collapse collapse

* Ratuhati di Facebook

* Carian


* Profile

 
 
Welcome, Guest. Please login or register.

Author Topic: Pendaftaran Forum Ratuhati  (Read 7178 times)

Offline ummi

  • Administrator
  • Berlian
  • *****
  • Posts: 5569
  • Suka? +73/-0
    • ohcomel
Pendaftaran Forum Ratuhati
« on: November 02, 2011, 09:33:29 AM »
Ini untuk panduan mereka yang ingin mendaftar di forum Ratuhati.

1- Pendaftaran adalah percuma  ;D

2- Pendaftaran portal (ratuhati.com) dan forum (ratuhati.com/forum) adalah berlainan.

3- Register di sini
http://ratuhati.com/forum/index.php?action=register

4- Isi maklumat berikut
 * Choose username: <-- masukkan username
 * Email: <-- masukkan email yang sah, betul dan aktif. PENTING.
 * Choose password:    <-- masukkan password
 * Verify password:<-- sahkan password
 * Visual verification: <-- masukkan huruf-huruf yang ditunjukkan oleh imej untuk verifikasi.
 * empat huruf pertama daripada ratuhati.com (jawapan: ratu): <-- masukkan jawapan ratu

5- Check email anda. Jika tiada dalam inbox, semak dalam folder SPAM.

6- Klik link pengaktifan pada email.

7- Login di sini
http://ratuhati.com/forum/index.php?action=login
« Last Edit: November 02, 2011, 09:36:37 AM by ummi »

Offline NORJALINA BT JALIL

  • Topaz
  • *
  • Posts: 0
  • Suka? +0/-0
Re: Pendaftaran Forum Ratuhati
« Reply #1 on: December 15, 2011, 02:24:49 PM »
saya nak tanya pasal haid saya,yang datang sebulan 2 kali,selum ni memang tak pernak terjadi,so saya sangat2 risau,adakah ia normal atau sebaliknya...baru-baru ni saya haid habis pada 7hr bulan lepas seminggu haid datang lagi pada 15hr bulan..sebelum haid ni terjadi,haid saya macam biasa sahaja,tapi pada haid saya seterusnya,ianya datang 2 kali sebulan...harap dapat membantu...tq

Offline hasriena

  • Topaz
  • *
  • Posts: 4
  • Suka? +0/-0
Re: Pendaftaran Forum Ratuhati
« Reply #2 on: January 05, 2012, 01:24:59 PM »
Salam 1 malaysia.. Sy br join forum nie.. Hope forumer sume bleh share2 pndpt ngan sy..

Actually sy br wat iui 22 dis br nie. Agak2 bile bleh sy wat upt.
Thanks pd yg sudi share ngn sy.. :-P

Offline intan SRM

  • Topaz
  • *
  • Posts: 9
  • Suka? +0/-0
Re: Pendaftaran Forum Ratuhati
« Reply #3 on: January 11, 2012, 02:14:16 PM »
assalamualaikum dan selamat sejahtera kepada kak ummi dan semua foromers rh
...salam perkenalan..

Offline hasrisa

  • Berlian
  • *
  • Posts: 3761
  • Suka? +7/-0
Re: Pendaftaran Forum Ratuhati
« Reply #4 on: January 11, 2012, 02:21:02 PM »
salam perkenalan intan;)

Offline Norizz

  • Topaz
  • *
  • Posts: 6
  • Suka? +0/-0
  • Family first
Re: Pendaftaran Forum Ratuhati
« Reply #5 on: January 11, 2012, 02:27:09 PM »
Xde yg dpt bg pndangan ker?
Sent from my ipad

Offline hasrisa

  • Berlian
  • *
  • Posts: 3761
  • Suka? +7/-0
Re: Pendaftaran Forum Ratuhati
« Reply #6 on: January 11, 2012, 02:37:17 PM »
norizz

cuba selak2 kat page ingin hamil
salah parking ni...lagi satu jangan gunakan bahasa sms terlampau
pening akak nak baca dik oii
sat2 akak pi carikan thread yg sesuai untuk kamu ye

Offline intan SRM

  • Topaz
  • *
  • Posts: 9
  • Suka? +0/-0
Re: Pendaftaran Forum Ratuhati
« Reply #7 on: January 11, 2012, 02:48:55 PM »
terima kasih Risa.
Norizz, cuba tengok pada page Ingin Hamil.
di forum kategori tu,ada banyak perbincangan
rakan2 forumers ratu hati.

Offline Norizz

  • Topaz
  • *
  • Posts: 6
  • Suka? +0/-0
  • Family first
Re: Pendaftaran Forum Ratuhati
« Reply #8 on: January 12, 2012, 10:35:23 AM »
Thnks kak intan n kak harisa...ok jap noriz tgk erk...hehehe...
Sent from my ipad

Offline Norizz

  • Topaz
  • *
  • Posts: 6
  • Suka? +0/-0
  • Family first
Re: Pendaftaran Forum Ratuhati
« Reply #9 on: January 12, 2012, 10:54:17 AM »
Kak hasrisa..knp lak akk ckp salah parking?huhu..kak knp ye punca masalah noriz nie..arinie darah keluar ckit je..bhgian bawah perot msh sakit..kadang2 ble noriz duduk lama terasa sakit nye walaupun x terlampau sakit.kelmarin mse jmp dgn doc..ble doc scan xde lak sebarang ketumbuhan...hope akk dpt membantu..tq
Sent from my ipad

Offline hasrisa

  • Berlian
  • *
  • Posts: 3761
  • Suka? +7/-0
Re: Pendaftaran Forum Ratuhati
« Reply #10 on: January 12, 2012, 11:57:43 AM »

Offline nur_intan

  • Topaz
  • *
  • Posts: 1
  • Suka? +0/-0
Re: Pendaftaran Forum Ratuhati
« Reply #11 on: January 28, 2012, 02:33:39 PM »
salam semua...sape ada pengalaman gugur blh share x?saya rasa saya baru gugur tapi saya x pegi cuci pun...ada masalah x kalau x cuci?

Offline ummusoffiya

  • Topaz
  • *
  • Posts: 0
  • Suka? +0/-0
Re: Pendaftaran Forum Ratuhati
« Reply #12 on: February 11, 2012, 11:18:55 PM »
salam perkenalan semua.. smga dapat berkongsi ilmu dgn semua forumer disini :)

Offline cokodok08

  • Zamrud
  • *
  • Posts: 141
  • Suka? +0/-0
Re: Pendaftaran Forum Ratuhati
« Reply #13 on: February 20, 2012, 10:43:38 AM »
Assalamualaikum semua..

saya baru je mendaftar  ni..hope boleh share mcm2 perkara kat sini...

Offline MamaNadia

  • Topaz
  • *
  • Posts: 2
  • Suka? +0/-0
Re: Pendaftaran Forum Ratuhati
« Reply #14 on: February 21, 2012, 06:55:37 PM »
Assalamualaikum semua,

Sebelum ni silent reader je. Baru nk reg sb suka sgt forum ratu hati ni. Harap dpt kongsi pengalaman dan info menarik. :)

Offline ZUE AZIZ

  • Topaz
  • *
  • Posts: 0
  • Suka? +0/-0
Re: Pendaftaran Forum Ratuhati
« Reply #15 on: March 02, 2012, 03:54:35 PM »
salam perkenalan jg =)

Offline ma yahya

  • Topaz
  • *
  • Posts: 1
  • Suka? +0/-0
Re: Pendaftaran Forum Ratuhati
« Reply #16 on: March 04, 2012, 04:01:30 PM »
salam perkenalan... saya ada masalah tentang period..biasa nye period saya dtg hjung blan, tpi blan ni dh lwat 4 hri.. saya risau sgt, tpi saya ada amalkan mkn pil rigevidon... ada tak cara nak bagi period turun..setengah org kata minum minuman bergas, saya dh cuba, tpi period x juga trun

lydianajihah

  • Guest
Re: Pendaftaran Forum Ratuhati
« Reply #17 on: March 04, 2012, 05:38:50 PM »
salam perkenalan... saya ada masalah tentang period..biasa nye period saya dtg hjung blan, tpi blan ni dh lwat 4 hri.. saya risau sgt, tpi saya ada amalkan mkn pil rigevidon... ada tak cara nak bagi period turun..setengah org kata minum minuman bergas, saya dh cuba, tpi period x juga trun

salam perkenalan..
ma yahya boleh rujuk topik2 yang berkaitan di bahagian menu forum.
atau paling mudah, taip kata kunci di enjin carian.
mohon kurangkan penggunaan bahasa sms.
terima kasih.

Offline Mmy Chenta

  • Berlian
  • *
  • Posts: 2165
  • Suka? +4/-0
  • Mommy Darys&Naura
    • MmyChentaTTCJourney
Re: Pendaftaran Forum Ratuhati
« Reply #18 on: March 05, 2012, 05:18:14 AM »
Salam perkenalan dari saya.
Chenta baru saja mendaftar di forum RH selama ni jadi silent reader saja. Alhamdulilah akhirnya menjadi sebahgian ahli keluarga RH.
Sekiranya ada yang silap silala tegur.

Offline ezra_ryn

  • Topaz
  • *
  • Posts: 14
  • Suka? +0/-0
Re: Pendaftaran Forum Ratuhati
« Reply #19 on: June 05, 2012, 01:23:06 PM »
salam... forummers..
baru join dah lama jd silent reader

Offline mamateh

  • pengedar produk anugerah, shaklee, susuk dara dan barangan bayi dan kanak-kanak
  • Global Moderator
  • Berlian
  • *****
  • Posts: 5105
  • Suka? +3/-0
  • Nur Abbasy-Cahaya Kerajinan Berusaha
Re: Pendaftaran Forum Ratuhati
« Reply #20 on: June 05, 2012, 03:03:41 PM »
selamat datang dan salam perkenalan ezra_ryn ..boleh join kami di thread2 yang berpadanan untuk ezra_ryn sembangkan dan sharekan pendapat..jangan malu jangan segan..hehehehe ;D welcome to RH forum..

Offline mamateh

  • pengedar produk anugerah, shaklee, susuk dara dan barangan bayi dan kanak-kanak
  • Global Moderator
  • Berlian
  • *****
  • Posts: 5105
  • Suka? +3/-0
  • Nur Abbasy-Cahaya Kerajinan Berusaha
Re: Pendaftaran Forum Ratuhati
« Reply #21 on: June 05, 2012, 03:05:06 PM »
owh lupe plak nak pesan..jenguk2 lah thread nie yerk

http://ratuhati.com/forum/index.php/topic,113.0.html

Offline noraliss

  • Delima
  • *
  • Posts: 629
  • Suka? +1/-0
Re: Pendaftaran Forum Ratuhati
« Reply #22 on: June 05, 2012, 03:07:03 PM »
owh lupe plak nak pesan..jenguk2 lah thread nie yerk

http://ratuhati.com/forum/index.php/topic,113.0.html


salam perkenalan. baru daftar 2 hari lepas.. mogabyk info yg saya dapat disini dapat dimanfaatkan :)


Offline mamateh

  • pengedar produk anugerah, shaklee, susuk dara dan barangan bayi dan kanak-kanak
  • Global Moderator
  • Berlian
  • *****
  • Posts: 5105
  • Suka? +3/-0
  • Nur Abbasy-Cahaya Kerajinan Berusaha
Re: Pendaftaran Forum Ratuhati
« Reply #23 on: June 05, 2012, 03:11:21 PM »
memang bnyk giler info berguna yang boleh dimanfaatkan..selamat mentelaah topik2 menarik dalam RH..boleh share jugak info awak kat sini...selamat berkenalan dan selamat berforum... ;)

Offline mommyrekha

  • Topaz
  • *
  • Posts: 1
  • Suka? +0/-0
Re: Pendaftaran Forum Ratuhati
« Reply #24 on: June 26, 2015, 01:25:02 PM »
hi sume.. sy baru kat sini.. sebelum ni asyik duk jd silent reader je.. huhu.. seronok pulak baca pengalaman masing2. ;D

 


IKLAN

IKLAN PENAJA