+-

+-User

Welcome, Guest.
Please login or register.
 
 
 
Forgot your password?

Menu

Portal Ratuhati.com
Adab-adab Berforum
Mengenai Forum - FAQ
Bagaimana Mahu Mengiklan

+-Stats

Members
Total Members: 10136
Latest: ienda
New This Month: 78
New This Week: 33
New Today: 0
Stats
Total Posts: 432574
Total Topics: 7002
Most Online Today: 211
Most Online Ever: 441
(February 18, 2013, 04:28:13 PM)
Users Online
Members: 10
Guests: 175
Total: 185

Author Topic: susu kambing al khisbun....  (Read 42202 times)

Offline bonda diana

  • Delima
  • *
  • Posts: 751
  • Suka? +3/-0
Re: susu kambing al khisbun....
« Reply #25 on: September 28, 2011, 03:25:39 PM »
Nad: tu la,diana nak beli. Ni sekarang tengah period,kalau dapat aje nanti kira ngam2 la boleh start minum..


Offline nadiahafeez

  • Zamrud
  • *
  • Posts: 149
  • Suka? +0/-0
  • syg sayang abg
Re: susu kambing al khisbun....
« Reply #26 on: September 28, 2011, 04:37:34 PM »
dianatugi: betoi tu..cepat2 g beli..tapi xpa tgh period kan..ada ms lg untuk g beli

Offline bonda diana

  • Delima
  • *
  • Posts: 751
  • Suka? +3/-0
Re: susu kambing al khisbun....
« Reply #27 on: September 28, 2011, 05:00:38 PM »
Nad: tu la,nanti boleh cuba..nad pun baru minum eh?

Offline nadiahafeez

  • Zamrud
  • *
  • Posts: 149
  • Suka? +0/-0
  • syg sayang abg
Re: susu kambing al khisbun....
« Reply #28 on: September 28, 2011, 05:43:50 PM »
dianatugi:nad baru lagi minumdalam 5ari la gitu..
arieza:sakit tu la,xtahan la..asyik rasa macam orang dok tekan2..xpa kita try la dulu kan..arieza dah habis ka minum sebotol tu?

Offline bonda diana

  • Delima
  • *
  • Posts: 751
  • Suka? +3/-0
Re: susu kambing al khisbun....
« Reply #29 on: September 28, 2011, 07:46:53 PM »
nad: sama la, saya sejak 3 minggu minum ni asyik kentut jer memanjang ...macam berangin...tp sekarang dh kurang cikit...mula2 minum...masyAllah...macm tak blh nak tahan2...di khalayak ramai pun kdg2 blh terrrrr...tak sengaja pun terkeluar sendiri angin tu tanpa disedari...pastu perut selalu cramp...ni first day sakit perut senggugut sampai berguling2 atas katil...hari kedua kurang sikit sakitnyer tp still sengal2...ni ada petanda baik ke x ni? kawan sy cakap biasa la tu susu tu nak neutralkan balik hormon kita yg tak stabil akan jadi sakit tp next time lama2 kurang la...xpe saya cuba bersabar...kalu next month pun sakit gak...berbelah bagi plak nak teruskan....

dianatugi....kalau jadi ahli perintisbiz (mobile agen) susu tu jatuh harga rm40 jer sebotol....kalu xjadi ahli rm55... pastu kalu beli kat kedai pun...mintak diskaun seposen pun tokey kedai xnak bagi...hehehe

arieza: awak jadi mobile agen ke? kalau jadi agen, diana nak la beli dengan awak...hihihi..tadi saya bagi emel kat dia, dia caj rm60..kenapa awak beli rm55 ya? hmmm...diana tak bank in lagi duit kat dia..pelik betul ada 2 harga..

dianatugi:nad baru lagi minumdalam 5ari la gitu..
arieza:sakit tu la,xtahan la..asyik rasa macam orang dok tekan2..xpa kita try la dulu kan..arieza dah habis ka minum sebotol tu?

nad: agaknya dia nak betulkan mana2 yang tersumbat kot..tu yang macam2 rasa tu kot..


Offline bonda diana

  • Delima
  • *
  • Posts: 751
  • Suka? +3/-0
Re: susu kambing al khisbun....
« Reply #30 on: September 29, 2011, 12:37:25 AM »
tadi diana jalan2 tengok forum lain, ada yang minum susu kambing ni lepas tu stop makan folic acid & pregnant..diana rasa dia dah minum dah 2 botol kot..husband & wife minum.. :D
« Last Edit: September 29, 2011, 10:06:25 AM by dianatugi »

Offline nadiahafeez

  • Zamrud
  • *
  • Posts: 149
  • Suka? +0/-0
  • syg sayang abg
Re: susu kambing al khisbun....
« Reply #31 on: September 29, 2011, 01:05:12 PM »
dianatugi: try cri dealear yang dekat dengan umah .macam nad trus online web perintisbiz then cri no fon dealear area perlis,sms org tu terus order dia ckp juz RM55 sbb bkn ahli..diana tugi dok mn?

arieza: btoi la nie dh 3ari perut rasa semacam,husband nad dah marah banyak kali sebab ajak g klinik check tgk kan,kot2 ada sakit apa2,tapi nad ckp mybe tindak balas minum susu tu kot..

Offline bonda diana

  • Delima
  • *
  • Posts: 751
  • Suka? +3/-0
Re: susu kambing al khisbun....
« Reply #32 on: September 29, 2011, 01:23:28 PM »
dianatugi: try cri dealear yang dekat dengan umah .macam nad trus online web perintisbiz then cri no fon dealear area perlis,sms org tu terus order dia ckp juz RM55 sbb bkn ahli..diana tugi dok mn?

arieza: btoi la nie dh 3ari perut rasa semacam,husband nad dah marah banyak kali sebab ajak g klinik check tgk kan,kot2 ada sakit apa2,tapi nad ckp mybe tindak balas minum susu tu kot..

nad: saya tinggal kat sp..nanti saya tengok balik website dia..cari agen area sini..

Offline nadiahafeez

  • Zamrud
  • *
  • Posts: 149
  • Suka? +0/-0
  • syg sayang abg
Re: susu kambing al khisbun....
« Reply #33 on: September 29, 2011, 01:25:28 PM »
nad dh check..ada agen kt sp..diana try tgk ambek no fon org tu.

Offline bonda diana

  • Delima
  • *
  • Posts: 751
  • Suka? +3/-0
Re: susu kambing al khisbun....
« Reply #34 on: September 29, 2011, 11:02:03 PM »
Ada sorang yang dah preggy,forum apa tah..taip je nama susu kat google,nanti ada satu forum..dia stop makan asid folik,just setia dengan susu ni.. Alhamdulillah lekat dah.. :D

Offline bonda diana

  • Delima
  • *
  • Posts: 751
  • Suka? +3/-0
Re: susu kambing al khisbun....
« Reply #35 on: September 29, 2011, 11:27:06 PM »
Tu la,diana tengok dia start mei lepas tu tak silap jun ke julai lekat..arieza,minum susu ni mula bila dah habis period sampai tapi berhenti sebelum next period eh?


ni link ada sorang tu yang berjaya preggy

http://kelabttc.soglam.net/t47p30-di-mana-nk-dapatkan-susu-kambing
« Last Edit: September 30, 2011, 08:17:18 AM by dianatugi »

Offline bonda diana

  • Delima
  • *
  • Posts: 751
  • Suka? +3/-0
Re: susu kambing al khisbun....
« Reply #36 on: September 30, 2011, 01:16:11 PM »
diana dah beli susu ni..hehe :D

Offline nadiahafeez

  • Zamrud
  • *
  • Posts: 149
  • Suka? +0/-0
  • syg sayang abg
Re: susu kambing al khisbun....
« Reply #37 on: September 30, 2011, 01:17:47 PM »
yaka..excited kan bila dapat tau orang len dah preggy kan..nad pon macam2 berusaha,berdoa..
sekarang yang tengah usaha buat dengan minum susu al-kisbun n buah zuriat

Offline bonda diana

  • Delima
  • *
  • Posts: 751
  • Suka? +3/-0
Re: susu kambing al khisbun....
« Reply #38 on: September 30, 2011, 01:28:19 PM »
tu la, buat sementara ni diana pun da stop kejap makan asid folik sebab dah chubby..hahahahha..nak try minum sk ni je dulu..nanti campur2 susah pulak..

Offline bonda diana

  • Delima
  • *
  • Posts: 751
  • Suka? +3/-0
Re: susu kambing al khisbun....
« Reply #39 on: October 01, 2011, 08:29:27 AM »
link tu yg diana bagi saya dah baca tp kompius, macam xde ckp pun berjaya minum susu tu...hehe...ke saya xpaham xtau ler...:D
diana dah beli so boleh la teruskan usaha...cayok! cayok! :D saya tgh tunggu period abis dan start balik minum susu tu,.....

arieza: dia kena baca sampai last page..haha..last page ada sorang tu yang dah preggy sebab diana nampak ticker +ve hpt. start dia, lepas tu ramai berjangkit minum susu sk al-khishbun ni..mula-mula diana pun tak perasan tapi bila dia cakap pasal baby dust baru diana perasan dia dah +ve.. :D..

saya pun tengah tunggu period habis ni haa..tak sabar nak cuba :P

Offline Ms ZH

  • Topaz
  • *
  • Posts: 9
  • Suka? +0/-0
Re: susu kambing al khisbun....
« Reply #40 on: October 01, 2011, 10:26:39 AM »
Dear all,

As Salam.. sy masih baru dlm forum ni. tp tertarik dgn topik SK Al Khishbun. Just nk share pengalaman. Bulan Jan 2011, sy mula ambil Sk ni..alhamdulillah dengan izin Allh, bulan Apr 2011 sy disahkan hamil, dan insyaAllah akan bergelar ibu Jan 2012. Kepada sesiapa yang sdg minum SK tu, teruskan.. insyaAllah..ada rezeki sdg menunggu. Ada terbaca, susu kambing mmg elok untuk badan kita kerana ianya bersifat alkali, dan dalam dunia ada 3 shj susu jenis alkali, susu ibu, susu kambin n susu ikan lumba2.. Teruskan Usaha kwn2, jgn putus asa dan doa byk2..

Offline bonda diana

  • Delima
  • *
  • Posts: 751
  • Suka? +3/-0
Re: susu kambing al khisbun....
« Reply #41 on: October 01, 2011, 10:54:59 AM »
Ms ZH: wah,tahniah. Diana baru nak mula minum sk ni. Dulu minum my goat tapi bila tengok ingredients sk ni, rasa nak cuba yang ni pula.. Saya siap beli 2 sekali, buat stok.. :p

Offline Ms ZH

  • Topaz
  • *
  • Posts: 9
  • Suka? +0/-0
Re: susu kambing al khisbun....
« Reply #42 on: October 01, 2011, 11:26:20 AM »
dianatugi: tq. jgn putus asa, teruskan..:)) Sll niatkan dlam hati minum sbb nk ikut sunnah nabi. Nnt bila dh ada tanda2 expecting, stop dulu SK tu k..

Offline bonda diana

  • Delima
  • *
  • Posts: 751
  • Suka? +3/-0
Re: susu kambing al khisbun....
« Reply #43 on: October 01, 2011, 11:36:05 AM »
dianatugi: tq. jgn putus asa, teruskan..:)) Sll niatkan dlam hati minum sbb nk ikut sunnah nabi. Nnt bila dh ada tanda2 expecting, stop dulu SK tu k..

Ms ZH: kira stop sebelum nak next period ke macam mana eh? sebab tanda expecting tu kan lebih kurang tanda nak period?

Offline Ms ZH

  • Topaz
  • *
  • Posts: 9
  • Suka? +0/-0
Re: susu kambing al khisbun....
« Reply #44 on: October 01, 2011, 01:14:52 PM »
dianatugi: boleh juga mcm tu, sbb SK ni if minum time period die xbg kesan ape2 pd bdn kita. tp once +ve pregnant, stop trus SK, tp bleh trus minum susu kambing yg lain (higoat,smart herbs etc)

Offline Ms ZH

  • Topaz
  • *
  • Posts: 9
  • Suka? +0/-0
Re: susu kambing al khisbun....
« Reply #45 on: October 01, 2011, 05:32:01 PM »
arieza; tima kasih...lebih kurang 3-4bulan jugakla.. ni anak yg pertama, penah gugur 2009 dulu. ha ah, suami pun elok minum sama..

Offline bonda diana

  • Delima
  • *
  • Posts: 751
  • Suka? +3/-0
Re: susu kambing al khisbun....
« Reply #46 on: October 01, 2011, 07:36:43 PM »
Ms zh: oh,kena pandai bajet nak minum sk ni.hihi..

Arieza: marilah kita berusaha minum sk ni..diana pernah emel pasal  husband elok ke minum sekali dengan wife. Dia balas ok aje tapi kalau husband tak nak, jangan paksa..hehe

Offline nadiahafeez

  • Zamrud
  • *
  • Posts: 149
  • Suka? +0/-0
  • syg sayang abg
Re: susu kambing al khisbun....
« Reply #47 on: October 02, 2011, 09:35:25 AM »
btoi tu semua..sekarang kita berusaha selagi boleh k..kita bagi sama2 preggy..yg utk suami elok minumyabg cafe al-khisbun sbb nad pon bg hubby nad minum..

Offline bonda diana

  • Delima
  • *
  • Posts: 751
  • Suka? +3/-0
Re: susu kambing al khisbun....
« Reply #48 on: October 02, 2011, 11:43:14 AM »
ms zh: lama juga yer dari 2009 till 2011 baru preggy...sebelum tu ada usaha cara apa? selain susu sk khisbun ni ada makan yg sampingan ker? ada setengah org minum susu ni plus amalkan buah zuriat gak...

diana: suami sy ni payah ler nak minum ..bg try susu khisbun ni skali dia muntah...itu belum lg cafe khisbun ...nak gak dia try cafe , tp dia ckp bau xsdp...:D

nad:seronok ada suami yg sama2 nak kongsi usaha minum sama2 susu sk al-khisbun ni....suami sy kalu sy buat susu ni...sure dia lari jauh2....D

arieza: haha, arieza kena kepit hidung dia, suh dia telan laju2..hahaha.. kalau beli cafe nanti kalau dia tak nak minum macam rugi pula eh..tapi kan, boleh je bagi susu kambing biasa kat husband..yang biasa takde bau dasyhat

Offline pijah@apit

  • Zamrud
  • *
  • Posts: 146
  • Suka? +0/-0
  • Mummy kpd Baby Riezki...
Re: susu kambing al khisbun....
« Reply #49 on: October 02, 2011, 01:26:53 PM »
salam...musykil sket..ehmm.,kite nk tanye..kalo minum susu al-khishbun nie, x bleh mkn asid folik ke??

 

Powered by EzPortal