+-

+-User

Welcome, Guest.
Please login or register.
 
 
 
Forgot your password?

Menu

Portal Ratuhati.com
Adab-adab Berforum
Mengenai Forum - FAQ
Bagaimana Mahu Mengiklan

+-Stats

Members
Total Members: 11070
Latest: mimieya
New This Month: 1
New This Week: 38
New Today: 1
Stats
Total Posts: 448337
Total Topics: 7525
Most Online Today: 183
Most Online Ever: 441
(February 18, 2013, 04:28:13 PM)
Users Online
Members: 6
Guests: 120
Total: 126

Author Topic: PUSAT PERUBATAN NALURI, WANGSA MAJU  (Read 21248 times)

Offline myluv

  • Nilam
  • *
  • Posts: 442
  • Suka? +2/-0
    • fromkuchingwithlove
PUSAT PERUBATAN NALURI, WANGSA MAJU
« on: June 27, 2011, 10:45:22 AM »
selain dari KKIA, myluv checkup kat Naluri jugak.
ada 2 orang gynea perempuan. Dr. Zana dan Dr. Kamaria.
myluv dengan Dr. Kamaria. orangnya lembut je..
Naluri ni berdekatan dengan outlet MLO.
time gi Naluri selalu sangkut jugak kat MLO. hehehe..
cuma ramai sikit orang yg check up kat sini.
dah jadi mcm KKIA pulak tempoh menunggunya.
kalau bersalin.. kakak myluv pernah bersalin kat sini.
so far ok.. cuma ia bukan rakan bayi.
kena remind kat doc yg kita nak fully breastfeed.
kalau lupa remind.. nanti baby kenyang dgn susu formula.


Offline amanda81

  • Topaz
  • *
  • Posts: 56
  • Suka? +0/-0
Re: PUSAT PERUBATAN NALURI, WANGSA MAJU
« Reply #1 on: June 27, 2011, 10:53:15 AM »
ada yg kata clinic naluri wangsa maju nie bagus..:)lagi2 utk scan...:) good service katanya.....ada niat gak nk try sana...:)

Offline myluv

  • Nilam
  • *
  • Posts: 442
  • Suka? +2/-0
    • fromkuchingwithlove
Re: PUSAT PERUBATAN NALURI, WANGSA MAJU
« Reply #2 on: June 27, 2011, 11:10:21 AM »
kalau tgk pada jumlah yg dtg checkup memang leh agak servis kat sini bagus.
maybe sebab gynea perempuan. tu yg ramai.
tpi myluv suka sebab boleh checkup malam lepas waktu bekerja.
kalau checkup siang.. slalunya akan diberi mc kalau lama sgt menunggu.


Offline inas

  • Nilam
  • *
  • Posts: 434
  • Suka? +15/-0
Re: PUSAT PERUBATAN NALURI, WANGSA MAJU
« Reply #3 on: June 27, 2011, 03:20:25 PM »
pernah try check up kat sini. tapi punyalah lama, lebih baik check up kat hospital selayang. ada masa lagi cepat dpt treatment kat selayang. rasa nak menangis menunggu. dahlah kita ni tengah memboyot, mana larat nak duduk lama2.

lepas 2 kali kena, terus check up kat selayang, bayar rm1 je. lagipun plan nak c-sect kat selayang. pregnancy pun takde problem.......

kes lain, ada bawak anak untuk check up, memang lama.

ramai sangatla patient dia.

Offline myluv

  • Nilam
  • *
  • Posts: 442
  • Suka? +2/-0
    • fromkuchingwithlove
Re: PUSAT PERUBATAN NALURI, WANGSA MAJU
« Reply #4 on: June 27, 2011, 03:43:10 PM »
betul tu Inas.
memang ramai la sesangat. nape ntah..
pernah sekali myluv nak checkup. pergi amik nombor. pastu gi shopping kat carefour.
hahha.. bukan shopping memain tau,, myluv shopping beli peti ais. :P

Inas memang tinggal kat selayang ke?
myluv kat taman melati. so, Naluri memang dekat dan slalu checkup time malam.
hujung tahun ni akan pindah jadi warga selayang la pulak. huhuu...


Offline myluv

  • Nilam
  • *
  • Posts: 442
  • Suka? +2/-0
    • fromkuchingwithlove
Re: PUSAT PERUBATAN NALURI, WANGSA MAJU
« Reply #5 on: June 27, 2011, 03:45:59 PM »
rasanya ramai serbu Naluri sebab gynea dia best.
kos pulak mcm sama je dgn kos checkup kat tempat lain. still dalam Rm60-Rm100

Offline inas

  • Nilam
  • *
  • Posts: 434
  • Suka? +15/-0
Re: PUSAT PERUBATAN NALURI, WANGSA MAJU
« Reply #6 on: June 27, 2011, 05:37:44 PM »
betul tu Inas.
memang ramai la sesangat. nape ntah..
pernah sekali myluv nak checkup. pergi amik nombor. pastu gi shopping kat carefour.
hahha.. bukan shopping memain tau,, myluv shopping beli peti ais. :P

Inas memang tinggal kat selayang ke?
myluv kat taman melati. so, Naluri memang dekat dan slalu checkup time malam.
hujung tahun ni akan pindah jadi warga selayang la pulak. huhuu...


dulu duduk tmn melati, tu yg pi situ. masa anak no3. anak 1st mula-mula kat kohilal melawati tapi asyik dok terkena doktor lain2, tukar ke az zaharah bangi (sebab kerja kat putrajaya). anak no2 full az zahrah. ni pun sama jugak lama. gynae sorang je kot. dia lah nak sambut bayi, dialah nak check etc.

anak no 3 tu separuh az zahrah, separuh naluri sebab dah pindah kerja di area ampang. tapi tak byk kali. bila dah bersalin, bwk balik utk paed dia. tak larat tunggu jugak. last2 buat immunisation kat klinik biasa, ikut list yang dibagi je.

Offline myluv

  • Nilam
  • *
  • Posts: 442
  • Suka? +2/-0
    • fromkuchingwithlove
Re: PUSAT PERUBATAN NALURI, WANGSA MAJU
« Reply #7 on: June 28, 2011, 05:41:10 PM »
harini myluv gi checkup kat Naluri selepas selesai checkup kat KKIA Gombak.
smpai kat Naluri dlm kul 11. siap checkup kul 12. eh?? cepat pulak siap.
maybe ni la time orang tak ramai.. yg best. still dpt mc dari dr. Kamaria. hehee.. doc yg tak kedekut dgn mc. time balik.. ternampak kete dgn plat KAY XXX... cakap dgn hasben. ni mesti kete doc Kamaria ni..
sebab orang dok panggil dia dr. Kay..

mungkin jgk (dialah checkup, dialah sambut bayi).
sebab dr. kamaria dan dr. zana ada jadual/giliran bertugas.
pernah sekali.. time checkup dr. kamaria bergegas ke tingkat atas (wad).
rupanya ada emergency kena operate pesakit.
dgr cite.. doc kamaria tak suka operate. kalau boleh dia nk org tu bersalin normal.
maybe sebab dia tak menang tgn nak operate.

Offline juliet

  • Topaz
  • *
  • Posts: 68
  • Suka? +0/-0
Re: PUSAT PERUBATAN NALURI, WANGSA MAJU
« Reply #8 on: June 28, 2011, 06:53:45 PM »
salam..juliet nk tanya, bape kos check up bln2 and kos bersalin kat Naluri ye..utk yg normal or operate bape ey? juliet check up skang ni kat tmn melati, ngn dr masitah..tpi kat klinik die xde tmpat nk bsalin, kena pegi Kohilal or GMC. juliet nk sgt tau bape kos utk bsalin. juliet 1st time..duk bajet bape nak gune mase bsalin nnt.. :)

Offline myluv

  • Nilam
  • *
  • Posts: 442
  • Suka? +2/-0
    • fromkuchingwithlove
Re: PUSAT PERUBATAN NALURI, WANGSA MAJU
« Reply #9 on: June 28, 2011, 10:56:05 PM »
juliet;
myluv memang checkup kat Naluri.
kos checkup around RM90-RM120 (termasuk vitamin pramilet & kalsium) + ultrasound.
dlu myluv checkup dgn dr. Zarina kat Taman Melati. tpi sejak dia bekerja sepenuh masa di Ampang Putri, myluv tukar ke Naluri.

kos bersalin pulak;

kalau normal;
ikut wad;
open ward: RM1300++ (1 bilik 4 katil kalau tak salah)
single: RM1800++
superior: RM2000++

bersalin operate dalam RM4K-RM5K
« Last Edit: June 29, 2011, 10:34:43 AM by myluv »

Offline mummyB

  • Topaz
  • *
  • Posts: 30
  • Suka? +0/-0
Re: PUSAT PERUBATAN NALURI, WANGSA MAJU
« Reply #10 on: June 28, 2011, 11:50:56 PM »
salam..juliet nk tanya, bape kos check up bln2 and kos bersalin kat Naluri ye..utk yg normal or operate bape ey? juliet check up skang ni kat tmn melati, ngn dr masitah..tpi kat klinik die xde tmpat nk bsalin, kena pegi Kohilal or GMC. juliet nk sgt tau bape kos utk bsalin. juliet 1st time..duk bajet bape nak gune mase bsalin nnt.. :)

hi juliet,
check up kat taman melati tu klinik yang mana ya, saja nak tau sebab i duk taman melati.

anak pertama dan kedua , i bersalin di naluri. dua2 c-section. yg pertama tu agak mahal sikit sebab baby ada problem lepas lahir. cost ibu RM5,500 klu tak silap, and my son RM2,800. ni 6 tahun dulu.

anak kedua, tahun 2008, c-section, dalam RM5500-RM5800 mcm tu lah, tak ingat. yang ni baby ok, so tak ada charge apa.

kalau c-section kena tinggal kat hospital lama sikit, maybe dalam 3hari 2 mlm or 4 hari depends keadaan kita. kalau normal, tak ada complication apa, 1 malam jer dah boleh balik, but again, depends dgn doktor and keadaan kita

Offline myluv

  • Nilam
  • *
  • Posts: 442
  • Suka? +2/-0
    • fromkuchingwithlove
Re: PUSAT PERUBATAN NALURI, WANGSA MAJU
« Reply #11 on: June 29, 2011, 10:38:29 AM »
mummyB duk taman melati gak ke? sama la kiter. heheh..
rasanya juliet checkup kat klinik baris kedai depan PV tu. sederet dengan secret recipe.
ada pusat pakar wanita dan sebelahnya klinik biasa.
myluv pernah checkup kat pakar wanita tu.. then tukar ke klinik sebelah.
tpi disebabkan gynea takde sabtu ahad dan malam.. so, myluv tukar ke Naluri.

oh.. leh tahan mahal kalau bersalin operate kat Naluri ye.

Offline mummyB

  • Topaz
  • *
  • Posts: 30
  • Suka? +0/-0
Re: PUSAT PERUBATAN NALURI, WANGSA MAJU
« Reply #12 on: June 29, 2011, 11:54:18 AM »
myluv... ohh i rasa yg pakar klinik pakar medina tu kot kan, dulu klinik pakar wanita zalina, dr zalina punya kan.

aah, boleh tahan jugak harga dia. anak2 i dulu pun check dengan paeds  kat sana jugak, dr khairul.

but now, tak check up kat sana, gi Ampang Puteri pulak

Offline myluv

  • Nilam
  • *
  • Posts: 442
  • Suka? +2/-0
    • fromkuchingwithlove
Re: PUSAT PERUBATAN NALURI, WANGSA MAJU
« Reply #13 on: June 29, 2011, 12:41:17 PM »
a ahh.. dr. zalina.
tpi dr. zalina dah tukar ke ampang putri. dia pun mcm bnyk patient. kalau nk checkup hari sabtu memang kena buat appoinment dlu.

kalau checkup anak kat Ampang Putri mahal tak? agak2 kos sama tak dgn Naluri. pernah tengok dr. khairul. rambut dia panjang kan. (time ternampak dia).

Offline mummyB

  • Topaz
  • *
  • Posts: 30
  • Suka? +0/-0
Re: PUSAT PERUBATAN NALURI, WANGSA MAJU
« Reply #14 on: June 29, 2011, 04:16:26 PM »
myluv

hehehe doktor khairul tu dari dulu rambut panjang. we all dah experience 5 tahun anak check dekat Naluri baru tukar Ampang Puteri, kadang-kadang terasa yang Naluri lagi mahal dari Ampang Puteri.

Tapi tak taulah rate Naluri sekarang berapa sebab dah setahun lebih tak kesana. Kalau anak sakit then kena  admitted, kos dia pun mesti lebih RM1200, tapi depends sakit apalah.  Pernah kena sampai RM2800.

Yang I ingat rate consultation Dr Khairul dalam RM30/RM35.  Paeds kat Ampang Puteri skrg I jumpa Dr Nasir, consultation dia RM40.  Tu tak termasuk ubat-ubatlah ...

Offline juliet

  • Topaz
  • *
  • Posts: 68
  • Suka? +0/-0
Re: PUSAT PERUBATAN NALURI, WANGSA MAJU
« Reply #15 on: June 29, 2011, 05:12:48 PM »
a'ah kat klinik medina, ngn dr masitah. check up monthly bole tahan harganya..hee..tpi dsbbkan da pegi dr awl, teruskan jela..huhu..dr nye baik, tpi charges die hmm... :) tu skang ni xtau nk bersalin kat mne..juliet plak kje swatsa, tpi xde cover utk bersalin..husband pn same..xcover jgak, juliet takut kena operate je..kalo operate..mnela nk cekau kan..hee..kalo normal alhamdulillah..ingt nk bsalin kat hospital selayang je..hmm..kat naluri pn operate mahal gak kan..adoi laa..smuanye kos tnggi zaman skang ni..heh.. :)

Offline mummyB

  • Topaz
  • *
  • Posts: 30
  • Suka? +0/-0
Re: PUSAT PERUBATAN NALURI, WANGSA MAJU
« Reply #16 on: June 29, 2011, 05:31:26 PM »
ye lah juliet, rate2 klinik pakar wanita ni pun mmg boleh tahan.. dulu klinik doktor zalina tu pun I pernah pergi, terkejut jugak hahaha ...

memanglah , kalau kita gi private yang risau takut operation, memang cost tinggi, tapi nak buat macam mana , macam I, pilih private, terpaksalah menahan sakit hati membayarnya hihi ;D

tu rate yang I dekat Naluri, last I bersalin sana tahun 2008.

Offline juliet

  • Topaz
  • *
  • Posts: 68
  • Suka? +0/-0
Re: PUSAT PERUBATAN NALURI, WANGSA MAJU
« Reply #17 on: June 29, 2011, 06:11:29 PM »
huhu..mummyB..
juliet pening dah ni..duk pk, kat mne la nk bersalin nnt..heh.. :)
kalo kat private..waa..kna prepare beriban2 la jwbnye..mcm2 bole jdi..huhu...

Offline mummyB

  • Topaz
  • *
  • Posts: 30
  • Suka? +0/-0
Re: PUSAT PERUBATAN NALURI, WANGSA MAJU
« Reply #18 on: June 29, 2011, 06:40:40 PM »
ye lah , memang pening , tapi rasanya ada masa lagi Juliet nak survey2 ... Juliet duduk Taman Melati ke ... yang ada sekeliling ni , Naluri, Kohilal dekat Melawati, Damai Hospital kat Melawati jugak, kalau kat Ampang - Ampang Puteri, Gleneagles ....

Offline myluv

  • Nilam
  • *
  • Posts: 442
  • Suka? +2/-0
    • fromkuchingwithlove
Re: PUSAT PERUBATAN NALURI, WANGSA MAJU
« Reply #19 on: June 30, 2011, 10:53:53 AM »
ada 1 lagi kat batu cave. Dewan Bersalin Muslimah. myluv dah tnya.. semua bilik single tpi harga ok. utk normal RM1500++. myluv tnya.. kalau tak checkup kat sana tpi nak bersalin kat sana berapa dia charge.. jawabnya RM1700++. still murah berbanding Naluri yg mana single RM1800++.

Juliet tnya kat sana gak. juliet sempat nk tukar gynea lagi. Dewan Bersalin Muslimah ni mcm best. nurse dia rajin layan pertanyaan kita. hehehe..

Offline juliet

  • Topaz
  • *
  • Posts: 68
  • Suka? +0/-0
Re: PUSAT PERUBATAN NALURI, WANGSA MAJU
« Reply #20 on: June 30, 2011, 03:04:18 PM »
kat area mane erk..? bole ke tukar..?hee..segan plak ngn dr skang ni..tpi nak wat camne kan, mmg xmmpu rasenye nk pegi private yg lain2 tu..nnt juliet try survey dlu..

myluv pegi situ jgak ke..?

Offline myluv

  • Nilam
  • *
  • Posts: 442
  • Suka? +2/-0
    • fromkuchingwithlove
Re: PUSAT PERUBATAN NALURI, WANGSA MAJU
« Reply #21 on: June 30, 2011, 03:32:50 PM »
Batu Cave. Kat deret rumah kedai.. myluv tak checkup kat sana. tpi myluv gi sana sebab survey tempat bersalin. nama klinik tu memang Dewan Bersalin Muslimah. Kena masuk sikit cari sebab klinik di belakang bangunan lain dan tak nampak dari jalan utama. try google.

takpe tukar. kalau nk checkup kat Naluri pun ok.. myluv suka Naluri.

Offline juliet

  • Topaz
  • *
  • Posts: 68
  • Suka? +0/-0
Re: PUSAT PERUBATAN NALURI, WANGSA MAJU
« Reply #22 on: June 30, 2011, 03:38:22 PM »
oo, kat deret kedai byk2 tu ye..juliet mcm penah prasan. banguan blakang..klo silap, klinik tu pnjang kan..hee.. xpe ke, kalo juliet cont check up kt tmpt skang ni, then nk bsalin kat dewan bersalin muslimah tu..huh.. myluv ade tanye x, kalo operate bape..?juliet risau la kalo operate..huh

Offline myluv

  • Nilam
  • *
  • Posts: 442
  • Suka? +2/-0
    • fromkuchingwithlove
Re: PUSAT PERUBATAN NALURI, WANGSA MAJU
« Reply #23 on: June 30, 2011, 03:46:07 PM »
Dewan Bersalin Muslimah ye..
kalau ikut brosur yg dia bagi.
caesaren : RM4000-4500
vacum: RM1800++

Offline myluv

  • Nilam
  • *
  • Posts: 442
  • Suka? +2/-0
    • fromkuchingwithlove
Re: PUSAT PERUBATAN NALURI, WANGSA MAJU
« Reply #24 on: July 04, 2011, 08:08:03 AM »
akhirnya..
myluv bersalin kat Pusat Perubatan Naluri.
Keputusan bersalin dimana dibuat minit2 terakhir sebelum bersalin. hehee..
kalau silap buat keputusan haritu.. memang bersalin dalam keta la jawabnye.

 

Powered by EzPortal