+-

+-User

Welcome, Guest.
Please login or register.
 
 
 
Forgot your password?

Menu

Portal Ratuhati.com
Adab-adab Berforum
Mengenai Forum - FAQ
Bagaimana Mahu Mengiklan

+-Stats

Members
Total Members: 10781
Latest: giefauziah
New This Month: 4
New This Week: 4
New Today: 4
Stats
Total Posts: 444033
Total Topics: 7400
Most Online Today: 167
Most Online Ever: 441
(February 18, 2013, 04:28:13 PM)
Users Online
Members: 6
Guests: 147
Total: 153

Author Topic: Period dah lewat, tp upt -ve , scan -ve  (Read 22200 times)

Offline jajai

  • Topaz
  • *
  • Posts: 16
  • Suka? +0/-0
    • thelittlecikpink
Re: Period dah lewat, tp upt -ve , scan -ve
« Reply #175 on: July 17, 2012, 02:13:33 PM »
kan jajai..
kite ni bukan ape...kes kite pelek sgt..susah nak detect...jadinye kite pun cr alternatif lain...skrg tau kemungkinan dah ada isi.kite kene jaga makan,jaga cakap,byk2 kan berdoa...supaya Allah boleh tunjukkan dan buktikan kite ni mengandung.barulah lepas tu kite leh cek kat klinik...tpi bile la agaknyer..

tu la kak pah. masa saya g klinik hari tu, doktor pernah cakap memang ada kes yang pregnant tapi upt negative. tapi tak banyak la kes macam tu. saya pun selalu doa supaya dapat bukti yang saintifik bahawa kita mengandung. kak pah ada rasa apa2 perubahan tak pada diri kak pah? saya pulak tak ada alahan. cuma sebelum ni saya ada selsema hampir seminggu. kakak saya pun jenis yang tak alahan masa mengandung.


Offline jajai

  • Topaz
  • *
  • Posts: 16
  • Suka? +0/-0
    • thelittlecikpink
Re: Period dah lewat, tp upt -ve , scan -ve
« Reply #176 on: July 17, 2012, 02:15:31 PM »
Amin....Thanks jajai. InsyaAllah rezeki awak tu. Awak berubat kat mana?

tenkiu ezamin. semoga jadi kenyataan. :) saya berubat di terengganu.

Offline maya_cute

  • Delima
  • *
  • Posts: 704
  • Suka? +0/-0
Re: Period dah lewat, tp upt -ve , scan -ve
« Reply #177 on: July 17, 2012, 02:16:27 PM »
tenkiu ezamin. semoga jadi kenyataan. :) saya berubat di terengganu.

Terengganu kat mana?
"Ya ALLAH! Kau kurniakanlah kepada kami dari sisi-MU zuriat yang soleh & solehah. Sesungguhnya ENGKAU Maha Pendengar Doa."

"Ya ALLAH! Janganlah ENGKAU biarkan diriku seorang diri tanpa zuriat. Sesungguhnya ENGKAU sebaik-baik yang mewarisi."

AMIN YA RABBAL 'ALAMIN.


Offline kak_pah

  • Zamrud
  • *
  • Posts: 101
  • Suka? +0/-0
Re: Period dah lewat, tp upt -ve , scan -ve
« Reply #179 on: July 17, 2012, 02:23:44 PM »
tu la kak pah. masa saya g klinik hari tu, doktor pernah cakap memang ada kes yang pregnant tapi upt negative. tapi tak banyak la kes macam tu. saya pun selalu doa supaya dapat bukti yang saintifik bahawa kita mengandung. kak pah ada rasa apa2 perubahan tak pada diri kak pah? saya pulak tak ada alahan. cuma sebelum ni saya ada selsema hampir seminggu. kakak saya pun jenis yang tak alahan masa mengandung.

saye xde alahan..tpi tiap2 malam badan hangat jer..tp xdemam..sakit tekak dah brp lame da.paling ketara perut besar mengembang..


Offline nurul akma

  • Delima
  • *
  • Posts: 638
  • Suka? +0/-0
  • Ya Allah..aku redha dengan ketentuanMu.........
Re: Period dah lewat, tp upt -ve , scan -ve
« Reply #180 on: July 17, 2012, 04:14:20 PM »
tenkiu ezamin. semoga jadi kenyataan. :) saya berubat di terengganu.

jajai berubat ngan sape kat terengganu?kot2 akma kenal...boleh try pegi jugak

Offline maya_cute

  • Delima
  • *
  • Posts: 704
  • Suka? +0/-0
Re: Period dah lewat, tp upt -ve , scan -ve
« Reply #181 on: July 17, 2012, 08:34:17 PM »
jajai berubat ngan sape kat terengganu?kot2 akma kenal...boleh try pegi jugak

Haah, Maya kat Terengganu jugak ni. Keje kat Dungun. Hubby orang Rhu Renggeh. Hehe. Akma Terengganu kat mana?
"Ya ALLAH! Kau kurniakanlah kepada kami dari sisi-MU zuriat yang soleh & solehah. Sesungguhnya ENGKAU Maha Pendengar Doa."

"Ya ALLAH! Janganlah ENGKAU biarkan diriku seorang diri tanpa zuriat. Sesungguhnya ENGKAU sebaik-baik yang mewarisi."

AMIN YA RABBAL 'ALAMIN.

Offline jajai

  • Topaz
  • *
  • Posts: 16
  • Suka? +0/-0
    • thelittlecikpink
Re: Period dah lewat, tp upt -ve , scan -ve
« Reply #182 on: July 18, 2012, 10:25:09 AM »
saya berubat di kg tasek, bukit payong, kuala terengganu. saya asal terengganu tapi duduk di kuantan.

Offline nurul akma

  • Delima
  • *
  • Posts: 638
  • Suka? +0/-0
  • Ya Allah..aku redha dengan ketentuanMu.........
Re: Period dah lewat, tp upt -ve , scan -ve
« Reply #183 on: July 18, 2012, 03:06:00 PM »
saya berubat di kg tasek, bukit payong, kuala terengganu. saya asal terengganu tapi duduk di kuantan.

hehehe..nape dia pak abu ek...memang glamour kat situ.akma pun pernah pegi...dia yang bagitahu akma RU....dia suruh makan ubat yang dia bagi..n period dtg balik nak betulkan,.,sampai sekarang akma tak period lagi.dah 18 hari delay......

Offline jajai

  • Topaz
  • *
  • Posts: 16
  • Suka? +0/-0
    • thelittlecikpink
Re: Period dah lewat, tp upt -ve , scan -ve
« Reply #184 on: July 18, 2012, 07:02:50 PM »
hehehe..nape dia pak abu ek...memang glamour kat situ.akma pun pernah pegi...dia yang bagitahu akma RU....dia suruh makan ubat yang dia bagi..n period dtg balik nak betulkan,.,sampai sekarang akma tak period lagi.dah 18 hari delay......

aah, betul la akma. pak abu. family saya ramai berubat dgn dia. kakak saya ada cyst, berubat dgn dia, alhamdulillah sembuh. abang saya slip disc pun berubat dgn dia. mak saudara saya kena breast cancer, alhamdulillah dah pun sembuh. saya pulak irregular period. saya last period bulan 3. tiap2 bulan saya jumpa dia. akhir bulan 5, dia cakap saya pregnant. akma dah delay 18hari ek? tak try upt?

nad_dieya

  • Guest
Re: Period dah lewat, tp upt -ve , scan -ve
« Reply #185 on: July 18, 2012, 07:47:03 PM »
saya berubat di kg tasek, bukit payong, kuala terengganu. saya asal terengganu tapi duduk di kuantan.

Kuantan kat mane?

Allah sembunyikan matahari, Dia datangkan petir & kilat, kite tercari2 di mana matahari, rupa2nya Dia nak berikan kite pelangi.. ^_^

Offline nurul akma

  • Delima
  • *
  • Posts: 638
  • Suka? +0/-0
  • Ya Allah..aku redha dengan ketentuanMu.........
Re: Period dah lewat, tp upt -ve , scan -ve
« Reply #186 on: July 18, 2012, 09:24:50 PM »
aah, betul la akma. pak abu. family saya ramai berubat dgn dia. kakak saya ada cyst, berubat dgn dia, alhamdulillah sembuh. abang saya slip disc pun berubat dgn dia. mak saudara saya kena breast cancer, alhamdulillah dah pun sembuh. saya pulak irregular period. saya last period bulan 3. tiap2 bulan saya jumpa dia. akhir bulan 5, dia cakap saya pregnant. akma dah delay 18hari ek? tak try upt?

dah buat time delay 11 hari..sekarang tak buat lagi..payah kan nak pegi tempat dia.means..ramai sangat orang..memang katsitu glamour kalau untuk yang cancer..ramai gak yang berjaya pregnant berubat ngan dia..akam pegi bulan lepas..dia cakap saya Ru..dia bagi ubat n suh datang balik bila period..sekarang tak period2 plak..tu masalahnya...

Offline feezashah

  • Topaz
  • *
  • Posts: 29
  • Suka? +0/-0
Re: Period dah lewat, tp upt -ve , scan -ve
« Reply #187 on: July 18, 2012, 10:11:14 PM »
Kuantan kat mane?

Allah sembunyikan matahari, Dia datangkan petir & kilat, kite tercari2 di mana matahari, rupa2nya Dia nak berikan kite pelangi.. ^_^

nad kuantan gak ke?
feeza kuantan gak nih....

Offline jajai

  • Topaz
  • *
  • Posts: 16
  • Suka? +0/-0
    • thelittlecikpink
Re: Period dah lewat, tp upt -ve , scan -ve
« Reply #188 on: July 19, 2012, 09:20:21 AM »
Kuantan kat mane?

Allah sembunyikan matahari, Dia datangkan petir & kilat, kite tercari2 di mana matahari, rupa2nya Dia nak berikan kite pelangi.. ^_^

batu 11 :)

Offline jajai

  • Topaz
  • *
  • Posts: 16
  • Suka? +0/-0
    • thelittlecikpink
Re: Period dah lewat, tp upt -ve , scan -ve
« Reply #189 on: July 19, 2012, 09:45:12 AM »
dah buat time delay 11 hari..sekarang tak buat lagi..payah kan nak pegi tempat dia.means..ramai sangat orang..memang katsitu glamour kalau untuk yang cancer..ramai gak yang berjaya pregnant berubat ngan dia..akam pegi bulan lepas..dia cakap saya Ru..dia bagi ubat n suh datang balik bila period..sekarang tak period2 plak..tu masalahnya...

aah,mmg ramai masa saya pergi 2minggu lepas. saya sampai kat sana pukul 6pagi, dapat no31. dekat pukul 5petang baru dapat masuk jumpa dia.

pengalaman saya,sepanjang saya berubat dengan dia, walaupun delay period berbulan2, tak pernah dia cakap saya pregnant. dan realitinya memang saya tak pregnant pun sbb akhirnya period jugak. last period saya bulan 3. bulan 4 saya pergi jumpa dia, dia cakap saya tak pregnant. akhir bulan 5 saya jumpa dia lagi, dia cakap saya dah pregnant tapi masih sangat2 baru kandungan tu. kebetulan 2hari sebelum tu saya ada kena kencing kotor. ibu mengandung memang ada risiko utk kena kencing kotor kan? lepas pada saya tahu saya pregnant,saya asyik buat upt aje. tapi negative. pernah double line tapi sgt2 faint. akhirnya saya give up utk buat upt. saya cuma banyak2 berdoa n bertawakal aje sbb setiap kali jumpa dia, dia cakap kandungan saya membesar seperti biasa dan baby sihat. skrg dah 9minggu.

saya suggest akma take time dulu utk redakan rasa kecewa or sedih since upt negative. saya faham perasaan tu sbb saya dah alami n kecewa sangat bila kita mengharap tapi upt negative. bila dah ok,try scan kat klinik. then lepas raya cuba la pergi jumpa pak abu lagi. bulan puasa ni dia tutup sebulan. lepas raya enam, baru dia buka. tu cadangan saya aje. bila saya sedih, hubby selalu ingatkan saya yang Allah sebenarnya dah rancang yang terbaik utk kita, cuma kita aje tak tahu. :)

Offline nurul akma

  • Delima
  • *
  • Posts: 638
  • Suka? +0/-0
  • Ya Allah..aku redha dengan ketentuanMu.........
Re: Period dah lewat, tp upt -ve , scan -ve
« Reply #190 on: July 19, 2012, 01:12:13 PM »
aah,mmg ramai masa saya pergi 2minggu lepas. saya sampai kat sana pukul 6pagi, dapat no31. dekat pukul 5petang baru dapat masuk jumpa dia.

pengalaman saya,sepanjang saya berubat dengan dia, walaupun delay period berbulan2, tak pernah dia cakap saya pregnant. dan realitinya memang saya tak pregnant pun sbb akhirnya period jugak. last period saya bulan 3. bulan 4 saya pergi jumpa dia, dia cakap saya tak pregnant. akhir bulan 5 saya jumpa dia lagi, dia cakap saya dah pregnant tapi masih sangat2 baru kandungan tu. kebetulan 2hari sebelum tu saya ada kena kencing kotor. ibu mengandung memang ada risiko utk kena kencing kotor kan? lepas pada saya tahu saya pregnant,saya asyik buat upt aje. tapi negative. pernah double line tapi sgt2 faint. akhirnya saya give up utk buat upt. saya cuma banyak2 berdoa n bertawakal aje sbb setiap kali jumpa dia, dia cakap kandungan saya membesar seperti biasa dan baby sihat. skrg dah 9minggu.

saya suggest akma take time dulu utk redakan rasa kecewa or sedih since upt negative. saya faham perasaan tu sbb saya dah alami n kecewa sangat bila kita mengharap tapi upt negative. bila dah ok,try scan kat klinik. then lepas raya cuba la pergi jumpa pak abu lagi. bulan puasa ni dia tutup sebulan. lepas raya enam, baru dia buka. tu cadangan saya aje. bila saya sedih, hubby selalu ingatkan saya yang Allah sebenarnya dah rancang yang terbaik utk kita, cuma kita aje tak tahu. :)

terima kasih...lega sangat dengar jajai cakap camtu..ramaikan orang dekat dia...nanti pas raya nak pegi la..tapi akma kene tunggu period dulu baru boleh pegi...dia nak brtulkan rahim..akma punyer rahim RU...dia ada beri ubat tak dekat jajai?

Offline cik hanani

  • Topaz
  • *
  • Posts: 22
  • Suka? +0/-0
Re: Period dah lewat, tp upt -ve , scan -ve
« Reply #191 on: July 23, 2012, 11:43:52 AM »
syukur alhamdulillah. hari nie cik P dah dtg. syukur sgt. yela semua negatif tapi period tak muncul2, takut jugak kan. lagipun hana rasa ada benda yang tak kena dengan badan nie. rasa ada sesuatu dalam rahim. mula2 time delay period tue, senggugut teruk jugak. tapi darah setitik pun tak kluar. scan 3 kali, doc ckp rahim kembang dan banyak darah period kat dalam. tunggu punya tunggu tak kluar jugak. badan asyik sakit2, kadang2 rasa lemah sgt. hana buat keputusan nak pegi scan skali lg. takut peknen kan. pastu doc tue ckp tak pun. hana tanya kenapa tak period2 lagi. dah lama and hari tue doc cakap banyak period kat dalam. pastu doc india tue terus jawab, period hana tak cukup tangki lagi utk kluar. hana pelik terus terdiam. pegi mana suma darah bebanyak dlu tue?

hana start search tentang gangguan jin. hana baca ayat kursi dan pelbagai ayat untuk halau benda tue kalau dia mmg ada dalam badan hana. semalam hana dengar ayat2 ruqyah pakai headphone kuat2. seram satu badan. pagi tadi hana mimpi ada org tue buat hana, hana balas dan minta tolong tapi sorang pun tak nak tolong. pastu hana kuatkan semangat hana pukul2 dia balik sampai terjaga. tak tahu la samada betul or tak semua nie ada kaitan ke tak. tapi hana dah usaha. hana tawakal pada Allah S.W.T. pada-Nya tempat kita mengadu. terima kasih Ya Allah.

Offline jajai

  • Topaz
  • *
  • Posts: 16
  • Suka? +0/-0
    • thelittlecikpink
Re: Period dah lewat, tp upt -ve , scan -ve
« Reply #192 on: July 27, 2012, 01:21:38 PM »
terima kasih...lega sangat dengar jajai cakap camtu..ramaikan orang dekat dia...nanti pas raya nak pegi la..tapi akma kene tunggu period dulu baru boleh pegi...dia nak brtulkan rahim..akma punyer rahim RU...dia ada beri ubat tak dekat jajai?

ada. dia bagi 3jenis ubat. n dia pun ada prescribe beberapa vitamin lain. saya pergi beli vitamin2 tu dkt farmasi baiduri (depan HKT). teruskan usaha ye akma. kakak ipar saya pun RU. alhamdulillah dh nak masuk 3 orang anak dia. :)

Offline nurul akma

  • Delima
  • *
  • Posts: 638
  • Suka? +0/-0
  • Ya Allah..aku redha dengan ketentuanMu.........
Re: Period dah lewat, tp upt -ve , scan -ve
« Reply #193 on: July 28, 2012, 01:00:52 PM »
ada. dia bagi 3jenis ubat. n dia pun ada prescribe beberapa vitamin lain. saya pergi beli vitamin2 tu dkt farmasi baiduri (depan HKT). teruskan usaha ye akma. kakak ipar saya pun RU. alhamdulillah dh nak masuk 3 orang anak dia. :)

kakak jajai berubat dengan dia jugak ke?

Offline jajai

  • Topaz
  • *
  • Posts: 16
  • Suka? +0/-0
    • thelittlecikpink
Re: Period dah lewat, tp upt -ve , scan -ve
« Reply #194 on: July 28, 2012, 05:06:20 PM »
kakak jajai berubat dengan dia jugak ke?

kakak ipar saya tak berubat dgn dia. kakak ipar saya ni lebih kurang 4tahun kawen, tapi belum dapat zuriat. masa tu kami tak kenal lagi pak abu. so kakak ipar saya ni berubat dengan pakar sakit puan (dr hamid arshat). tak pasti akma kenal tak doktor ni. tapi dia memang glamor dlm dunia sakit puan. dia buat minor operation utk betulkan kedudukan rahim. alhamdulillah selepas tu terus lekat. dan sekarang tgh menunggu due utk anak yg ke-3 dah. :)

Offline watie_jais

  • Topaz
  • *
  • Posts: 28
  • Suka? +0/-0
Re: Period dah lewat, tp upt -ve , scan -ve
« Reply #195 on: July 30, 2012, 03:51:23 PM »
hai,sy baru disini.sblm ni jadi silent reader je.sy sdh ada sorg princess brumur 2thn skrg ni,sy ada pengalaman untuk di share brsama.sy lmp pada 25/3/2012.bulan april mmg missed cik P.spanjang tempoh missed cik P,sy slalu cek upt tapi tetap -ve sehingga la 25/5/2012,baru la upt saya +ve.hairan juga..delay mmg lewat sgt dh tu!!then,doc scan rahim sy.ikutkan scan,usia kandungan 6weeks,ikut kiraan katanya 9weeks..pelik lg.selang beberapa hari,sy bleeding.keesokannya,sy kguguran.hurmm,kata doc mgkin baby tak develop dgn baik.sbb ikut kiraan baby dh berusia 9weeks.tp,disebabkan ia tidak berkembang dgn baik,saiz embrio hanya setakat 6weeks je.sedih..

Offline kak_pah

  • Zamrud
  • *
  • Posts: 101
  • Suka? +0/-0
Re: Period dah lewat, tp upt -ve , scan -ve
« Reply #196 on: July 30, 2012, 09:47:33 PM »
hai,sy baru disini.sblm ni jadi silent reader je.sy sdh ada sorg princess brumur 2thn skrg ni,sy ada pengalaman untuk di share brsama.sy lmp pada 25/3/2012.bulan april mmg missed cik P.spanjang tempoh missed cik P,sy slalu cek upt tapi tetap -ve sehingga la 25/5/2012,baru la upt saya +ve.hairan juga..delay mmg lewat sgt dh tu!!then,doc scan rahim sy.ikutkan scan,usia kandungan 6weeks,ikut kiraan katanya 9weeks..pelik lg.selang beberapa hari,sy bleeding.keesokannya,sy kguguran.hurmm,kata doc mgkin baby tak develop dgn baik.sbb ikut kiraan baby dh berusia 9weeks.tp,disebabkan ia tidak berkembang dgn baik,saiz embrio hanya setakat 6weeks je.sedih..

lamenye akak mis period.sy pun last peot 28/4 smpi
skrg xpeot.takut la jadi mcm akak.bru nk merasa anak
petama.sblm ni period regular je.hmm..tgkla cm ner.

Offline nurul akma

  • Delima
  • *
  • Posts: 638
  • Suka? +0/-0
  • Ya Allah..aku redha dengan ketentuanMu.........
Re: Period dah lewat, tp upt -ve , scan -ve
« Reply #197 on: July 31, 2012, 12:54:14 PM »
kakak ipar saya tak berubat dgn dia. kakak ipar saya ni lebih kurang 4tahun kawen, tapi belum dapat zuriat. masa tu kami tak kenal lagi pak abu. so kakak ipar saya ni berubat dengan pakar sakit puan (dr hamid arshat). tak pasti akma kenal tak doktor ni. tapi dia memang glamor dlm dunia sakit puan. dia buat minor operation utk betulkan kedudukan rahim. alhamdulillah selepas tu terus lekat. dan sekarang tgh menunggu due utk anak yg ke-3 dah. :)


akma kenal dengan doktor tu....operation ek..ingat nak berubat cara tradisional dulu..try dgn pak abu dulu la....

Offline DILLA84

  • Nilam
  • *
  • Posts: 354
  • Suka? +1/-0
Re: Period dah lewat, tp upt -ve , scan -ve
« Reply #198 on: July 31, 2012, 01:26:51 PM »
lamenye akak mis period.sy pun last peot 28/4 smpi
skrg xpeot.takut la jadi mcm akak.bru nk merasa anak
petama.sblm ni period regular je.hmm..tgkla cm ner.

saya pun sejak2 ni period x betul..byk beza hari takut ada masalah..

Offline jajai

  • Topaz
  • *
  • Posts: 16
  • Suka? +0/-0
    • thelittlecikpink
Re: Period dah lewat, tp upt -ve , scan -ve
« Reply #199 on: August 01, 2012, 05:01:14 PM »

akma kenal dengan doktor tu....operation ek..ingat nak berubat cara tradisional dulu..try dgn pak abu dulu la....

takpe akma, cuba tradisional dulu ye. at the same time boleh try cek dgn doktor gak. sbb ramai jugak yang RU tapi boleh pregnant macam biasa. yg penting kita ingat, bukan ubat yg boleh menyebabkan kita sembuh. semua tu kehendak Allah. ubat hanyalah ikhtiar. sama2 kita berdoa di bulan yg mulia ni. saya pun masih berdoa semoga saya benar2 pregnant. :)

 

Powered by EzPortal