+-

+-User

Welcome, Guest.
Please login or register.
 
 
 
Forgot your password?

Menu

Portal Ratuhati.com
Adab-adab Berforum
Mengenai Forum - FAQ
Bagaimana Mahu Mengiklan

+-Stats

Members
Total Members: 11066
Latest: namal
New This Month: 147
New This Week: 34
New Today: 8
Stats
Total Posts: 448269
Total Topics: 7520
Most Online Today: 173
Most Online Ever: 441
(February 18, 2013, 04:28:13 PM)
Users Online
Members: 5
Guests: 90
Total: 95

Author Topic: Kecilkan pinggang , peha dan punggung !  (Read 10198 times)

Offline nurulcomel166

  • Topaz
  • *
  • Posts: 14
  • Suka? +0/-0
  • everyone deserved to be happy !
Kecilkan pinggang , peha dan punggung !
« on: October 08, 2012, 09:44:27 AM »
 salam alaika ,

stress la sebab kita amek Herbalife , berat memang turun . tapi kan ada tak kaedah cepat nak kecilkan pinggang , punggung dengan peha ni . besar sangat rasa , sedih tengok diri sendiri dalam cermin . huhu . pelik bebenor dengan diri sendiri sebab makan serius tak banyak , tapi berat tak turun pun . susah sangat pulak tu nak membuang, susah sangat .

help me . sangat ingin kurus !


Offline lydianajihah

  • Global Moderator
  • Berlian
  • *****
  • Posts: 2192
  • Suka? +15/-0
Re: Kecilkan pinggang , peha dan punggung !
« Reply #1 on: October 08, 2012, 10:19:43 AM »
salam nurul..
cara cepat tak tahu pula.
tapi boleh google senaman kecilkan segala mala tu.
pasti ada.

nad_dieya

  • Guest
Re: Kecilkan pinggang , peha dan punggung !
« Reply #2 on: October 08, 2012, 10:22:39 AM »
bole cuba petua2 tradisional.. search je encik goggle kite..

Offline lydianajihah

  • Global Moderator
  • Berlian
  • *****
  • Posts: 2192
  • Suka? +15/-0
Kecilkan pinggang , peha dan punggung !
« Reply #3 on: October 08, 2012, 10:27:59 AM »
paras metabolisme rendah kut tu nurul.
walau makan sikit, tapi tenaga yg diperolehi tu tak digunakan, tetapla jadi lemak, kan..


Offline sery81

  • KNK
  • Berlian
  • *
  • Posts: 1315
  • Suka? +6/-0
  • selamat berpuasa..
Re: Kecilkan pinggang , peha dan punggung !
« Reply #4 on: October 08, 2012, 10:30:21 AM »
salam alaika ,

stress la sebab kita amek Herbalife , berat memang turun . tapi kan ada tak kaedah cepat nak kecilkan pinggang , punggung dengan peha ni . besar sangat rasa , sedih tengok diri sendiri dalam cermin . huhu . pelik bebenor dengan diri sendiri sebab makan serius tak banyak , tapi berat tak turun pun . susah sangat pulak tu nak membuang, susah sangat .

help me . sangat ingin kurus !

tengok rangka jenis apa...kita badan ada pelbagai bentuk ukuran kan..
kadang kalau rangka jenis besar, kita memang ingat gemuk..
walhal dah sesuwei dah tu...

senaman lah kasi fit.. insyaAllah body sihat, rasa bertenaga.

My Ovulation Chart

http://q1-208.blogspot.com/
2002 - PCOS ~ irregular period. very long cycle.
2009 - Retroverted Uterus
02.10.10 - DS1
24.05.12 - DD1 (Clomid 2 rounds)
03.10.13 - DS2


Offline reese

  • Delima
  • *
  • Posts: 592
  • Suka? +3/-0
Re: Kecilkan pinggang , peha dan punggung !
« Reply #5 on: October 08, 2012, 02:57:29 PM »
nurul, actually bagi sy la... apa2 jenis diet pun, kita kena seimbangkan dgn exercise. kalau x exercise, muscle kita tak fit. that's why bila kita diet, berat badan jer yg turun but our shape still maintain.

sy pernah turun 8kg before join weight loss challenge organized by Herbalife. even coach diorg xpercaya sy boleh lose weight tanpa perlu mkn supplemen. tp tanya la brp kali sy exercise seminggu? 2x seminggu aerobik 1 jam setiap sesi. 2x seminggu brisk walk kat taman utk kadar2 jam setiap sesi. mkn masih mcm biasa. but hasilnya mmg impressive, sbb sy berjaya kurang inches. tu pun perasan sbb tukang jahit sy terpaksa alter byk kali baju yg sy tempah. last2 dia ambik ukuran semula. rupanya i lost a few inches here n there...

 


RABBI, la tazarni fardan, wa anta khairul warithin...
 My Ovulation Chart

Offline moon

  • Delima
  • *
  • Posts: 584
  • Suka? +4/-0
Re: Kecilkan pinggang , peha dan punggung !
« Reply #6 on: October 08, 2012, 03:17:26 PM »
betul memang kena exercise. saya dulu turun 6 kg 2 bln.setiap pagi mesti kayuh basikal besi tak de tayar 30 minit setiap hari. kalau rajin buat 2 kali sehari. hasilnya memang syok. berat saya dari 53 kg boleh turun smp 47 kg dalam 2 bulan.saya jaga makan gak..baju saya pun buat ukuran baru..masa tu desprate nak tunang.

Offline seroja

  • Zamrud
  • *
  • Posts: 121
  • Suka? +0/-0
  • U R MY GIFT FROM ALLAH SWT ...ALHAMDULILLAH ...
Re: Kecilkan pinggang , peha dan punggung !
« Reply #7 on: October 08, 2012, 09:46:22 PM »
seroja pun tngah on diet sekarng ni... nak cuba kurangkan 10 kg dalam masa 2 bulan...
seroja just exercise dan kurangkan pengambilan kalori...

insyaallah... nak tengok result dalam bulan 12 nanti..doakan seroja berjaya  ;D ;D ;D

Offline nurulcomel166

  • Topaz
  • *
  • Posts: 14
  • Suka? +0/-0
  • everyone deserved to be happy !
Re: Kecilkan pinggang , peha dan punggung !
« Reply #8 on: October 09, 2012, 08:23:10 AM »
seroja pun tngah on diet sekarng ni... nak cuba kurangkan 10 kg dalam masa 2 bulan...
seroja just exercise dan kurangkan pengambilan kalori...

insyaallah... nak tengok result dalam bulan 12 nanti..doakan seroja berjaya  ;D ;D ;D



amin... all da best serojaaa !!!

Offline Lee_hunna

  • Topaz
  • *
  • Posts: 9
  • Suka? +0/-0
Re: Kecilkan pinggang , peha dan punggung !
« Reply #9 on: October 10, 2012, 05:58:06 PM »
salam alaika ,

stress la sebab kita amek Herbalife , berat memang turun . tapi kan ada tak kaedah cepat nak kecilkan pinggang , punggung dengan peha ni . besar sangat rasa , sedih tengok diri sendiri dalam cermin . huhu . pelik bebenor dengan diri sendiri sebab makan serius tak banyak , tapi berat tak turun pun . susah sangat pulak tu nak membuang, susah sangat .

help me . sangat ingin kurus !

Kita sama lah nurul. Apa yg saya baca penyumbang utama sebab kandungan estrogen tinggi bagi mereka yg berpunggung lebar, so cuba try amik brokoli, spinach etc google it yg mana makanan ni ada ciri anti estrogen.

And exercise juga penting, letak cream on that area dan then exercise. Saya dah buat walaupun lambat tp membantu juga.


Offline nurulcomel166

  • Topaz
  • *
  • Posts: 14
  • Suka? +0/-0
  • everyone deserved to be happy !
Re: Kecilkan pinggang , peha dan punggung !
« Reply #10 on: October 17, 2012, 11:08:47 AM »
Kita sama lah nurul. Apa yg saya baca penyumbang utama sebab kandungan estrogen tinggi bagi mereka yg berpunggung lebar, so cuba try amik brokoli, spinach etc google it yg mana makanan ni ada ciri anti estrogen.

And exercise juga penting, letak cream on that area dan then exercise. Saya dah buat walaupun lambat tp membantu juga.


terima kasih Lee hunna :)

Offline anor

  • Topaz
  • *
  • Posts: 46
  • Suka? +0/-0
Re: Kecilkan pinggang , peha dan punggung !
« Reply #11 on: December 26, 2013, 04:55:15 PM »
as salam....akak memang ada masalah besar bhgn bawah...sedangkan pinggang kecik....mcm pelik kan?
so ...aper yg akak buat masa itu ialah.....kul 7pagi akak akn start joging....keliling court badminton ...lari selama 15 minit per sessi...sekejap je kan....tp akak buat hari2.....then after a month akak dpt kecik kan peha punggung....rasa selesa sgt....x mkn supplement pun sbb student kan....mana ada bajet tuk itu....hehehhe
bukan tu saja...muka yg bulat pun jadi runcing skit.....


 

Powered by EzPortal