collapse collapse

* Ratuhati di Facebook

* Carian


* Profile

 
 
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Author Topic: jus perawan d'herbs  (Read 164224 times)

Offline maya_cute

  • Delima
  • *
  • Posts: 704
  • Suka? +0/-0
Re: jus perawan d'herbs
« Reply #275 on: June 16, 2012, 07:17:52 PM »
Kak Aima, period datang awal ke? Patut bila?  :o
"Ya ALLAH! Kau kurniakanlah kepada kami dari sisi-MU zuriat yang soleh & solehah. Sesungguhnya ENGKAU Maha Pendengar Doa."

"Ya ALLAH! Janganlah ENGKAU biarkan diriku seorang diri tanpa zuriat. Sesungguhnya ENGKAU sebaik-baik yang mewarisi."

AMIN YA RABBAL 'ALAMIN.

Offline Deary ayin

  • Topaz
  • *
  • Posts: 43
  • Suka? +0/-0
Re: jus perawan d'herbs
« Reply #276 on: June 16, 2012, 10:15:40 PM »
salam...
selain jus perawan ada x pemakanan lain untuk diambil sebagai usha nak hamil???

Offline ma ana

  • Berlian
  • *
  • Posts: 4358
  • Suka? +15/-0
  • insyaallah..rezeki itu ade..
    • http://kisahhidupana.blogspot.com/
Re: jus perawan d'herbs
« Reply #277 on: June 16, 2012, 11:12:19 PM »
salam...
selain jus perawan ada x pemakanan lain untuk diambil sebagai usha nak hamil???

Deary ayin,tekan forum-ingin hamil-pemakanan..kat ctu mcm2 adooo awk..nengok yeeee...

Offline aima79

  • Zamrud
  • *
  • Posts: 122
  • Suka? +0/-0
Re: jus perawan d'herbs
« Reply #278 on: June 17, 2012, 12:18:50 PM »
Kak Aima, period datang awal ke? Patut bila?  :o

hari tu period 3hb...habis dlm seminggu bersih. lepas tu minum jus perawan..bbrp hari tiba2 period dtg balik...tanya pgedar, dia bgtau sisa period....kecewa btl sbb keluar time hubby dtg....huhuhu....so stop minum...lgpun tk tahan pening, mgantuk.....

Offline maya_cute

  • Delima
  • *
  • Posts: 704
  • Suka? +0/-0
Re: jus perawan d'herbs
« Reply #279 on: June 17, 2012, 12:24:51 PM »
Oohh ye ke? Maya takde pulak kena effect cam gitu. Maybe tak sesuai untuk akak kot. Lain orang, lain tindak balas badannya kan? Takpe la, try supplement lain la ye lepas ni.  ;)
"Ya ALLAH! Kau kurniakanlah kepada kami dari sisi-MU zuriat yang soleh & solehah. Sesungguhnya ENGKAU Maha Pendengar Doa."

"Ya ALLAH! Janganlah ENGKAU biarkan diriku seorang diri tanpa zuriat. Sesungguhnya ENGKAU sebaik-baik yang mewarisi."

AMIN YA RABBAL 'ALAMIN.

Offline aima79

  • Zamrud
  • *
  • Posts: 122
  • Suka? +0/-0
Re: jus perawan d'herbs
« Reply #280 on: June 17, 2012, 12:27:59 PM »
Oohh ye ke? Maya takde pulak kena effect cam gitu. Maybe tak sesuai untuk akak kot. Lain orang, lain tindak balas badannya kan? Takpe la, try supplement lain la ye lepas ni.  ;)


maybe juga...sbb tu stop tp hubby suruh minum habis....maybe mula2 kesan mcm tu, lepas tu ok...akk pun ada baca testimonial yg guna jus ni....ada juga alami mcm tu....cuma akk tk tahan rs pening n mgantuk tu.

buat ms skrg just amalkan asid folic dan lumiglow je......itupun tk sempat nk buat apa2....entah bila hubby ada cuti lg...akk n hubby pjj....bila jumpa dtg mr p...payah pula....

Offline KakMelah81

  • Delima
  • *
  • Posts: 609
  • Suka? +4/-0
    • I Wana Be Emak... Insya Allah
Re: jus perawan d'herbs
« Reply #281 on: June 18, 2012, 12:58:54 AM »

maybe juga...sbb tu stop tp hubby suruh minum habis....maybe mula2 kesan mcm tu, lepas tu ok...akk pun ada baca testimonial yg guna jus ni....ada juga alami mcm tu....cuma akk tk tahan rs pening n mgantuk tu.

buat ms skrg just amalkan asid folic dan lumiglow je......itupun tk sempat nk buat apa2....entah bila hubby ada cuti lg...akk n hubby pjj....bila jumpa dtg mr p...payah pula....

sama la kita kak..saya pun PJJ..husband balik weekend. tp kuasa Allah..tiap2 bulan saya mmg period weekdays je setakat ni. tapi ovulate pun weekdays jugak aiseyman...

saya alami perkara yg sama dgn akak lepas makan jus perawan..pening berdenyut2..badan panas dalam kadang2 tak boleh tido. tapi saya gagahkan juga makan, sebagai persiapan badan dan kesuburan untuk projek yg seterusnya  ;D

Offline nurul akma

  • Delima
  • *
  • Posts: 638
  • Suka? +0/-0
  • Ya Allah..aku redha dengan ketentuanMu.........
Re: jus perawan d'herbs
« Reply #282 on: June 18, 2012, 07:03:47 PM »
hari  ni dah masuk botol ke 2, harap kali ni mendapat Rahmat dari Allah....saya minum 2 sudu pagi dan 2 sudu petang..betul tak ye cara pengambilan saya?sebab dalam packing dia tak spesifik sangat cara penggunaan ye..

Offline ma ana

  • Berlian
  • *
  • Posts: 4358
  • Suka? +15/-0
  • insyaallah..rezeki itu ade..
    • http://kisahhidupana.blogspot.com/
Re: jus perawan d'herbs
« Reply #283 on: June 18, 2012, 08:17:35 PM »
Betul 2 nurul akma..2sudu pagi n malam..time period jgn amik..n lagi seminggu nak period pun stop amik k..

Offline maya_cute

  • Delima
  • *
  • Posts: 704
  • Suka? +0/-0
Re: jus perawan d'herbs
« Reply #284 on: June 18, 2012, 08:26:14 PM »
Akma & Ana: Selagi tak panas badan & sampai pening2 kepala, then fine je 4 sudu sehari. Ada orang yang tak sesuai minum banyak2, herba kan panas.

Maya minum guna pengukur untuk minum ubat tu, sebab kat kotak ada tulis per serving 10 ml. Hehe.
"Ya ALLAH! Kau kurniakanlah kepada kami dari sisi-MU zuriat yang soleh & solehah. Sesungguhnya ENGKAU Maha Pendengar Doa."

"Ya ALLAH! Janganlah ENGKAU biarkan diriku seorang diri tanpa zuriat. Sesungguhnya ENGKAU sebaik-baik yang mewarisi."

AMIN YA RABBAL 'ALAMIN.

Offline DILLA84

  • Nilam
  • *
  • Posts: 364
  • Suka? +1/-0
Re: jus perawan d'herbs
« Reply #285 on: June 19, 2012, 12:47:48 PM »
saya pun pernah minum ni..bertenaga jugak tp minum 1 botol je..ada yg minum 1 botol pn dah lekat...ikut rezeki masing2...kalau belum rezeki kite makan ape2 pn mmg belum sampai rezeki kite mmg x dpt kan..

Offline maya_cute

  • Delima
  • *
  • Posts: 704
  • Suka? +0/-0
Re: jus perawan d'herbs
« Reply #286 on: June 19, 2012, 12:51:17 PM »
Ma Dilla: Nape dah tak teruskan consume jus perawan ni ye? Ada rasa tak sesuai ngan badan ke? Coz biasanya, kita kena try satu2 produk ni dalam 2-3 bulan, baru badan boleh biasakan diri dengan perubahan tu. Baru nampak kesan +ve.
"Ya ALLAH! Kau kurniakanlah kepada kami dari sisi-MU zuriat yang soleh & solehah. Sesungguhnya ENGKAU Maha Pendengar Doa."

"Ya ALLAH! Janganlah ENGKAU biarkan diriku seorang diri tanpa zuriat. Sesungguhnya ENGKAU sebaik-baik yang mewarisi."

AMIN YA RABBAL 'ALAMIN.

Offline DILLA84

  • Nilam
  • *
  • Posts: 364
  • Suka? +1/-0
Re: jus perawan d'herbs
« Reply #287 on: June 19, 2012, 12:54:59 PM »
Ma Dilla: Nape dah tak teruskan consume jus perawan ni ye? Ada rasa tak sesuai ngan badan ke? Coz biasanya, kita kena try satu2 produk ni dalam 2-3 bulan, baru badan boleh biasakan diri dengan perubahan tu. Baru nampak kesan +ve.
hehe sebab dgr org makan ni bagus tu bagus kite pun cuba la tu la ingat nak sambung makan tp terasa jugak la bwah tu rapat heheheheh

Offline Mummy IrizZ

  • Nilam
  • *
  • Posts: 494
  • Suka? +1/-0
  • ~~Go MummY Go~~
Re: jus perawan d'herbs
« Reply #288 on: June 19, 2012, 12:59:49 PM »
Akma & Ana: Selagi tak panas badan & sampai pening2 kepala, then fine je 4 sudu sehari. Ada orang yang tak sesuai minum banyak2, herba kan panas.

Maya minum guna pengukur untuk minum ubat tu, sebab kat kotak ada tulis per serving 10 ml. Hehe.

maya kite same irizz pun minum ikut bekas yg ubat batuk tu 10ml..pagi n malam..baru start botol pertama..:)

Offline ma ana

  • Berlian
  • *
  • Posts: 4358
  • Suka? +15/-0
  • insyaallah..rezeki itu ade..
    • http://kisahhidupana.blogspot.com/
Re: jus perawan d'herbs
« Reply #289 on: June 19, 2012, 01:02:33 PM »
Dilla,ana rase better teruskan..ketat??yup..ana pun rase..mase ML,hubby tego..die ckp kuatnye kemut..oooppppssss..sory kalau over..tapi sbnrnye mase 2 mane de ana kem*t ponnnnn...then hubby cakap,jgn stop makan perawan 2 k..hikhik..so..pempaham lerrrr....

Offline maya_cute

  • Delima
  • *
  • Posts: 704
  • Suka? +0/-0
Re: jus perawan d'herbs
« Reply #290 on: June 19, 2012, 01:02:59 PM »
Hehe sama la Maya pun. Tapi sekarang Maya buat satu2. Dan tunggu 2-3 cycle baru decide nak tukar ke apa. Doctor homeopati dulu pesan, if try benda baru, kena bagi masa badan nak adapt, kalau tak macam sia2 je. Homeopati tu dia suruh try sampai 6 bulan, lama giler. Maya 2 cycle tak berjaya, skang try jus perawan & pati delima & susu anmum materna & folic acid je. Nak tengok dulu jadi apa. Hehe.
"Ya ALLAH! Kau kurniakanlah kepada kami dari sisi-MU zuriat yang soleh & solehah. Sesungguhnya ENGKAU Maha Pendengar Doa."

"Ya ALLAH! Janganlah ENGKAU biarkan diriku seorang diri tanpa zuriat. Sesungguhnya ENGKAU sebaik-baik yang mewarisi."

AMIN YA RABBAL 'ALAMIN.

Offline DILLA84

  • Nilam
  • *
  • Posts: 364
  • Suka? +1/-0
Re: jus perawan d'herbs
« Reply #291 on: June 19, 2012, 01:04:34 PM »
Dilla,ana rase better teruskan..ketat??yup..ana pun rase..mase ML,hubby tego..die ckp kuatnye kemut..oooppppssss..sory kalau over..tapi sbnrnye mase 2 mane de ana kem*t ponnnnn...then hubby cakap,jgn stop makan perawan 2 k..hikhik..so..pempaham lerrrr....
tu la ingat nak sambung makan..ni makan pulak jus delima gulshan tu dia pun x mahal sangat kan...

Offline ma ana

  • Berlian
  • *
  • Posts: 4358
  • Suka? +15/-0
  • insyaallah..rezeki itu ade..
    • http://kisahhidupana.blogspot.com/
Re: jus perawan d'herbs
« Reply #292 on: June 19, 2012, 01:10:27 PM »
Waaaa ma maya..banyak tuuuuuu..perawan,delima,anmum,asid folic..dasatttttt.....

Ma dilla,ana pun plan nak amik delima gulsan 2..tapi tunggu nx cycle cz sekarang dah delay 13hari..emmmm

Offline DILLA84

  • Nilam
  • *
  • Posts: 364
  • Suka? +1/-0
Re: jus perawan d'herbs
« Reply #293 on: June 19, 2012, 01:13:30 PM »
Waaaa ma maya..banyak tuuuuuu..perawan,delima,anmum,asid folic..dasatttttt.....

Ma dilla,ana pun plan nak amik delima gulsan 2..tapi tunggu nx cycle cz sekarang dah delay 13hari..emmmm

wow byknya saya baru makan asid folic je n jus delima perawan nak sambung balik sy pun dah delay period 10hari tunggu je la x nak berharap sgt kan..kalau ada alhamdulillah

Offline sy amni

  • Nilam
  • *
  • Posts: 498
  • Suka? +2/-0
  • Amni- Ketenangan, Keamananku
Re: jus perawan d'herbs
« Reply #294 on: June 19, 2012, 01:16:47 PM »
Dilla,ana rase better teruskan..ketat??yup..ana pun rase..mase ML,hubby tego..die ckp kuatnye kemut..oooppppssss..sory kalau over..tapi sbnrnye mase 2 mane de ana kem*t ponnnnn...then hubby cakap,jgn stop makan perawan 2 k..hikhik..so..pempaham lerrrr....

 :D :D kelaka je ana punya statement... kuatnya kemut....
walhal mana ada kan... dah nama pun perawan.... ;)

ma maya : sama la dengan sy... susu, perawan, delima...
asid folik je stop jab... badan dah membolat.... ???

tak salah kan mencuba.... ;)



Offline mama khairina

  • Berlian
  • *
  • Posts: 3303
  • Suka? +10/-0
  • hidup mesti terus
Re: jus perawan d'herbs
« Reply #295 on: June 19, 2012, 01:17:04 PM »
Waaaa ma maya..banyak tuuuuuu..perawan,delima,anmum,asid folic..dasatttttt.....

Ma dilla,ana pun plan nak amik delima gulsan 2..tapi tunggu nx cycle cz sekarang dah delay 13hari..emmmm

ana OOT sbntr di sini...pati delima gulsan x kisah di ambil bile..kalo kite preggy pn ley minum..
<a href="http://www.fertilityfriend.com/home/mamakhairina" style="font-size:smaller;" >


 My Ovulation Chart[/url]

Offline maya_cute

  • Delima
  • *
  • Posts: 704
  • Suka? +0/-0
Re: jus perawan d'herbs
« Reply #296 on: June 19, 2012, 01:28:07 PM »
Haah Ma Ana. Betul cakap Ma Khairina tu. Jus perawan je kena stop 1 week before period. Pati delima minum je everyday, tak kira delay or preggy pun boleh minum. Maya delay 8 hari pun teruskan je minum.
"Ya ALLAH! Kau kurniakanlah kepada kami dari sisi-MU zuriat yang soleh & solehah. Sesungguhnya ENGKAU Maha Pendengar Doa."

"Ya ALLAH! Janganlah ENGKAU biarkan diriku seorang diri tanpa zuriat. Sesungguhnya ENGKAU sebaik-baik yang mewarisi."

AMIN YA RABBAL 'ALAMIN.

Offline ma ana

  • Berlian
  • *
  • Posts: 4358
  • Suka? +15/-0
  • insyaallah..rezeki itu ade..
    • http://kisahhidupana.blogspot.com/
Re: jus perawan d'herbs
« Reply #297 on: June 19, 2012, 02:05:39 PM »
Ma khairina n ma maya..ooooooo (bulatnye molot)..buleh ye amik delima gulsan 2 kalau tgh period n preggy..oooooooo (lg skali)..baru tau..so,boleh la pi toko jamu pehni..ngee..

Offline mama khairina

  • Berlian
  • *
  • Posts: 3303
  • Suka? +10/-0
  • hidup mesti terus
Re: jus perawan d'herbs
« Reply #298 on: June 19, 2012, 02:21:02 PM »
Ma khairina n ma maya..ooooooo (bulatnye molot)..buleh ye amik delima gulsan 2 kalau tgh period n preggy..oooooooo (lg skali)..baru tau..so,boleh la pi toko jamu pehni..ngee..

ana utk pati delima ghulsan ni jom ke thread pati delima ghulsan..ni thread utk jus perawan....
<a href="http://www.fertilityfriend.com/home/mamakhairina" style="font-size:smaller;" >


 My Ovulation Chart[/url]

Offline ma ana

  • Berlian
  • *
  • Posts: 4358
  • Suka? +15/-0
  • insyaallah..rezeki itu ade..
    • http://kisahhidupana.blogspot.com/
Re: jus perawan d'herbs
« Reply #299 on: June 19, 2012, 02:27:43 PM »
ana utk pati delima ghulsan ni jom ke thread pati delima ghulsan..ni thread utk jus perawan....

Yoo..dah perasan thread 2 and tengah menelaah..soryyyy ma khairini n allsss..TERRrrr OOT kat cni..

 


IKLAN

IKLAN PENAJA