+-

+-User

Welcome, Guest.
Please login or register.
 
 
 
Forgot your password?

Menu

Portal Ratuhati.com
Adab-adab Berforum
Mengenai Forum - FAQ
Bagaimana Mahu Mengiklan

+-Stats

Members
Total Members: 10781
Latest: giefauziah
New This Month: 4
New This Week: 4
New Today: 4
Stats
Total Posts: 444033
Total Topics: 7400
Most Online Today: 167
Most Online Ever: 441
(February 18, 2013, 04:28:13 PM)
Users Online
Members: 6
Guests: 146
Total: 152

Author Topic: Smart Readers, Genius Aulad, Krista  (Read 29292 times)

krsty

  • Guest
Re: Smart Readers
« Reply #25 on: November 11, 2010, 09:23:01 AM »
btol..saya ni tanye sebab nak buat perbandingan..
nak tau kelebihan dan kekurangan..
kalau dah tak mampu,anta ikut kemampuan la ye..


Offline yuhanayunus

  • ~Proud Mother of 3~
  • Zamrud
  • *
  • Posts: 136
  • Suka? +1/-0
  • ~Proud Mother of 3~
    • Breastfeeding, Babywearing, Cloth-Diapering and such..
Re: Smart Readers
« Reply #26 on: November 11, 2010, 09:36:27 AM »
krista pun ok, saya rasa dia setaraf ngan smart reader n Qdees.. My 1st dotter antr krista.. rasa nyesal gak antr lewat, 6thn br antr.. kawan2 seusia dia yg masuk 5thn dah lancar membaca.. dia pertghan 6 thn br leh baca..

ni pun sebab dh pindah rumah.. jauh dari krista.. plg dekat smart reader.. tu je pilihan yg ada..

Offline Wina

  • Delima
  • *
  • Posts: 826
  • Suka? +6/-0
  • blessed with a beautiful life
    • ? Yaadein ?
Re: Smart Readers
« Reply #27 on: November 11, 2010, 09:48:24 AM »
yuran tadika sekang ni nak dekat sama rega dengan nak masuk IPT
dah la tu ada bayaran bulanan lak tu
Mastura - Q-dees (memang bagus sekolah ni)
Adam - Pasti (RM80/bulan)
PASTI pun bagus sebab tekankan bab agama
tapi subjek pelajar agama ni biasalah... banyakkk
buat kerja sekolah pun banyak...

alahai... zaman kita dulu pi tadika enjoy ooo


kak sue, Q-Dees bagus kan??
rm250 ye sebulan ye?
wina mengajar dulu, lupa lak pasal yuran dia tapi yang pasti yuran pendaftaran mmg mahal kan??

Offline suealeen

  • Berlian
  • *
  • Posts: 3115
  • Suka? +23/-0
    • Amazing Syafiah & Co.
Re: Smart Readers
« Reply #28 on: November 11, 2010, 09:54:04 AM »
kak sue, Q-Dees bagus kan??
rm250 ye sebulan ye?
wina mengajar dulu, lupa lak pasal yuran dia tapi yang pasti yuran pendaftaran mmg mahal kan??

memang bagus... kalau diberi bintang boleh bagi 5 bintang la
yuran tu depends pada center gak sebenarnya
tapi di sini RM250 la... ada yang akak tengok sampai RM300
pendaftaran memang le mahal... ribu-ribu jugak
Visit and get to know us at Amazing Syafiah & Co.

Now I'm a food blogger too. Visit my online kitchen at Suealeen's Kitchen :)

Offline Wina

  • Delima
  • *
  • Posts: 826
  • Suka? +6/-0
  • blessed with a beautiful life
    • ? Yaadein ?
Re: Smart Readers
« Reply #29 on: November 11, 2010, 10:01:09 AM »
wina mengajar kat Q-dees dulu...memang wina setuju sistem pembelajaran dia bagus

masa mengajar dulu, anak murid selalu pass cheque payment kat wina...telan air liurlah tengok 'amount' dia  ;D



Offline suealeen

  • Berlian
  • *
  • Posts: 3115
  • Suka? +23/-0
    • Amazing Syafiah & Co.
Re: Smart Readers
« Reply #30 on: November 11, 2010, 10:03:48 AM »
tengok parents yang pergi tu rasa kerdil je, Wina
ada yang bawak cash, keta besau-besau
keta kita orang je kecik cute
Visit and get to know us at Amazing Syafiah & Co.

Now I'm a food blogger too. Visit my online kitchen at Suealeen's Kitchen :)

Offline Wina

  • Delima
  • *
  • Posts: 826
  • Suka? +6/-0
  • blessed with a beautiful life
    • ? Yaadein ?
Re: Smart Readers
« Reply #31 on: November 11, 2010, 10:11:25 AM »
tengok parents yang pergi tu rasa kerdil je, Wina
ada yang bawak cash, keta besau-besau
keta kita orang je kecik cute

betul

Offline layan

  • Peniaga
  • Topaz
  • *
  • Posts: 42
  • Suka? +0/-0
    • ~JoM ShOpPinG~
Re: Smart Readers
« Reply #32 on: November 11, 2010, 03:37:51 PM »
krista pun ok, saya rasa dia setaraf ngan smart reader n Qdees.. My 1st dotter antr krista.. rasa nyesal gak antr lewat, 6thn br antr.. kawan2 seusia dia yg masuk 5thn dah lancar membaca.. dia pertghan 6 thn br leh baca..

ni pun sebab dh pindah rumah.. jauh dari krista.. plg dekat smart reader.. tu je pilihan yg ada..

krista pun ok, <---KRISTA tu skola gk ke? huhu


Offline faraija

  • Nilam
  • *
  • Posts: 250
  • Suka? +1/-0
Re: Smart Readers
« Reply #33 on: November 11, 2010, 05:17:16 PM »
Kat area rumah saya ada mcm2,Smart Reader, Q-Dees,Krista...Plan nak hantar anak kat smart reader gak. Lagipun dia ada van yg boleh ambik dan hantar. Tapi tulah rasa tunggu 5 thn kot. Nak ajar sendiri dulu kat rumah,dah beli dah buku Bacalah Anakku...

Offline Rozy

  • Delima
  • *
  • Posts: 1103
  • Suka? +10/-0
  • Nice Knowing You!
    • R.U.M.A.H.K.A.M.I
Re: Smart Readers
« Reply #34 on: November 12, 2010, 03:18:58 PM »
anak sedara masuk SR gak kat cheras.. 3tahun dah masuk tp dengan syarat dah tak pakai pampers..kalau pakai lagi depa takmo amik..
bayaq memang riban2 gak laa...
tapi adik saya nak tukaq pi genius aulad anak dia tu sebab dah setahun lebih still takleh baca..
ka sebab mak dia malaih nak ajaq kat umah..hahahah entahlaaaa
R.U.M.A.H.K.A.M.I - http://arryrozy.blogspot.com
Rozy - wifey to  Hazari and Ummi to Hadiff Raef (30.9.08) and Husna Raihannah (1.7.10)

Offline ayu

  • Berlian
  • *
  • Posts: 1259
  • Suka? +8/-0
Re: Smart Readers
« Reply #35 on: November 14, 2010, 07:21:03 AM »
anak sedara masuk SR gak kat cheras.. 3tahun dah masuk tp dengan syarat dah tak pakai pampers..kalau pakai lagi depa takmo amik..
bayaq memang riban2 gak laa...

betul tu..syarat nak masuk SR kalau nak hantar anak 3 tahun memang tak pakai pampers dah..
kat sini ni tadika yg mahal2 memang banyak..
SR la, krista la..sinar gemilang la apa la..
tak tau la nanti nak hantar anak2 pi mana..


Offline arnisya

  • Peniaga
  • Nilam
  • *
  • Posts: 424
  • Suka? +3/-0
Re: Smart Readers
« Reply #36 on: November 19, 2010, 12:20:37 PM »
Saya ada pengalaman anak sulung belajar di Genius Aulad, saya masukkan masa umur dia 5 thn..Alhamdullilah sbbnya Genius Aulad ni bahasa pengantar dia English + pelajaran agama di beratkan, anak dh blh solat masa umur 5 thn. Yuran bulanan masa tahun 2005 per month RM238, registration dlm RM700++. Masa tu depa guna buku Ladybird utk bacaan.

Anak ke 2, dia belajar di Al-Ikhlas Cambridge Kids, per month RM300, registration dlm RM2k, konsep lebih kurang sama dgn Genius Aulad, english + agama.

Saya ada pengalaman mengajar di Qdees, yuran bulanan dlm RM250 tp setiap 3 bulan ada bayaran tambahan, total utk setahun dlm RM3k, kalu umur 5 & 6thn belajar mandarin kena extra bayaran. Utk pelajaran agama depends pada inisatif principal. Utk 5 & 6 thn homework mmg byk, pada saya kalu ibubapa rajin di rumah dan tak mengharap 100% pada guru, insyaAllah anak2 mmg blh membaca seawal usia 4 thn, cthnya mcm 2-3 org student saya umur 4 thn dh lancar membaca English & melayu.

Kesimpulannya tak kira mana tadika yg kita hantar anak2, kalu ibubapa dan guru bekerjasama, insyaAllah anak2 akan pandai.

www.blossommommy.blogspot.com
www.facebook.com/blossommommy
Vitamin ibu mengandung, berpantang, menyusu dan kulit cantik

Offline Ifah

  • Topaz
  • *
  • Posts: 86
  • Suka? +0/-0
    • Kami dan Dunia
Re: Smart Readers, Genius Aulad, Krista
« Reply #37 on: November 20, 2010, 06:19:04 PM »
Salam.

Di kawasan rumah saya pula ada beberapa:

Q-Dess, Smart Reader, Krista, Atfal, Adni Islamic School

Q-Dees & Krista tak pernah bertanya atau ambil tahu.. cuma pernah dengar ceriat yang dua2 ni pun bagus juga dari kawan2 RH. :D

Saya pernah cuba tanya Smart reader... yurannya 250 untuk sekolah sahaja.. takde daycare.. maknanya kalau nak daycare kena ada transport ambil dan hantar ke tempat yang ada daycare pula.. maknanya yuran lain pula kena bayar untuk daycare.

Adni pula.. tersangat laaaaaa mahalnya.. adei.
Untuk pre-school semester 1 RM4,500, semester 2 RM2,700....total satu tahun perlu bayar RM7,200 lepas tu RM800 deposit akan dipulangkan. Itu hanya yuran sekolah.. kalau nak dengan daycare sekali kena tambah RM125 sebulan.
Memang nampak cantik sekolah ni.. pastu pakai air-cond lagi kan.. nampak syllabus pun ok.. tetapi harganya tak boleh tahan.

Saya hantar Syadiyah di sekolah Atfal. Pembelajarannya menggunakan khalifah method. Menekankan cara hidup Islam. Diiktiraf sebagai Islamic Pre-School. Yurannya sekolah sahaja RM220 pastu kalau nak sambung daycare tambah RM130... untuk Syadiyah sebab dah 6 years total kena bayar sekolah + daycare bulanan RM370. Masa daycare pun tak terbuang.. dia ada buat ulangkaji.. ada aktiviti contohnya tazkirah berkumpulan.. bercerita kisah2 Nabi.. setiap waktu solat diajar solat.. untuk 6 tahun ada diajar solat Dhuha. Buat masa ni masih berpuas hati dengan sekolah ni. Penghujung 5 tahun Syadiyah dah boleh membaca... pastu macam2 lagi perkembangan.. dan yang terkini.. Syadiyah tengah berlatih jadi "mat saleh celup" kata ayahnya.. hehe.. apa taknya.. dia suka berlakon konon2 dia sedang berbual dalam english.. biji butir perkataan daku tak paham.. tapi slang dia mak aaaiihh.. ngalahkan daku yang dah berpuluh tahun converse in english neh.. adei adei. Hehehe.

Syadiyah dah boleh construct ayat in English.. dan dia dah start to communicate in English.. yang kagumnya dia langsung takde perasaan malu kalau salah dan takde takut2.. agak2 dia tak tau je apa perkataannya.. dia main petik je apa2 perkataan.. nanti mama lah kena betulkan.. hehehe.
Allah... always be there
http://kamidandunia.blogspot.com

Offline fiza umisofie

  • Moderator (Board)
  • Berlian
  • *
  • Posts: 3957
  • Suka? +18/-0
  • Ketua bidadari suami di syurga nanti.Insya Allah!
    • cerita umisofie
Re: Smart Readers, Genius Aulad, Krista
« Reply #38 on: November 20, 2010, 08:00:45 PM »
kak ifah,
saya amat kagum dgn syadiyah...bagus juga dia begitu, hasil dari sekolah yg dihantar oleh ibunya :D.

saya sgt teringin menghantar anak ke tadika seperti itu, tapi, apakan daya, kurang mampu...huhuuhu. jadi, buat mana yg mampu jer....hehe.

anak sulong saya hanya di pra sekolah, saya kurang bersetuju sebenarnya, sebab penekanan pada subjek2 tu amat kurang. mungkin depend on cikgu jugak. sebab selalunya, bila anak saya pulang sekolah, mesti dia cerita, "umi, hari ni tgk cd cerita Senario." esoknya, dia cerita lagi,"umi hari ni tgk dc cerita jangan pandang belakang."

aduhai....asik2 tgk cd. saya sampai ngeluh dgn suami saya. kenapa hari2 tgk cd, pastu ada sessi tido lagi. anak saya balik sekolah jam 12 tghhari, muka bgn tido. saya tanya dia, "iwan tido ke?" dia jawab, " haah mi. cikgu suruh semua org tido. sapa tak tido tak boleh balik."

apa salahnya, waktu saat akhir nak balik tu diisi dengan sesuatu yg berfaedah. saya amat tidak puas hati. saya sgt kecewa, doa2 yg di ajar di pra sekolah, boleh dibilang dgn jari. hanya doa makan, doa naik kenderaan, doa belajar.

ajar bacaan surah2 pendek pun tak ada.... mmg saya kecewa. :(
dah namanya pra sekolah, saya tak boleh harap lebih dari itu. tu sebab saya byk tekankan sendiri di rumah. ajar mana2 yang saya daya.....

saya dah cakap dgn suami saya, utk anak kedua ni, saya akan hantar dia PASTI, insya Allah!

nak hantar ke tadika2 yg lain, saya masih belom ammpu dari segi kewangan.
cerita keluarga dan anak2 saya di sini:
http://umisofie.blogspot.com

tempat saya simpan resepi:
http://blogsimpanresepi.blogspot.com/

Offline suealeen

  • Berlian
  • *
  • Posts: 3115
  • Suka? +23/-0
    • Amazing Syafiah & Co.
Re: Smart Readers, Genius Aulad, Krista
« Reply #39 on: November 20, 2010, 08:11:24 PM »
Fiza, PASTI pun elok sebenarnya
walau pun yuran bulanan dia antara yang termurah
konon macam tak stended la kan dengan Aulad, Little Caliph segala-mala tu

Visit and get to know us at Amazing Syafiah & Co.

Now I'm a food blogger too. Visit my online kitchen at Suealeen's Kitchen :)

Offline fiza umisofie

  • Moderator (Board)
  • Berlian
  • *
  • Posts: 3957
  • Suka? +18/-0
  • Ketua bidadari suami di syurga nanti.Insya Allah!
    • cerita umisofie
Re: Smart Readers, Genius Aulad, Krista
« Reply #40 on: November 20, 2010, 08:15:03 PM »
tu la kak...mmg hasrat fiza nak hantar anak ke PASTI.
ikhwan dulu nak masuk PASTI tak kesampaian sebab masalah kewangan sgt masa tu. kali ni ada rezeki lebih sikit, tahun depan Amniy insya Allah, akan fiza masukkan....
cerita keluarga dan anak2 saya di sini:
http://umisofie.blogspot.com

tempat saya simpan resepi:
http://blogsimpanresepi.blogspot.com/

Offline Ifah

  • Topaz
  • *
  • Posts: 86
  • Suka? +0/-0
    • Kami dan Dunia
Re: Smart Readers, Genius Aulad, Krista
« Reply #41 on: November 20, 2010, 08:15:56 PM »
UmiSofie.. takpe.. hantar ikut yang kita mampu je UmiSofie.. takde masalah.. tapi kena pilih sekolah nya. Walaupun pra sekolah, zaman sekarang ni kena serius sebabnya masuk darjah satu nanti dah kena pandai baca.. diorang tak ajar baca dah kan. Tak macam zaman kita dulu. Hmmm.

PASTI akak tak pernah dengar tapi dari cerita kawan2 di sini nampaknya ok kan.. bolehlah hantar sana. Iwan umur berapa? Tahun depan tak boleh masukkan dia ke PASTI ke? Ada hikmahnya UmiSofie jadi housewife kan.. inilah antaranya.. kalau Iwan tak banyak belajar di sekolah.. UmieSofie boleh beri perhatian lebih pada pembelajarannya di rumah pulak. Apa lagi kita boleh buat kan UmiSofie.. tapi Iwan beruntung sebab Islamic tu tak payah belajar kat sekolah pun dah jadi darah dagingnya dari rumah. Alhamdulillah. :)
Allah... always be there
http://kamidandunia.blogspot.com

Offline suealeen

  • Berlian
  • *
  • Posts: 3115
  • Suka? +23/-0
    • Amazing Syafiah & Co.
Re: Smart Readers, Genius Aulad, Krista
« Reply #42 on: November 20, 2010, 08:18:50 PM »
antara subjek yang ada di PASTI:

Al-Quran
Jawi
English
Asas Komputer/Computer Basic
Mathematics
Pendidikan Sains Sos*al & Pembangunan Insan
Bahasa Arab/Arabic Language
Bahasa Melayu/Malay Language
Peribadi Muslim
Hafazan (setiap hari di awal sesi)
ada solat juga (Adam sesi petang, pagi aku tak pasti ada solat ke idak)

kerja sekolah banyak juga, malah lebih banyak dari Q-dees (rujuk pada Mastura)
buku teks dia berwarna & berilustrasi
ada buku latihan macam kat sekolah rendah
subjek BI, Sc, Maths & komputer dalam bahasa Inggeris
yang akak suka sebab dia kaitkan sains tu dengan kewujudan Allah swt
di situlah kelebihannya berbanding Q-dees
Visit and get to know us at Amazing Syafiah & Co.

Now I'm a food blogger too. Visit my online kitchen at Suealeen's Kitchen :)

Offline fiza umisofie

  • Moderator (Board)
  • Berlian
  • *
  • Posts: 3957
  • Suka? +18/-0
  • Ketua bidadari suami di syurga nanti.Insya Allah!
    • cerita umisofie
Re: Smart Readers, Genius Aulad, Krista
« Reply #43 on: November 20, 2010, 08:24:58 PM »
UmiSofie.. takpe.. hantar ikut yang kita mampu je UmiSofie.. takde masalah.. tapi kena pilih sekolah nya. Walaupun pra sekolah, zaman sekarang ni kena serius sebabnya masuk darjah satu nanti dah kena pandai baca.. diorang tak ajar baca dah kan. Tak macam zaman kita dulu. Hmmm.

PASTI akak tak pernah dengar tapi dari cerita kawan2 di sini nampaknya ok kan.. bolehlah hantar sana. Iwan umur berapa? Tahun depan tak boleh masukkan dia ke PASTI ke? Ada hikmahnya UmiSofie jadi housewife kan.. inilah antaranya.. kalau Iwan tak banyak belajar di sekolah.. UmieSofie boleh beri perhatian lebih pada pembelajarannya di rumah pulak. Apa lagi kita boleh buat kan UmiSofie.. tapi Iwan beruntung sebab Islamic tu tak payah belajar kat sekolah pun dah jadi darah dagingnya dari rumah. Alhamdulillah. :)

kak ifah,
ikhwan tahun depan dah darjah 1. alhamdulillah, dia mmg dah boleh membaca seawal usia 4 tahun. tu semua saya ajar sendiri di rumah. tu sebab di pra dia jadi boring, dan tak seronok, sebab terpaksa buat kerja 2 kali. rupa2nya baru saya tahu, buku2 yg digunakan di pra hari tu, ialah buka yg sama dgn di rumah. kiranya, kelebihan dia ke pra sekolah, hanya bersos*al, dapat makan, dan tgk cd....hahaha. sian anakku itu.

saya cuba tidak ulangi pada adiknya. dan setelah saya selidik tadika2 yg ada di kawasan perumahan saya ini hanya PASTI yg boleh saya harapkan utk Amniy. kalau Q-dess ke, Genius Aulad ke, Atfal ke, mmg le tak ada.

antara subjek yang ada di PASTI:

Al-Quran
Jawi
English
Asas Komputer/Computer Basic
Mathematics
Pendidikan Sains Sos*al & Pembangunan Insan
Bahasa Arab/Arabic Language
Bahasa Melayu/Malay Language
Peribadi Muslim
Hafazan (setiap hari di awal sesi)
ada solat juga (Adam sesi petang, pagi aku tak pasti ada solat ke idak)

kerja sekolah banyak juga, malah lebih banyak dari Q-dees (rujuk pada Mastura)
buku teks dia berwarna & berilustrasi
ada buku latihan macam kat sekolah rendah
subjek BI, Sc, Maths & komputer dalam bahasa Inggeris
yang akak suka sebab dia kaitkan sains tu dengan kewujudan Allah swt
di situlah kelebihannya berbanding Q-dees

tq kak sue, atas informasi ini. amat berguna utk fiza ni.
amat berbeza dgn subjek2 di pra. walaupun tertulis subjek seperti ini, tapi, hanya tulisan dikertas sahaja.....

PASTI tempat Adam ada sessi petang ke? PASTI kat sini ada satu sessi je.
cerita keluarga dan anak2 saya di sini:
http://umisofie.blogspot.com

tempat saya simpan resepi:
http://blogsimpanresepi.blogspot.com/

Offline Ifah

  • Topaz
  • *
  • Posts: 86
  • Suka? +0/-0
    • Kami dan Dunia
Re: Smart Readers, Genius Aulad, Krista
« Reply #44 on: November 20, 2010, 08:29:39 PM »
Hah.. tu best la tu UmiSofie.. nampak syllabus PASTI sama dengan Atfal.. daku setuju dikau masukkan Amniy ke situ. Eh.. cam anak aku pulak nak setuju/bangkang bagai. Hahaha. Emosi betul.
Allah... always be there
http://kamidandunia.blogspot.com

Offline suealeen

  • Berlian
  • *
  • Posts: 3115
  • Suka? +23/-0
    • Amazing Syafiah & Co.
Re: Smart Readers, Genius Aulad, Krista
« Reply #45 on: November 20, 2010, 08:37:16 PM »
Fiza, akak copy paste je yang akak dah taip tu
sebenarnya tu mesej untuk kawan akak
dia pun nak tukar anak ke PASTI
sebab dia dengar anak jiran dia pandai menghafaz
bab hafazan ni memang dia orang bagus sangat
ada hafazan di setiap awal sesi setiap hari
malah ada ujian hafazan plak tu

PASTI kat sini dah la ada 2 sesi - pagi petang
satu tempat ada 2 pusat PASTI lagi
Visit and get to know us at Amazing Syafiah & Co.

Now I'm a food blogger too. Visit my online kitchen at Suealeen's Kitchen :)

Offline fiza umisofie

  • Moderator (Board)
  • Berlian
  • *
  • Posts: 3957
  • Suka? +18/-0
  • Ketua bidadari suami di syurga nanti.Insya Allah!
    • cerita umisofie
Re: Smart Readers, Genius Aulad, Krista
« Reply #46 on: November 20, 2010, 09:24:21 PM »
Hah.. tu best la tu UmiSofie.. nampak syllabus PASTI sama dengan Atfal.. daku setuju dikau masukkan Amniy ke situ. Eh.. cam anak aku pulak nak setuju/bangkang bagai. Hahaha. Emosi betul.

kak ifah...
ni namanya sokongan...tak pe, saya suka akak sokong saya. hehe
btw, tq...

Fiza, akak copy paste je yang akak dah taip tu
sebenarnya tu mesej untuk kawan akak
dia pun nak tukar anak ke PASTI
sebab dia dengar anak jiran dia pandai menghafaz
bab hafazan ni memang dia orang bagus sangat
ada hafazan di setiap awal sesi setiap hari
malah ada ujian hafazan plak tu

PASTI kat sini dah la ada 2 sesi - pagi petang
satu tempat ada 2 pusat PASTI lagi

tu sebab fiza mmg nak sgt anak fiza masuk situ.
kalau kita nak train dorg hafaz surah...alahai, amatlah lemahnya jiwa. hehe
seronok dengar anak2 hasil didikan PASTI dah boleh hafal surah.

tq kak!
cerita keluarga dan anak2 saya di sini:
http://umisofie.blogspot.com

tempat saya simpan resepi:
http://blogsimpanresepi.blogspot.com/

Offline hasrisa

  • Berlian
  • *
  • Posts: 3761
  • Suka? +7/-0
Re: Smart Readers, Genius Aulad, Krista
« Reply #47 on: November 20, 2010, 10:33:15 PM »
fizah..
akak nak nyampuk sikit
anak2 akak semua dok KEMAS je
pandai jugak hafaz surah
anak lelaki tu dua tahun jadi imam (5thn dan 6thn)
dia hafal ayat kursi umur 5thn:)
surah2 pendek dalam sembahyang pun terror
tengok bebudak jugak kan

Offline fiza umisofie

  • Moderator (Board)
  • Berlian
  • *
  • Posts: 3957
  • Suka? +18/-0
  • Ketua bidadari suami di syurga nanti.Insya Allah!
    • cerita umisofie
Re: Smart Readers, Genius Aulad, Krista
« Reply #48 on: November 20, 2010, 10:52:20 PM »
kak risa,
tempat fiza ni tak de KEMAS...
pra sekolah ada la....
kalau nak depend pada budak, tak boleh jugak. bg fiza depend pada cikgu yg ngajar kot...
budak biasa la, mestilah nak main jer.... ni ha, yg fiza tak puas hati sgt ni, kat pra sekolah ikhwan asik2 tonton cd je, mcm2 cerita ditontonnya. kadang langsung tak ada kaitan dgn pelajaran.

bila tanya ustazah ada ajar baca surah tak, langsung tak ada.
dah tu ustazah ajar apa? ustazah cerita je....hari2 ustazah cerita. tak kan tak de silibus?

yg paling tak best, ada waktu budak2 tido, sapa tak tido, tak boleh balik.
cerita keluarga dan anak2 saya di sini:
http://umisofie.blogspot.com

tempat saya simpan resepi:
http://blogsimpanresepi.blogspot.com/

Offline hasrisa

  • Berlian
  • *
  • Posts: 3761
  • Suka? +7/-0
Re: Smart Readers, Genius Aulad, Krista
« Reply #49 on: November 20, 2010, 10:55:41 PM »
salah cikgulah ni ye
hehehe
entah lah ye..sebenarnye tak boleh harapkan cikgu je kan
kalau sekolah yg free2 ni cikgu amik lewa je kot
kalau sekolah mahal memang le kan
karang kena serang ngan mak2 yg dah bayor mahal2 neh
kat tempat akak memang takdo smart readers le bagai
kena pi anto jauh nun kat pekan/bandar

 

Powered by EzPortal