+-

+-User

Welcome, Guest.
Please login or register.
 
 
 
Forgot your password?

Menu

Portal Ratuhati.com
Adab-adab Berforum
Mengenai Forum - FAQ
Bagaimana Mahu Mengiklan

+-Stats

Members
Total Members: 11070
Latest: mimieya
New This Month: 1
New This Week: 38
New Today: 1
Stats
Total Posts: 448338
Total Topics: 7525
Most Online Today: 183
Most Online Ever: 441
(February 18, 2013, 04:28:13 PM)
Users Online
Members: 6
Guests: 159
Total: 165

Author Topic: UPT SAMAR-SAMAR???  (Read 42669 times)

Offline scya NK

  • Zamrud
  • *
  • Posts: 198
  • Suka? +0/-0
  • Mummy Uwais
Re: UPT SAMAR-SAMAR???
« Reply #175 on: November 27, 2012, 11:59:48 PM »
setahu dila la kan..klu dah lepas dri 5minit x invalid..klu dlm 5 minit tu dah naik 2 line mmg positif...
rakan2 RH yg lain boleh tolong explain kan...tp esk la sbb ramai yg dah tidoo kn...
cer gagamas test pg esk n tggu je dlm 2,3 minit naik 2 line x..k

selalunya kalau negatif, kita boleh je tunggu kowt dalam 15 minit gitu. . kalau lepas sejam tu not sure la. . maybe awak x perasan awal, lps sejam awak tgk br perasan ada double line. . hurmm. . . try lg esok lusa. .
♔ Life is too short to stress yourself with people who don't even deserve to be an issue in your life♔
♔https://www.facebook.com/scya.j♔


Offline GagaMas

  • Topaz
  • *
  • Posts: 27
  • Suka? +0/-0
Re: UPT SAMAR-SAMAR???
« Reply #176 on: November 28, 2012, 11:46:30 AM »
selalunya kalau negatif, kita boleh je tunggu kowt dalam 15 minit gitu. . kalau lepas sejam tu not sure la. . maybe awak x perasan awal, lps sejam awak tgk br perasan ada double line. . hurmm. . . try lg esok lusa. .

sy pun x pasti bila line tu ada. Lepas sejam bru tergerak hati nk tengok balik. Tapi line ke 2 tu sangat Samar. False result ke klu mcm tu. pagi td test balik, sma jg dlm 10 minit mcm tu tunggu tp 1line je. Pastu dh x tengok sbb nk g keja dh pagi td. Ptg ni xtau la Ada ke xde. 2 tester yg sy guna sebelum2 tu masi nmpak 2 line sampai skg tp samar2. Line tu x hilang pn. Pinggang rasa mcm nk patah je. Cepat penat dan sangat ngantuk dr pagi,t.ari n petang..huhu. Kenapa ye? Xnak berharap sgt takut kecewa pula..

Offline scya NK

  • Zamrud
  • *
  • Posts: 198
  • Suka? +0/-0
  • Mummy Uwais
Re: UPT SAMAR-SAMAR???
« Reply #177 on: November 28, 2012, 11:55:19 AM »
sy pun x pasti bila line tu ada. Lepas sejam bru tergerak hati nk tengok balik. Tapi line ke 2 tu sangat Samar. False result ke klu mcm tu. pagi td test balik, sma jg dlm 10 minit mcm tu tunggu tp 1line je. Pastu dh x tengok sbb nk g keja dh pagi td. Ptg ni xtau la Ada ke xde. 2 tester yg sy guna sebelum2 tu masi nmpak 2 line sampai skg tp samar2. Line tu x hilang pn. Pinggang rasa mcm nk patah je. Cepat penat dan sangat ngantuk dr pagi,t.ari n petang..huhu. Kenapa ye? Xnak berharap sgt takut kecewa pula..
k, kalau experience scya dulu lah kan. . walaupun line tu samar2 tp sebenarnya memang dah positive dah. so, scya akan maintain je makan acid folic. dalam seminggu kemudian, scya akan check semula guna UPT. nak tgk ada x perubahan kaler kt UPT tu. .
♔ Life is too short to stress yourself with people who don't even deserve to be an issue in your life♔
♔https://www.facebook.com/scya.j♔

Offline nirikays

  • Berlian
  • *
  • Posts: 3774
  • Suka? +9/-0
  • ..ALL izZ WELL..
Re: UPT SAMAR-SAMAR???
« Reply #178 on: November 28, 2012, 12:21:19 PM »
sy pun x pasti bila line tu ada. Lepas sejam bru tergerak hati nk tengok balik. Tapi line ke 2 tu sangat Samar. False result ke klu mcm tu. pagi td test balik, sma jg dlm 10 minit mcm tu tunggu tp 1line je. Pastu dh x tengok sbb nk g keja dh pagi td. Ptg ni xtau la Ada ke xde. 2 tester yg sy guna sebelum2 tu masi nmpak 2 line sampai skg tp samar2. Line tu x hilang pn. Pinggang rasa mcm nk patah je. Cepat penat dan sangat ngantuk dr pagi,t.ari n petang..huhu. Kenapa ye? Xnak berharap sgt takut kecewa pula..
Kalau dah lebih 5,10 m,adalah lbh elok buang,invalid result sebab awk sndri xpasti bile line tu appear,within 5m ke,or more utk elakkan awak dpt false alarm/result.bace instruction pd pek,sesetgh upt after 2ke5 m je amek bacaan.sb itu dinasihatkan gune dgn btl,means bkn dlm keadaan kelam kabut,dan guna fmu utk accuracy result.bile salah cara penggunaan,akan beri invalid result,and at the end seperti diberi harapan palsu.diri sndri jugak yg ttanya2.stay calm la klu nk ber'upt,xlame pn nk tgu..
« Last Edit: November 28, 2012, 01:01:08 PM by nirikays »
..kte dh maen gile since kte kenal,
  kte teruskan maen gile kte..  ;D


Ada MenjUal Almond Crunchies Berkaramel. Order? PM/Inbox

http://bit.ly/1wd0sww

Offline mummy dyla

  • Zamrud
  • *
  • Posts: 230
  • Suka? +0/-0
  • UsaHA SeLaGi MamPu
Re: UPT SAMAR-SAMAR???
« Reply #179 on: November 28, 2012, 12:56:40 PM »
klu positif sllunya line yg ke2 akn naik lam 5minit je...
x pun try repeat test smggu lg...n folic asid x preggy pun leh amalkn
cinta itu milik kita...


Offline Ashila

  • Berlian
  • *
  • Posts: 2796
  • Suka? +16/-0
  • Mummy Myra
Re: UPT SAMAR-SAMAR???
« Reply #180 on: November 28, 2012, 01:24:04 PM »
yup betul folic acid elok makan sebelum preggy lagi...
sebagai persediaan untuk pembetukan janin yg sihat



Offline scya NK

  • Zamrud
  • *
  • Posts: 198
  • Suka? +0/-0
  • Mummy Uwais
Re: UPT SAMAR-SAMAR???
« Reply #181 on: November 28, 2012, 01:54:37 PM »
yup betul folic acid elok makan sebelum preggy lagi...
sebagai persediaan untuk pembetukan janin yg sihat
betul3 (versi upin ipin) dah sebulan direct tak pernah langsung miss makan acid folic. . (semangat baru)
♔ Life is too short to stress yourself with people who don't even deserve to be an issue in your life♔
♔https://www.facebook.com/scya.j♔

Offline mummy dyla

  • Zamrud
  • *
  • Posts: 230
  • Suka? +0/-0
  • UsaHA SeLaGi MamPu
Re: UPT SAMAR-SAMAR???
« Reply #182 on: November 28, 2012, 02:03:22 PM »
dila mmg sentiasa amalkan folic asid tu..n baru g berjinak2 minum susu ibu mengandung..boleh kan kak ashila...
cinta itu milik kita...

Offline scya NK

  • Zamrud
  • *
  • Posts: 198
  • Suka? +0/-0
  • Mummy Uwais
Re: UPT SAMAR-SAMAR???
« Reply #183 on: November 28, 2012, 02:06:22 PM »
dila mmg sentiasa amalkan folic asid tu..n baru g berjinak2 minum susu ibu mengandung..boleh kan kak ashila...

Member scya pun sama, dia amalkan acid folic, obimin & susu mengandung even not preggy. . hurm. .
♔ Life is too short to stress yourself with people who don't even deserve to be an issue in your life♔
♔https://www.facebook.com/scya.j♔

Offline mummy dyla

  • Zamrud
  • *
  • Posts: 230
  • Suka? +0/-0
  • UsaHA SeLaGi MamPu
Re: UPT SAMAR-SAMAR???
« Reply #184 on: November 28, 2012, 02:18:32 PM »
Member scya pun sama, dia amalkan acid folic, obimin & susu mengandung even not preggy. . hurm. .

klu dah mkn obimin,x mkn acid folic pun x pe rasanya..sbb dlm obimin tu dah lengkap semuanya..n susu ibu mengandung pun dah ade acid folic..klu x preggy pun boleh minum..dila ade bca kat kotak susu mamil mama yg dila beli ari tu.. :)
cinta itu milik kita...

Offline scya NK

  • Zamrud
  • *
  • Posts: 198
  • Suka? +0/-0
  • Mummy Uwais
Re: UPT SAMAR-SAMAR???
« Reply #185 on: November 28, 2012, 02:32:20 PM »
klu dah mkn obimin,x mkn acid folic pun x pe rasanya..sbb dlm obimin tu dah lengkap semuanya..n susu ibu mengandung pun dah ade acid folic..klu x preggy pun boleh minum..dila ade bca kat kotak susu mamil mama yg dila beli ari tu.. :)
tu la scya tegur member. . scya cakap dah mkn obimin, xperlu mkn acid folic sbb dalam obimin semuanya dah lengkap. . member cakap, dia nak makan jugak. . so, biarkan jerla. . hehehe
♔ Life is too short to stress yourself with people who don't even deserve to be an issue in your life♔
♔https://www.facebook.com/scya.j♔

Offline Ashila

  • Berlian
  • *
  • Posts: 2796
  • Suka? +16/-0
  • Mummy Myra
Re: UPT SAMAR-SAMAR???
« Reply #186 on: November 28, 2012, 03:25:47 PM »
tu la scya tegur member. . scya cakap dah mkn obimin, xperlu mkn acid folic sbb dalam obimin semuanya dah lengkap. . member cakap, dia nak makan jugak. . so, biarkan jerla. . hehehe

yup dalam obimin dh ade folic acid xperlu makan FA lagi
tak makan pon takpe sebenarnya folic acid tu semua ada dalam makanan harian kita, dalam sayur2, buah2...
cuma kadang kita makan ni xtau bape banyak khasiatnya dapat...



Offline scya NK

  • Zamrud
  • *
  • Posts: 198
  • Suka? +0/-0
  • Mummy Uwais
Re: UPT SAMAR-SAMAR???
« Reply #187 on: November 28, 2012, 04:02:44 PM »
yup dalam obimin dh ade folic acid xperlu makan FA lagi
tak makan pon takpe sebenarnya folic acid tu semua ada dalam makanan harian kita, dalam sayur2, buah2...
cuma kadang kita makan ni xtau bape banyak khasiatnya dapat...

sayur n buah tu y susah tu sbb scya kurg sket. . huhu. . tp folic acid boleh lak makan ari2. . aiyoo~
♔ Life is too short to stress yourself with people who don't even deserve to be an issue in your life♔
♔https://www.facebook.com/scya.j♔

Offline GagaMas

  • Topaz
  • *
  • Posts: 27
  • Suka? +0/-0
Re: UPT SAMAR-SAMAR???
« Reply #188 on: November 29, 2012, 09:19:33 PM »
Sy buat upt lagi..hehe. X sabo je rasa nk tau napa tester tu bengong2. Xsampai 10 minit naik line yg ke 2 tapi tiada warna. Ada x sapa tau kenapa jd mcm tu? Nmpk line tp samar n x warna apa2  :-

Offline scya NK

  • Zamrud
  • *
  • Posts: 198
  • Suka? +0/-0
  • Mummy Uwais
Re: UPT SAMAR-SAMAR???
« Reply #189 on: November 29, 2012, 09:35:13 PM »
Sy buat upt lagi..hehe. X sabo je rasa nk tau napa tester tu bengong2. Xsampai 10 minit naik line yg ke 2 tapi tiada warna. Ada x sapa tau kenapa jd mcm tu? Nmpk line tp samar n x warna apa2  :-
erkkkk???? . .naik line kedua tp xde warna?
♔ Life is too short to stress yourself with people who don't even deserve to be an issue in your life♔
♔https://www.facebook.com/scya.j♔

Offline Mmy Chenta

  • Berlian
  • *
  • Posts: 2162
  • Suka? +4/-0
  • Janji ALLAH Itu Pasti
    • MmyChentaTTCJourney
Re: UPT SAMAR-SAMAR???
« Reply #190 on: November 29, 2012, 09:45:19 PM »
Sy buat upt lagi..hehe. X sabo je rasa nk tau napa tester tu bengong2. Xsampai 10 minit naik line yg ke 2 tapi tiada warna. Ada x sapa tau kenapa jd mcm tu? Nmpk line tp samar n x warna apa2  :-

upt faint line yang xde apa-apa kaler mungkin evap line. faint line +Ve ada kaler pink/purple yang pudah.

Offline GagaMas

  • Topaz
  • *
  • Posts: 27
  • Suka? +0/-0
Re: UPT SAMAR-SAMAR???
« Reply #191 on: November 29, 2012, 09:48:04 PM »
erkkkk???? . .naik line kedua tp xde warna?

Warna sgt2 xterang. Mcm nmpk x nmpk je. Klu tgk bwh cahaya bru nmpk skit2 tu pn garisn yg mcm helaian rambut tebalnya. Kena tgk dgn mata hati kot..hehe

Offline GagaMas

  • Topaz
  • *
  • Posts: 27
  • Suka? +0/-0
Re: UPT SAMAR-SAMAR???
« Reply #192 on: November 29, 2012, 09:51:02 PM »
upt faint line yang xde apa-apa kaler mungkin evap line. faint line +Ve ada kaler pink/purple yang pudah.

Mungkin blm rezeki sy lg bln ni  :-[

Offline scya NK

  • Zamrud
  • *
  • Posts: 198
  • Suka? +0/-0
  • Mummy Uwais
Re: UPT SAMAR-SAMAR???
« Reply #193 on: November 29, 2012, 09:54:24 PM »
Mungkin blm rezeki sy lg bln ni  :-[
dah miss period berapa hari?
♔ Life is too short to stress yourself with people who don't even deserve to be an issue in your life♔
♔https://www.facebook.com/scya.j♔

Offline GagaMas

  • Topaz
  • *
  • Posts: 27
  • Suka? +0/-0
Re: UPT SAMAR-SAMAR???
« Reply #194 on: November 29, 2012, 10:00:43 PM »
dah miss period berapa hari?

Klu ikutkn dh lewat 15 ari..Sabo je la..hehe

Offline scya NK

  • Zamrud
  • *
  • Posts: 198
  • Suka? +0/-0
  • Mummy Uwais
Re: UPT SAMAR-SAMAR???
« Reply #195 on: November 29, 2012, 10:16:55 PM »
Klu ikutkn dh lewat 15 ari..Sabo je la..hehe
erk. ..dah 2 minggu jgkla erk. . .gini2, kita fikir positif je. . hormon setiap org kan x sama. . mayb UPT xdapat detect urine awak kowt. . tunngu jer dulu.. .ambil langkah bjaga2 . ada org detect lewat, kandungan dah lbh 10 minggu br UPT dapat detect. . nk cter pun x reti tp based pd experience org y sy pernah baca la. . sabar je bebanyak. . tunggu lg, cuba check dalam seminggu dua ke. . huhu..  kite lak nervous. . huhuhu
♔ Life is too short to stress yourself with people who don't even deserve to be an issue in your life♔
♔https://www.facebook.com/scya.j♔

Offline sakura

  • Berlian
  • *
  • Posts: 1470
  • Suka? +1/-0
  • Ya Allah.. Permudahkanlah urusan kami..
Re: UPT SAMAR-SAMAR???
« Reply #196 on: November 29, 2012, 11:54:34 PM »
Warna sgt2 xterang. Mcm nmpk x nmpk je. Klu tgk bwh cahaya bru nmpk skit2 tu pn garisn yg mcm helaian rambut tebalnya. Kena tgk dgn mata hati kot..hehe

sakura paham apa yg gagamas nmpk tu.. dia nmpk cam jalur2 je kan?
xde kaler .. kalau ada pun grayish..

itu evap line.. sakura pernah kene banyak kali dah.. sabo je la.. ingatkan ada harapan rupenye kekecewaan... chewah..  :P

apa2 pun jgn stress2.. nak buat mende baik aka nak menambah ummat muhammad ni kita perlulah banyak bersabar..

sakura pun x setabah mana.. ada kala jatuh juga.. tapi kita kan ada rakan2 dalam RH ni yg byk membantu dan memahami..  :)
we are all the same.. wishing for a baby to come to our lives kan? hehe..

Offline meeralala

  • Zamrud
  • *
  • Posts: 101
  • Suka? +0/-0
Re: UPT SAMAR-SAMAR???
« Reply #197 on: November 30, 2012, 08:02:14 AM »
salam..pagi tadi meera cek upt guna guardian strip..naik 2 line tp yg satu tu samar sangat but still boleh nampak...sebab excited sangat cek lagi guna dip n tell yg irregular punya dengan second urine..huhu -ve...sedih...x tau betul ke preggy..sebab yg guardian strip tu leh detect 20mi/u yg dip n tell tu maybe 25mi/u kot..huhu...

Offline mimisya

  • Delima
  • *
  • Posts: 599
  • Suka? +2/-0
Re: UPT SAMAR-SAMAR???
« Reply #198 on: November 30, 2012, 08:09:00 AM »
ma meera da dpo bape ni

Offline GagaMas

  • Topaz
  • *
  • Posts: 27
  • Suka? +0/-0
Re: UPT SAMAR-SAMAR???
« Reply #199 on: November 30, 2012, 08:18:16 AM »
sakura paham apa yg gagamas nmpk tu.. dia nmpk cam jalur2 je kan?
xde kaler .. kalau ada pun grayish..

itu evap line.. sakura pernah kene banyak kali dah.. sabo je la.. ingatkan ada harapan rupenye kekecewaan... chewah..  :P

apa2 pun jgn stress2.. nak buat mende baik aka nak menambah ummat muhammad ni kita perlulah banyak bersabar..

sakura pun x setabah mana.. ada kala jatuh juga.. tapi kita kan ada rakan2 dalam RH ni yg byk membantu dan memahami..  :)
we are all the same.. wishing for a baby to come to our lives kan? hehe..

Sakura dh brapa lama kawen? Sy dh Kawen 3 tahun lebih. Plan tahun depan nak serius ber'TTC. Study nk slow down kn dulu..keja xmo stress2. Nanti susah nak lekat :p

 

Powered by EzPortal