+-

+-User

Welcome, Guest.
Please login or register.
 
 
 
Forgot your password?

Menu

Portal Ratuhati.com
Adab-adab Berforum
Mengenai Forum - FAQ
Bagaimana Mahu Mengiklan

+-Stats

Members
Total Members: 10625
Latest: Airiss Armelia
New This Month: 94
New This Week: 17
New Today: 4
Stats
Total Posts: 441635
Total Topics: 7326
Most Online Today: 183
Most Online Ever: 441
(February 18, 2013, 04:28:13 PM)
Users Online
Members: 3
Guests: 141
Total: 144

Author Topic: Klinik Hospital Melaka  (Read 8962 times)

Offline cheesecake

  • Berlian
  • *
  • Posts: 1745
  • Suka? +7/-0
  • ^.^
Klinik Hospital Melaka
« on: November 01, 2010, 10:30:14 AM »
saya duk kat melaka..
jadi saya bg yg kat melaka punya jerlah ek.. :p

masa preggy alya..my gynea dari sini
Klinik Pakar wanita Liu & vincent.
bawah Hotel King Ayer keroh, Melaka.
my gynea Dr.Liu..
sgt friendly..en.hubby suka  ;D
cuma kita tak bersalin di klinik dia..
kene pergi private antara Mahkota Medical,Pantai atau Putra.
Dr.Liu atau Dr.Vincent yang akan sambut baby  ;D

ataupon..boleh juga pergi ke klinik pakar sakit puan yang memang ada kat hospital yang saya sebut diatas.

1. Pantai hospital Air Keroh.http://www.pantai.com.my/search_result.php
2. Putra Specialist hospital, Melakahttp://psh-group.com/Latest%20Website%2031%20May%202007/Consultants.htm
3. Mahkota Medical Center, Melakahttp://mahkotamedical.com/search_result.php

ni kebetulan saya memang tengah saje2 tegok klinik2 O&G..
nak mula buat checkup dgn depa..masih belum ada pilihan yang tetap..
ingat nak cuba yang perempuan pula..
en.hubby nak Dr.Liu juga  ::)
 


Offline lollypop

  • Zamrud
  • *
  • Posts: 179
  • Suka? +0/-0
  • Alhamdulillah
Re: Klinik Hospital Melaka
« Reply #1 on: November 30, 2010, 08:14:07 PM »
mumyalya dok melaka erk.. samalah kiter.

Nak tanya, Klinik Pakar wanita Liu & vincent tu charge baper erk? anggaran dr start hamil sehingga bersalin.


I'm SHAKLEE independent distributor area MELAKA.

Offline cheesecake

  • Berlian
  • *
  • Posts: 1745
  • Suka? +7/-0
  • ^.^
Re: Klinik Hospital Melaka
« Reply #2 on: December 01, 2010, 01:40:21 PM »
untuk scan dan consult dgn doc biasa diorang caj rm70..
tapi tak boleh expect la rm70 je..kadang2 ter extra sikit..
juz prepare rm100 ke..
kalau monthly checkup..akan bertambah murah..
kecuali ada komplikasi atau perlu dapatkan ubat..

bersalin sebenarnya refer kat caj bersalin hospital2 private kat melaka ni..
kene admit kat sana dulu,then
dr.Liu or Dr.vincent akan datang sebagai gynea kita..
macam saya tahun 2008 secara emergency c-zer kene caj 4.5k+-
tu pon sbb baby ada sikit komplikasi..
saya duk dalam 2 hari 2 malam ke tak silap..adui lupa..
kat Mahkota Medical Center..
saya suka kat sini sbb hubby buleh teman tido..
then sanak saudara nak dtg pon anytime je..
cuma hospital ni bukan hospital rakan bayi..
kene bgtau kalau nak breastfeed baby..

lollypop ada plan nak pi klinik tu ke?
kalau Dr.Liu..dia tegas sikit..tapi dia ramah..
Dr.vincent dia jenis mudah simpati..cepat je kesian (senang minta mc :P)
tapi ramai suka Dr.Liu..dulu dia pakar O&G hospital Gomen.

Offline lollypop

  • Zamrud
  • *
  • Posts: 179
  • Suka? +0/-0
  • Alhamdulillah
Re: Klinik Hospital Melaka
« Reply #3 on: December 01, 2010, 06:57:26 PM »
owh.....thanks,
lolly dok kat ayer keroh. Actually dulu masa sebelum kawin pernah g sana, scan perut sbb takut cyst. Time tu yg scan dr. vincent. mmg sgt ramah.. muka mcm ala2 malay sket....malay yg putih.. hehe.

yang Dr. Liu tu x pernah lah pulak jumpa. yer laa pernah pergi sekali jer pun.

Tu laa ingat nak g sana . Ni 1st pregnancy.

ok. anyway thanks banyak2....(";)


I'm SHAKLEE independent distributor area MELAKA.

Offline sue

  • Zamrud
  • *
  • Posts: 237
  • Suka? +1/-0
    • Violet Collection
Re: Klinik Hospital Melaka
« Reply #4 on: December 13, 2011, 02:44:59 PM »
lollypop: erm yg klinik vincent & liu tue dr lelaki ke prerempuan yer? erm bukn apa en.hubby klo bleh dia nak dr perempuan.belum tiba masanya lagi dia nak bagi dr lelaki yg cek..katanya..huhu-:)


Offline lollypop

  • Zamrud
  • *
  • Posts: 179
  • Suka? +0/-0
  • Alhamdulillah
Re: Klinik Hospital Melaka
« Reply #5 on: June 15, 2012, 11:47:49 AM »
lollypop: erm yg klinik vincent & liu tue dr lelaki ke prerempuan yer? erm bukn apa en.hubby klo bleh dia nak dr perempuan.belum tiba masanya lagi dia nak bagi dr lelaki yg cek..katanya..huhu-:)

kalau area melaka nak cari gynae perempuan muslimah... boleh g pantai dr hanisah atau putra


I'm SHAKLEE independent distributor area MELAKA.

Offline cahaya ibu

  • Topaz
  • *
  • Posts: 36
  • Suka? +0/-0
Re: Klinik Hospital Melaka
« Reply #6 on: December 09, 2012, 05:59:53 PM »
saya masa preggy anak 1st pun scan dgn dr.liu and vincent.cuma check up kat johor,tey maternity.nak tahu lah kat liu and vincent nanti,bulanan check up tu dia cek apa yer?mcm cek darah tu mmg mcm kkm ke?kena ambik sebotol dan kena ke minum air gula gak?

Offline suriaty malleq

  • Topaz
  • *
  • Posts: 1
  • Suka? +0/-0
Re: Klinik Hospital Melaka
« Reply #7 on: July 17, 2013, 03:08:32 PM »
assalam sy bru kt cni..sy bru kawen 8 bulan umo 23 sy nk tny bp kos tuk 1st treatment kt klinik liu&vincent tu..cek darah..scan dgn tvs?plz..sy nk thu sgt..sblum ni ad g klinik dr raimah di cheng..sy xbpuas hati..xyakin pun ad..kakk2 kt cni yg thu kos klinik dr liu tu tlg bg thu ye..

 

Powered by EzPortal