+-

+-User

Welcome, Guest.
Please login or register.
 
 
 
Forgot your password?

Menu

Portal Ratuhati.com
Adab-adab Berforum
Mengenai Forum - FAQ
Bagaimana Mahu Mengiklan

+-Stats

Members
Total Members: 10122
Latest: Mrs. RRR
New This Month: 65
New This Week: 20
New Today: 7
Stats
Total Posts: 432256
Total Topics: 6987
Most Online Today: 283
Most Online Ever: 441
(February 18, 2013, 04:28:13 PM)
Users Online
Members: 19
Guests: 267
Total: 286

Author Topic: Marah dengan suami. Bagaimana cara anda atasi kemarahan anda?  (Read 34967 times)

mimiwiwi

  • Guest
Re: Marah dengan suami. Bagaimana cara anda atasi kemarahan anda?
« Reply #100 on: August 16, 2011, 03:16:50 PM »
Kalau bgtau,kita kena marah balik,kate kita x phm la,ape la...tp klu diam sakit hati lak...adoiyai...

setuju!!la ni..sy try jd org yg sabo...
tp, kadang2 meletup jgk...hehe


Offline mi_za

  • Berlian
  • *
  • Posts: 4240
  • Suka? +26/-0
  • ayang sayang abang untuk selamanya
Re: Marah dengan suami. Bagaimana cara anda atasi kemarahan anda?
« Reply #101 on: September 11, 2011, 08:16:51 PM »
hari ni saya marah dan merajuk dgn suami....waaaaaaaa...
saya ajak dia g jalan2 kat bandar...dia diam je...
pastu saya dah ketuk2 ayam kat dapur...ketuk kuat2 mcm org mengamuk...dia pujuk saya...saya buat donooo je..
geram saya...pastu dia ajak saya kuar jalan2....nak amik hati saya la tu...boleh blahhhh...
saya kalau dah marah...dah merajuk...susah nak pujuk....
"abg...x faham2 lagi ke perangai isteri abg ni???...ayg klu marah dan merajuk..kan susah nk pujuk?? x faham2 ke ?? dah 2 thn kite kahwin....huhuhuhuhuhu"

Offline fiza umisofie

  • Moderator (Board)
  • Berlian
  • *
  • Posts: 3957
  • Suka? +17/-0
  • Ketua bidadari suami di syurga nanti.Insya Allah!
    • cerita umisofie
Re: Marah dengan suami. Bagaimana cara anda atasi kemarahan anda?
« Reply #102 on: September 11, 2011, 10:47:05 PM »
huhuhuu.....sian abang awak miza.
nape merajuk lelama... hehehehe
cerita keluarga dan anak2 saya di sini:
http://umisofie.blogspot.com

tempat saya simpan resepi:
http://blogsimpanresepi.blogspot.com/

Offline fiza umisofie

  • Moderator (Board)
  • Berlian
  • *
  • Posts: 3957
  • Suka? +17/-0
  • Ketua bidadari suami di syurga nanti.Insya Allah!
    • cerita umisofie
Re: Marah dengan suami. Bagaimana cara anda atasi kemarahan anda?
« Reply #103 on: September 11, 2011, 11:07:02 PM »
Sabtu semalam pun, sebenarnya saya marah dengan suami saya.
hari sabtu, hari bersama keluarga, tapi suami saya amat setia dan komited dengan kerja2 di sekolahnya. sampaikan saya nak marah dgn dia.
dia kata, sekejap je gi sekolah, tengahari balik. sekali dah dok sekolah, dah lewat tengahari pun dia tak balik2 lagi. sebelum tu saya kasi sms dgn dia kirim barang nak masak tengahari. sambil tunggu dia, saya nyusukan anak, langsung tertido depan tv.
sekali saya terjaga, dah jam 3 petang. tgk, suami tak balik lagi... geramnya saya!!!!!!
lepas saya solat zuhur, saya sms suami, "bila agaknya sekolah nak pulangkan abang untuk keluarga kita? hari sabtu bukan hari untuk keluarga ke? harap2 sekolah abang tu ada hati la nak kembalikan suami fiza cepat2"
memang hati saya geram sangat, tapi cuba control rasa marah...... pastu saya sms lagi, "tak yah la beli barang2 tu. isteri abang hilang mood nak masak" mood saya hilang terus..... mujurlah anak2 makan dah makan.....

tiba2 jam 4 petang dia balik. saya dok bilik tak keluar2. nak keluar sambut macam biasa, hati rasa ego sangat. kononnya marah la...... paling kelakar saya dok nyorok belakang pintu bilik sebab mcm malas je tgk dia. dia tahu saya tgh marah, dia tukar baju, terus masuk dapur....

saya malas nak tolong, mmg time ni marah saya tgh tinggi. saya diamkan diri dalam bilik sampai tertido.

jam 5.30 petang, dia kejut saya, "sayang, bangun... kita makan jom!" saya bangun jugak la, sebab dia ajak dgn rasa kasih. saya jadi hilang ego, tapi muka tak boleh senyum lagi.... basuh muka, duduk je kat kerusi. dia amikkan nasi..... sekali buka tudung saji, atas meja makan tu saya nampak ada udang petai masak lemak sambal, ada kobis masak lemak utk anak2, ada ikan cencaru dan telur dadar. dalam hati saya, "bila masa dia masak?"

dah siap amikkan semua lauk2 tu utk saya, dia kununnya nak suap saya la..... huh, saya tepis lembut. tak pe, saya makan sendiri.... "ok" katanya....

saya makan la dengan perlahan..... pastukan dia bersuara, "sayang tau tak nape abang beli petai?" saya diam je, makan, kununnya tak berselera (padahal, rasa sedapnya dia masak) sambil angkat bahu.....

pastu dia sambung...... "sebab mata sayang kalau marah macam petai"
tersembur semua nasi dari mulut saya, ada nasi masuk hidung jugakkkkk.... huwaaaaa..... rasa pedih. pandai suami saya buat lawak, dia buat saya gelak...... terus tak jadi marah dia.......
« Last Edit: September 11, 2011, 11:09:48 PM by umisofie »
cerita keluarga dan anak2 saya di sini:
http://umisofie.blogspot.com

tempat saya simpan resepi:
http://blogsimpanresepi.blogspot.com/

Offline vanillaven0m

  • Nilam
  • *
  • Posts: 302
  • Suka? +0/-0
Re: Marah dengan suami. Bagaimana cara anda atasi kemarahan anda?
« Reply #104 on: September 16, 2011, 04:18:35 PM »
Sabtu semalam pun, sebenarnya saya marah dengan suami saya.
hari sabtu, hari bersama keluarga, tapi suami saya amat setia dan komited dengan kerja2 di sekolahnya. sampaikan saya nak marah dgn dia.
dia kata, sekejap je gi sekolah, tengahari balik. sekali dah dok sekolah, dah lewat tengahari pun dia tak balik2 lagi. sebelum tu saya kasi sms dgn dia kirim barang nak masak tengahari. sambil tunggu dia, saya nyusukan anak, langsung tertido depan tv.
sekali saya terjaga, dah jam 3 petang. tgk, suami tak balik lagi... geramnya saya!!!!!!
lepas saya solat zuhur, saya sms suami, "bila agaknya sekolah nak pulangkan abang untuk keluarga kita? hari sabtu bukan hari untuk keluarga ke? harap2 sekolah abang tu ada hati la nak kembalikan suami fiza cepat2"
memang hati saya geram sangat, tapi cuba control rasa marah...... pastu saya sms lagi, "tak yah la beli barang2 tu. isteri abang hilang mood nak masak" mood saya hilang terus..... mujurlah anak2 makan dah makan.....

tiba2 jam 4 petang dia balik. saya dok bilik tak keluar2. nak keluar sambut macam biasa, hati rasa ego sangat. kononnya marah la...... paling kelakar saya dok nyorok belakang pintu bilik sebab mcm malas je tgk dia. dia tahu saya tgh marah, dia tukar baju, terus masuk dapur....

saya malas nak tolong, mmg time ni marah saya tgh tinggi. saya diamkan diri dalam bilik sampai tertido.

jam 5.30 petang, dia kejut saya, "sayang, bangun... kita makan jom!" saya bangun jugak la, sebab dia ajak dgn rasa kasih. saya jadi hilang ego, tapi muka tak boleh senyum lagi.... basuh muka, duduk je kat kerusi. dia amikkan nasi..... sekali buka tudung saji, atas meja makan tu saya nampak ada udang petai masak lemak sambal, ada kobis masak lemak utk anak2, ada ikan cencaru dan telur dadar. dalam hati saya, "bila masa dia masak?"

dah siap amikkan semua lauk2 tu utk saya, dia kununnya nak suap saya la..... huh, saya tepis lembut. tak pe, saya makan sendiri.... "ok" katanya....

saya makan la dengan perlahan..... pastukan dia bersuara, "sayang tau tak nape abang beli petai?" saya diam je, makan, kununnya tak berselera (padahal, rasa sedapnya dia masak) sambil angkat bahu.....

pastu dia sambung...... "sebab mata sayang kalau marah macam petai"
tersembur semua nasi dari mulut saya, ada nasi masuk hidung jugakkkkk.... huwaaaaa..... rasa pedih. pandai suami saya buat lawak, dia buat saya gelak...... terus tak jadi marah dia.......

Hehehehe, kita suka sgt cerita awak ni Umisofie, buat saya tergelak jugak hehe...hubby saya pun camtu lah gaya2 nye kalau nak ambik hati isteri tgh marah kan...tapi mmg syukur lah hubby jenis x ego buat kita happy semula...sentiasa sabar


Offline vanillaven0m

  • Nilam
  • *
  • Posts: 302
  • Suka? +0/-0
Re: Marah dengan suami. Bagaimana cara anda atasi kemarahan anda?
« Reply #105 on: September 16, 2011, 04:21:43 PM »
V sebenarnya kan...kalau marah mmg buruk tapi selalunya diam kan diri je lah lepas 1 jam camtu paling maximum...hubby pun tahu dan akan biarkan V dalam comfort zone and space...lepas 1 jam sure dia checking...ok ke x si isteri aku ni? V mmg x sampai hati nak marah2 sgt ngan hubby, kesian tgk muka dia...lagipun mak V dah advice, "Eh jgn marah2 sgt la your husband...". Pernah kantoi ngan mak bapak V sekali, V marah2 hubby letak kunci ntah mana ntah...lepas dr tu slow down sikit marah :P

Offline ashlia

  • Berlian
  • *
  • Posts: 4967
  • Suka? +40/-0
  • Enjoy Life As It Is
    • Personal Blog : Life Through Windows
Re: Marah dengan suami. Bagaimana cara anda atasi kemarahan anda?
« Reply #106 on: September 17, 2011, 07:25:22 AM »
umisofie :
hehe.samalah dgn hubby saya.kalu die tau saya tgh marah,mesti die settlekan urusan saya.samada masak,atau uruskan anak.kita ni nk marah lame2 pun tak jadi,sebab tengok die buat kerja kita,kita jadi kesian dan sejuk hatikan.


vanilavenm:
btul2.hehe.saya dr bujang memang garang,buruk bila marah gak.suami sy dari dulu sblm kawin sbr je.mgkn bukan jenis lelaki ego kan.pas kawin,kita jadi malu sndiri dgn kelembutannya.makin lama kawin,saya pun jadi kewl sikit demi sikit.hehe..da makin tua pun kan.hehe.tapi,garang tu tetap adalah.hehehe.sampai hubby kate,aleesya ni garang cm mamanya gak.
« Last Edit: September 17, 2011, 07:28:35 AM by ashlia »
~We all choose how to look at life~
 http://ashra-aulia.blogspot.com
   

Offline MrsAnwar

  • Topaz
  • *
  • Posts: 49
  • Suka? +1/-0
Re: Marah dengan suami. Bagaimana cara anda atasi kemarahan anda?
« Reply #107 on: September 20, 2011, 10:08:17 AM »
kalau saya marah suami, saya akan tulis dalam diary. masa tulis tu, nak nangis ke , nak melepaskan perasaan ke, buat la. biasanya encik suami akan bace diary tu dan kami akan ade heart to heart talk. mase tu kene luahkan semuanya. kalau encik suami salah, dia akan minta maaf dan kalau saye salah, saya akan minta maaf. selesai. ape yang penting, kalau marah tak boleh simpan sorang sorang. encik suamiku suka kalau saya berterus terang...

Offline fiza umisofie

  • Moderator (Board)
  • Berlian
  • *
  • Posts: 3957
  • Suka? +17/-0
  • Ketua bidadari suami di syurga nanti.Insya Allah!
    • cerita umisofie
Re: Marah dengan suami. Bagaimana cara anda atasi kemarahan anda?
« Reply #108 on: September 20, 2011, 10:50:49 PM »
V sebenarnya kan...kalau marah mmg buruk tapi selalunya diam kan diri je lah lepas 1 jam camtu paling maximum...hubby pun tahu dan akan biarkan V dalam comfort zone and space...lepas 1 jam sure dia checking...ok ke x si isteri aku ni? V mmg x sampai hati nak marah2 sgt ngan hubby, kesian tgk muka dia...lagipun mak V dah advice, "Eh jgn marah2 sgt la your husband...". Pernah kantoi ngan mak bapak V sekali, V marah2 hubby letak kunci ntah mana ntah...lepas dr tu slow down sikit marah :P

V,
sebenarnya tak sampai hati nak marah2 suami ni.... mujur juga saya kalau marah bukan jenis marah direct, melawan cakap atau terjerit2... marah saya ialah diam seribu bahasa....
bila kita dah lama berumahtangga, masing2 tahu sikap pasangan, senang nak handle sebenarnya. kalau pasangan marah, apa yg perlu di lakukan oleh kita atau dia....
cerita keluarga dan anak2 saya di sini:
http://umisofie.blogspot.com

tempat saya simpan resepi:
http://blogsimpanresepi.blogspot.com/

Offline vanillaven0m

  • Nilam
  • *
  • Posts: 302
  • Suka? +0/-0
Re: Marah dengan suami. Bagaimana cara anda atasi kemarahan anda?
« Reply #109 on: September 20, 2011, 11:25:36 PM »
V,
sebenarnya tak sampai hati nak marah2 suami ni.... mujur juga saya kalau marah bukan jenis marah direct, melawan cakap atau terjerit2... marah saya ialah diam seribu bahasa....
bila kita dah lama berumahtangga, masing2 tahu sikap pasangan, senang nak handle sebenarnya. kalau pasangan marah, apa yg perlu di lakukan oleh kita atau dia....

Umiesofie,

Betul tu, V dah try slow down tak mau marah2 sgt...satu taktik yg V guna skrg kalau rasa marah, cuci rumah...gosok2 lantai balcony...fokus kemarahan masa guna berus lantai hahaha...at the same time cam exercise :P

Offline fiza umisofie

  • Moderator (Board)
  • Berlian
  • *
  • Posts: 3957
  • Suka? +17/-0
  • Ketua bidadari suami di syurga nanti.Insya Allah!
    • cerita umisofie
Re: Marah dengan suami. Bagaimana cara anda atasi kemarahan anda?
« Reply #110 on: September 21, 2011, 12:36:39 AM »
saya gitu gak V....
nak hilangkan rasa marah buat kerja rumah yg lain supaya hati tak fokus nak marah je
cerita keluarga dan anak2 saya di sini:
http://umisofie.blogspot.com

tempat saya simpan resepi:
http://blogsimpanresepi.blogspot.com/

Offline Ommi Shay

  • Delima
  • *
  • Posts: 978
  • Suka? +8/-0
  • Ya ALLAH kuatkanlah daku dlm menanti zuriatku ini.
Re: Marah dengan suami. Bagaimana cara anda atasi kemarahan anda?
« Reply #111 on: September 21, 2011, 09:56:15 AM »
heheh kalau marah ngan cik hubby...biasa hantar msg bgtau apa yg tak puas hati.. cara nak atasi kemarahan? dgn lelapkan mata.. tido zzzzzzz.

My Ovulation Chart

Ya Allah Satukanlah Benih2 Kami.Permudahkanlah Bagi kami. AAmiin

mimiwiwi

  • Guest
Re: Marah dengan suami. Bagaimana cara anda atasi kemarahan anda?
« Reply #112 on: September 21, 2011, 10:20:15 AM »
heheh kalau marah ngan cik hubby...biasa hantar msg bgtau apa yg tak puas hati.. cara nak atasi kemarahan? dgn lelapkan mata.. tido zzzzzzz.

sy pon suka luahkan dlm sms...
tp.....bole ke zzzzzzzzzzzz kalu tgh marah...???sy x bole...

Offline gurl_x

  • Zamrud
  • *
  • Posts: 208
  • Suka? +0/-0
Re: Marah dengan suami. Bagaimana cara anda atasi kemarahan anda?
« Reply #113 on: September 21, 2011, 10:34:11 AM »
setakat nie kalo saya nak marah, saya akan tunggu suami abis marah saya dulu dan saya senyap je. pastu kalo saya rasa saya betol saya akan marah suami balik. pastu baru saya lega bila dah luahkan perasaan marah/x puas hati saya tue (leh ke camtue)

mimiwiwi

  • Guest
Re: Marah dengan suami. Bagaimana cara anda atasi kemarahan anda?
« Reply #114 on: September 21, 2011, 10:38:45 AM »
setakat nie kalo saya nak marah, saya akan tunggu suami abis marah saya dulu dan saya senyap je. pastu kalo saya rasa saya betol saya akan marah suami balik. pastu baru saya lega bila dah luahkan perasaan marah/x puas hati saya tue (leh ke camtue)

sy penah buat camtu...
kesudahannya ..mcm x best je...
ade masanye ok...tp, penah jgk makin gaduh...
setakat ni, sy rase sms lagi ok ...bagi sy la...
tp, selalunye husband x balas pon..
tp, yg penting..ape yg terbuku dihati,...akan terluah....

Offline gurl_x

  • Zamrud
  • *
  • Posts: 208
  • Suka? +0/-0
Re: Marah dengan suami. Bagaimana cara anda atasi kemarahan anda?
« Reply #115 on: September 21, 2011, 10:46:58 AM »
marah dalam sms memang selalu buat, hehehe. memang akan berderet la sms saya hantar tp satu pun x balas. mcm bagi atas angin, hehehe. setakat nie saya rasa marah2 saya pun ada batasnya. tp saya takut kalo suami marah. sebab dia memang jarang marah. kalo dia dah marah sangat, confirm saya membisukan diri saya dan mengiakan ape je yang dia kata

Offline Ommi Shay

  • Delima
  • *
  • Posts: 978
  • Suka? +8/-0
  • Ya ALLAH kuatkanlah daku dlm menanti zuriatku ini.
Re: Marah dengan suami. Bagaimana cara anda atasi kemarahan anda?
« Reply #116 on: September 21, 2011, 11:11:27 AM »
sy pon suka luahkan dlm sms...
tp.....bole ke zzzzzzzzzzzz kalu tgh marah...???sy x bole...

kekek boleh jek zzzzzzzz sbb penat badan n fikiran bila kita stresss marah.heheh

My Ovulation Chart

Ya Allah Satukanlah Benih2 Kami.Permudahkanlah Bagi kami. AAmiin

mimiwiwi

  • Guest
Re: Marah dengan suami. Bagaimana cara anda atasi kemarahan anda?
« Reply #117 on: September 21, 2011, 12:29:52 PM »
marah dalam sms memang selalu buat, hehehe. memang akan berderet la sms saya hantar tp satu pun x balas. mcm bagi atas angin, hehehe. setakat nie saya rasa marah2 saya pun ada batasnya. tp saya takut kalo suami marah. sebab dia memang jarang marah. kalo dia dah marah sangat, confirm saya membisukan diri saya dan mengiakan ape je yang dia kata


betul3..
sama la kita...

Offline tyha86

  • Topaz
  • *
  • Posts: 23
  • Suka? +0/-0
Re: Marah dengan suami. Bagaimana cara anda atasi kemarahan anda?
« Reply #118 on: September 21, 2011, 12:47:19 PM »
kalo sy marah ngn hubby..saya terus masuk bilik...saya tido..or wat la ape yg patut...hubby pun tau perangai sy...kejap je marah..dia pun biar la..kalo betul2 marah..saya mmg takkan ckp pape..sampailah hubby perasan..kalo tak perasan sy tgh marah..barulah sy sms hubby...

Offline ummi hannan

  • Nilam
  • *
  • Posts: 333
  • Suka? +1/-0
Re: Marah dengan suami. Bagaimana cara anda atasi kemarahan anda?
« Reply #119 on: September 21, 2011, 01:50:07 PM »
smlm saya marah dgn hubby

mulanya kami gi mkn2 kat alamanda sbb smlm birthday saya..bwk anak2 sekali.so lepastu dia ajak msk parkson sbb kami mmg nak cari selipar utk anak no 3..so say carry baby yang ke-4..tup2 dia jumpa kwn dia..berborak2 sampai parkson  tutp lampu...saya ni punya laa pnat carry anak n layan yang no 3..sib baik anak2 kat area toys.. bengang tul saya..

rasa mcm bukan raikan birthday saya plak..dlm perjalanan balik saya senyap membisu sampailaa rumah n settle anak n tidur..tapi saya bagitau la hubby lamanya berbual sampai tak ingat anak isteri.. >:(

Offline ummi

  • Administrator
  • Berlian
  • *****
  • Posts: 5522
  • Suka? +71/-0
    • ohcomel
Re: Marah dengan suami. Bagaimana cara anda atasi kemarahan anda?
« Reply #120 on: September 21, 2011, 02:07:57 PM »
agak2nya cara menafikan marah kita, pujuk sendiri, tido, biarkan reda sendiri ni beri kesan tak kepada rumahtangga kita? Sebab ada kata org kalau tak puas hati, kene selesaikan jugak dengan perbincangan. Kalau dah bertimbun, nanti jadi macam bom atom pulak meletupnya dan tidak baik utk perhubungan suami isteri.

Offline tyha86

  • Topaz
  • *
  • Posts: 23
  • Suka? +0/-0
Re: Marah dengan suami. Bagaimana cara anda atasi kemarahan anda?
« Reply #121 on: September 21, 2011, 03:10:46 PM »
sebaiknye kalo tgh marah..tak yah la ckp pape dulu..sebb hati tgh panas...setan suka la...baik diam dulu...da reda sikit...baru discuss ape yg tak puas hati...barulah rumahtangga bole aman damai..makmur sejahtera....

Offline fiza umisofie

  • Moderator (Board)
  • Berlian
  • *
  • Posts: 3957
  • Suka? +17/-0
  • Ketua bidadari suami di syurga nanti.Insya Allah!
    • cerita umisofie
Re: Marah dengan suami. Bagaimana cara anda atasi kemarahan anda?
« Reply #122 on: September 23, 2011, 11:39:51 AM »
agak2nya cara menafikan marah kita, pujuk sendiri, tido, biarkan reda sendiri ni beri kesan tak kepada rumahtangga kita? Sebab ada kata org kalau tak puas hati, kene selesaikan jugak dengan perbincangan. Kalau dah bertimbun, nanti jadi macam bom atom pulak meletupnya dan tidak baik utk perhubungan suami isteri.

bagi fiza, betul kak.... kena luahkan.
jgn simpan2... bahaya utk hati, dan jiwa kita. lagi2 kalau suami buat kita marahkan bab perkara2 besar yg boleh rosakkan rumahtangga....

sebolehnya, duduk bertentang mata, bertenang (walaupun masa tu kita tgh marah) minta Allah beri kekuatan pada hati kita utk luahkan apa yg menyebabkan kita rasa marah pada suami..... kita mengharapkan suami juga terbuka hati mendengar luahan rasa hati isteri...
cerita keluarga dan anak2 saya di sini:
http://umisofie.blogspot.com

tempat saya simpan resepi:
http://blogsimpanresepi.blogspot.com/

Offline himast (Hani Mastura)

  • Berlian
  • *
  • Posts: 1214
  • Suka? +5/-0
Re: Marah dengan suami. Bagaimana cara anda atasi kemarahan anda?
« Reply #123 on: September 23, 2011, 02:03:55 PM »
kalau saya marahkan suami... kekadang tu rasa nak gigit je dia tu...
geram sungguh!!!!

tapi sampai sekarang tak pernah dapat gigit dia pun....
sebab marah tak lama...

tapi bila marah tu terus masuk bilik selubung dengan selimit.... nangis jap... luah perasaan sorang2
lepas tu dk pikir apa nak cakap, macamana nak cakap dengan cik abang...

agar dia faham yang kita marah kat dia.....

Offline cheesecake

  • Berlian
  • *
  • Posts: 1745
  • Suka? +7/-0
  • ^.^
Re: Marah dengan suami. Bagaimana cara anda atasi kemarahan anda?
« Reply #124 on: September 23, 2011, 09:41:55 PM »
tips dari kenalan saya merangkap pakar motivasi..
kalau nak marah orang..u all pergi makan kekenyang dulu..
insyaAllah..kurang la marah tu dan boleh bincang elok2..

macamtu jugak sebaliknya..kalau husband marah kat kita..
cecepat ajak dia makan dulu..hehe
ni kekdah yg agak menjurus pada obes kot :P

 

Powered by EzPortal