+-

+-User

Welcome, Guest.
Please login or register.
 
 
 
Forgot your password?

Menu

Portal Ratuhati.com
Adab-adab Berforum
Mengenai Forum - FAQ
Bagaimana Mahu Mengiklan

+-Stats

Members
Total Members: 10930
Latest: norwaniez
New This Month: 9
New This Week: 21
New Today: 5
Stats
Total Posts: 446164
Total Topics: 7459
Most Online Today: 264
Most Online Ever: 441
(February 18, 2013, 04:28:13 PM)
Users Online
Members: 10
Guests: 159
Total: 169

Author Topic: Bunting Pelanduk (mengandung tapi datang haid)  (Read 247727 times)

Offline zie.qm

  • Zamrud
  • *
  • Posts: 163
  • Suka? +0/-0
Re: Bunting Pelanduk (mengandung tapi datang haid)
« Reply #25 on: October 28, 2010, 02:12:40 PM »
ima,
ye ke... tak per lah ima... try ler berurut.. aritu zie ade gak tanya akak opis zie yg india... dia kata org2 dia pun kdg g berurut.. baru lekat... kita usaha jer ima... mesti ade rezeki... zie doakan tuk ima & kawan2 semua dapat baby cepat2 & dipermudahkan semuanyer... insya-ALLAH....
tu ler.. zie citer kat kawan zie pun... byk dah tanda2 zie preggy.. cuma bezanya zie tak ade muntah2 jerk... ape2 pun zie nk tengok dulu 1hb nie camne...


Offline alkashah

  • Nilam
  • *
  • Posts: 374
  • Suka? +1/-0
Re: Bunting Pelanduk (mengandung tapi datang haid)
« Reply #26 on: October 28, 2010, 02:13:54 PM »
zimah: kasha dh 2thn kawen..mmg pun zimah, mana2 doc dia suh tunggu setahun lebih br bleh check..mana tahu hormon zimah pas kawen dh lari :)
insyaAllah ada tuh nanti..

Offline alkashah

  • Nilam
  • *
  • Posts: 374
  • Suka? +1/-0
Re: Bunting Pelanduk (mengandung tapi datang haid)
« Reply #27 on: October 28, 2010, 02:22:20 PM »
ari tue kasha ada blk kg. ada gi berurut ngan opah nie..dia ckp kosong, xpreggy..dia cuma ckp darah dh bekumpul..maknanyer subur,  janin nak lekat kut..xtahulah..dia urur perot jer..pastu dia ada ckp kasha xlama dah..wallahualam..dia ckp ada tue..siap ckp bakal ada 4 anak ( 2 boy, 2 girl);D opah tue tguk kt garisan rahim kita..dia ckp yg panjg nie laki, bulat pempuan..kasha xnmpk pun..org tua2 lah katakan..
skang nie kasha doa dan tawakal..yg penting kita sume musti ada usaha k..

Offline ima

  • Berlian
  • *
  • Posts: 1206
  • Suka? +0/-0
  • Muhammad Iftah Hakimi anugerah terindah ibu ayah
Re: Bunting Pelanduk (mengandung tapi datang haid)
« Reply #28 on: October 28, 2010, 02:22:30 PM »
zie:haah memang kita nak g..dah lama akak tu cakap tapi ntahla xtergerak lagi hati ni nak g berurut..sekarang baru yakin nak g..

kashah:insyaAllah..amin..kita sama2 berusaha k..
sepanjang treatment tu doc cakap ape?

Offline ima

  • Berlian
  • *
  • Posts: 1206
  • Suka? +0/-0
  • Muhammad Iftah Hakimi anugerah terindah ibu ayah
Re: Bunting Pelanduk (mengandung tapi datang haid)
« Reply #29 on: October 28, 2010, 02:24:54 PM »
ari tue kasha ada blk kg. ada gi berurut ngan opah nie..dia ckp kosong, xpreggy..dia cuma ckp darah dh bekumpul..maknanyer subur,  janin nak lekat kut..xtahulah..dia urur perot jer..pastu dia ada ckp kasha xlama dah..wallahualam..dia ckp ada tue..siap ckp bakal ada 4 anak ( 2 boy, 2 girl);D opah tue tguk kt garisan rahim kita..dia ckp yg panjg nie laki, bulat pempuan..kasha xnmpk pun..org tua2 lah katakan..
skang nie kasha doa dan tawakal..yg penting kita sume musti ada usaha k..
betul tu kashah yang penting usaha jangan putus asa..
haah kot kashah ada setengah orang tua2 kan tau yang bidan2 ni dah biasa berurut keje dia pun kan..mesti expert..


Offline zie.qm

  • Zamrud
  • *
  • Posts: 163
  • Suka? +0/-0
Re: Bunting Pelanduk (mengandung tapi datang haid)
« Reply #30 on: October 28, 2010, 02:34:04 PM »
kasha,
dah g berurut sekali lagi ke? ooo.... pandai ek opah tu...  biasalah ler org2 tua kasha... hehehe... insting kasha rasa tak preggy ke? tak per kasha.. yg pntg kita dah usaha... selainnyer kita berserah je... pasti ade hikmah di sebalik nie semua...

ima,
ooo... tol tu.. kalau nk g biar hati kita betol2 nk.... kira betol2 nekad ler... mane ler tau rezeki ima bulan depan ke kan... kita tak tau benda2 nie....

Offline ima

  • Berlian
  • *
  • Posts: 1206
  • Suka? +0/-0
  • Muhammad Iftah Hakimi anugerah terindah ibu ayah
Re: Bunting Pelanduk (mengandung tapi datang haid)
« Reply #31 on: October 28, 2010, 02:40:05 PM »
zie:insyaAllah..amin mudah2an zie..tula husband kita cakap mana tau anak raya haji ke :)
zie nanti kalau xperiod jugak 1hb ni g la cek doc lain k..
nanti update la yea..

Offline zie.qm

  • Zamrud
  • *
  • Posts: 163
  • Suka? +0/-0
Re: Bunting Pelanduk (mengandung tapi datang haid)
« Reply #32 on: October 28, 2010, 02:51:19 PM »
ima,
yup... betol tu cakap husband ima... mane tau kan.. keberkatan raya haji ke kn.... orait.. t ape2 zie akan roger...

Offline nad2010

  • Topaz
  • *
  • Posts: 8
  • Suka? +0/-0
Re: Bunting Pelanduk (mengandung tapi datang haid)
« Reply #33 on: October 28, 2010, 07:10:51 PM »
asalamualaikum ...

sy ade sedikit persoalan nk bertanyakan  tentang masalah sy..sy merupakan pesakit PCOS dr usia sy meningkat remaja..semenjak umur sy 17 tahun...dn sy pernah diberikan rawatan di hospital klinik o & g...dn sy diberikan ubat,pil perancang dinine 35..setelah makan pil tersebut..haid sy teratur..tapi berat badan sy mendadak naik..alahamdulillah..setelah beberapa rawatan susulan yg sy hadiri..sejak bulan mac 2010..sy telah dibehentikan rawatan susulan.memandangkan keadaan sy sudah normal...
masaalah nya...sy baru melangsungkan perkahwinan pd 12/9/2010.
sy last dtg period pd 5/9-11/9..
..pd minggu kedua pernikahan sy...sy mengalami perubahan seperti orang mengandung...sy mulai rasa loya2..mahu mkan yg berasam shj...sy sering leleh..kepenatan..tidak seperti biasa.dada sy sentiasa berdebar2 dn juga breast sy sakit dn begitu sensitif..dan sy sudah menemui doktor diklinik swasta..beliau mengatakan sy mempunyai sintom2 sperti org hamil...beliau mencadangkan tuk sy membuat ujian test kehamilan dirumah..Dan doctor juga sudah buat scan tuk lihat bahagian rahim sy...dr scan tersebut terdapat bulatan yang berbentuk 14cm..menunjuk kan sy hamil...cume terlalu kecil dan urine test pun masih kabur...dan pd 28/10/2010 pagi td..sy ke klinik untuk membuat pemeriksaan seterusnya,dan pd kali ini..atas scan yg kedua,bulatan tersebut menjadi saiz kecil 9cm..doktor mengatakan kemungkinan besar janin tak jadi dgn sempurna..dn sb itu kantung baby mulai kecil...doktor menyarankan sy untuk makan ubat bagi kantung baby itu keluar dgn sendiri nya melalui pendarahan...tetapi,sy tidak berani untuk membuat keputusan terburu2..kemungkinan,ade benar janin baru nk tumbuh...sebab sy tidak mengalami ape2 kesakitan..doc bagitahu sy,jika kantung baby itu tak dikeluarkan..susah untuk sy hamil akan dtg..sebab itu doktor sarankan makan ubat...tapi perasaan takut menyelubungi saya...
APA YANG PERLU SY BUAT KAWAN2????SY sungguh keliru skrg...kdg2 rasa tertekan dgn keadaan sebegini...melihat perubahan badan sy..punggung semakin mengembang...perut semakin besar..pakaian dh bnyk yg tak muat dipakai...semua simptom2 sy dh rasai...sekarang suami sy pulak yg kene alahan..sy dh semakin berkurangan...


saya berhrap kwn2 dpt membantu sy menangai masalah sy ini..kerjasama dr kwn2 amat sy hargai dn sy ucpkan ribuan terima kasih..
wsalam,

Offline ima

  • Berlian
  • *
  • Posts: 1206
  • Suka? +0/-0
  • Muhammad Iftah Hakimi anugerah terindah ibu ayah
Re: Bunting Pelanduk (mengandung tapi datang haid)
« Reply #34 on: October 29, 2010, 11:00:47 AM »
asalamualaikum ...

sy ade sedikit persoalan nk bertanyakan  tentang masalah sy..sy merupakan pesakit PCOS dr usia sy meningkat remaja..semenjak umur sy 17 tahun...dn sy pernah diberikan rawatan di hospital klinik o & g...dn sy diberikan ubat,pil perancang dinine 35..setelah makan pil tersebut..haid sy teratur..tapi berat badan sy mendadak naik..alahamdulillah..setelah beberapa rawatan susulan yg sy hadiri..sejak bulan mac 2010..sy telah dibehentikan rawatan susulan.memandangkan keadaan sy sudah normal...
masaalah nya...sy baru melangsungkan perkahwinan pd 12/9/2010.
sy last dtg period pd 5/9-11/9..
..pd minggu kedua pernikahan sy...sy mengalami perubahan seperti orang mengandung...sy mulai rasa loya2..mahu mkan yg berasam shj...sy sering leleh..kepenatan..tidak seperti biasa.dada sy sentiasa berdebar2 dn juga breast sy sakit dn begitu sensitif..dan sy sudah menemui doktor diklinik swasta..beliau mengatakan sy mempunyai sintom2 sperti org hamil...beliau mencadangkan tuk sy membuat ujian test kehamilan dirumah..Dan doctor juga sudah buat scan tuk lihat bahagian rahim sy...dr scan tersebut terdapat bulatan yang berbentuk 14cm..menunjuk kan sy hamil...cume terlalu kecil dan urine test pun masih kabur...dan pd 28/10/2010 pagi td..sy ke klinik untuk membuat pemeriksaan seterusnya,dan pd kali ini..atas scan yg kedua,bulatan tersebut menjadi saiz kecil 9cm..doktor mengatakan kemungkinan besar janin tak jadi dgn sempurna..dn sb itu kantung baby mulai kecil...doktor menyarankan sy untuk makan ubat bagi kantung baby itu keluar dgn sendiri nya melalui pendarahan...tetapi,sy tidak berani untuk membuat keputusan terburu2..kemungkinan,ade benar janin baru nk tumbuh...sebab sy tidak mengalami ape2 kesakitan..doc bagitahu sy,jika kantung baby itu tak dikeluarkan..susah untuk sy hamil akan dtg..sebab itu doktor sarankan makan ubat...tapi perasaan takut menyelubungi saya...
APA YANG PERLU SY BUAT KAWAN2????SY sungguh keliru skrg...kdg2 rasa tertekan dgn keadaan sebegini...melihat perubahan badan sy..punggung semakin mengembang...perut semakin besar..pakaian dh bnyk yg tak muat dipakai...semua simptom2 sy dh rasai...sekarang suami sy pulak yg kene alahan..sy dh semakin berkurangan...


saya berhrap kwn2 dpt membantu sy menangai masalah sy ini..kerjasama dr kwn2 amat sy hargai dn sy ucpkan ribuan terima kasih..
wsalam,

waalaikumsalam nad,kiranya nad buat pemeriksaan scan yang pertama ada bulatan 14cm tu time 2minggu lepas kawin la yea?dan sekarang dah jadi 9cm kan?kira dah setahun jugak la kan?xfaham la nad?nad hamil ke?

Offline Zaza

  • Topaz
  • *
  • Posts: 78
  • Suka? +0/-0
  • dari lensa seorg Mama
    • lensaMama Photography
Re: Bunting Pelanduk (mengandung tapi datang haid)
« Reply #35 on: October 29, 2010, 11:46:36 AM »
zimah, bukan ke br sebln+ dia kawen? kawen 12hb sept 2010. skrg br oktober 2010.

Offline ima

  • Berlian
  • *
  • Posts: 1206
  • Suka? +0/-0
  • Muhammad Iftah Hakimi anugerah terindah ibu ayah
Re: Bunting Pelanduk (mengandung tapi datang haid)
« Reply #36 on: October 29, 2010, 12:09:33 PM »
zimah, bukan ke br sebln+ dia kawen? kawen 12hb sept 2010. skrg br oktober 2010.

hehe..tersilap tengok tarikh la zaza..blushing ni..huhu

Offline shafiii

  • Zamrud
  • *
  • Posts: 138
  • Suka? +0/-0
Re: Bunting Pelanduk (mengandung tapi datang haid)
« Reply #37 on: October 30, 2010, 10:17:49 PM »
Salam...
Hi saya masih lagi baru..tapi saya dah ikut sbg silent reader jek b4 ni pasal 'mengandung tapi datang haid' di forum Ratu..hehe, hopefully dpt share n berkongsi info dgn u all kat sni.
Kes saya myb smer dgn certain yang ada kat sni.saya miscarriage bulan 3 lepas,masa tu kandungan baru 2bulan.Sdey xyah ckpla kan.Seminggu cuti n saya xpntang paper pun,urut pun x.Saya n suami after that trus berusaha smp ke arini nak dpt bb (saya kwen dah setahun).Nak jadikan cerita, bulan lepas, ada pg mengurut dkt embah di kg abu bakar baginda atas saranan sorg kwn. masa tu saya baru 10 ari lepas period. Saya wat sengkak rahim, 3kali g mengurut berturut2. n yg mengejutka embah ckp saya peknen. Saya xpercaya...yela..baru lepas 10 ari..blh peknen ke?rasa pelik.lepas ari pertama mengurt,sok pg saya wat UPT, hasil -ve, n saya anggp embah salah kot. But ari kedua n ketiga urut dia still ckp saya peknen sebulan.saya ckp dh wat test but -ve, embah ckp mmgla xnmpk coz baru period,tggu bulan dpn tgk period lagi x.Kalo period keputusan UPT jd -ve.

Ok, saya terima,n dlm ati berdoa btl n masin la kata2 embah tu huhu...so setiap mggu wlaupun tgh tggu period sy wat UPT, hasil?negatif....Period sy regular..kiraan 28 n 29 ari. Pada masa yg sama, sy rasa simptom peknen,period mkin buncit,rasa loya,demam,pastu kebah..pastu dmam lik,kembung pewot n bbrp lagi...dlm ati harapan mkin tggi..namun..25/10 lepas...saya dtg priod...sdey n rasa nak mara pun ada..nape bagi sy harapn..sy redha kalo xda rezeki lg..tapi bla bg saya harapn..n lepas tu sbnrnya takde paper..rasa perasaan tu sgt tertekan...dan saye nangis mlm tuu=(
Arini dah ari ke 6 saya period..but kalini period xheavy mcm biasa.Even ari pertama,tapi pad xpnuh..ari kedua n smp rini just setompok or just ada ats permukaan jek.Ari keempat saya dh pkai panty liner jek coz priod xbyk.
Tahla....saya pun konfius..tapi sy xnk bg diri ni harapan..bg suami harapan...wlaupun jauh dlm hati ni arap ada miracle..tapi..sungguh..saya rasa amat letih dgn penantian ni...myb sape2 blh berkongsi pengalamn..

sue_nyi

  • Guest
Re: Bunting Pelanduk (mengandung tapi datang haid)
« Reply #38 on: October 31, 2010, 10:19:54 AM »
salam kgkawan semua..

Masa bru 2bln kawen, sy pernah turun period stompok je 1hari n xkuar2 dah pastu..g check doktor ckp maybe bru nk menempel tp upt -ve..suro tggu 2minggu lg....muntah2, ngantuk 24jam, angin satu badan, demam etc...(smua simptom ngandung dah ada)..pas 2weeks check lg masih -ve.....then doktor bg ubat turun darah. sypun makan la...dh abis sepapan ubat tuh tggu sminggu masih lum period..perut cramp je..tp xkuar..muntah2 masih ada..pening je pale nih....bila dh xkuar gak darah mbr opis ajak gi ngurut kt sorg makcik indon nih...mbr opis nih bjaya pregnant hasil urut kt dia...sy nk gi ngurut coz nk bg darah period kuar sbb dh check byk kali upt masih -ve...

ms urut makcik tu ckp sy pregnant n suro balik...dia tekan bahagian perut kejap je n xmoh amik risiko...sy gtau yg dh bt ut -ve...dia ckp ada org 2-3bln baru +ve...so suro sabar...so sy happy ms tuh..hubbypun sama....beshnye klu betul ckp makcik tuh...tp ade sedikit risau sbb dh mkn ubat mcm2..ubat demam, ubat turun darah...huhuhu......2hari pas jumpa makcik urut sy try bt upt....hasilnye 2line tp 1 tuh blur sgt. sy n suami be+++++++ la heppy.tp xnak check klinik lg sbb hubby suro tggu sminggu...esoknye perut sy cramp n sakit sgt2....smpai sy cuti EL. esoknye pg bgn nkgi keje tgk dh ade darah..cramp dtg lg..so baring lg xjd g keje..sakit sgt2..hubby dh gi keje...so tgl sorg2 kt umah..darah dh byk sgt smpai abis tilam n kain batik...ade gak darah ketul hancur2..hubby balik umah terus bwk gi klinik n doktor check upt dh -ve..dia ckp xngandungpun...klu ngandung n gugur msti ade lg +ve...so nk tnye kgkwn mcmn klu hormon HCG org tuh lambt dkesan n dia gugur lak?mmg kn +VE jgk ke bru leh consider gugur...sy masih simpan upt yg sy bt tuh...huhuh...

1 lg makcik urut nih ade yg betul ade yg x.....sypun xpasti. tp sy ade baca 1 article yg bla upt naik 2line tp blur tuh mgkin sbb hormon nk period. so betul la kot sy xngandung...hehee..yoyo oooo je makcik tuh..tp yg mabuk tu yg xtahan....mgkin perubahan hormon pas kawen......ntah la...eh..byk la berceloteh... ;D
tp smpai skang msih terpk....ngandung btul ke ms tuh..hehee.....doktor n bidan kpg ni pun manusia biasa(xtau nk caya yg mana)...hmmm percaya ngan TUHAN je....adela hikmahnye..nnt msti dpt petunjuk..pasni hrp2 betul2 la ngdung..dh dkt sthn dh nunggu....mesti hadiah yg Allah nk bg pasni Best Of the Best kan?suspen lak tggu....hopefully...Amin

Offline alkashah

  • Nilam
  • *
  • Posts: 374
  • Suka? +1/-0
Re: Bunting Pelanduk (mengandung tapi datang haid)
« Reply #39 on: November 01, 2010, 12:37:34 PM »
salam kgkwan..sory dah lama xtguk rh..bz daa..

zie: kasha reply kat sini jer lah k..stakat nie simptom2 preggy xder..skang nie perut je buncit ke depan..kali nie buncit lain skit sbb rasa sakit, senak mcm nk tekucil tue, bila jalan pinggang sakit..rasa nyilu gak lah..xtau nie simptom sbb telo byk sgt (hr subur) or apa..kasha skang nie tgh tunggu ajo wpun penantian perlu byk kesabaran..susah nak ckp mbah tue btul or x..camni lah zie, kasha kan pie awal jmp mbah dr zie..biar kasha tgk perubahan kasha dlu.stakat nie perot jer lah..mmm zie dah delay period ker?

riena: kasha pun ada pi jmp mbah..zie.qm pun penah..kasha pie sbb zammani bgtau tp dia telah disahkan pregnant pas jmp mbah tue.. mmg sukar nk pecaya sbb check upt -ve..scan tarak..tp kes zammani dia period xbyk, tompok2 jer..sejak makhir nie kasha tgk ramai yg pi jmp mbah tue..tp sume yg pie, sume kata preggy..kebetulan kah? kalu benar syukur sesangt tp buat kita tertanya2..nak planning pun sukar..

Offline zie.qm

  • Zamrud
  • *
  • Posts: 163
  • Suka? +0/-0
Re: Bunting Pelanduk (mengandung tapi datang haid)
« Reply #40 on: November 01, 2010, 12:56:23 PM »
kasha,
hmmm..  :( zie kali nie period awal ler plk .. ari jumaat lepas dah period... ari ke 3 dah coklat2... tu ler kasha.. zie pun peyot jerk makin membulat.. berat pulak makin naik.. isshhh.. tak tau ler.. baru je last week timbang 51.. then sabtu lepas timbang naik lagi 1kg.. zie payah nk naik berat badan.. skrg cepat plk naiknyer.. nnti zie balik kg deepavali nie nk suh bidan kg zie tengok kan ade ke tak isi.. jadi tak ade lah berteka-teki nnti.. letih gak ler camni kan berteka-teki...  :-\

Offline ima

  • Berlian
  • *
  • Posts: 1206
  • Suka? +0/-0
  • Muhammad Iftah Hakimi anugerah terindah ibu ayah
Re: Bunting Pelanduk (mengandung tapi datang haid)
« Reply #41 on: November 01, 2010, 01:23:14 PM »
zie period selalu berapa hari?kiranya bulan ni cycle berapa hari je??
xpe zie g urut tempat lain pulak yea..pelik jugak perut membuncit tapi xde ape2..bulan ni zie period barapa hari?

Offline zie.qm

  • Zamrud
  • *
  • Posts: 163
  • Suka? +0/-0
Re: Bunting Pelanduk (mengandung tapi datang haid)
« Reply #42 on: November 01, 2010, 01:33:00 PM »
ima,
26hari plk ima... selalu 28-30... nie ari ke-4... smlm pun dah coklat2 period... tak tau ler ima... hmmm.... biar aje lah.. ade2... tak ade dah ler... tp ble tengok kawan2 yg saing dgn zie kawin dah pun preggy... org2 plk tanya kita... hakhakhakhak...  ::)

Offline shafiii

  • Zamrud
  • *
  • Posts: 138
  • Suka? +0/-0
Re: Bunting Pelanduk (mengandung tapi datang haid)
« Reply #43 on: November 01, 2010, 02:02:38 PM »
2la,pnglman kasha n zie.qm samer..arap2 dpt kongsi2 info la kan..betul or xbtl ni hehe.Kasha masa riena g urut dgn embh tu..riena ada ckp,pewot buncit tu sbb riena suker mkn ais,pastu yang embah ckp berdenyut2kat pewot, riena kata kat embah..tu angin tu embah..tapi embah nafikan..dia kata kalo angin mcm lain denyut,kalo buncit..bila urut xkan leper katanya..hehe ntahlaaa...tapi ms g urut tu..ada gak akak kat sblh urut gak,dia xkata pon akak tu peknen, kwn riena g urut pon dia xkata peknen..soo...terpaksa wait n see..

Offline zie.qm

  • Zamrud
  • *
  • Posts: 163
  • Suka? +0/-0
Re: Bunting Pelanduk (mengandung tapi datang haid)
« Reply #44 on: November 01, 2010, 02:11:37 PM »
riena,
same ler kita.. embah tu cakap zie pun ade gak denyut2... pai skrg pun zie cek ade lagi denyut2 tu... embah tu cakap kat zie.. kalau buncit lain.. kalau ade isi lain.. huhu.. entah ler...

Offline alkashah

  • Nilam
  • *
  • Posts: 374
  • Suka? +1/-0
Re: Bunting Pelanduk (mengandung tapi datang haid)
« Reply #45 on: November 01, 2010, 02:33:33 PM »
riena: masa kasha pie urut tue, ada anak n menantu mbah..ke3x ckp kasha preggy..wallahualam..ari tue staff kasha ada pie..mbah ckp dia pun ada 'isi'....aduh....doa byk2 k mg diberi petunjuk..

zie: nanti zie update tau dh jmp bidan kg tuh..kasha dh pie tp opah tue ckp x preggy..angin jer banyak.. :D

Offline zie.qm

  • Zamrud
  • *
  • Posts: 163
  • Suka? +0/-0
Re: Bunting Pelanduk (mengandung tapi datang haid)
« Reply #46 on: November 01, 2010, 02:40:15 PM »
ye ler kasha.. aritu pun zie g ade anak & menantu dia.. huhuhu... ok kasha.. t balik dr cuti deepavali zie update kan yerk.. kalau ler betol ade alhamdulillah...

Offline ima

  • Berlian
  • *
  • Posts: 1206
  • Suka? +0/-0
  • Muhammad Iftah Hakimi anugerah terindah ibu ayah
Re: Bunting Pelanduk (mengandung tapi datang haid)
« Reply #47 on: November 01, 2010, 03:33:18 PM »
rina&zie macamna la rasa denyutan tu kan..

Offline shafiii

  • Zamrud
  • *
  • Posts: 138
  • Suka? +0/-0
Re: Bunting Pelanduk (mengandung tapi datang haid)
« Reply #48 on: November 01, 2010, 10:58:03 PM »
a'ah...anak,menantu n embah,smua ckp kt riena cmtu gak..klakar plk..samer je kisah kiter kan..hubby suh g cek lg kat embh tnya ada lg x pas riena period ni..emm tgkla mcm ner.

ima:denyutan tu rasa mcm nadi kite..actually bwh pusat..kalo picit kdg2 rasa sengal..tapi xbrani nak ckpla coz b4 ni xtau pon bidan guna kaedah ni nak tau peknen x..kalo riena tau,masa xpeknen dlu lehla cek sndiri..pastu leh bnding dgn skrg ehehe ;p

Offline zie.qm

  • Zamrud
  • *
  • Posts: 163
  • Suka? +0/-0
Re: Bunting Pelanduk (mengandung tapi datang haid)
« Reply #49 on: November 02, 2010, 07:53:48 AM »
riena,
tau tak per... a'ah.. embah tu pun cakap camtu.. kdg zie kat umah pun cek gak denyutan tu... embah dah ajar aritu... hihihihi... tu ler... kalau tau camtu nk carinyer.. sebelum g jmp embah dah cek kan riena... hehehe...

 

Powered by EzPortal