+-

+-User

Welcome, Guest.
Please login or register.
 
 
 
Forgot your password?

Menu

Portal Ratuhati.com
Adab-adab Berforum
Mengenai Forum - FAQ
Bagaimana Mahu Mengiklan

+-Stats

Members
Total Members: 11299
Latest: sajjad321
New This Month: 79
New This Week: 23
New Today: 9
Stats
Total Posts: 452380
Total Topics: 7605
Most Online Today: 185
Most Online Ever: 441
(February 18, 2013, 04:28:13 PM)
Users Online
Members: 2
Guests: 56
Total: 58

Author Topic: A Famosa Resort  (Read 3483 times)

Offline syahmi_sufiya

  • Nilam
  • *
  • Posts: 255
  • Suka? +3/-0
  • Mom of Syahmi Irsyad & Sufiya Irdina..
A Famosa Resort
« on: November 09, 2010, 09:57:17 AM »
Salam...

nak tanya sape pernah pergi A Famosa Resort?
Nak tanya pakej dia macam mana?

Izwa cadang nak pergi sana bawak Syahmi Sufiya sbb tu nak survey pakej mahal ke murah yg termasuk animal park, water park & carnival...
« Last Edit: November 09, 2010, 09:58:50 AM by ummi »
sila singgah & follow : www.nurul-izwa.blogspot.com


Offline hasrisa

  • Berlian
  • *
  • Posts: 3761
  • Suka? +7/-0
Re: A Famosa Resort
« Reply #1 on: November 09, 2010, 10:08:02 AM »
izwa..
kat sana setiap entrance kena bayar
maksudnye theme park, cowboy town
ada bayaran masuk
ada jugak hotel2 yg sediakan package lengkap kat sana

Offline hasrisa

  • Berlian
  • *
  • Posts: 3761
  • Suka? +7/-0
Re: A Famosa Resort
« Reply #2 on: November 09, 2010, 10:08:40 AM »
eh..theme park takde
water park..hehehe
akak pegi dah lama dah:)

Offline ayu

  • Berlian
  • *
  • Posts: 1259
  • Suka? +8/-0
Re: A Famosa Resort
« Reply #3 on: November 09, 2010, 10:08:59 AM »
Salam...

nak tanya sape pernah pergi A Famosa Resort?
Nak tanya pakej dia macam mana?

Izwa cadang nak pergi sana bawak Syahmi Sufiya sbb tu nak survey pakej mahal ke murah yg termasuk animal park, water park & carnival...


salam izwa,

pernah pergi tahun lepas bulan 3..
ambil pakej 2H1M ..
masuk cowboy town n safari.
yang waterpark tu tak masuk sebab masa tu tengah pregnant 2 bulan n hariz plak sejak kena alahan mandi kat bukit merah laketown dulu,memang tak berani dah nak bawa dia mandi tempat2 macam tu..habis naik merah2 badan dia..

cuba izwa try tengok kat link ni,
http://www.afamosa.com/main.php?m=Content&op=page&id=11

ada no phone pej sales dia kat KL..
hari tu booking melalui telefon sahaja..
selamat bercuti ^_^

Offline hasrisa

  • Berlian
  • *
  • Posts: 3761
  • Suka? +7/-0
Re: A Famosa Resort
« Reply #4 on: November 09, 2010, 10:10:53 AM »
http://www.cuti.com.my/

akak suke amik package kat sini:)


Offline ayu

  • Berlian
  • *
  • Posts: 1259
  • Suka? +8/-0
Re: A Famosa Resort
« Reply #5 on: November 09, 2010, 10:19:16 AM »
http://www.cuti.com.my/

akak suke amik package kat sini:)


kak risa,

menarik gak pakej tu..

senang ambik pakej sebab dah cover semua ..

Offline Iryani

  • Topaz
  • *
  • Posts: 78
  • Suka? +0/-0
Re: A Famosa Resort
« Reply #6 on: November 09, 2010, 10:20:20 AM »
dulu pernah duduk kt apartment die..
ruang agak besar gak...
leh tgk price die kt sini
http://www.impressions.com.my/afamosa/afamosa.htm (dlm nie ada tulis harga2 utk masuk water park/aminal park)
http://www.myeho.com/a-famosa/a-famosa-resort/

harap ini membantu =p
jom jenguk blog mummy sofia
http://anglelady.blogspot.com/

Offline hasrisa

  • Berlian
  • *
  • Posts: 3761
  • Suka? +7/-0
Re: A Famosa Resort
« Reply #7 on: November 09, 2010, 10:22:11 AM »
kak risa,

menarik gak pakej tu..

senang ambik pakej sebab dah cover semua ..


ayu..
kebanyakkan cuti2 akak semua pakai derang ni
memang bagus lah
senang semua dah tersedia
tinggal chek in je
hehehe...kat sini ada mata ganjaran
boleh redeem dengan pakej percutian juge:)

Offline ayu

  • Berlian
  • *
  • Posts: 1259
  • Suka? +8/-0
Re: A Famosa Resort
« Reply #8 on: November 09, 2010, 10:25:00 AM »

ayu..
kebanyakkan cuti2 akak semua pakai derang ni
memang bagus lah
senang semua dah tersedia
tinggal chek in je
hehehe...kat sini ada mata ganjaran
boleh redeem dengan pakej percutian juge:)

ohhh..ye ke..mmmm..harus terjah ni..thanks kak beri idea..^_^

Offline Din

  • Zamrud
  • *
  • Posts: 230
  • Suka? +1/-0
  • Loving husband and daddy
Re: A Famosa Resort
« Reply #9 on: November 09, 2010, 10:36:20 AM »
Salam...

nak tanya sape pernah pergi A Famosa Resort?
Nak tanya pakej dia macam mana?

Izwa cadang nak pergi sana bawak Syahmi Sufiya sbb tu nak survey pakej mahal ke murah yg termasuk animal park, water park & carnival...

Izwa, ape kate Izwa tunggu time matta fair nyer pakej.
time matta fair, a famosa buat pakej tuk tido kt condotel dia seorang tuk rm8 jer
minimum 4 orang
klau nak amek siap dgn taman2 dier, cume tambah beberapa ringgit jer.
aritu pegi 3h/2m cume byr rm86 jer tuk condotel dia
murah giler kn
kitorang pegi 2 org jer termasuk anak, tp bayaran masih dikenakn atas 4 org

Offline syahmi_sufiya

  • Nilam
  • *
  • Posts: 255
  • Suka? +3/-0
  • Mom of Syahmi Irsyad & Sufiya Irdina..
Re: A Famosa Resort
« Reply #10 on: November 09, 2010, 11:02:18 AM »
wah....terima kasih semua!!suka nyerrr.....

en.din..tq tq tq nnti izwa ttgu matta fair..eh eh tapi bile ek?

tak sabar nk pg tapi takmo pg time cuti sek...alahai tak sabar nyer nk tggu matta fair!!
sila singgah & follow : www.nurul-izwa.blogspot.com

Offline Din

  • Zamrud
  • *
  • Posts: 230
  • Suka? +1/-0
  • Loving husband and daddy
Re: A Famosa Resort
« Reply #11 on: November 09, 2010, 11:03:41 AM »
wah....terima kasih semua!!suka nyerrr.....

en.din..tq tq tq nnti izwa ttgu matta fair..eh eh tapi bile ek?

tak sabar nk pg tapi takmo pg time cuti sek...alahai tak sabar nyer nk tggu matta fair!!

rase nyer awal tawun depan kot
alert dgn iklan2 dlm paper or boleh search jer kt internet

Offline suealeen

  • Berlian
  • *
  • Posts: 3115
  • Suka? +23/-0
    • Amazing Syafiah & Co.
Re: A Famosa Resort
« Reply #12 on: November 09, 2010, 11:32:38 AM »
MATTA fair di PWTC dibuat 2 kali setahun
pada bulan Mac & Ogos
tempat lain pun ada juga
terdekat dengan KL adalah di Melaka

kami pernah ke A Famosa ni
tapi company tanggung sepenuh untuk 3h 2m
Visit and get to know us at Amazing Syafiah & Co.

Now I'm a food blogger too. Visit my online kitchen at Suealeen's Kitchen :)

Offline Din

  • Zamrud
  • *
  • Posts: 230
  • Suka? +1/-0
  • Loving husband and daddy
Re: A Famosa Resort
« Reply #13 on: November 09, 2010, 11:35:52 AM »
MATTA fair di PWTC dibuat 2 kali setahun
pada bulan Mac & Ogos
tempat lain pun ada juga
terdekat dengan KL adalah di Melaka

kami pernah ke A Famosa ni
tapi company tanggung sepenuh untuk 3h 2m


thanks kak sue

Offline Ddkadak

  • Berlian
  • *
  • Posts: 1477
  • Suka? +6/-0
Re: A Famosa Resort
« Reply #14 on: November 09, 2010, 04:19:42 PM »
Dd baru survey A Famosa Resort..

Theme Park Admission Price
 
 
                                                              Weekday                  Weekend   
                                                         Adult     Child           Adult   Child
 Water World                                    RM 28     RM 23         RM 33     RM 28   
 Animal World Safari                          RM 38       RM 28        RM 41       RM 31   
 Cowboy Town with Carnival Show   RM 35        RM 30            RM 35       RM 30
 4D Theatre                                             RM 20                        RM 20
« Last Edit: November 09, 2010, 04:23:37 PM by Ddkadak »
l]

Offline hasrisa

  • Berlian
  • *
  • Posts: 3761
  • Suka? +7/-0
Re: A Famosa Resort
« Reply #15 on: November 09, 2010, 04:23:48 PM »
selalu terlepas ngan matta fair neh
nyampah tau
pernah dapat sekali je last 2 years
cettt

Offline ArOn

  • Berlian
  • *
  • Posts: 2338
  • Suka? +16/-0
Re: A Famosa Resort
« Reply #16 on: November 11, 2010, 07:15:00 PM »
http://www.cuti.com.my/

akak suke amik package kat sini:)


sama dgn akak jugak....

Offline ArOn

  • Berlian
  • *
  • Posts: 2338
  • Suka? +16/-0
Re: A Famosa Resort
« Reply #17 on: November 11, 2010, 07:16:03 PM »
Seronok ke a famosa nih, kami pergi pertengahan tahun lepas, sakan kt cowboy town, tgk persembahan, bunga api....

Offline iman zahra

  • Peniaga
  • Berlian
  • *
  • Posts: 2808
  • Suka? +2/-0
  • <FB> shida zahraa closet
Re: A Famosa Resort
« Reply #18 on: January 18, 2013, 10:36:21 AM »
salam izwa,

pernah pergi tahun lepas bulan 3..
ambil pakej 2H1M ..
masuk cowboy town n safari.
yang waterpark tu tak masuk sebab masa tu tengah pregnant 2 bulan n hariz plak sejak kena alahan mandi kat bukit merah laketown dulu,memang tak berani dah nak bawa dia mandi tempat2 macam tu..habis naik merah2 badan dia..

cuba izwa try tengok kat link ni,
http://www.afamosa.com/main.php?m=Content&op=page&id=11

ada no phone pej sales dia kat KL..
hari tu booking melalui telefon sahaja..
selamat bercuti ^_^

Iman baru je pg ari tu
13-14 januari 2013
pakej 260rm
condohotel+safari+cowboy town.
iman xamik pakej mandi manda sbb ngah pregg 4 bulan setengah
MENJUAL SEGALA KELENGKAPAN IBU DAN ANAK DENGAN HARGA BERPATUTAN..
FB -  shida zahraa closet
Page - Little Zahraa Store
whatapp : 011 26874 861

 

Powered by EzPortal