collapse collapse

* Ratuhati di Facebook

* Carian


* Profile

 
 
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Author Topic: PATI DELIMA GULSAN  (Read 228098 times)

Offline Damia

  • Topaz
  • *
  • Posts: 41
  • Suka? +0/-0
Re: PATI DELIMA GULSAN
« Reply #125 on: May 07, 2012, 11:00:03 PM »
sekarang sy mkn jus perawan, asid folid & pakai lumiglow. Kalu sy mkn pati delima gulsan ni boleh ke campur skalu dgn jus perawan?

hye...sy pon amalkan mkn asid folik,lumiglow n pati delima gulsan gak...da 3 bln..so far setakat nie xde pape effect..alhamdulillah...

Offline Shzsha

  • Topaz
  • *
  • Posts: 4
  • Suka? +0/-0
Re: PATI DELIMA GULSAN
« Reply #126 on: May 14, 2012, 12:18:33 AM »
Salam,

Sorry nak memyampuk. hehe.
Saya ada minum air delima ni. Tapi saya beli dekat Cold Storage je.
Jenama Dimes rasanya.
Rasanya masam, manis dan akhir sekali macam kelat..
Itu sebab orang Iran/Arab minum air ni, sebab bagus untuk kesuburan. Wallahualam.
Saya tak tau ada jenama Gulsan ni sebelum ni.

Offline ellyhamzah

  • Zamrud
  • *
  • Posts: 133
  • Suka? +0/-0
    • live..life...living....sumthin' on journal
Re: PATI DELIMA GULSAN
« Reply #127 on: May 14, 2012, 08:17:20 AM »
Salam,

Sorry nak memyampuk. hehe.
Saya ada minum air delima ni. Tapi saya beli dekat Cold Storage je.
Jenama Dimes rasanya.
Rasanya masam, manis dan akhir sekali macam kelat..
Itu sebab orang Iran/Arab minum air ni, sebab bagus untuk kesuburan. Wallahualam.
Saya tak tau ada jenama Gulsan ni sebelum ni.

smlm jenuh mencari di kajang..xde pati delima Gulsan tu. huhuhu..cold storage mane2 pon ade ek??
Cubalah... Tak rugi pun. KLIK


Nieta Shairi

  • Guest
Re: PATI DELIMA GULSAN
« Reply #128 on: May 14, 2012, 08:20:01 AM »
Kalau pati delima gulsan mmg susah nak cari kat luar. selalu beli online.

Offline ellyhamzah

  • Zamrud
  • *
  • Posts: 133
  • Suka? +0/-0
    • live..life...living....sumthin' on journal
PATI DELIMA GULSAN
« Reply #129 on: May 14, 2012, 06:48:24 PM »
Kalau pati delima gulsan mmg susah nak cari kat luar. selalu beli online.

tq, nk carik jugak
Cubalah... Tak rugi pun. KLIK


Offline percieve3

  • Topaz
  • *
  • Posts: 16
  • Suka? +0/-0
Re: PATI DELIMA GULSAN
« Reply #130 on: May 16, 2012, 01:33:13 PM »
Salam semua forumer,

Saya merupakan pengedar Pati Delima Gulsan bagi area Ampang dan Wangsa Maju.
Bagi sesiapa yang berminat sila hubungi saya 019-3320493 atau email gamatizza@gmail.com
atau PM sy di https://www.facebook.com/pages/Buzz-Style/159903027363090. Stok terhad.

*Penghantaran secara pos juga disediakan

« Last Edit: May 16, 2012, 04:50:56 PM by percieve3 »
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
Jom cuba HAMIL di www.kedaibuzzstyle.com
Set Mari Hamil (Safwah Ikhttiar) & Set Al Khishbun
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Offline Noora

  • Delima
  • *
  • Posts: 776
  • Suka? +0/-0
  • Counting months
    • http://blissynoora.blogspot.com
Re: PATI DELIMA GULSAN
« Reply #131 on: May 16, 2012, 02:14:14 PM »
Salam semua forumer,

Saya merupakan pengedar Pati Delima Gulsan bagi area Ampang dan Wangsa Maju.
Bagi sesiapa yang berminat sila hubungi saya 019-3320493 atau email aiskiub08@gmail.com
Stok terhad.

*Penghantaran secara pos juga disediakan

JD, boleh beli kat kak izza ni. Haritu beli lumiglow kat kak Izza...

Kak Izza: JD haritu tanya pasal lumiglow kat Nora, Dia nak beli juga



Offline percieve3

  • Topaz
  • *
  • Posts: 16
  • Suka? +0/-0
Re: PATI DELIMA GULSAN
« Reply #132 on: May 16, 2012, 02:52:57 PM »
JD, boleh beli kat kak izza ni. Haritu beli lumiglow kat kak Izza...

Kak Izza: JD haritu tanya pasal lumiglow kat Nora, Dia nak beli juga

Ok.. JD bleh contact akak > 019-3320493
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
Jom cuba HAMIL di www.kedaibuzzstyle.com
Set Mari Hamil (Safwah Ikhttiar) & Set Al Khishbun
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Nieta Shairi

  • Guest
Re: PATI DELIMA GULSAN
« Reply #133 on: May 16, 2012, 02:59:14 PM »
Ok.. JD bleh contact akak > 019-3320493

Okay. nanti JD nak beli JD contact akak. TQ :)

fazlina4284

  • Guest
Re: PATI DELIMA GULSAN
« Reply #134 on: May 16, 2012, 03:10:44 PM »
Salam semua forumer,

Saya merupakan pengedar Pati Delima Gulsan bagi area Ampang dan Wangsa Maju.
Bagi sesiapa yang berminat sila hubungi saya 019-3320493 atau email aiskiub08@gmail.com
Stok terhad.

*Penghantaran secara pos juga disediakan



Salam semua,

saya pun baru je terfikir nak try minum pati delima gulsan ni. Ptg semalam gi cari kat kedai jamu kat Giant belakang rumah je. Tapi takda rupanya kat kedai jual makanan Syria tu ada kat Giant gak. Stk tak sampai lagi. Saya dah bagi no telefon nanti stok sampai suruh diorang msg bagi tau. Dah order 2 botol. Sebotol RM15.00.


Offline ellyhamzah

  • Zamrud
  • *
  • Posts: 133
  • Suka? +0/-0
    • live..life...living....sumthin' on journal
PATI DELIMA GULSAN
« Reply #135 on: May 16, 2012, 03:27:40 PM »
Salam semua,

saya pun baru je terfikir nak try minum pati delima gulsan ni. Ptg semalam gi cari kat kedai jamu kat Giant belakang rumah je. Tapi takda rupanya kat kedai jual makanan Syria tu ada kat Giant gak. Stk tak sampai lagi. Saya dah bagi no telefon nanti stok sampai suruh diorang msg bagi tau. Dah order 2 botol. Sebotol RM15.00.

hi nurrul.. kasi contact no u; nanti i msg u.. nk jugak; by pos x pecah ke?
Cubalah... Tak rugi pun. KLIK


Offline ellyhamzah

  • Zamrud
  • *
  • Posts: 133
  • Suka? +0/-0
    • live..life...living....sumthin' on journal
PATI DELIMA GULSAN
« Reply #136 on: May 16, 2012, 03:28:40 PM »
Salam semua,

saya pun baru je terfikir nak try minum pati delima gulsan ni. Ptg semalam gi cari kat kedai jamu kat Giant belakang rumah je. Tapi takda rupanya kat kedai jual makanan Syria tu ada kat Giant gak. Stk tak sampai lagi. Saya dah bagi no telefon nanti stok sampai suruh diorang msg bagi tau. Dah order 2 botol. Sebotol RM15.00.

ups! sori nurrul, silap quote..:)
Cubalah... Tak rugi pun. KLIK


Offline ellyhamzah

  • Zamrud
  • *
  • Posts: 133
  • Suka? +0/-0
    • live..life...living....sumthin' on journal
PATI DELIMA GULSAN
« Reply #137 on: May 16, 2012, 03:29:29 PM »
Salam semua forumer,

Saya merupakan pengedar Pati Delima Gulsan bagi area Ampang dan Wangsa Maju.
Bagi sesiapa yang berminat sila hubungi saya 019-3320493 atau email aiskiub08@gmail.com
Stok terhad.

*Penghantaran secara pos juga disediakan

hi, nanti u check email k; i nak order gak; tp by pos x pecah ke?
Cubalah... Tak rugi pun. KLIK


fazlina4284

  • Guest
Re: PATI DELIMA GULSAN
« Reply #138 on: May 16, 2012, 03:32:56 PM »
hi nurrul.. kasi contact no u; nanti i msg u.. nk jugak; by pos x pecah ke?

Salam ellyhamzah,

Ntah la. Kena ada kotak la kot. Dulu saya penah beli monavie online 4 kotak . Tapi ada kotak khas dalam kotak tu ada stand utk 4 botol tu. Saya try tanya diorang da jual secara pos tak dulu ye? nnti dh tanya saya reply k.

Offline percieve3

  • Topaz
  • *
  • Posts: 16
  • Suka? +0/-0
Re: PATI DELIMA GULSAN
« Reply #139 on: May 16, 2012, 04:59:09 PM »
JD, boleh beli kat kak izza ni. Haritu beli lumiglow kat kak Izza...

Kak Izza: JD haritu tanya pasal lumiglow kat Nora, Dia nak beli juga

Hi Nora,

Skrg akak wat promotion Rm 15 per bottle...
Pati delima sangat bagus untuk diamalkan..untuk seisi keluarga..

https://www.facebook.com/pages/Buzz-Style/159903027363090
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
Jom cuba HAMIL di www.kedaibuzzstyle.com
Set Mari Hamil (Safwah Ikhttiar) & Set Al Khishbun
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Offline Mmy Chenta

  • Berlian
  • *
  • Posts: 2165
  • Suka? +4/-0
  • Mommy Darys&Naura
    • MmyChentaTTCJourney
Re: PATI DELIMA GULSAN
« Reply #140 on: May 16, 2012, 06:23:00 PM »
jangan lagi...tunggu sehingga kandungan mencecah 6 bulan ke atas...selepas 6 bulan amalkan mengambil pati delima, satu sudu makan 2x sehari.. InsyaAllah baby akan keluar dengan kulit yang sihat :) 

Bagi ibu pula..tahap HB akan menjadi normal..tidak tinggi dan tidak rendah  (Adik saya sendiri mengamalkannya semasa mengandung )
 
Like Facebook " Buzz Style " untuk dapatkan pati delima RM 15 sebotol..


perceive: kalau tak silap if nak iklan produk kena PM kak ummi dulu ea...

Offline ellyhamzah

  • Zamrud
  • *
  • Posts: 133
  • Suka? +0/-0
    • live..life...living....sumthin' on journal
PATI DELIMA GULSAN
« Reply #141 on: May 16, 2012, 10:43:40 PM »
perceive: kalau tak silap if nak iklan produk kena PM kak ummi dulu ea...

heheee, yea btol
Cubalah... Tak rugi pun. KLIK


Offline ellyhamzah

  • Zamrud
  • *
  • Posts: 133
  • Suka? +0/-0
    • live..life...living....sumthin' on journal
PATI DELIMA GULSAN
« Reply #142 on: May 16, 2012, 10:45:25 PM »
Salam ellyhamzah,

Ntah la. Kena ada kotak la kot. Dulu saya penah beli monavie online 4 kotak . Tapi ada kotak khas dalam kotak tu ada stand utk 4 botol tu. Saya try tanya diorang da jual secara pos tak dulu ye? nnti dh tanya saya reply k.

ok, tq
Cubalah... Tak rugi pun. KLIK


Offline KakMelah81

  • Delima
  • *
  • Posts: 609
  • Suka? +4/-0
    • I Wana Be Emak... Insya Allah
Re: PATI DELIMA GULSAN
« Reply #143 on: May 17, 2012, 12:05:52 AM »
Salam...saya baru je beli pati delima gulsan ni..beli online  ;D

Masa dua tiga hari yg pertama makan tu, saya rasa pening2 kepala sikit..kejap pening belah kiri..kejap pening belah kanan..maybe dia tgh buat sikit adjustment kat system badan saya..hihi..

Setakat ni baru nak masuk dua minggu ambil..saya bukan ambil sbg usaha untuk hamil saja..malah untuk kesihatan juga sbb saya cepat penat. and saya dgr dia boleh atasi masalah "kekeringan".

Nanti saya update lagi kat sini.

Offline maya_cute

  • Delima
  • *
  • Posts: 704
  • Suka? +0/-0
Re: PATI DELIMA GULSAN
« Reply #144 on: May 17, 2012, 05:51:24 PM »
Parcel maya order pati delima baru sampai ni.  ;D Nak tanya, macam mana cara orang consume ye? Coz takde arahan cara makan. Huhu. Terus tuang dalam sudu & makan ke? Or kena bancuh dengan air? Brapa sudu & brapa kali sehari ye? Sudu besi ke plastik? Sebab madu hilang khasiat if kena sudu besi.

Sorry banyak tanya. Excited nak try. Semoga ada perubahan kesihatan kami suami isteri. InsyaAllah.  ;)
"Ya ALLAH! Kau kurniakanlah kepada kami dari sisi-MU zuriat yang soleh & solehah. Sesungguhnya ENGKAU Maha Pendengar Doa."

"Ya ALLAH! Janganlah ENGKAU biarkan diriku seorang diri tanpa zuriat. Sesungguhnya ENGKAU sebaik-baik yang mewarisi."

AMIN YA RABBAL 'ALAMIN.

Offline Mmy Chenta

  • Berlian
  • *
  • Posts: 2165
  • Suka? +4/-0
  • Mommy Darys&Naura
    • MmyChentaTTCJourney
Re: PATI DELIMA GULSAN
« Reply #145 on: May 17, 2012, 07:36:30 PM »
Parcel maya order pati delima baru sampai ni.  ;D Nak tanya, macam mana cara orang consume ye? Coz takde arahan cara makan. Huhu. Terus tuang dalam sudu & makan ke? Or kena bancuh dengan air? Brapa sudu & brapa kali sehari ye? Sudu besi ke plastik? Sebab madu hilang khasiat if kena sudu besi.

Sorry banyak tanya. Excited nak try. Semoga ada perubahan kesihatan kami suami isteri. InsyaAllah.  ;)

boleh minum 2 sudu sehari macam tu je / boleh dibancuhkan dengan air...ikut keselesaan. chenta lebih suka minum camtu je..

Offline KakMelah81

  • Delima
  • *
  • Posts: 609
  • Suka? +4/-0
    • I Wana Be Emak... Insya Allah
Re: PATI DELIMA GULSAN
« Reply #146 on: May 18, 2012, 11:27:22 PM »
Parcel maya order pati delima baru sampai ni.  ;D Nak tanya, macam mana cara orang consume ye? Coz takde arahan cara makan. Huhu. Terus tuang dalam sudu & makan ke? Or kena bancuh dengan air? Brapa sudu & brapa kali sehari ye? Sudu besi ke plastik? Sebab madu hilang khasiat if kena sudu besi.

Sorry banyak tanya. Excited nak try. Semoga ada perubahan kesihatan kami suami isteri. InsyaAllah.  ;)

saya makan dua sudu teh..satu sudu teh pagi sblm pegi keje..satu sudu teh sebelum tido malam. masam  :o maybe nak try bancuh dgn air sikit. klu mkn malam ok. tp kalau makan pagi2 mcm terkejut sikit sbb masam dia tu. hihihihi

tapi saya perasan satu benda bulan ni...da brape bulan saya mmg tak byk egg white bila ovulate. kadang2 takde langsung. bulan ni saya ada egg white lebih sikit  ;D ni perubahan positif ke tak ye?

Offline Noora

  • Delima
  • *
  • Posts: 776
  • Suka? +0/-0
  • Counting months
    • http://blissynoora.blogspot.com
Re: PATI DELIMA GULSAN
« Reply #147 on: May 23, 2012, 02:50:38 PM »
Sy baru hamil 4 minggu,
Boleh ke sy minum pai delima ni sekarang?



Nieta Shairi

  • Guest
Re: PATI DELIMA GULSAN
« Reply #148 on: May 23, 2012, 02:53:38 PM »
Sy baru hamil 4 minggu,
Boleh ke sy minum pai delima ni sekarang?

Nora, kalau tak silap pati delima ni sesuai untuk yg mengandung jugak

"Anda hamil? Ambil lah pati delima ini utk menambah-cantik-gebu kulit bayi anda, di samping membantu proses tumbesaran janin dan perkembangan otak."

Offline Mummy IrizZ

  • Nilam
  • *
  • Posts: 494
  • Suka? +1/-0
  • ~~Go MummY Go~~
Re: PATI DELIMA GULSAN
« Reply #149 on: May 23, 2012, 02:57:33 PM »
Sy baru hamil 4 minggu,
Boleh ke sy minum pai delima ni sekarang?

noora setahu irizz pati delima nih sesuai utk org preggy sebab nanti skin baby akan cantik n boleh bantu dari terkena alahan masa preggy..cuma masa minum bancuh dgn air buat mcm air ribena tu..sedap

 


IKLAN

IKLAN PENAJA