+-

+-User

Welcome, Guest.
Please login or register.
 
 
 
Forgot your password?

Menu

Portal Ratuhati.com
Adab-adab Berforum
Mengenai Forum - FAQ
Bagaimana Mahu Mengiklan

+-Stats

Members
Total Members: 11067
Latest: ayam92
New This Month: 148
New This Week: 35
New Today: 8
Stats
Total Posts: 448306
Total Topics: 7523
Most Online Today: 223
Most Online Ever: 441
(February 18, 2013, 04:28:13 PM)
Users Online
Members: 9
Guests: 209
Total: 218

Author Topic: Alhamdullilah.. saya hamil :)  (Read 32861 times)

Offline rocatun

  • Topaz
  • *
  • Posts: 37
  • Suka? +0/-0
  • Sentiasa menanti dengan sabar....
Re: Alhamdullilah.. saya hamil :)
« Reply #375 on: November 23, 2012, 12:43:15 PM »
Tahniah ye... doakan kami yg masih menanti ni ye.... :D


Offline Kak Ani

  • Topaz
  • *
  • Posts: 7
  • Suka? +0/-0
Re: Alhamdullilah.. saya hamil :)
« Reply #376 on: November 26, 2012, 05:43:54 PM »
Rohani @ Therah Hj Said berpengalaman dalam rawatan atau urut tradisional untuk wanita.
Perkhidmatan Urut Tradisional Khas Untuk Wanita:
-Urut Biasa, Bisa-Bisa Badan
-Rawatan Selepas Bersalin / Urut Semasa Berpantang
-Rawatan Zuriat
-Urut Pulih Dara
-Rawatan Tenaga Batin & Seri Wajah
-Perkhidmatan Ke Rumah juga ditawarkan.

Untuk sebarang pertanyaan atau urusan temujanji, sila hubungi:
017 3381096
InsyaAllah Kak Ani akan cuba membantu

Website: jemaritradisional.blogspot.co m[/b]]jemaritradisional.blogspot.co m

Offline anasha

  • Topaz
  • *
  • Posts: 68
  • Suka? +0/-0
  • kmk sayang ktk....
Re: Alhamdullilah.. saya hamil :)
« Reply #377 on: November 27, 2012, 08:53:17 AM »
salam semua,..

saya pun nak kongsi berita gembira, alhamdulillah sy disahkan mengandung setelah hampir 2 tahun berkahwin..1stly memang x percaya tapibuat checkup dengan doktor khamis lepas saya preggy 4 week..mcm2 iktiar sy buat mcm g berurut, pantang dengan orang berurut berjaya say cuba 3x berturut tapi x menjadi jugak, pakai lumiglow 3 bulan pun still result negatif, mcm2 la saya cuba.. lastly sy guna 1 produk ni tapi tak mengharap pun alhamdulillah 2 bulan saya preggy..

syukur alhamdulillah, rezeki Allah beri pada saya.. saya pun berdoa agak kawan2 yang nak berttc terus berjuang ok.. jangan stress sgt.. ingat rezeki tu ada cuma lambat atau cepat je.. saya pun macam korang juga lepas kawin 2,3 bulan fikir nak mengandung je..kita yang jadi stress,..so lepas setahun kawin saya cuma ikhtiar je x nak terlalu berharap..
tahniah nouzz...
produk apa tu ek??? bole sy tahu
aku milikmu

Offline ida89

  • Topaz
  • *
  • Posts: 68
  • Suka? +0/-0
  • mommy to Muhammad Adam Darwisy :)
Re: Alhamdullilah.. saya hamil :)
« Reply #378 on: November 27, 2012, 09:41:03 AM »
Salam untuk semua warga RH, ida nak announce kt sini yg ida telah disahkan hamil 6  minggu pd 2 hari lepas. Syukur alhamdulillah untuk doa yang dipanjatkan oleh orang tua semasa di tanah suci tempoh hari..semoga ida dan kandungan sukses sampai melahirkan nanti. apa apa tips, sila la kongsikan..ida first time preggy dn jauh dari family :(
Alhamdulillah, terima kasih ya Allah, Rabbul Izzati yg telah memberikan kami rezeki anak yang soleh dan ceria sebagai peneman hari hari kami meniti usia. Akan kami jaga amanahMu ini sehabis daya kami.

Aminnnn--

Offline chegubaru

  • Zamrud
  • *
  • Posts: 129
  • Suka? +0/-0
Re: Alhamdullilah.. saya hamil :)
« Reply #379 on: November 29, 2012, 06:26:21 AM »
Alhamdulillah postif..tp msh awal lg..syukur :)


Offline ikAishika

  • Topaz
  • *
  • Posts: 8
  • Suka? +0/-0
Re: Alhamdullilah.. saya hamil :)
« Reply #380 on: November 29, 2012, 07:48:17 AM »
Salam, last period ika 14 october... cycle pulak 28-29 hari....
Patot datang lagi cik p 11 november hari tu tapi takde, delay 4 hari...
Sakit2 badan, check doctor  masa 14 november, ada double line... :D
Masuk minggu ni doctor kira dah 6-7 weeks...
Tapi semalam scan, baby baru 4weeks 6days....
Memang macam tu ke?
Ini first pregnancy ika lepas 11 bulan kawin... mohon info...
Tima kasih... :)

Offline elleyana

  • KNK
  • Nilam
  • *
  • Posts: 468
  • Suka? +0/-0
Re: Alhamdullilah.. saya hamil :)
« Reply #381 on: November 29, 2012, 08:19:41 AM »
tahniah ikaishika...mungkin telur lmbt menempel 2...xp,yg pnting jg kesihatan n baby...lpeas nie,blh scan lg tuk kepastian tarikh due sebenar...



Offline mama khairina

  • Berlian
  • *
  • Posts: 3303
  • Suka? +10/-0
  • hidup mesti terus
Re: Alhamdullilah.. saya hamil :)
« Reply #382 on: December 13, 2012, 10:41:06 AM »
tahniah mama aqil...dah delay period ke...
<a href="http://www.fertilityfriend.com/home/mamakhairina" style="font-size:smaller;" >


 My Ovulation Chart[/url]

Offline elleyana

  • KNK
  • Nilam
  • *
  • Posts: 468
  • Suka? +0/-0
Re: Alhamdullilah.. saya hamil :)
« Reply #383 on: December 13, 2012, 11:39:47 AM »
tima kasih mama khairina...haah..dh delay pun....



Offline hawa85

  • Topaz
  • *
  • Posts: 16
  • Suka? +0/-0
Re: Alhamdullilah.. saya hamil :)
« Reply #384 on: December 13, 2012, 01:30:35 PM »
as salam semua.. 2 hsri lps baru naik double lps delay hampir semnggu petiod. hehe tp hawax pi klinik lg.. minggu dpn kot pegi tp msh rasa x caya ni. hope semuanya ok alhamdulillah

Offline Baby Arissa

  • Topaz
  • *
  • Posts: 9
  • Suka? +0/-0
Re: Alhamdullilah.. saya hamil :)
« Reply #385 on: December 13, 2012, 01:52:41 PM »
Alhamdulillah....semalam scan kat klinik....i'm pregnant...Hanya tuhan je yang tau perasaan tu....
baru 4 minggu...dok kata besar dia cm biji kuaci....kene jaga2 skit...
sebelum pregnant tanda2 yang saya rasa seperti berikut:

- kerap sangat kencing
- xcukup nafas
- perut kembung
- asyik mengantuk
- sakit kat brest

p/s : kenangan terindah 12.12.12...doakan baby ye....

Offline siti balqish

  • Topaz
  • *
  • Posts: 8
  • Suka? +0/-0
Re: Alhamdullilah.. saya hamil :)
« Reply #386 on: December 13, 2012, 02:48:44 PM »
salam kawan2..sy org baru di sini..sy penah keguguran 2 kali pd tahun 2012 ni..setelah sy kawin selama 2 thn pertama kali sy mengandung pada bln 4 pastu gugur sbb sy angkat berat2..second pregnant pada bulan 9 tp gugur pd hujung bulan 1o sbb bleeding byk sgt..mungkin sbb mkn durian atau xleh lasak2 sgt ms bersama suami..lepas gugur bulan 10 hr tu period xmai lg smpai skrg.minggu lepas ada cek upt test kt rumah mmg ada 2 line..alhamdulillah..kandunga n sy mungkin br msuk 4 minggu..masih terlalu awal..takut pun ada sejarah berulang kembali..sy berharap semoga kandungan sy sihat sehingga tiba kelahirannyer..kwn2 doakan sy yer..sy kesiankan suami sy..sunyi rasanyer xde suara budak2 sbgai penyeri rumah..amin..

Offline mrs fadhli

  • Zamrud
  • *
  • Posts: 108
  • Suka? +0/-0
Re: Alhamdullilah.. saya hamil :)
« Reply #387 on: December 13, 2012, 03:06:44 PM »
congrts  siti :) jg dr baik2..
Ya Allah,limpahkan rezekiMu pada kami...amin ya rabbal alamin...

Offline chik_tiey

  • Zamrud
  • *
  • Posts: 174
  • Suka? +0/-0
  • loving together
Re: Alhamdullilah.. saya hamil :)
« Reply #388 on: December 13, 2012, 06:18:49 PM »
salam kawan2..sy org baru di sini..sy penah keguguran 2 kali pd tahun 2012 ni..setelah sy kawin selama 2 thn pertama kali sy mengandung pada bln 4 pastu gugur sbb sy angkat berat2..second pregnant pada bulan 9 tp gugur pd hujung bulan 1o sbb bleeding byk sgt..mungkin sbb mkn durian atau xleh lasak2 sgt ms bersama suami..lepas gugur bulan 10 hr tu period xmai lg smpai skrg.minggu lepas ada cek upt test kt rumah mmg ada 2 line..alhamdulillah..kandunga n sy mungkin br msuk 4 minggu..masih terlalu awal..takut pun ada sejarah berulang kembali..sy berharap semoga kandungan sy sihat sehingga tiba kelahirannyer..kwn2 doakan sy yer..sy kesiankan suami sy..sunyi rasanyer xde suara budak2 sbgai penyeri rumah..amin..

Slm ct, thniah... Awk dh ada 2 kali xperience gugur.. Jd kali ni jg la dr dan kandungn baik2 ye... Syg bby tu :-)

Offline ANIZ

  • Topaz
  • *
  • Posts: 18
  • Suka? +0/-0
  • Syukur Alhamdulillah...
Re: Alhamdullilah.. saya hamil :)
« Reply #389 on: December 17, 2012, 08:42:57 AM »
Salam kawan RH.

Alhamdulillah....151212 sy disahkan hamil....di hari kelahiran suami untuk 29 tahun plak tu........sangat2 gembira setelah 2 bulan menunggu saat ni....harap2 sume selamat hingga di akhir kelahiran nya...


Syukur...:)

Offline mrs fadhli

  • Zamrud
  • *
  • Posts: 108
  • Suka? +0/-0
Re: Alhamdullilah.. saya hamil :)
« Reply #390 on: December 17, 2012, 11:05:13 AM »
Salam kawan RH.

Alhamdulillah....151212 sy disahkan hamil....di hari kelahiran suami untuk 29 tahun plak tu........sangat2 gembira setelah 2 bulan menunggu saat ni....harap2 sume selamat hingga di akhir kelahiran nya...


Syukur...:)

alhamdulillah,bestnye :)taniah ye :) doa kan utk kami yg masih berusaha ni ye :)
Ya Allah,limpahkan rezekiMu pada kami...amin ya rabbal alamin...

Offline Umi Annisa (Sumayya)

  • Delima
  • *
  • Posts: 772
  • Suka? +2/-0
  • usah berputus asa kerana ada rahmat disebaliknya
Re: Alhamdullilah.. saya hamil :)
« Reply #391 on: December 17, 2012, 11:37:02 AM »
Salam kengkawan RH,

Umi nak cter skit nie.  umi skang period delay 20 days.
ptg semalam balik dr kerja umi tekad buat test upt guna clear blue + upt biasa.
result -ve.

perubahan yang dpt umi rasa la kan. umi akan lapar sentiasa, kalo x makan perut kembung semacam je.
perut umi buncit (jelas nampak, , badan pun panas2 je, nipple pun sakit xleh sentuh,  mengah mcm lari 100km, makan pun leh tahan jugak banyaknya. mengidam pun ada. tekak nie kekadang je rasa loya. kekadang umi rasa sihat, kekadang umi rasa tak larat.

period suppose dtg on time 28hb every month, kalo lari pun xjauh 29hb or 30hb, . sebelom2 nie period umi x regular. Period baru je okay after consume duphaston + metformin start bulan 3-9 this year. 

Duphaston nie umi makan bila CD16 - CD25. Metformin ni awal2 rajin la makan.

tp umi dh stop consume duphaston + metformin pada LMP 28/10/2012. Adakah umi stop consume ubat2 nie menyebabkan period umi delay or maybe umi hamil tp hormon HCG x kuat?

betul ke ada yang 3 bulan preggy baru test upt +ve.

Ada tak cara lain nak detect hormon HCG selain ujian air kencing. Umi ada MC last pregnancy pada usia kandungan 2 bulan.


Offline pijah@apit

  • Zamrud
  • *
  • Posts: 146
  • Suka? +0/-0
  • Mummy kpd Baby Riezki...
Re: Alhamdullilah.. saya hamil :)
« Reply #392 on: December 17, 2012, 12:34:48 PM »
Salam semua geng RH...Alhamdulillah, sy hamil..menerusi rawatan iui kali kedua bulan lepas.. pd 12.12.2012 sy disahkan positif pregnant & dikira sudah berusia 6minggu ( ikut tarikh last period).. tp kalau sy kira dari hari sy buat iui (14/11/2012) kandungan sy baru berusia 4minggu.. sy risau sgt sbb masa doc scan hari tu baby still belum ade hertbeat...kwn2...adakah baby sy normal ataupun tidak?? kiraan usia janin patut dikira dr tarikh last period @ tarikh sy buat iui??

Offline sibulat

  • Topaz
  • *
  • Posts: 90
  • Suka? +0/-0
Re: Alhamdullilah.. saya hamil :)
« Reply #393 on: December 17, 2012, 04:03:37 PM »
salam kawan2..sy org baru di sini..sy penah keguguran 2 kali pd tahun 2012 ni..setelah sy kawin selama 2 thn pertama kali sy mengandung pada bln 4 pastu gugur sbb sy angkat berat2..second pregnant pada bulan 9 tp gugur pd hujung bulan 1o sbb bleeding byk sgt..mungkin sbb mkn durian atau xleh lasak2 sgt ms bersama suami..lepas gugur bulan 10 hr tu period xmai lg smpai skrg.minggu lepas ada cek upt test kt rumah mmg ada 2 line..alhamdulillah..kandunga n sy mungkin br msuk 4 minggu..masih terlalu awal..takut pun ada sejarah berulang kembali..sy berharap semoga kandungan sy sihat sehingga tiba kelahirannyer..kwn2 doakan sy yer..sy kesiankan suami sy..sunyi rasanyer xde suara budak2 sbgai penyeri rumah..amin..


bulat pun same kes mcm balqish gak... tapi bulat dh ade sorang anak... thn depan umur anak bulat 9 thn... bulat missc 2 kali... mule2 mase bulan 5 thn lepas... & 2nd time mase bulan 7 baru ni... now preggy lagi... tapi sebab dh 2 kali missc, so, mase 5 weeks gi klinik, doc scan nampak kantung... then doc suh makan folic acid & duphaston... duphaston kena makan sampai 12 weeks...

so far, Alhamdulillah... xde bleeding.... hari ni sepatutnye dh masuk 11 weeks... next friday baru ade 2nd checkup kat ppum... harap2 semua ok la hendaknya... sebab nak sgt baby lagi... memandangkan anak bulat dh masuk darjah 3 dh... dok sorang2 je kat rumah... kesian kat dia... :)

doakan untuk bulat ye....

Offline pijah@apit

  • Zamrud
  • *
  • Posts: 146
  • Suka? +0/-0
  • Mummy kpd Baby Riezki...
Re: Alhamdullilah.. saya hamil :)
« Reply #394 on: December 17, 2012, 04:06:33 PM »
Quote from: sibulat link=topic=5945.msg316643#msg




doakan untuk bulat ye....[quote author=sibulat link=topic=5945.msg316643#msg316643 date=1355731417

bulat pun same kes mcm balqish gak... tapi bulat dh ade sorang anak... thn depan umur anak bulat 9 thn... bulat missc 2 kali... mule2 mase bulan 5 thn lepas... & 2nd time mase bulan 7 baru ni... now preggy lagi... tapi sebab dh 2 kali missc, so, mase 5 weeks gi klinik, doc scan nampak kantung... then doc suh makan folic acid & duphaston


doakan untuk bulat ye....
         Sibulat..awk masa scan 5minggu tu ade nmpak janin x?? or kantung sahaja??
[/quote]   

Offline tia

  • Topaz
  • *
  • Posts: 12
  • Suka? +0/-0
Re: Alhamdullilah.. saya hamil :)
« Reply #395 on: December 17, 2012, 05:43:23 PM »
alhamdulillah..
saya telah disahkan hamil 4 weeks setelah 11 bulan menanti..

tetapi saya akan hadapi pregnancy sorng2 sebab saya ngan husband PJJ.. Allah Maha Mengetahui, mohon doakan perjalanan saya dipermudahkannya :)

Offline ANIZ

  • Topaz
  • *
  • Posts: 18
  • Suka? +0/-0
  • Syukur Alhamdulillah...
Re: Alhamdullilah.. saya hamil :)
« Reply #396 on: December 18, 2012, 09:08:24 AM »
alhamdulillah,bestnye :)taniah ye :) doa kan utk kami yg masih berusaha ni ye :)


insyaALLAH akan ade rezeki untuk kawan2 sume..sy sentiasa doakan utk sume....:)

Offline Surifirdaus

  • Topaz
  • *
  • Posts: 3
  • Suka? +0/-0
Re: Alhamdullilah.. saya hamil :)
« Reply #397 on: December 18, 2012, 11:02:50 AM »
Salam kengkawan RH,

Umi nak cter skit nie.  umi skang period delay 20 days.
ptg semalam balik dr kerja umi tekad buat test upt guna clear blue + upt biasa.
result -ve.

perubahan yang dpt umi rasa la kan. umi akan lapar sentiasa, kalo x makan perut kembung semacam je.
perut umi buncit (jelas nampak, , badan pun panas2 je, nipple pun sakit xleh sentuh,  mengah mcm lari 100km, makan pun leh tahan jugak banyaknya. mengidam pun ada. tekak nie kekadang je rasa loya. kekadang umi rasa sihat, kekadang umi rasa tak larat.

period suppose dtg on time 28hb every month, kalo lari pun xjauh 29hb or 30hb, . sebelom2 nie period umi x regular. Period baru je okay after consume duphaston + metformin start bulan 3-9 this year. 

Duphaston nie umi makan bila CD16 - CD25. Metformin ni awal2 rajin la makan.

tp umi dh stop consume duphaston + metformin pada LMP 28/10/2012. Adakah umi stop consume ubat2 nie menyebabkan period umi delay or maybe umi hamil tp hormon HCG x kuat?

betul ke ada yang 3 bulan preggy baru test upt +ve.

Ada tak cara lain nak detect hormon HCG selain ujian air kencing. Umi ada MC last pregnancy pada usia kandungan 2 bulan.

Salam umi...pasal ubat duphaston tu, saya sarankan umi jangan makan lagi, sbb dalam tahun ini ada doktor beritahu saya yang ubat tu telah diharamkan oleh kementerian kesihatan kerana ada kesan sampingan...apapun, umi minta nasihat dari doktor, ye. Saya doakan umi mengandung dan kandungan umi sihat, jaga diri baik2. :)

Offline aidaafrina11

  • Delima
  • *
  • Posts: 819
  • Suka? +6/-0
Re: Alhamdullilah.. saya hamil :)
« Reply #398 on: December 18, 2012, 11:11:58 AM »
betul ke duphaston tu dah diharamkan ye... ???


Offline pijah@apit

  • Zamrud
  • *
  • Posts: 146
  • Suka? +0/-0
  • Mummy kpd Baby Riezki...
Re: Alhamdullilah.. saya hamil :)
« Reply #399 on: December 18, 2012, 11:25:06 AM »
duphaston diharamkan??? tp doc suruh sy makan ubat tu smpai kandungan 12minggu...

 

Powered by EzPortal