+-

+-User

Welcome, Guest.
Please login or register.
 
 
 
Forgot your password?

Menu

Portal Ratuhati.com
Adab-adab Berforum
Mengenai Forum - FAQ
Bagaimana Mahu Mengiklan

+-Stats

Members
Total Members: 10627
Latest: liana89
New This Month: 96
New This Week: 2
New Today: 1
Stats
Total Posts: 441656
Total Topics: 7329
Most Online Today: 119
Most Online Ever: 441
(February 18, 2013, 04:28:13 PM)
Users Online
Members: 1
Guests: 73
Total: 74

Author Topic: evening primrose oil  (Read 4005 times)

Offline mawardah

  • Zamrud
  • *
  • Posts: 113
  • Suka? +0/-0
evening primrose oil
« on: November 16, 2010, 09:31:53 AM »
salam semua...
 nak tanya ni ada tak sesapa yg pernah makan epo boleh regularkan haid?
sory la klu topik ni mmg da ada sblm ni... saya pun baru jgk join kelab ni...
kalau mkn epo + asid folic boleh membantu untk hamil ke? :) teringin nak hamil...


Offline nooran

  • Topaz
  • *
  • Posts: 24
  • Suka? +0/-0
Re: evening primrose oil
« Reply #1 on: November 16, 2010, 09:53:21 AM »
salam mawardah.....insyaAllah boleh tp ikut keserasian tubuh la...macam na makan EPO period jd ok tak la lari sangat...folic acid memang elok bagi yg tengah planning nak preggy

Offline mawardah

  • Zamrud
  • *
  • Posts: 113
  • Suka? +0/-0
Re: evening primrose oil
« Reply #2 on: November 16, 2010, 10:10:22 AM »
oh ye ker?.... skang ni pn mmg tengah mbik folic asid, tp itulah... kjap lupa kjap ingat time nak mkn tu... skang ni pn saya makan bidadari dcl.. nak rancang hamil ni.. lama da xda bby...da 6 tahun...hu..hu... nooran pernah amik bidadari ker?@ kengkawan nooran da prnah try amik pastu brjaya pegnen?

Online mygenesis (yana)

  • Berlian
  • *
  • Posts: 2935
  • Suka? +18/-0
  • life is full of ups and downs..handle with prayer
Re: evening primrose oil
« Reply #3 on: November 16, 2010, 11:17:45 AM »
yana x sure pasal epo bul regularkan period.tp pernah diberitahu epo bule lancarkan period.kurangkan senggugut


Offline annsyifa

  • Global Moderator
  • Berlian
  • *****
  • Posts: 1550
  • Suka? +6/-0
Re: evening primrose oil
« Reply #4 on: November 19, 2010, 10:27:02 PM »
ha..saya baru beli epo tadi..
misi utama nak usir period pain la..
mudah-mudahan berhasil...
SERBUK/KAPSUL/SABUN MANJAKANI MEKAH 100% TULEN
0133088085- sms/call/whats app/viber

http://www.facebook.com/ManjakaniMekah2u
http://manjakani2u.blogspot.com/
11% diskaun 28/6-1/7/2012


Offline AllyAloy

  • Nilam
  • *
  • Posts: 279
  • Suka? +0/-0
  • "with eyes u can see the truth"
Re: evening primrose oil
« Reply #5 on: November 23, 2010, 06:51:02 PM »
pernah makan epo nie... tapi period jadi tak tentu
padahal ianyer dia syorkan oleh doktor tak tahu lah...
lepas ambik epo tu 3 bulan sekali baru peyed... now dah stop

Offline mawardah

  • Zamrud
  • *
  • Posts: 113
  • Suka? +0/-0
Re: evening primrose oil
« Reply #6 on: November 25, 2010, 10:01:10 AM »
pernah makan epo nie... tapi period jadi tak tentu
padahal ianyer dia syorkan oleh doktor tak tahu lah...
lepas ambik epo tu 3 bulan sekali baru peyed... now dah stop
salam. lina amik epo tu bape lama ar? skang pun saya amik epo ni.. Dr kat FB pun ada suggest kat saya spy amik epo ni.. masa haid pun tak sedar kuar darah, x sakit. myb bergantung pada kesesuaian org la tu kan.. Lina da ada baby ker? mcm saya ni blm lg la..hu..hu...nak usaha la ni..

Offline reese

  • Delima
  • *
  • Posts: 592
  • Suka? +3/-0
Re: evening primrose oil
« Reply #7 on: November 25, 2010, 10:33:15 AM »
info kat internet, makan EPO ni sebaiknya dr hr 1st period hingga ke hari subur. after hari subur kena stop dulu. sy br try nov ni... mawardah join la sembang kelab ingin hamil. ramai kwn2 kat situ yg sedang berusaha dgn gigih skrg.
http://www.quikcontent.com/sample-seo-articles-EPO-getting-pregnant.html


RABBI, la tazarni fardan, wa anta khairul warithin...
 My Ovulation Chart

Offline mawardah

  • Zamrud
  • *
  • Posts: 113
  • Suka? +0/-0
Re: evening primrose oil
« Reply #8 on: November 25, 2010, 02:55:42 PM »
info kat internet, makan EPO ni sebaiknya dr hr 1st period hingga ke hari subur. after hari subur kena stop dulu. sy br try nov ni... mawardah join la sembang kelab ingin hamil. ramai kwn2 kat situ yg sedang berusaha dgn gigih skrg.
http://www.quikcontent.com/sample-seo-articles-EPO-getting-pregnant.html
ok thanks.. doakan daku berjaya...

Offline AllyAloy

  • Nilam
  • *
  • Posts: 279
  • Suka? +0/-0
  • "with eyes u can see the truth"
Re: evening primrose oil
« Reply #9 on: November 29, 2010, 02:31:45 PM »
salam. lina amik epo tu bape lama ar? skang pun saya amik epo ni.. Dr kat FB pun ada suggest kat saya spy amik epo ni.. masa haid pun tak sedar kuar darah, x sakit. myb bergantung pada kesesuaian org la tu kan.. Lina da ada baby ker? mcm saya ni blm lg la..hu..hu...nak usaha la ni..


lina ambik tuk 3bulan ... then tak ader tanda pun nak peyed...
sakit tu memang la tak sakit.. tapi peyed tak mau mai
lina belum ader anak lagi mawar

Offline hafinda

  • Berlian
  • *
  • Posts: 1407
  • Suka? +2/-0
Re: evening primrose oil
« Reply #10 on: December 04, 2010, 06:43:55 PM »
saya amalkan dulu utk regularkan period lepas gugur..sambil2 tu nak cantikkan kulit...tp smpat makan sebulan lepas tu lekat balik..slrg ni dah gugur pulak..pas dah kering darah nifas n jumpa pakar baru nak makan balik EPo sbb xde senggugut bila makan Epo ni..period pon dtg ikut time..

Offline MiuMiu

  • Delima
  • *
  • Posts: 549
  • Suka? +5/-0
Re: evening primrose oil
« Reply #11 on: January 27, 2011, 09:46:06 AM »
macam salah tempat je post ni...



Offline nuyun75

  • Berlian
  • *
  • Posts: 1598
  • Suka? +1/-0
Re: evening primrose oil
« Reply #12 on: February 10, 2011, 09:07:28 AM »
yun pun baru 3 hari makan epo... tengok darah yun dah mula stabil dah... yun baca kalau nak pragnent kena makan epo day 1 first uzur hingga day 1 hari subur sahaja.. lepas t stop hingga 1 first day uzur balik start makan balik

Offline faniza

  • Zamrud
  • *
  • Posts: 114
  • Suka? +0/-0
Re: evening primrose oil
« Reply #13 on: March 30, 2011, 05:06:46 PM »
blh ke mkn epo hri2..

Offline Cik Puan MarNan

  • Delima
  • *
  • Posts: 621
  • Suka? +1/-0
  • ~~ Kita Mengkitakan Kekitaan Kita ~~
Re: evening primrose oil
« Reply #14 on: May 30, 2011, 11:11:45 AM »
salam nk berkongsi pengalaman makan EPO..
saya ada amik EPO dlm sebulan untuk menstabilkan period sy yg agak panjang antra 10-15 hari..tempoh period saya mula panjang tu sejak 2006..sebelom ni ok aje 7hari...cek doktor kata itu normal sbb tempoh period yg sama tp sy tak selesa..cuba ikhtiar search google cari apa2 ubat then terbaca artikel mengenai EPO dan baca pengalaman kawan2 dr forum..sy beranikan diri mencuba sebelom amik tu mintak pendapat ahli farmasi jga..alhamdulillah lepas makan EPO period saya ok cukup 7 hari period kering...sonok sgt dah normal balik..alhamdulillah..
jemput singgah kedai saya FB: aloverra eshop

 

Powered by EzPortal