+-

+-User

Welcome, Guest.
Please login or register.
 
 
 
Forgot your password?

Menu

Portal Ratuhati.com
Adab-adab Berforum
Mengenai Forum - FAQ
Bagaimana Mahu Mengiklan

+-Stats

Members
Total Members: 10170
Latest: laila majnun
New This Month: 112
New This Week: 32
New Today: 3
Stats
Total Posts: 433274
Total Topics: 7020
Most Online Today: 233
Most Online Ever: 441
(February 18, 2013, 04:28:13 PM)
Users Online
Members: 12
Guests: 203
Total: 215

Author Topic: Klinik, Hospital Shah Alam  (Read 5058 times)

Offline Ashila

  • Berlian
  • *
  • Posts: 2796
  • Suka? +16/-0
  • Mummy Myra
Klinik, Hospital Shah Alam
« on: October 30, 2010, 12:00:17 AM »
Shah Alam Specialist Hospital kat Seksyen 19, Shah Alam..
sebelah DePalma Inn Hotel..
Jumpa Dr.Siti Maryam...gynae saye juga mase anak pertama..sangat baik orangnye...
« Last Edit: November 11, 2010, 10:18:01 PM by ummi »




Offline bunga_tulip2939

  • Topaz
  • *
  • Posts: 27
  • Suka? +0/-0
Re: Klinik, Hospital Shah Alam
« Reply #1 on: November 12, 2010, 11:31:23 AM »
Selangor Medical Centre syek 20 Shah Alam..- Dr Siti Esah Bahari..Doctor yg baik...dah bnyk beri semangat...

Offline haniy

  • Topaz
  • *
  • Posts: 85
  • Suka? +0/-0
Re: Klinik, Hospital Shah Alam
« Reply #2 on: December 25, 2010, 07:54:00 PM »
kak ashila..dekat seksyen 19 2 cas untuk scan mahal x??

Offline kitty

  • Nilam
  • *
  • Posts: 413
  • Suka? +1/-0
Re: Klinik, Hospital Shah Alam
« Reply #3 on: December 27, 2010, 09:44:03 AM »
Darul Ehsan Medical Centre kat seksyen 14.. dr norleen.. sangat baik dan lemah lembut org nya.. waktu checkup adalah waktu yang paling dinanti2 kan oleh kitty and hubby.. sgt enjoy dapat jumpa dr norleen... sekarang dah bersalin, dah xleh jumpa dia dah.. rinduuuuu,... hehe

Offline Ashila

  • Berlian
  • *
  • Posts: 2796
  • Suka? +16/-0
  • Mummy Myra
Re: Klinik, Hospital Shah Alam
« Reply #4 on: January 03, 2011, 02:54:01 PM »
kak ashila..dekat seksyen 19 2 cas untuk scan mahal x??

scan skali consultation doc dlm rm50-60 camtu haniy...
dengan dr siti mariam memang best..
akak bersalin complicated case jugak tp dr.siti bagus xde la gelabah nk cser even 11hours akak dlm LR..huhu
die yg bagi semangat n tolong bersalin normal sbb akak dh nak give up..kehkeh
tp sumenye kuasa Allah kan doctor membantu jer...




Offline nik_ceema

  • Berlian
  • *
  • Posts: 1257
  • Suka? +4/-0
    • SiMa liFe jOuRney
Re: Klinik, Hospital Shah Alam
« Reply #5 on: January 03, 2011, 04:07:55 PM »
nik selalu pegi kat UMRA even tak bersalin kat sana. Murah jugak dan consultation dia bagus. :)

Offline Ashila

  • Berlian
  • *
  • Posts: 2796
  • Suka? +16/-0
  • Mummy Myra
Re: Klinik, Hospital Shah Alam
« Reply #6 on: January 03, 2011, 07:10:09 PM »
slalu gak dengar nama UMRA nih..aritu kalo tak nak bersalin situ tapi tak jadi...hukhuk



Offline nik_ceema

  • Berlian
  • *
  • Posts: 1257
  • Suka? +4/-0
    • SiMa liFe jOuRney
Re: Klinik, Hospital Shah Alam
« Reply #7 on: January 04, 2011, 03:26:25 AM »
ha ah glemer la gak.. kat section 13. ritu plan kalo tak sempat balik kelantan mmg nak bersalin kat situ la. lg pon cost bersalin situ murah. normal RM999. akak nik ceaser ade la abes dlm RM2K mcm tu le.

Offline Ashila

  • Berlian
  • *
  • Posts: 2796
  • Suka? +16/-0
  • Mummy Myra
Re: Klinik, Hospital Shah Alam
« Reply #8 on: January 04, 2011, 09:29:30 AM »
nik, situ memang femes tapi femes sebab patient slalu kena cser la...hukhuk
pastu ade satu forum ni mostly yg join ex-patient UMRA..
mostly sume kena cser dan reasonnye juga sama air ketuban kurang padahal check kt hospital lain doc lain bgtau ketuban ok jer...
hehe...xtaula betul ke x wallahualam...



Offline haniy

  • Topaz
  • *
  • Posts: 85
  • Suka? +0/-0
Re: Klinik, Hospital Shah Alam
« Reply #9 on: January 08, 2011, 09:03:57 PM »
scan skali consultation doc dlm rm50-60 camtu haniy...
dengan dr siti mariam memang best..
akak bersalin complicated case jugak tp dr.siti bagus xde la gelabah nk cser even 11hours akak dlm LR..huhu
die yg bagi semangat n tolong bersalin normal sbb akak dh nak give up..kehkeh
tp sumenye kuasa Allah kan doctor membantu jer...

kak ashila..
wah murah jg 2 kak..bagusla..nak p scan tgk uri baby dah naik kah x ni..kat seksyen 7 time bklinik xscan pn..thank ya kak for ur info..

Offline Ashila

  • Berlian
  • *
  • Posts: 2796
  • Suka? +16/-0
  • Mummy Myra
Re: Klinik, Hospital Shah Alam
« Reply #10 on: January 11, 2011, 02:39:27 PM »
same2 haniy..Dr.Siti ni best...
tanye jer macam2 kat die..
die layan punye..



Offline nik_ceema

  • Berlian
  • *
  • Posts: 1257
  • Suka? +4/-0
    • SiMa liFe jOuRney
Re: Klinik, Hospital Shah Alam
« Reply #11 on: January 11, 2011, 03:19:45 PM »
ashila... akak nik bersalin situ.. diorg ckp air ketuban kurang jugak. pastu induce la time 38weeks sbb diorg ckp kurang. pastu rupanya2 bb akak nik da berak dlm perut. diorg opt for c-ser sbb takot bb termakan najis. tak tau bape lama da bb berak.

tapi kan nik pernah gak dgr pasal tu. bab asek kene c-ser je. lg satu nik dgr biasa yg suh c-ser ni, laki dia.. wife dia biasa suh normal jek. cam ritu member nik bersalin situ gak. dr.ummul ni wife tu le suh normal tp member nik da tak tahan nak c-ser.

errrmmm tak tau le.. tapi byk dgr kes dr.razi tu yg suh c-ser je. kije nak cepat fulus pon manyakkkk

Offline Ashila

  • Berlian
  • *
  • Posts: 2796
  • Suka? +16/-0
  • Mummy Myra
Re: Klinik, Hospital Shah Alam
« Reply #12 on: January 11, 2011, 04:38:41 PM »
betul2 nik...ni case kawan shila sendiri...
dr.ummul tu check n die kate boleh normal ni so she decide to induce sebab dah overdue baru 3 hari je pon overdue..
xpela kan janji normal..
but, then dr.razi ye hasben die tu cakap ni kene cser jugak nie..
bahaya nie..
pastu kawan shila takot la kan tetiba je nak cser pastu doktor laki bini tu dok bertekak sorg suh cser sorg lagi suh normal jer..
kwn shila fedup la, trus gi KPJ..kat KPJ gynae check ctg baby ok lg, air ketuban pon ok..
then, seminggu lepas tu baru kwn shila bersalin..Normal xde cser pon.



Offline nik_ceema

  • Berlian
  • *
  • Posts: 1257
  • Suka? +4/-0
    • SiMa liFe jOuRney
Re: Klinik, Hospital Shah Alam
« Reply #13 on: January 11, 2011, 06:01:25 PM »
hmmm.... laki dia mmg la.. suka sgt c-ser. dia ingat manusia ni ape.. senang2 je nak belah. hampeh.. mmg bini dia akan bertekak suh normal. tapi biasa la kalo da 2 org doc bertekak kan kalo tak tau ape2 mmg la kita akan takot. hmmm... mujur gak member shila tu tak ikut doc razi tu kan.

Offline mamaEd

  • Nilam
  • *
  • Posts: 463
  • Suka? +1/-0
Re: Klinik, Hospital Shah Alam
« Reply #14 on: May 03, 2011, 03:19:42 PM »
saya setuju dengan nik & ashila. :) kuikui.itu doc Rafii.saya ritu kes uri kat bawah.memangla dah masuk 37weeks.tapi masa tu saya takde masalah bleeding ke apa cuma tengah kena selsema.ingat nak suruhla doc tunggu selsema saya ni pulih dulu.tapi doc Rafi tu macam tak sabar2 pulak nak csec saya ni. agaknye sebab tu anak saya kena infection. Tapi masa consultation kat situ memangla best.saya suka doctor Ummul.



Offline iieyda

  • Topaz
  • *
  • Posts: 15
  • Suka? +1/-0
  • b urself...
Re: Klinik, Hospital Shah Alam
« Reply #15 on: September 20, 2011, 04:42:03 PM »
alamak..gerun plak dgrnya..baru jer nakg sana...nampak gaya check up okaylah kat sana...tang branak tu yg risau..kang disuruh nya cser...er

Offline nora yahya

  • Zamrud
  • *
  • Posts: 229
  • Suka? +0/-0
  • my little one
Re: Klinik, Hospital Shah Alam
« Reply #16 on: September 20, 2011, 05:22:43 PM »
Dr shahbahiah @KPJ seksyn 20 pon ok...peramah n mesra...so far c/up je ngn dia..bsalin lum pasti lagi..
NT, detaill n 3D/4D scan available in Klang Valley area...pls PM me

Offline mutiara

  • Zamrud
  • *
  • Posts: 166
  • Suka? +2/-0
  • Menanti 'buah cinta' kurniaan Allah :)
Re: Klinik, Hospital Shah Alam
« Reply #17 on: January 03, 2012, 02:50:28 PM »
Salam..

dah lama tak menjengah ke sini.. :)
saya nak tnya la ibu2..mama2 kat luar tu..
ade sape2 yang berpengalaman bersalin atau wat checkup kat SMC @ KPJ Selangor yang kat Seksyen 19, Shah Alam tak?
mcmane ye? ok tak?

saya sebenarnya wat checkup kat ctu dengan dr.yeen..tp tu la dah masuk 8 bulan ni..rase mcm ade yang xpuas ati je.pastu ade yang cite kat cni asik nak c-zer je.risau gak la rasanye.ye la..anak pertama ni..kalo boleh bia lah normal kan..

 

Powered by EzPortal