+-

+-User

Welcome, Guest.
Please login or register.
 
 
 
Forgot your password?

Menu

Portal Ratuhati.com
Adab-adab Berforum
Mengenai Forum - FAQ
Bagaimana Mahu Mengiklan

+-Stats

Members
Total Members: 10783
Latest: DiyanaR
New This Month: 4
New This Week: 6
New Today: 3
Stats
Total Posts: 444056
Total Topics: 7401
Most Online Today: 194
Most Online Ever: 441
(February 18, 2013, 04:28:13 PM)
Users Online
Members: 13
Guests: 182
Total: 195

Author Topic: jahitan selepas bersalin  (Read 1277 times)

Offline kejora79

  • Peniaga
  • Zamrud
  • *
  • Posts: 116
  • Suka? +0/-0
jahitan selepas bersalin
« on: November 20, 2012, 05:03:54 PM »
just nak tanya setiap kali sy melahirkan anak semasa proses jahit tu mesti nurse tanya selalu mkn yg berempah ke? sebab masa jahit daging cpt terputus-putus (tak tau nak istilahkan apa)...tahun depan nak tambah sorang lagi...itu yg nak tanya cara nak elak perkara mcm tu semasa proses jahit luka kita tuh...hu hu..


Offline Mama Jay

  • Delima
  • *
  • Posts: 705
  • Suka? +2/-0
  • http://norulez83.blogspot.com/
    • http://norulez83.blogspot.com/
Re: jahitan selepas bersalin
« Reply #1 on: December 16, 2012, 09:29:51 PM »
just nak tanya setiap kali sy melahirkan anak semasa proses jahit tu mesti nurse tanya selalu mkn yg berempah ke? sebab masa jahit daging cpt terputus-putus (tak tau nak istilahkan apa)...tahun depan nak tambah sorang lagi...itu yg nak tanya cara nak elak perkara mcm tu semasa proses jahit luka kita tuh...hu hu..

Jahitan tu skarang cantik atau terbuka? MaJay pon sama. nurse ckp mcm " tau fu fa" Senang putus. lgpon, jahit 2x. First dirobek, pastu.. jahit blk. haruu... :(
Siapa nak beli OPK dan UPT murah Xlebih RM1.50.. Boleh whatsapp atau text ke 0172182911 (Jehan). Genie bra murah untuk breastfeed mum dan hamil pon ada.

Sila ke FB kami di:-

http://www.facebook.com/FelinnaMurah

Offline seimura

  • Berlian
  • *
  • Posts: 3293
  • Suka? +7/-0
  • https://twitter.com/SeimuraShinda
    • aku dulu dan kini
Re: jahitan selepas bersalin
« Reply #2 on: May 08, 2013, 09:24:15 PM »
Err ada kaitan dgn makanan ke.

Offline puteri kasturi

  • Topaz
  • *
  • Posts: 41
  • Suka? +0/-0
Re: jahitan selepas bersalin
« Reply #3 on: May 08, 2013, 11:26:40 PM »
Jahitan tu skarang cantik atau terbuka? MaJay pon sama. nurse ckp mcm " tau fu fa" Senang putus. lgpon, jahit 2x. First dirobek, pastu.. jahit blk. haruu... :(

Sama macam saya...nurse tanya ada minum air soya dan makan tauhu ker?saya cakap ya...patutlah kulit macam tauhu katanya daging tercabut...Ya Allah terkejut saya...now da takut untuk tambah baby...hubby pun takut...he3...itulah kan lau kita mkan pati gamat dengN pati ikan haruan boleh bagi kulit kita kuat ker?tauhu da boleh pantang untuk tak makan...tapi air soya....uarrrghhhh masih tak mampu nak pantang.....

Offline seimura

  • Berlian
  • *
  • Posts: 3293
  • Suka? +7/-0
  • https://twitter.com/SeimuraShinda
    • aku dulu dan kini
Re: jahitan selepas bersalin
« Reply #4 on: May 09, 2013, 05:42:30 AM »
Saya pun paling suka air soya. :(


 

Powered by EzPortal