+-

+-User

Welcome, Guest.
Please login or register.
 
 
 
Forgot your password?

Menu

Portal Ratuhati.com
Adab-adab Berforum
Mengenai Forum - FAQ
Bagaimana Mahu Mengiklan

+-Stats

Members
Total Members: 10867
Latest: kidzdania
New This Month: 89
New This Week: 23
New Today: 5
Stats
Total Posts: 445158
Total Topics: 7430
Most Online Today: 278
Most Online Ever: 441
(February 18, 2013, 04:28:13 PM)
Users Online
Members: 9
Guests: 156
Total: 165

Author Topic: Kelab Ibu Hamil EDD - April / May / Jun 2012  (Read 301506 times)

Offline mommythaqif

  • Berlian
  • *
  • Posts: 1822
  • Suka? +4/-0
  • mrs.taufiq
Re: Kelab Ibu Hamil EDD - April / May / Jun 2012
« Reply #6475 on: March 19, 2012, 02:40:40 PM »
aullea : huahuahua jgn la thaqif ikut pangai ibu dia.haru nanti  ;) mak xcited sgt nk dpt cucu.cucu bongsu pn dh umor 11 tahun.teruja sgt dia kali ni...tp alin yg takut.rindu btl kt mak.last jumpa bln 12 ms arwah abah meninggal.pastu xbalik tapi hari2 call.last2 mak dtg sini.bwk dia brjalan,puas dia shoping..kalau bole xnk dia sedih2 sbb abah dh xde..manje2 ngn mak,mcm2 mak masak menu peberet.tolong urut kaki ngn blakang.sedih plak hantar mak balik johor semalam.uwaaaaa  :'( sbb tu hubby selalu sakat,balik kampung ni nk tdo ngn mak la tu.hehehehe b4 kwen bole la,dh kwen ni xkn nk tggal cik somi tdo sorang
hi boy


Offline putrisakura (Nadia)

  • Delima
  • *
  • Posts: 773
  • Suka? +0/-0
Re: Kelab Ibu Hamil EDD - April / May / Jun 2012
« Reply #6476 on: March 19, 2012, 02:41:39 PM »
Citer pasal packing barang ni, barang2 baby da siap pack da. Lepas basuh hari sabtu kelmarin, lipat terus sumbat dalam beg. siap! Beg mama je tak siap lagi.Barang takde camne nak pack. Yang ada cuma maternity pad je ngan stokin. itupun rembat stokin hubby.hehehe..

Nak citer tadi pi klinik. sebab 2 hari ni rasa cam basah je panty. takut la air ketuban leaking ke. Putri pun x reti nak beza air ketuban ke, keputihan ke, lendir2 ape ke. 2 orang kakak opis ni ada kes air ketuban leaking, so cepat2 la nak pi check. Yang sorang tu time 8 bulan, baby dia dapat survive la. Yang sorang lagi tu time 5 bulan, kering terus air ketubann bila pi hospital, baby da takde.

Hukhukkk..alkisahnya nyesal pegi klinik. tak pasal2 kena buat vaginal check guna SPECULUM tu lagi! dengar je doctor kata nak cek guna speculum, terus muka cuak. tapi mulut kata "OK". Perghh..berlagak cool giler padahal rasa nak lari jek. Sebelum tu da scan. Putri ingatkan scan je cukup la untuk tengok level air ketuban tu. Dah la tak nampak hape yang dia scan tu. selalu bila scan seronok je, ni siap menguap2 mengantuk sebab tak tau apa yang dia dok ukur tu.

Hasil scan, level air ketuban ok. tapi doctor still nak cek bawah tu. Pasrah je la. Dah la nurse yang jadik assistant hari tu jiran depan umah, rasa tebal giler muka ni. Sakit toksah citer. Even doc pujuk2 supaya tahan tapi memang takble nak tahan, keluar la jugak bunyi "Auuchh..adeh..owww..errrkkk" Macam2 bunyi.

Hasil vaginal check, keputihan banyak giler. Bila keluarkan speculum tu, penuh diselaputi keputihan. Langsung tak sangka keputihan banyak giler macam tu. Patut la sampai basah2 panty ni. Padahal sebelum2 ni tak penah pun kena keputihan even nak kenalpasti keputihan pun confuse2. Tapi yang penting air ketuban takde leaking. But doc still hantar vaginal swab sample ke lab. lagi 2 minggu kot dapat result samada ada infection kuman ataupun tak.

Sampai sekarang sakit lagi wooo..hukhukk..

Offline mommythaqif

  • Berlian
  • *
  • Posts: 1822
  • Suka? +4/-0
  • mrs.taufiq
Re: Kelab Ibu Hamil EDD - April / May / Jun 2012
« Reply #6477 on: March 19, 2012, 02:45:30 PM »
putri : alin pn lately basah panty.dis week admit wad nk bgthu doc..sbb rasa cm keputihan..hohoho jgn kna jolok jigak sudahla.tapi kalau p private dorg bg ubat je...hehehehe takut plak dengar bile kna cmtu...tgok la nt gagah x nk bgthu.kehkehkeh
hi boy

Offline sizuka_020400

  • Delima
  • *
  • Posts: 1038
  • Suka? +1/-0
Re: Kelab Ibu Hamil EDD - April / May / Jun 2012
« Reply #6478 on: March 19, 2012, 02:54:11 PM »
kiah: sume main air paneh je neh hahaha....ok gak tu pakai air paneh...tp akak takpon wakakaka.....pemaleh ler katekan....tp ade tak dah jual sarung tilam saiz baby coat ek....nak beli sarung tilam jela tilamnye dah ade isk isk isk....nak tempah jahit ade ke org nak jahitkan haru2....org dah ready nak bersalin akak baru nak cari itu ini wakakaka....takpela....banyak barang dah ade tinggal beli sikit2 jek



Offline aullea

  • Nilam
  • *
  • Posts: 475
  • Suka? +0/-0
Re: Kelab Ibu Hamil EDD - April / May / Jun 2012
« Reply #6479 on: March 19, 2012, 02:55:38 PM »
Putri,
aduyaiii.. caner rasa spekulum scan tu? lea dgr pun dah ngeri seriau.. so far xpenah kena VC lg.. uhuhu..dgr putri citer pun dah sakit.. agaknya doc tu xpandai nk scan kot.. xpe la atleast tahu air ktuban masih byk.. kita risaukan baby takut leaking ke ape kan...huhu sbr je k..

aullea : huahuahua jgn la thaqif ikut pangai ibu dia.haru nanti  ;) mak xcited sgt nk dpt cucu.cucu bongsu pn dh umor 11 tahun.teruja sgt dia kali ni...tp alin yg takut.rindu btl kt mak.last jumpa bln 12 ms arwah abah meninggal.pastu xbalik tapi hari2 call.last2 mak dtg sini.bwk dia brjalan,puas dia shoping..kalau bole xnk dia sedih2 sbb abah dh xde..manje2 ngn mak,mcm2 mak masak menu peberet.tolong urut kaki ngn blakang.sedih plak hantar mak balik johor semalam.uwaaaaa  :'( sbb tu hubby selalu sakat,balik kampung ni nk tdo ngn mak la tu.hehehehe b4 kwen bole la,dh kwen ni xkn nk tggal cik somi tdo sorang

alin, anak mak jugak alin nih hehe
same la..
mak lea kalau dtg kl duduk ngan lea la kat bangi.. weekend je dia bermalam kat umh kakak² kat area wgsmju/sri rampai sana.. kdg² seminggu.. so mmg slalu la bwk mak jenjalan peknen kali ni..

dulu masa baby 1st peknen xde mak teman.. masa pantang je balik kg.. sbb ayah(tiri) dah meninggal last year, sejak tu mak lea duk ngan lea...kat kpg pun xde org..balik 2-3bulan sekali je...




Offline mygenesis (yana)

  • Berlian
  • *
  • Posts: 2935
  • Suka? +18/-0
  • life is full of ups and downs..handle with prayer
Re: Kelab Ibu Hamil EDD - April / May / Jun 2012
« Reply #6480 on: March 19, 2012, 02:56:45 PM »


Lea dah hujung² ni asik nak JJCM jer.. domino's x brenti²... esok pun lepas checkup nak dating ngan hubby, JJCM lagi!
last weekend gi pekena Burger Bob AU5... sedap giler..

eh2 jap2 AU5? kat mana nih! nak2..hantu burger gak ni..nak2 grill burger..pergh..sedap!!

putri / alin : kalau keputihan byk better bgtau doktor..takut GBS.


Offline mommythaqif

  • Berlian
  • *
  • Posts: 1822
  • Suka? +4/-0
  • mrs.taufiq
Re: Kelab Ibu Hamil EDD - April / May / Jun 2012
« Reply #6481 on: March 19, 2012, 03:05:36 PM »
kak yana : tu la,baru je kena ni...harap2 ok la xde pe2..takut gak

aullea : tau x kt ne masjid bangi perdana seksyen 4?adoi ada kedai wester sedap n murah kt situ....
hi boy

Offline Eilda

  • Zamrud
  • *
  • Posts: 110
  • Suka? +0/-0
Re: Kelab Ibu Hamil EDD - April / May / Jun 2012
« Reply #6482 on: March 19, 2012, 03:14:50 PM »
Eilda : nt dh sakit nk bsalin mintak nurse tolong sapu kt tempat bby nk keluar tu.memudahkan bby keluar.tu tips dari gynea alin..lagi bgus brand Tanamera..100ml RM34 tp alin tgok minyak kelapa dara ni harga standard je..paling mahal pn rm35..hehehe alin pn mule2 xle telan..tp kna gak telan...dh bole start minum air kelapa seminggu segelas.bkn sebiji eh  ;D nt kulit bby cantik.tp xle minum banyak tau

Air kelapa yer.... Akan dicuba. Hehehehe. X suka rasa air kelapa ni. Pasar malam ada kot kan? Mintah ayah belikanlah seminggu sekali...

Offline mommythaqif

  • Berlian
  • *
  • Posts: 1822
  • Suka? +4/-0
  • mrs.taufiq
Re: Kelab Ibu Hamil EDD - April / May / Jun 2012
« Reply #6483 on: March 19, 2012, 03:18:16 PM »
air kelapa tanpa gula eh..jgn minum yg manis...hehehe
hi boy

Offline Eilda

  • Zamrud
  • *
  • Posts: 110
  • Suka? +0/-0
Re: Kelab Ibu Hamil EDD - April / May / Jun 2012
« Reply #6484 on: March 19, 2012, 03:24:13 PM »
Alamak ngeri plak cieta keputihan ni.... Lebih2 bab speculum tu.... Ngeri. Ikut orang gak, yg pandai masukkan xde sakit sangat. Ada yang sakit... Huhuhu...
Lusa check up. Tapi kat gov kalau gtau ada keputihan, nurse tanya gatal tak? Berbau tak? Rasa xde plak gatal n berbau. Cuma kekadang banyak dari biasa.
But since x gatal n x bau, dia x refer ke doc?
Patut mintak refer gak ker ek?
Sebab 1st delivery dulu bby meninggal kononnya infection kat tali pusat. Masa tu memang banyak kali gtau doc ada keputihan, she keep saying normal n xde apa.
Cuma this time xde la keputihan macam yg 1st... Sikit2 jer.

Offline Eilda

  • Zamrud
  • *
  • Posts: 110
  • Suka? +0/-0
Re: Kelab Ibu Hamil EDD - April / May / Jun 2012
« Reply #6485 on: March 19, 2012, 03:25:11 PM »
air kelapa tanpa gula eh..jgn minum yg manis...hehehe
Alamak. Hahahahha. Kena cari buah kelapa la kot camni.
2munggu lagi en hubby cuti boleh la suh dia carikan...

Offline sizuka_020400

  • Delima
  • *
  • Posts: 1038
  • Suka? +1/-0
Re: Kelab Ibu Hamil EDD - April / May / Jun 2012
« Reply #6486 on: March 19, 2012, 03:26:22 PM »
alin: betul2 akak dulu abg yush pon minum air kelape tp beli kat pasar malam siap ade gula wakakaka mmg cantik kulitnye time kuar...sekali tu member bagi hamper j&j husband die keje kilang tu kan dpt mcm2 cream sume akak apply kat abg yush sekali keluar ruam tau dr kate jgn pakai cream huhuhhu...pastu stop tak pakaikan pape cream pon baru elok balik kulit die so nasihat akak time dlm pantang tu takyah ler nak pakaikan baby tu cream ke lotion pape bior je cenggitu wangi gak huhuhu.....bedak pn tak yah....afta 2 mths tu ok ler kalo nak apply pon sbb kulit baby sensitif kan kan kan....tau dak cream j&j yg dlm bekas bulat tu ape kebende namenye akak apply kan natang tu ler kuar ruam yg dasat gak worrr.....



Offline aullea

  • Nilam
  • *
  • Posts: 475
  • Suka? +0/-0
Re: Kelab Ibu Hamil EDD - April / May / Jun 2012
« Reply #6487 on: March 19, 2012, 03:29:05 PM »
Alin,
seksyen 4? kat mana eh... seksyen 4 tambahan tahula huhu..
ape nama kedai western tu ye? pantang dgr tempat sedap! nak aje..

yana,
cuba google Burger Bob simpang 3, atau burger bob AU5..
lorong betul2 area dpn petronas tu..
dia stall depan umh je..tapi perghhhhhhhh!
katanya sehari untung paling cikai la RM100..lea masa tunggu tu sempat curi dgr si bob ni sembang... nak tunggu burger pun mcm tunggu kedai western! dekat stengah jam baru siap... menguji kesabaran. tapi berbaloi la...lepas ngidam nk mkn...


Offline mygenesis (yana)

  • Berlian
  • *
  • Posts: 2935
  • Suka? +18/-0
  • life is full of ups and downs..handle with prayer
Re: Kelab Ibu Hamil EDD - April / May / Jun 2012
« Reply #6488 on: March 19, 2012, 03:32:24 PM »
petronas AU5 eh? uuu nak2.nak cari la..eh lea dr putrajaya dtg sampai ke keramat ni ke nk mkn burger 2..aiyoh!! grill burger kat wangsa maju pun best gak..smlm masuk jjcm.hehe


Offline sizuka_020400

  • Delima
  • *
  • Posts: 1038
  • Suka? +1/-0
Re: Kelab Ibu Hamil EDD - April / May / Jun 2012
« Reply #6489 on: March 19, 2012, 03:34:43 PM »
time preggy ni takyah tgk jjcm wakakaka....nak sesaje wakakaka....seb baik akak tak tgk ni nafsu tgh dasat ni....makan free kat cafe pon bolayan...g makan ikan bakar hari2 wakakaka dasat2......



Offline mokidz

  • Delima
  • *
  • Posts: 831
  • Suka? +0/-0
Kih april may jun
« Reply #6490 on: March 19, 2012, 03:35:17 PM »
X tahan la sakit n sengal kt area celah peha ni...kalo mcm ni lah rasa sakit nak beranak nt..fuh memang x tahan...ni pun kalo alih posisi ke tunduk ke ape ke...,mesti mengaduh sakit.....bawah pewot pun sakit....agak nya kepala budak da masuk lorong ke

Offline Eilda

  • Zamrud
  • *
  • Posts: 110
  • Suka? +0/-0
Re: Kelab Ibu Hamil EDD - April / May / Jun 2012
« Reply #6491 on: March 19, 2012, 03:36:48 PM »
petronas AU5 eh? uuu nak2.nak cari la..eh lea dr putrajaya dtg sampai ke keramat ni ke nk mkn burger 2..aiyoh!! grill burger kat wangsa maju pun best gak..smlm masuk jjcm.hehe
Wahhhhhh dekat dah ngan umah MIL ni. Hubby cuti bole g merasa ni...

Offline aullea

  • Nilam
  • *
  • Posts: 475
  • Suka? +0/-0
Re: Kelab Ibu Hamil EDD - April / May / Jun 2012
« Reply #6492 on: March 19, 2012, 03:37:43 PM »
petronas AU5 eh? uuu nak2.nak cari la..eh lea dr putrajaya dtg sampai ke keramat ni ke nk mkn burger 2..aiyoh!! grill burger kat wangsa maju pun best gak..smlm masuk jjcm.hehe

lea mmg playground area wangsamaju/setiawangsa/sri rampai kalau boleh every weekend hehe.. sbb my sisters dua² duk sana.. kdg-kdg sesaja hanta my mum gi umh diaorg.. kalau mak lea balik kg je lea x rajin nak ke sana..

a'ah petronas AU5 tu la.. opposite dia kan ada taman..kalau x silap jalan AU5/14 kot... bukak dari jam 5ptg..cuti time ada bola je... yana duk mana?

burger grill tu kat mana plak..? tingin plak burger tebal-tebal mcm kat chilis tu.. huhu


Offline nrbaizura

  • Topaz
  • *
  • Posts: 38
  • Suka? +0/-0
Re: Kelab Ibu Hamil EDD - April / May / Jun 2012
« Reply #6493 on: March 19, 2012, 03:40:08 PM »
time preggy ni takyah tgk jjcm wakakaka....nak sesaje wakakaka....seb baik akak tak tgk ni nafsu tgh dasat ni....makan free kat cafe pon bolayan...g makan ikan bakar hari2 wakakaka dasat2......

setuju.. huhu husband.. zura tk bg tgok hehe :D

Offline aullea

  • Nilam
  • *
  • Posts: 475
  • Suka? +0/-0
Re: Kelab Ibu Hamil EDD - April / May / Jun 2012
« Reply #6494 on: March 19, 2012, 03:41:47 PM »
setuju.. huhu husband.. zura tk bg tgok hehe :D

JJCM tv3 tu sejak Qi x de dah x besttt...

skrg pandai-pandai carik JJCM sendiri..hehe tambah² plak nafsu dah hujung² ni nk mkn sedap aje.....


Offline mokidz

  • Delima
  • *
  • Posts: 831
  • Suka? +0/-0
Kih april may jun
« Reply #6495 on: March 19, 2012, 03:42:15 PM »
Rasa nak muntah bila nak bangun adakah tanda pra eklampsia...(betul ke eja)

Offline mommythaqif

  • Berlian
  • *
  • Posts: 1822
  • Suka? +4/-0
  • mrs.taufiq
Re: Kelab Ibu Hamil EDD - April / May / Jun 2012
« Reply #6496 on: March 19, 2012, 03:43:00 PM »
aullea : alin lg xtau,tapi kedai tu dekat ngn masjid bangi perdana.huhuhu officemate dok cite dorang p mkn.murah sangat lambchop+pasta rm9...huahuahua daku nk try

kak sizuka : meh try anna ikan bakar kt seblah balai bomba bangi.adoi sedap btl...ngn msakan petai dia lg...cepat la jumaat..tggu hubby balik ni nk p mkn  ;)
hi boy

Offline ibuIZZ

  • Nilam
  • *
  • Posts: 295
  • Suka? +0/-0
Re: Kelab Ibu Hamil EDD - April / May / Jun 2012
« Reply #6497 on: March 19, 2012, 03:49:31 PM »
hai... salam sumer... saya masih di sini.... belum ade tanda lagi... pagi td dok sibuk lapor diri kat kementerian baru... lani nak setel ape yang patut sebab minggu ni last kat opis ni n KL... xsabar... hihihihi...

sejak kebelakangan ni susah sangat nak tido... pusing kiri kanan serba xkena... perut pon asik sakit jer... selalu mengeras...



Offline mokidz

  • Delima
  • *
  • Posts: 831
  • Suka? +0/-0
Kih april may jun
« Reply #6498 on: March 19, 2012, 04:11:10 PM »
Da x lame tu ibu izz...hehe

Offline putrisakura (Nadia)

  • Delima
  • *
  • Posts: 773
  • Suka? +0/-0
Re: Kelab Ibu Hamil EDD - April / May / Jun 2012
« Reply #6499 on: March 19, 2012, 04:12:59 PM »
putri / alin : kalau keputihan byk better bgtau doktor..takut GBS.

tu ar takut jugak kalau GBS so memang pasrah je la. doc ada ambik sample hantar lab, lagi 2 minggu kot dapat result.

VC ni tengok orang yang check dan jenis speculum gak. yang besi comfirm sakit.huhu..yang plastik ok sket. dulu masa kena check kat hosp seremban, speculumnye plastik kecik n dia letak gel, kurang sket sakit. tapi ni bila doc yang buat memang la speculum plastik tapi saiz besar n tak letak gel. memang tabah betul la. tapi la ni da ok.

 

Powered by EzPortal