kami selepas ini...Insya Allah

 

Powered by EzPortal