+-

+-User

Welcome, Guest.
Please login or register.
 
 
 
Forgot your password?

Menu

Portal Ratuhati.com
Adab-adab Berforum
Mengenai Forum - FAQ
Bagaimana Mahu Mengiklan

+-Stats

Members
Total Members: 11070
Latest: mimieya
New This Month: 3
New This Week: 38
New Today: 3
Stats
Total Posts: 448328
Total Topics: 7525
Most Online Today: 168
Most Online Ever: 441
(February 18, 2013, 04:28:13 PM)
Users Online
Members: 3
Guests: 51
Total: 54

Author Topic: SEMBANG KELAB INGIN HAMIL 17  (Read 134631 times)

Offline mama khairina

  • Berlian
  • *
  • Posts: 3303
  • Suka? +10/-0
  • hidup mesti terus
Re: SEMBANG KELAB INGIN HAMIL 17
« Reply #1550 on: September 19, 2012, 08:48:07 AM »
ma lily: huhuhu xpe2..sayang kawan2 dkt RH ni..sbb masing2 memahami antara 1 sama lain.....
<a href="http://www.fertilityfriend.com/home/mamakhairina" style="font-size:smaller;" >


 My Ovulation Chart[/url]


Offline ma yana

  • Berlian
  • *
  • Posts: 1488
  • Suka? +0/-0
  • Insyaallah Rezeki itu akan kumilikki jua..amin
Re: SEMBANG KELAB INGIN HAMIL 17
« Reply #1551 on: September 19, 2012, 08:58:45 AM »
Ma lily..hehe doakan yana kuat ye :)

Offline Pengedar Jamu Susuk Dara Mami Syma

  • Peniaga
  • Berlian
  • *
  • Posts: 3491
  • Suka? +6/-0
  • Ingin kebahagian suami isteri kekal terjamin?PM <3
Re: SEMBANG KELAB INGIN HAMIL 17
« Reply #1552 on: September 19, 2012, 09:02:26 AM »
Morning momies semua,

semalam mami cuti g check up kat hospital, bermula lah check up mami secara seriusnya dengan rahim dan baby :)

Dari penilaian mami selama ni, memang betul. Last MC was because infection. Sebab, doc dah scan pangkal rahim, memang panjang 5.4cm, doc tengok sac kalau2 lantai rahim lemah, tapi rahim syma memang tebal.

Pap smear semalam, keputihan masih banyak gila kat dalam, mungkin Mami salah masukkan ubat dari KKIA hari tu. Mungkin tak cukup dalam agaknye. So semalam Mami insert lagi ubat insert yang sama macam KKIA kasi dan doc bagi ubat makan jugak ,Metronidazole 200mg, dua biji pagi, dua biji malam.

Sample dah diambil semalam dan doc ckp no need to worry bout the sample, sebab dia dah bagi ubat dah.

So, bermula semalam, Mami kena datang hospital every two weeks until 6 or 7 month preggy to ensure that baby tak menurun utk memperkuatkan kesahihan yang semuanya terjadi kerana infection.

Semalam uri kat bawah menutup jalan, doc kate its ok, atleast baby takkan turun -,-'.

Baby besar dari tarikh asal, act semalam 13w 6d, tapi semalam 14w 4d. Mami takutt, lalu mami menghentikan penggunaan anmum :)

Sekian...




Ya Allah, Jika rezeki ini adalah PINJAMANMU..Maka pinjamkanlah aku DIDUNIAMU

Offline mama khairina

  • Berlian
  • *
  • Posts: 3303
  • Suka? +10/-0
  • hidup mesti terus
Re: SEMBANG KELAB INGIN HAMIL 17
« Reply #1553 on: September 19, 2012, 09:05:56 AM »
morning syma...susu anmum tu membesarkan ye....mksd keputihn tu dekat area mane...
<a href="http://www.fertilityfriend.com/home/mamakhairina" style="font-size:smaller;" >


 My Ovulation Chart[/url]

Offline Mama Linda

  • Berlian
  • *
  • Posts: 4281
  • Suka? +8/-0
  • Every FAILURE followed by GREATEST Success!
    • My Blog
Re: SEMBANG KELAB INGIN HAMIL 17
« Reply #1554 on: September 19, 2012, 09:07:53 AM »
assalam mommies .. .

mami syma, ramai tol kata annum wat baby beso .. alhamdulillah baby sehat .. 
xpe ikut je cadangan doktor tu ye .. jgn lupa makan ubat

ma yana, pape update mama juga tau . . ..  mama doakan everything is ok . .. 

ma lily, tu la semlm bukan takat bergenang .. menitis da airmata ni . ..  hanya kita saja tahu susah senang berTTC ni . .. orang lain xkan paham macammane kita paham perasaan kita .. . . sebab tu sayang sangat kat mama2 semua .. . 

:D
"I'M PREGNANT CUMS MOMMY TO BE"



Offline khaireen

  • Nilam
  • *
  • Posts: 410
  • Suka? +0/-0
Re: SEMBANG KELAB INGIN HAMIL 17
« Reply #1555 on: September 19, 2012, 09:10:15 AM »
Pagi2 lgi ain da pitam.. Nak bangun pun payah.. Tpi ain da muntah, lembik da rasanya.. Huhu.. Period pun da kurang ni.. Mcm spotting jer.. Jap g nk jaga ank sedara kecik g.. Bru 2bulan kot.. Mak bapa dier nk kuar.. Pening2 ni dgr nak jaga baby, nak aje.. Hihi..

Offline ma yana

  • Berlian
  • *
  • Posts: 1488
  • Suka? +0/-0
  • Insyaallah Rezeki itu akan kumilikki jua..amin
Re: SEMBANG KELAB INGIN HAMIL 17
« Reply #1556 on: September 19, 2012, 09:13:45 AM »
Morning momies semua,

semalam mami cuti g check up kat hospital, bermula lah check up mami secara seriusnya dengan rahim dan baby :)

Dari penilaian mami selama ni, memang betul. Last MC was because infection. Sebab, doc dah scan pangkal rahim, memang panjang 5.4cm, doc tengok sac kalau2 lantai rahim lemah, tapi rahim syma memang tebal.

Pap smear semalam, keputihan masih banyak gila kat dalam, mungkin Mami salah masukkan ubat dari KKIA hari tu. Mungkin tak cukup dalam agaknye. So semalam Mami insert lagi ubat insert yang sama macam KKIA kasi dan doc bagi ubat makan jugak ,Metronidazole 200mg, dua biji pagi, dua biji malam.

Sample dah diambil semalam dan doc ckp no need to worry bout the sample, sebab dia dah bagi ubat dah.

So, bermula semalam, Mami kena datang hospital every two weeks until 6 or 7 month preggy to ensure that baby tak menurun utk memperkuatkan kesahihan yang semuanya terjadi kerana infection.

Semalam uri kat bawah menutup jalan, doc kate its ok, atleast baby takkan turun -,-'.

Baby besar dari tarikh asal, act semalam 13w 6d, tapi semalam 14w 4d. Mami takutt, lalu mami menghentikan penggunaan anmum :)

Sekian...
Alhamdulillah semua ok..

Offline ma yana

  • Berlian
  • *
  • Posts: 1488
  • Suka? +0/-0
  • Insyaallah Rezeki itu akan kumilikki jua..amin
Re: SEMBANG KELAB INGIN HAMIL 17
« Reply #1557 on: September 19, 2012, 09:16:28 AM »
assalam mommies .. .

mami syma, ramai tol kata annum wat baby beso .. alhamdulillah baby sehat .. 
xpe ikut je cadangan doktor tu ye .. jgn lupa makan ubat

ma yana, pape update mama juga tau . . ..  mama doakan everything is ok . .. 

ma lily, tu la semlm bukan takat bergenang .. menitis da airmata ni . ..  hanya kita saja tahu susah senang berTTC ni . .. orang lain xkan paham macammane kita paham perasaan kita .. . . sebab tu sayang sangat kat mama2 semua .. . 

:D

Nanti yana update ye..demam plus sakit tekak lak ni.mybe terkejut ngan berita semalam.

Offline Pengedar Jamu Susuk Dara Mami Syma

  • Peniaga
  • Berlian
  • *
  • Posts: 3491
  • Suka? +6/-0
  • Ingin kebahagian suami isteri kekal terjamin?PM <3
Re: SEMBANG KELAB INGIN HAMIL 17
« Reply #1558 on: September 19, 2012, 09:17:07 AM »
Ma khai : keputihan dekat dalam put put sane, sebenarnye yes, keputihan ni taleh bawak main sangat, lepas poo or pee kene lap kasi bersih, tisu kena selalu kat tgn :)

Ma linda : alhamdulillah tapi tido je kejenye. hoho. Memang betul bagi baby beso. Tartget minum anmum mmg nak bg baby beso cepat tapi not too big la :P

Ma yana : alhamdulillah :)

Mami semua jgn la sedih sedih. Mami faham, sebab mami pun penah TTC, jangan la sedih. Nanti Mami nangis juge :(



Ya Allah, Jika rezeki ini adalah PINJAMANMU..Maka pinjamkanlah aku DIDUNIAMU

Offline ma yana

  • Berlian
  • *
  • Posts: 1488
  • Suka? +0/-0
  • Insyaallah Rezeki itu akan kumilikki jua..amin
Re: SEMBANG KELAB INGIN HAMIL 17
« Reply #1559 on: September 19, 2012, 09:20:37 AM »
Sedih tgk hubby risau..
Ya Allah,terima kasih atas teman hidup yang Kau tetapkan.sesungguhnya dia amat bermakna untuk diriku.

Offline mama khairina

  • Berlian
  • *
  • Posts: 3303
  • Suka? +10/-0
  • hidup mesti terus
Re: SEMBANG KELAB INGIN HAMIL 17
« Reply #1560 on: September 19, 2012, 09:21:58 AM »
yana: byk minum air suam yek...yana sesungguhnye kite beruintung punyai suami yg amat2 memahami...2pun rezeki dan nikmat utk kita kurniaan ALLAH

syma: hanye kite2 je yg memahami n tau setakat mane usaha2 yg dilakukan oleh kite kan..org lain hanya tahu ckp kite x usaha je....
<a href="http://www.fertilityfriend.com/home/mamakhairina" style="font-size:smaller;" >


 My Ovulation Chart[/url]

Offline ma yana

  • Berlian
  • *
  • Posts: 1488
  • Suka? +0/-0
  • Insyaallah Rezeki itu akan kumilikki jua..amin
Re: SEMBANG KELAB INGIN HAMIL 17
« Reply #1561 on: September 19, 2012, 09:23:58 AM »
Minum air je ni.makan belum ada selera :) :)

Offline Pengedar Jamu Susuk Dara Mami Syma

  • Peniaga
  • Berlian
  • *
  • Posts: 3491
  • Suka? +6/-0
  • Ingin kebahagian suami isteri kekal terjamin?PM <3
Re: SEMBANG KELAB INGIN HAMIL 17
« Reply #1562 on: September 19, 2012, 09:24:35 AM »
Kan? Disebalik hujan Allah kasi kita pelangi tau Yana, tak semua suami memahami keadaan dan kehendak kita sebagai isteri. Yana beruntung ada suami yang terlalu menyokong :)

ma khai : ye betul, dan jangan mengalah dengan keadaan! Teruskan usaha! Rumah ni kena senantiasa +ve jgn biarkan cas -ve masuk, NO NO NO:)



Ya Allah, Jika rezeki ini adalah PINJAMANMU..Maka pinjamkanlah aku DIDUNIAMU

Offline ma yana

  • Berlian
  • *
  • Posts: 1488
  • Suka? +0/-0
  • Insyaallah Rezeki itu akan kumilikki jua..amin
Re: SEMBANG KELAB INGIN HAMIL 17
« Reply #1563 on: September 19, 2012, 09:27:13 AM »
Yup dah semakin positif :)

Offline Mum_Lina

  • Berlian
  • *
  • Posts: 1225
  • Suka? +1/-0
  • Bersama selamanya..
Re: SEMBANG KELAB INGIN HAMIL 17
« Reply #1564 on: September 19, 2012, 09:27:52 AM »
Nak tnye..mcm mne nk hadapi if adik kite preggy dlu dari kite yea?adik lina baru kawin bln lpas..then mlm smlm lina mimpi dia preggy..smlm lina ada bgtau dia yg lina mimpi dia preggy..tup2 dia ckp smlm dia kluar brownish..dia ckp awl plak dia period...this morning dia ckp xde kluar plak darah period ke pe...hu3
Lina xkisah if dia preggy dlu..tp xtau nk ckp cmne...lina ni dah 6months kawin dari dia..rasa mcm down pun ada..

Offline mama khairina

  • Berlian
  • *
  • Posts: 3303
  • Suka? +10/-0
  • hidup mesti terus
Re: SEMBANG KELAB INGIN HAMIL 17
« Reply #1565 on: September 19, 2012, 09:31:13 AM »
Mami syma: sentiasa +ve n kuat ni..sebab penguat di belakang mama adlh suami...mama x fkr pn org lain even fmly mertua skali pun..yg ptg suami....bila suami ckp x kisah n die suh mama fkr betul2 camna mama nk didik anak2 bukan duk fokus bila nk ade anak je..mama rase cam ade satu aura yg sgt2 kuat.abaikan kata2 semua mulut2 manusia di luar sana..hehehehhe..sebab kite semua ada jalan hidup kita..bukan org lain yg tentukan sebaliknya ALLAH...
<a href="http://www.fertilityfriend.com/home/mamakhairina" style="font-size:smaller;" >


 My Ovulation Chart[/url]

Offline mamateh

  • pengedar produk anugerah, shaklee, susuk dara dan barangan bayi dan kanak-kanak
  • Global Moderator
  • Berlian
  • *****
  • Posts: 5032
  • Suka? +3/-0
  • Nur Abbasy-Cahaya Kerajinan Berusaha
Re: SEMBANG KELAB INGIN HAMIL 17
« Reply #1566 on: September 19, 2012, 09:35:11 AM »
salam semua..selamat pagi....baru checkin..baru menyudahkan tugas2 'orang' lain..hahahaha nasib lah..untung manusia tu kan....ermmmm

kawan2 semua..kenapa nie? jom semua hirup udara +tive pagi nie...tarikkkkkk....hurmmmmm. ..lepas.....huhhhhhhh ;D

Offline mama khairina

  • Berlian
  • *
  • Posts: 3303
  • Suka? +10/-0
  • hidup mesti terus
Re: SEMBANG KELAB INGIN HAMIL 17
« Reply #1567 on: September 19, 2012, 09:39:15 AM »
Nak tnye..mcm mne nk hadapi if adik kite preggy dlu dari kite yea?adik lina baru kawin bln lpas..then mlm smlm lina mimpi dia preggy..smlm lina ada bgtau dia yg lina mimpi dia preggy..tup2 dia ckp smlm dia kluar brownish..dia ckp awl plak dia period...this morning dia ckp xde kluar plak darah period ke pe...hu3
Lina xkisah if dia preggy dlu..tp xtau nk ckp cmne...lina ni dah 6months kawin dari dia..rasa mcm down pun ada..

lina kalo adik preggy dulu doakan utk dia ye...setiap manusia ni rezeki die berbeza2..x semua org kawen..tup2 ade je rezeki die...rezeki tetap ade..cepat atau lbt je...xpe lina br 6 bln kan...usaha lg..ramai yg kat sini dah berthn2..tp kite semua kene kuat...kalo rezeki org lain sampai dulu...kite mtk die tlg doakan utk kite dan kite doakan utk die..

salam semua..selamat pagi....baru checkin..baru menyudahkan tugas2 'orang' lain..hahahaha nasib lah..untung manusia tu kan....ermmmm

kawan2 semua..kenapa nie? jom semua hirup udara +tive pagi nie...tarikkkkkk....hurmmmmm. ..lepas.....huhhhhhhh ;D

mamateh dah sentiasa cas aura +ve ni
<a href="http://www.fertilityfriend.com/home/mamakhairina" style="font-size:smaller;" >


 My Ovulation Chart[/url]

Offline Pengedar Jamu Susuk Dara Mami Syma

  • Peniaga
  • Berlian
  • *
  • Posts: 3491
  • Suka? +6/-0
  • Ingin kebahagian suami isteri kekal terjamin?PM <3
Re: SEMBANG KELAB INGIN HAMIL 17
« Reply #1568 on: September 19, 2012, 09:45:05 AM »
Ma Yana : camtu la, baru tambah comel :)

Ma khai : yeehaaaa!! gitulah, yang penting kita dan suami. Ayat kasar, persetankan depe semua :P

Mateh : uishhh baiknya. meh buat mami punye juge :P

*Hingus meleleh..



Ya Allah, Jika rezeki ini adalah PINJAMANMU..Maka pinjamkanlah aku DIDUNIAMU

Offline Mum_Lina

  • Berlian
  • *
  • Posts: 1225
  • Suka? +1/-0
  • Bersama selamanya..
Re: SEMBANG KELAB INGIN HAMIL 17
« Reply #1569 on: September 19, 2012, 09:45:53 AM »
tq mama khairina..nak +ve je ni..klu btol2 dia preggy xpela..mintak2 la aura bby dust tu kn kat lina jgk..tipula klu lina tak cemburu ngn dia..hanya Allah swt je tau prasaan org2 yg blum dikurniakan zuriat ni..yg lama lg la terasa..lina redha itu adalah rezeki msg2 kan..++++++ thinking!!!

Offline Pengedar Jamu Susuk Dara Mami Syma

  • Peniaga
  • Berlian
  • *
  • Posts: 3491
  • Suka? +6/-0
  • Ingin kebahagian suami isteri kekal terjamin?PM <3
Re: SEMBANG KELAB INGIN HAMIL 17
« Reply #1570 on: September 19, 2012, 09:54:34 AM »
Lina : lupa nak jawab :P

Kalau die preggy dulu, doakan dia yang terbaik dan insyaAllah doa tu sampai jugak kepada Lina :)



Ya Allah, Jika rezeki ini adalah PINJAMANMU..Maka pinjamkanlah aku DIDUNIAMU

Offline ma yana

  • Berlian
  • *
  • Posts: 1488
  • Suka? +0/-0
  • Insyaallah Rezeki itu akan kumilikki jua..amin
Re: SEMBANG KELAB INGIN HAMIL 17
« Reply #1571 on: September 19, 2012, 09:59:46 AM »
Mkn kokocrunh n susu.itu yg mampu.hahaa

Offline mamateh

  • pengedar produk anugerah, shaklee, susuk dara dan barangan bayi dan kanak-kanak
  • Global Moderator
  • Berlian
  • *****
  • Posts: 5032
  • Suka? +3/-0
  • Nur Abbasy-Cahaya Kerajinan Berusaha
Re: SEMBANG KELAB INGIN HAMIL 17
« Reply #1572 on: September 19, 2012, 10:00:23 AM »
mami: meh mamateh tolong buat kan..tolong buat kacau..bole? huhuhu

lina: adik mamateh pun kawen setahun lepas mamateh kawen..now die dah nak ada baby dah bulan depan...kena terima dengan redha..nanti dalam hati kite akan selalu ada rasa dengki je...

ma yana: jangan sampai x makan okey...

Offline Pengedar Jamu Susuk Dara Mami Syma

  • Peniaga
  • Berlian
  • *
  • Posts: 3491
  • Suka? +6/-0
  • Ingin kebahagian suami isteri kekal terjamin?PM <3
Re: SEMBANG KELAB INGIN HAMIL 17
« Reply #1573 on: September 19, 2012, 10:04:19 AM »
Yana : kokokruch sedap tuuuuuu.. dulu mase sekolah2 selalu ade van dtg bagi free kan kan kan? paling best van milo.. ngehehehe

Mateh : ish ish ish, nakai ni. Babap kanggggggg...



Ya Allah, Jika rezeki ini adalah PINJAMANMU..Maka pinjamkanlah aku DIDUNIAMU

Offline ma yana

  • Berlian
  • *
  • Posts: 1488
  • Suka? +0/-0
  • Insyaallah Rezeki itu akan kumilikki jua..amin
Re: SEMBANG KELAB INGIN HAMIL 17
« Reply #1574 on: September 19, 2012, 10:05:51 AM »
Insyaallah mateh akan cuba makan..walaupon sekeping roti

 

Powered by EzPortal