+-

+-User

Welcome, Guest.
Please login or register.
 
 
 
Forgot your password?

Menu

Portal Ratuhati.com
Adab-adab Berforum
Mengenai Forum - FAQ
Bagaimana Mahu Mengiklan

+-Stats

Members
Total Members: 10783
Latest: DiyanaR
New This Month: 4
New This Week: 6
New Today: 4
Stats
Total Posts: 444040
Total Topics: 7401
Most Online Today: 167
Most Online Ever: 441
(February 18, 2013, 04:28:13 PM)
Users Online
Members: 2
Guests: 79
Total: 81

Author Topic: Hormon badan kurang, hormon tak stabil  (Read 14420 times)

ainnajmi

  • Guest
Hormon badan kurang, hormon tak stabil
« on: November 03, 2010, 08:06:25 PM »
salam semua rakan2 rh.. sorry kalo thread ni dah ada. kalo ada tlg informkan ain...
ain cuma nak tanya kawan2 ada tak supplement atau makanan yang boleh buatkan hormon kita kurang atau imbalance jd seperti biasa... harap kawan-kawan dapat membantu ain.. ??? :(
« Last Edit: February 08, 2011, 12:20:44 AM by ummi »


Offline ummi

  • Administrator
  • Berlian
  • *****
  • Posts: 5525
  • Suka? +72/-0
    • ohcomel
Re: Hormon badan kurang
« Reply #1 on: November 03, 2010, 09:04:49 PM »
salam ain... makcik akak dulu makan primrose oil. Boleh dapatkan di farmasi. HPA (Herba penawar al wahida) pun ada jual.

Offline haniharith

  • Delima
  • *
  • Posts: 675
  • Suka? +4/-0
  • mencorak kehidupan yg lebih baik
Re: Hormon badan kurang
« Reply #2 on: November 03, 2010, 10:03:27 PM »
salam ain..
hani ade tanya kawan untuk kes ain tu..die suh ain try maajun..try untuk 3 botol..1 botol sebulan..untuk teraturkan haid..
klau ain nak tau lebih lanjut,hani boleh suh ain cntact die..camne?

ainnajmi

  • Guest
Re: Hormon badan kurang
« Reply #3 on: November 04, 2010, 01:42:21 PM »
epo keluaran hpa yerk kak ummi?
lepas makan period dia ok ke?
hani maksudkan MAB ke?

Offline ummi

  • Administrator
  • Berlian
  • *****
  • Posts: 5525
  • Suka? +72/-0
    • ohcomel
Re: Hormon badan kurang
« Reply #4 on: November 04, 2010, 03:57:35 PM »
epo keluaran hpa yerk kak ummi?
lepas makan period dia ok ke?
hani maksudkan MAB ke?

dia stabilkan hormon


Offline haniharith

  • Delima
  • *
  • Posts: 675
  • Suka? +4/-0
  • mencorak kehidupan yg lebih baik
Re: Hormon badan kurang
« Reply #5 on: November 05, 2010, 11:13:50 PM »
epo keluaran hpa yerk kak ummi?
lepas makan period dia ok ke?
hani maksudkan MAB ke?

yup..mab..cubelah..
untuk regularkn period dulu..

ainnajmi

  • Guest
Re: Hormon badan kurang
« Reply #6 on: November 07, 2010, 08:41:47 AM »
kak ummi. ain nak tanya lg ni, epo hpa tu akan memungkinkan period kita keluar dua kali tak dalam sebulan? dan biasanya berapa kali makan baru kitar period kakak kak ummi jd ok?  :o

Offline naz liana

  • Berlian
  • *
  • Posts: 1307
  • Suka? +0/-0
Re: Hormon badan kurang
« Reply #7 on: November 13, 2010, 09:14:30 AM »
nak tanya la ...hormon ni sama tak dengan kesuburan..maksudnya
hormon kurang ni..sama dengan maksud kurang kesuburan ke..???
confius ckit...hhihihihi

Offline cumi

  • Nilam
  • *
  • Posts: 350
  • Suka? +1/-0
Re: Hormon badan kurang
« Reply #8 on: November 13, 2010, 11:03:09 AM »
naz...

yang cumi tau la kan kalau kita kena menpunyai hormon yang seimbang kalau salah satu kurang akan mengganggu kesuburan kita..betul kan cumi kalau salah ya..




Offline nafiesa

  • Delima
  • *
  • Posts: 931
  • Suka? +3/-0
  • saya sayang abang..muaaahhhh
    • http://diana-creative.blogspot.com
Re: Hormon badan kurang
« Reply #10 on: November 15, 2010, 10:27:32 AM »
camner nak tau hormon badan kita kurang?
anda sukakan crochet...jom tempah dengan saya sekarang...berbaloi-baloi.jom ke blog saya

http://diana-creative.blogspot.com


Offline cumi

  • Nilam
  • *
  • Posts: 350
  • Suka? +1/-0
Re: Hormon badan kurang
« Reply #12 on: November 15, 2010, 10:34:09 AM »
fiesa dan naz...

selalunya kalau kita buat ujian kesuburan doc akan ambil darah dan akan check kandungan hormon dalam badan kita..dari situ doc akan tau hormon apa yang tak stabil atau kurang...



Offline nafiesa

  • Delima
  • *
  • Posts: 931
  • Suka? +3/-0
  • saya sayang abang..muaaahhhh
    • http://diana-creative.blogspot.com
Re: Hormon badan kurang
« Reply #13 on: November 15, 2010, 11:21:02 AM »
heheheh...tanya soklan cam dah wat rawatan kesuburan lak....saya ni cumi masih belum wat rawatan kesuburan sepenuhnya...just rawatan biasa2 je...belum sampai tahap nak check keseluruhan lagi.kiranya melalui ujian camtu la baru tau ye.kalau tanpa rawatan takde apa2 tanda ye...
anda sukakan crochet...jom tempah dengan saya sekarang...berbaloi-baloi.jom ke blog saya

http://diana-creative.blogspot.com

Offline cumi

  • Nilam
  • *
  • Posts: 350
  • Suka? +1/-0
Re: Hormon badan kurang
« Reply #14 on: November 15, 2010, 12:06:07 PM »
fiesa...
susah nak tau kita ni kurang ke lebih sesuatu hormon tanpa buat ujian..sebab tanda2 kurang atau lebihnya sesuatu hormon ni tak sama setiap orang..



Offline mawardah

  • Zamrud
  • *
  • Posts: 113
  • Suka? +0/-0
Re: Hormon badan kurang
« Reply #15 on: November 15, 2010, 12:13:11 PM »
salam..baru join ni.. hi..hi...biasanya Dr akan cek tahap hormon kita waktu haid ke 2 dan haid ke 21... darah kita kena ambik la utk cek... zc saya pun prnah wat... cian kn... ni kes gara2 haid x stabil la ni... mcm mana nk hamil...hu..hu... saya pn ada mkn gak epo tu... bgs jgk masa haid kluar x rasa plak sakit ke apa ke... skang ni stop mkn epo dulu cz try makan bidadari la plak...hi..hi... ada kawan sebelah opis, hamil cz mkn bidadari tu.. dua org plak 2.. apa2pn kita kena brdoa byk2 n usaha..

Offline mawardah

  • Zamrud
  • *
  • Posts: 113
  • Suka? +0/-0
Re: Hormon badan kurang
« Reply #16 on: November 15, 2010, 12:27:29 PM »
hai....salam perkenalan.....


errina

  • Guest
Re: Hormon badan kurang
« Reply #18 on: November 15, 2010, 12:31:15 PM »
salam..baru join ni.. hi..hi...biasanya Dr akan cek tahap hormon kita waktu haid ke 2 dan haid ke 21... darah kita kena ambik la utk cek... zc saya pun prnah wat... cian kn... ni kes gara2 haid x stabil la ni... mcm mana nk hamil...hu..hu... saya pn ada mkn gak epo tu... bgs jgk masa haid kluar x rasa plak sakit ke apa ke... skang ni stop mkn epo dulu cz try makan bidadari la plak...hi..hi... ada kawan sebelah opis, hamil cz mkn bidadari tu.. dua org plak 2.. apa2pn kita kena brdoa byk2 n usaha..
salam..baru join ni.. hi..hi...biasanya Dr akan cek tahap hormon kita waktu haid ke 2 dan haid ke 21... darah kita kena ambik la utk cek... zc saya pun prnah wat... cian kn... ni kes gara2 haid x stabil la ni... mcm mana nk hamil...hu..hu... saya pn ada mkn gak epo tu... bgs jgk masa haid kluar x rasa plak sakit ke apa ke... skang ni stop mkn epo dulu cz try makan bidadari la plak...hi..hi... ada kawan sebelah opis, hamil cz mkn bidadari tu.. dua org plak 2.. apa2pn kita kena brdoa byk2 n usaha..


saya juga amalkan bidadari bln ni td... skrg dah delay peyed seminggu... tgh tunggu hasil....hehehe.... ada rezeki ada la... insyaallah...

Offline nafiesa

  • Delima
  • *
  • Posts: 931
  • Suka? +3/-0
  • saya sayang abang..muaaahhhh
    • http://diana-creative.blogspot.com
Re: Hormon badan kurang
« Reply #19 on: November 15, 2010, 12:47:39 PM »
hehehehe saya penah makan bidadari...tapikan xsempat abis sebotol...sbbnya awal2 je rajin.pastu bila peyed stop jap...bila nak start balik mula la miss....hehehehhe ;D pastu lupa terus.sampai la ni xmakan lagi...
anda sukakan crochet...jom tempah dengan saya sekarang...berbaloi-baloi.jom ke blog saya

http://diana-creative.blogspot.com

Offline mawardah

  • Zamrud
  • *
  • Posts: 113
  • Suka? +0/-0
Re: Hormon badan kurang
« Reply #20 on: November 25, 2010, 11:21:45 AM »
salam perkenalan......
dah brp lama mkn bidadari...
salam..baru jgk amik bidadari ni..baru sebotol..tapi da nak abis da....

Offline mawardah

  • Zamrud
  • *
  • Posts: 113
  • Suka? +0/-0
Re: Hormon badan kurang
« Reply #21 on: November 25, 2010, 11:22:45 AM »

saya juga amalkan bidadari bln ni td... skrg dah delay peyed seminggu... tgh tunggu hasil....hehehe.... ada rezeki ada la... insyaallah...
salam.. mcm mana errina? da pegnen ker?

Offline iizzaaa

  • Zamrud
  • *
  • Posts: 164
  • Suka? +0/-0
    • http://cintaemeralda.blogspot.com/
Bagaimana menstabilkan HORMON?
« Reply #22 on: February 08, 2011, 12:11:54 AM »
maaf ye jika ada yang dah buka thread ini..disini iza nak tanya bagaimana hendak menstabilkan hormon? selain makan ubat dari doktor ada tak dengan ubat yg dijual kat farmasi yg dah berjaya membetulkan hormon dan berjaya hamil  :) Boleh share dengan kawan2 semua  terima kasih

Offline matabintang

  • Berlian
  • *
  • Posts: 6020
  • Suka? +13/-0
  • untukmu yang tersayang apa jua sanggup kulakukan
Re: Hormon badan kurang, hormon tak stabil
« Reply #23 on: February 08, 2011, 08:34:40 AM »
maaf ye jika ada yang dah buka thread ini..disini iza nak tanya bagaimana hendak menstabilkan hormon? selain makan ubat dari doktor ada tak dengan ubat yg dijual kat farmasi yg dah berjaya membetulkan hormon dan berjaya hamil  :) Boleh share dengan kawan2 semua  terima kasih

sebelum kita beli pape ubat izza, rasanya kita patut tahu dulu apa masalah hormon yang kt alami. hormon apa yang kurang. pastu baru boleh tentukan ubat apa yang sesuai.

Offline nuyun75

  • Berlian
  • *
  • Posts: 1598
  • Suka? +1/-0
Re: Hormon badan kurang, hormon tak stabil
« Reply #24 on: February 08, 2011, 09:14:29 AM »
tul tu tanya pakar doktor

 

Powered by EzPortal