+-

+-User

Welcome, Guest.
Please login or register.
 
 
 
Forgot your password?

Menu

Portal Ratuhati.com
Adab-adab Berforum
Mengenai Forum - FAQ
Bagaimana Mahu Mengiklan

+-Stats

Members
Total Members: 10930
Latest: norwaniez
New This Month: 9
New This Week: 21
New Today: 5
Stats
Total Posts: 446164
Total Topics: 7459
Most Online Today: 264
Most Online Ever: 441
(February 18, 2013, 04:28:13 PM)
Users Online
Members: 10
Guests: 159
Total: 169

Author Topic: Cameron Highlands  (Read 25218 times)

Offline ayu

  • Berlian
  • *
  • Posts: 1259
  • Suka? +8/-0
Re: Cameron Highlands
« Reply #275 on: September 23, 2012, 08:30:00 PM »
Ok mama khairina...

Tq ye...
Memang dalam list juga la cafe tu nanti


Offline mama khairina

  • Berlian
  • *
  • Posts: 3303
  • Suka? +10/-0
  • hidup mesti terus
Re: Cameron Highlands
« Reply #276 on: September 23, 2012, 08:33:30 PM »
melawat taman rama2 pun seronok gak..di kea farm..area dekat tpt jual sayur2
<a href="http://www.fertilityfriend.com/home/mamakhairina" style="font-size:smaller;" >


 My Ovulation Chart[/url]

Offline Soya

  • Zamrud
  • *
  • Posts: 173
  • Suka? +0/-0
Re: Cameron Highlands
« Reply #277 on: October 05, 2012, 02:20:20 PM »
anak akak yg no.2 tu last week pegi cameron ikut rombongan pegawas kat skolh dia...balik citer bkn main seronok lg....pandai lak dia beli baju cameron highland dan sarung tangan gmbr strwberry utk adik baby.. ;D

Offline hannani

  • Zamrud
  • *
  • Posts: 162
  • Suka? +0/-0
Re: Cameron Highlands
« Reply #278 on: October 05, 2012, 03:54:20 PM »
seronoknya cameron, tak boleh lupa panjat boh tea center kat habu..terbaik..
dengan angin sejuknya, ditambah pula dengan embun pagi atas sayur, cantik sangat...rindu sangat kat sana

Offline Azimah

  • Topaz
  • *
  • Posts: 33
  • Suka? +0/-0
  • you everything to me
Re: Cameron Highlands
« Reply #279 on: November 04, 2012, 01:46:02 PM »
assalam.. next month sy n family rancg nk g  ke cameron selepas konvo sy kt perak..otw balik kelantan, tu yg kami decide nk singgah cameron dulu semalam dua..

boleh tak saya mintak tolong rakan-rakan dekat RH ni bagi list homestay or apartment yg bpatutan untuk family..

kalau boleh yang sedia peralatan masak sendri.. tq... :)


Offline mummy dyla

  • Zamrud
  • *
  • Posts: 230
  • Suka? +0/-0
  • UsaHA SeLaGi MamPu
Re: Cameron Highlands
« Reply #280 on: November 15, 2012, 12:03:33 AM »
nak pi cameron 25-27/12 ni...nk stay kt apartment puncak arabella,tanah rata.sbb mak sponsor percutian nih..he3..ok x apartment ni??sy selalu gak naik cameron ni..tp lalu je sebab nk blik kg suami kt kuala lipis...dri kg sy di taiping..
sy tgk biasa je,tp mmg ramai org...jwb hubby sy,kita lalu je tu yg kita x tau ape yg best kt cni...
insyaallah bulan depan smpai la..nk kna bli map ni..tidak mmg tak tau nk pi mana...
cinta itu milik kita...

Offline mama khairina

  • Berlian
  • *
  • Posts: 3303
  • Suka? +10/-0
  • hidup mesti terus
Re: Cameron Highlands
« Reply #281 on: November 15, 2012, 10:03:02 AM »
mummy dyla kalo awak g cameron tkh tu krismas kan...cnfrm jalan akan jem....punck arabella tu ok je..rumah fmly sy kat sane...
<a href="http://www.fertilityfriend.com/home/mamakhairina" style="font-size:smaller;" >


 My Ovulation Chart[/url]

Offline shaza

  • Delima
  • *
  • Posts: 742
  • Suka? +5/-0
Re: Cameron Highlands
« Reply #282 on: November 15, 2012, 10:34:00 AM »
mummy dyla..last year saya pegi time xmas. memang jem gila gila gila hehe. Tapi saya pergi 2 malam kira ok lagi. Kalau pergi 1 malam memang tak sempat. Sebab walaupun turun pagi, petang baru sampai sebab macam semut nak naik atas tu. Jadi 1st day tu untuk perjalanan je. Kalau jumpa tempat best otw tu terus berenti ye sebab memang takkan patah balik la lepas tu. Kalau nak pegi BOH plantation sg palas tu keluar awal2 sebab jalan dia kecik...ada yang muat 1 kete je. Kalau awal pergi, awal balik..time tu takde kereta sangat. Jadi kadar pertembungan tu rendah sikit. Time kami balik dari BOH plantation tu pon dah kira cam semut sebab asyik kena benti. siap orang kena undur lagi. Silap2 sehari dapat pergi 1 tempat je.

Jangan lupa pergi makan ice cream yang paling best kat cameroon tu. Kat umah owner  H&M ehh eh lupa pulak. Dekat dengan kem tentera.

Offline mama khairina

  • Berlian
  • *
  • Posts: 3303
  • Suka? +10/-0
  • hidup mesti terus
Re: Cameron Highlands
« Reply #283 on: November 15, 2012, 11:26:41 AM »
yup cameron cuti2 mmg jalan jem....expecially time peak season...saye mmg asal sane..mmg x suke keadaan jem bile cuti2 ni
<a href="http://www.fertilityfriend.com/home/mamakhairina" style="font-size:smaller;" >


 My Ovulation Chart[/url]

Offline mummy dyla

  • Zamrud
  • *
  • Posts: 230
  • Suka? +0/-0
  • UsaHA SeLaGi MamPu
Re: Cameron Highlands
« Reply #284 on: November 16, 2012, 08:39:04 PM »
mummy dyla kalo awak g cameron tkh tu krismas kan...cnfrm jalan akan jem....punck arabella tu ok je..rumah fmly sy kat sane...

itu la mama,sy dah pnh kna time nk blik kuala lipis,,jem yg amat2 mcm semut..semut laju g...ok ek puncak arabella ok ek..elok la bab sy dok ctu 2 mlm,bwk family ngan adik2..sbb time tu je yg boleh pi sbb sy merantau jauh dri kg...
mummy dyla..last year saya pegi time xmas. memang jem gila gila gila hehe. Tapi saya pergi 2 malam kira ok lagi. Kalau pergi 1 malam memang tak sempat. Sebab walaupun turun pagi, petang baru sampai sebab macam semut nak naik atas tu. Jadi 1st day tu untuk perjalanan je. Kalau jumpa tempat best otw tu terus berenti ye sebab memang takkan patah balik la lepas tu. Kalau nak pegi BOH plantation sg palas tu keluar awal2 sebab jalan dia kecik...ada yang muat 1 kete je. Kalau awal pergi, awal balik..time tu takde kereta sangat. Jadi kadar pertembungan tu rendah sikit. Time kami balik dari BOH plantation tu pon dah kira cam semut sebab asyik kena benti. siap orang kena undur lagi. Silap2 sehari dapat pergi 1 tempat je.

Jangan lupa pergi makan ice cream yang paling best kat cameroon tu. Kat umah owner  H&M ehh eh lupa pulak. Dekat dengan kem tentera.

mkn ice cream kat mana???shaza cer suggest tmpt menarik kt sana...huhuhu..x dapat nk bygkan sonok nye..n x dapat bygkan jem giler...aduuiii
cinta itu milik kita...

Offline ibu_maira

  • Zamrud
  • *
  • Posts: 157
  • Suka? +1/-0
Re: Cameron Highlands
« Reply #285 on: January 17, 2013, 01:01:17 PM »
sy ni blh kata CH ni destinasi wajib bercuti.. setahun boleh g smpi 2 kali.. penah sy g sane 3 kali dlm tempoh setahun masa 2009.. xpenah jemu.. paling lama penah duk kat sana sebulan, masa skolah2 dulu.. ade mak sedara duk sana skrg ni dia dah pindah paling lama pon 3 mlm je.. duk kat apartment dr ayyub di tanah rata.. sy xsuka duk brinchang.. wlupon setiap tahun pegi tetap xjemu.. bukan sy je, adik beradik sy semua gila bercuti ke sana.. setiap awal tahun kami akan duk meeting, bincang tarikh nak ke CH dan destinasi tambahan utk bercuti sepanjang tahun tu.. tahun ni g CH dlm bulan 5 atau 6.. so semua dah start menabung sbb kami g sane belanja mmg xsekat2 dah.. jadi utk puaskan hati masing2 terutama anak2 kami menabung mulai dari awal tahun semua bajet kongsi dlm tu termasuk penginapan makan minyak tol.. utk shopping sendiri2 la tp xde nak beli ape sgt pon just jagung n sayur2 je.. strawberi tu hari pertama g petik buat bekalan sepanjang 2 atau 3 mlm di sana dan makan terus kat sana fresh2.. puas hati..

Offline iman zahra

  • Peniaga
  • Berlian
  • *
  • Posts: 2798
  • Suka? +2/-0
  • <FB> shida zahraa closet
Re: Cameron Highlands
« Reply #286 on: April 09, 2013, 03:19:02 PM »
ayu..
akak ni pekerja BOH
thanks for visit our place ye
silalah datang lagi:)
boleh la akk cadang kan hotel mana yg ok..
MENJUAL SEGALA KELENGKAPAN IBU DAN ANAK DENGAN HARGA BERPATUTAN..
FB -  shida zahraa closet
Page - Little Zahraa Store
whatapp : 011 26874 861

Offline aidaafrina11

  • Delima
  • *
  • Posts: 819
  • Suka? +6/-0
Re: Cameron Highlands
« Reply #287 on: April 09, 2013, 04:21:42 PM »
husband ieda pun org cameron... dilahirkan dan dibesarkan di CH...  :), ieda kalau org nak pg jalan2 nak tgk view yg cantik.. ieda selalu cadangkan ladang teh sg palas dari habu, BIg REd Farm, Federal house, atau Taman Sedia mmg kebanyakan Produk Orang Melayu.. kalau nak stay kat CH je.. bole ikut bajet


Offline iman zahra

  • Peniaga
  • Berlian
  • *
  • Posts: 2798
  • Suka? +2/-0
  • <FB> shida zahraa closet
Re: Cameron Highlands
« Reply #288 on: April 09, 2013, 04:26:06 PM »
husband ieda pun org cameron... dilahirkan dan dibesarkan di CH...  :), ieda kalau org nak pg jalan2 nak tgk view yg cantik.. ieda selalu cadangkan ladang teh sg palas dari habu, BIg REd Farm, Federal house, atau Taman Sedia mmg kebanyakan Produk Orang Melayu.. kalau nak stay kat CH je.. bole ikut bajet
boleh la cadang kan kat iman hotel mana yg ok..
iman ingat nk pg cameron tok honeymoon kali seterusnya heheh..
nak bawak baby sekali
MENJUAL SEGALA KELENGKAPAN IBU DAN ANAK DENGAN HARGA BERPATUTAN..
FB -  shida zahraa closet
Page - Little Zahraa Store
whatapp : 011 26874 861

Offline aidaafrina11

  • Delima
  • *
  • Posts: 819
  • Suka? +6/-0
Re: Cameron Highlands
« Reply #289 on: April 09, 2013, 04:30:01 PM »
kebanyakakn suka duduk star regency kat brinchang bukan ape... senang banyak kedai dekat dgn pasar malam, masjid.. hotel kat cameron sume ok la..dr yg bajet ...cuma bila cuti sekolah, cuti umum, perayaan ke..rate otomatik naik mendadak..


Offline aidaafrina11

  • Delima
  • *
  • Posts: 819
  • Suka? +6/-0
Re: Cameron Highlands
« Reply #290 on: April 09, 2013, 04:31:31 PM »
tp tu semua tuk ieda la... kalau org lain mungkin lain kot  ;D


Offline iman zahra

  • Peniaga
  • Berlian
  • *
  • Posts: 2798
  • Suka? +2/-0
  • <FB> shida zahraa closet
Re: Cameron Highlands
« Reply #291 on: April 09, 2013, 04:42:59 PM »
agak2 hotel ni ok ker?



FACILITIES
Hot shower bath
Tea / coffee making facilities
Multi Channel t.v

KAVY HOTEL
22, Jalan Angsana Satu,Brinchang Point,
39100 Brinchang, Cameron Highlands.
 Tel: 05- 491 5652 / Fax: 05- 491 5423
 
MENJUAL SEGALA KELENGKAPAN IBU DAN ANAK DENGAN HARGA BERPATUTAN..
FB -  shida zahraa closet
Page - Little Zahraa Store
whatapp : 011 26874 861

Offline aidaafrina11

  • Delima
  • *
  • Posts: 819
  • Suka? +6/-0
Re: Cameron Highlands
« Reply #292 on: April 09, 2013, 04:47:17 PM »
bole la..sebelah je dgn star regency tu... ni bajet hotel...


Offline iman zahra

  • Peniaga
  • Berlian
  • *
  • Posts: 2798
  • Suka? +2/-0
  • <FB> shida zahraa closet
Re: Cameron Highlands
« Reply #293 on: April 09, 2013, 04:49:37 PM »
bole la..sebelah je dgn star regency tu... ni bajet hotel...
ohh ye ke...
kalu pergi berdua better amik hotel kan dari amik homestay..
3h2m baru puas kot kalu nk berjalan ke sana
MENJUAL SEGALA KELENGKAPAN IBU DAN ANAK DENGAN HARGA BERPATUTAN..
FB -  shida zahraa closet
Page - Little Zahraa Store
whatapp : 011 26874 861

Offline aidaafrina11

  • Delima
  • *
  • Posts: 819
  • Suka? +6/-0
Re: Cameron Highlands
« Reply #294 on: April 09, 2013, 04:51:23 PM »
ohh ye ke...
kalu pergi berdua better amik hotel kan dari amik homestay..
3h2m baru puas kot kalu nk berjalan ke sana

kalau berdua mmg ok la...


Offline Ma Hani

  • Delima
  • *
  • Posts: 635
  • Suka? +0/-0
  • "Ya Allah,kurniakan kami zuriat yg baik dr sisimu"
Re: Cameron Highlands
« Reply #295 on: April 09, 2013, 04:57:14 PM »
Teringat masa bercuti ke CH....bermalam 2 malam kat sana....menginap kat hotel mana tu lupa pulak tp yang tak boleh tahan nye....nak mandi....air panas nye x blh pkai...dok mandi air sejuk...macam mandi dengan air ais.....nasib baik le kat bilik air tu ade baldi n gayung.....masak air kat heater je la buat mandi...klu tak mau beku mandi air sejuk.... ;D

teringin nk ke sana lagi.... :)

Offline cahaya11

  • Berlian
  • *
  • Posts: 2163
  • Suka? +7/-0
Re: Cameron Highlands
« Reply #296 on: April 09, 2013, 05:19:58 PM »
bestnya.. memang teringin nak pergi cameron highland... sampai termimpi2.... masa kecik je penah gi sekali.....

Offline gepren

  • Delima
  • *
  • Posts: 525
  • Suka? +0/-0
Re: Cameron Highlands
« Reply #297 on: May 12, 2013, 08:54:45 AM »
Salam.

Last saya pergi Cameron Highlands Mac lepas for hanimun masa cuti sekolah. 8)

Stay kat Equatorial Hotel 3hari 2malam RM340 (superior room).
Dapat murah sebab selalu jenguk Groupon.. kebetul pulak ada promo, so apa lagi grab la hehe.
Just kena surcharge RM40/night sebab cuti sekolah.

Masa pergi haritu ada pameran Lavendar.. ingat nak singgah masa balik tapi ya ampun susahnya parking so tak jadi la gi.
Frust jgk le.. sebab macam cantik je semua kaler purple.

Last year gi jugak bulan september tapi stay kat bajet hotel jah.
Tak ada tangga la.  RM48/night (khamis).
Bila hari jumaat tiba2 jadi RM78/night adoih.. redha je la hehe.
Selesa lah jugak.

Offline ayureen

  • Berlian
  • *
  • Posts: 2024
  • Suka? +5/-0
Re: Cameron Highlands
« Reply #298 on: May 14, 2013, 10:55:22 AM »
pasal hotel ni kat CH memang banyak.dari 5 star sampai 1 star..semua ikut kemampuan masing-masing.

sy dah beberapa kali pergi CH tido kat hotel bajet je.kalau dapat bawah rm100 tu dah kira hepi sgt.janji selesa dan bersih.
kat CH bukan nk tido golek2 dalam hotel..pagi2 dah kuar berjalan..ptg blk mandi solat.mlm kuar blk..

tepuk poket tanya duit..heheheh

Offline mayazam (a_maya)

  • KNK
  • Delima
  • *
  • Posts: 975
  • Suka? +2/-0
Re: Cameron Highlands
« Reply #299 on: May 14, 2013, 11:51:31 AM »
agak2 hotel ni ok ker?



FACILITIES
Hot shower bath
Tea / coffee making facilities
Multi Channel t.v

KAVY HOTEL
22, Jalan Angsana Satu,Brinchang Point,
39100 Brinchang, Cameron Highlands.
 Tel: 05- 491 5652 / Fax: 05- 491 5423
 

ok...
maya dah pernah stay kat hotel ni...
tapi ya ampun..masa tu fullhouse...
public holiday la katakan..
rm148/night...
tapi selesa la...walaupun penat naik tangga..takde lif...
hotel pun dekat dgn pekan...



 

Powered by EzPortal