+-

+-User

Welcome, Guest.
Please login or register.
 
 
 
Forgot your password?

Menu

Portal Ratuhati.com
Adab-adab Berforum
Mengenai Forum - FAQ
Bagaimana Mahu Mengiklan

+-Stats

Members
Total Members: 11070
Latest: mimieya
New This Month: 3
New This Week: 38
New Today: 3
Stats
Total Posts: 448328
Total Topics: 7525
Most Online Today: 168
Most Online Ever: 441
(February 18, 2013, 04:28:13 PM)
Users Online
Members: 1
Guests: 59
Total: 60

Author Topic: Malu Sangat Kerana Terbersalin  (Read 1691 times)

Offline myluv

  • Nilam
  • *
  • Posts: 442
  • Suka? +2/-0
    • fromkuchingwithlove
Re: Malu Sangat Kerana Terbersalin
« Reply #25 on: December 15, 2010, 10:36:42 AM »
hehehe.. keluarga myluv jenis senang beranak camtu. auntie myluv pernah terbesalin atas tangga. suami dia yg sambut. nenek myluv dorang cite, kalau sakit bersalin masa tu dia dok kat luar rmh.. naik rumah je dah bersalin.

myluv sendiri.. sakit bersalin kul 12.00 mlm. baru sakit sikit time tu. terus gi hspital. sampai hospital dan daftar proses sehingga kul 1 pgi kot. doc periksa kata bukaan 2 cm. rehat2 jap. kemudian tiba2 sakit mcm nak buang air besar dlm kul 2.30 pagi. gitau doc  nak gi toilet. doc tak bagi. dia check kat bawah tu.. tiba2 dia menjerit.. "jangan push".. tarik nafas. myluv pun tarik nafas. doc angkat myluv ke kerusi roda sambil tangan dia pegang kat bawah tu mcm tahan sesuatu. mulut doc bising panggil nurse. bila je myluv diletak atas katil. sambil tukar baju hospital, myluv push. terus keluar si Easter. hahaha.. doc garu2 kepala dan kata '5minit'.


Offline sriwana

  • Zamrud
  • *
  • Posts: 189
  • Suka? +0/-0
  • ~CINTA DEMI ALLAH & RASUL~
Re: Malu Sangat Kerana Terbersalin
« Reply #26 on: December 31, 2010, 11:22:12 AM »
saya pun ada pengalaman ni masa bersalin anak kedua.. baru angkat atas katil tak sempat masuk labour room pun.. doctor pun tade cuma nurse jer.. dah tak thn sgt nurse boleh kata tunggu dulu.. apa lagi terkeluar laa.. koyak besar gak sampai kena 4 jahitan..

pun rasanya keturunan gak sbb mak saya pernah bersalin kat longkang hospital masa melahirkan abg sulung saya.. then anak kedua pulak bersalin kat kandang lembu.. tadah baby pakai kain batik jer time tuh.. (hasilnya abg sulung saya sekrg jadik doktor! hehe)
Jom Shopping Baju Kanak-Kanak
https://www.facebook.com/uquekidsstationii

Berminat mencari idea untuk menjana wang dari rumah? Sila klik
http://tinyurl.com/janawangdarirumah

Cari pasif income? Klik
http://tasks4job.com/?refer=17458

Offline Ddkadak

  • Berlian
  • *
  • Posts: 1477
  • Suka? +6/-0
Re: Malu Sangat Kerana Terbersalin
« Reply #27 on: December 31, 2010, 02:28:36 PM »
teringat ceramah Ustaz Kazim bila baca lawak ni
jap nak cari balik vid dia

Ceramah Ustaz Kazim ni pun lawak gile..
Kalu tak silap tajuk ceramah tu "bergembiralah wanita".. Rasenye la..
Ustaz Kazim cite pasal ade makcik tu mudah bersalin..
l]

Offline mamascorpio

  • Berlian
  • *
  • Posts: 4343
  • Suka? +14/-0
Re: Malu Sangat Kerana Terbersalin
« Reply #28 on: January 06, 2011, 11:43:10 AM »
saya pun ada pengalaman ni masa bersalin anak kedua.. baru angkat atas katil tak sempat masuk labour room pun.. doctor pun tade cuma nurse jer.. dah tak thn sgt nurse boleh kata tunggu dulu.. apa lagi terkeluar laa.. koyak besar gak sampai kena 4 jahitan..

pun rasanya keturunan gak sbb mak saya pernah bersalin kat longkang hospital masa melahirkan abg sulung saya.. then anak kedua pulak bersalin kat kandang lembu.. tadah baby pakai kain batik jer time tuh.. (hasilnya abg sulung saya sekrg jadik doktor! hehe)

hehe.. cam pernah dgr citer nih tapi dimana ya..

 

 

Powered by EzPortal