+-

+-User

Welcome, Guest.
Please login or register.
 
 
 
Forgot your password?

Menu

Portal Ratuhati.com
Adab-adab Berforum
Mengenai Forum - FAQ
Bagaimana Mahu Mengiklan

+-Stats

Members
Total Members: 11032
Latest: Sherry11
New This Month: 113
New This Week: 4
New Today: 4
Stats
Total Posts: 447622
Total Topics: 7505
Most Online Today: 195
Most Online Ever: 441
(February 18, 2013, 04:28:13 PM)
Users Online
Members: 6
Guests: 137
Total: 143

Author Topic: jahitan selepas bersalin  (Read 1313 times)

Offline kejora79

  • Peniaga
  • Zamrud
  • *
  • Posts: 116
  • Suka? +0/-0
jahitan selepas bersalin
« on: November 20, 2012, 05:03:54 PM »
just nak tanya setiap kali sy melahirkan anak semasa proses jahit tu mesti nurse tanya selalu mkn yg berempah ke? sebab masa jahit daging cpt terputus-putus (tak tau nak istilahkan apa)...tahun depan nak tambah sorang lagi...itu yg nak tanya cara nak elak perkara mcm tu semasa proses jahit luka kita tuh...hu hu..


Offline Mama Jay

  • Delima
  • *
  • Posts: 712
  • Suka? +2/-0
  • http://norulez83.blogspot.com/
    • http://produkpelangsingancantik.blogspot.com
Re: jahitan selepas bersalin
« Reply #1 on: December 16, 2012, 09:29:51 PM »
just nak tanya setiap kali sy melahirkan anak semasa proses jahit tu mesti nurse tanya selalu mkn yg berempah ke? sebab masa jahit daging cpt terputus-putus (tak tau nak istilahkan apa)...tahun depan nak tambah sorang lagi...itu yg nak tanya cara nak elak perkara mcm tu semasa proses jahit luka kita tuh...hu hu..

Jahitan tu skarang cantik atau terbuka? MaJay pon sama. nurse ckp mcm " tau fu fa" Senang putus. lgpon, jahit 2x. First dirobek, pastu.. jahit blk. haruu... :(
SESIAPA BERMINAT UNTUK MEMBELI

1.OVULATION PREDICTOR KIT (OPK) RM1.10
2.URINE PREGNANCY TEST (UPT) RM1
3.SERBUK DEBUNGA KURMA RM 30
4.BUAH ZURIAT RM 7

T&C

Murah!!

Whatsapp 0172182911 (Jehan)

SAYA AKAN AJAR CARA GUNA DAN BILA NAK GUNA SAMPAI ANDA FAMILIAR. KONSULTASI MESRA DR JEHAN.

Offline seimura

  • Berlian
  • *
  • Posts: 3371
  • Suka? +7/-0
  • https://twitter.com/SeimuraShinda
    • aku dulu dan kini
Re: jahitan selepas bersalin
« Reply #2 on: May 08, 2013, 09:24:15 PM »
Err ada kaitan dgn makanan ke.

Offline puteri kasturi

  • Topaz
  • *
  • Posts: 42
  • Suka? +0/-0
Re: jahitan selepas bersalin
« Reply #3 on: May 08, 2013, 11:26:40 PM »
Jahitan tu skarang cantik atau terbuka? MaJay pon sama. nurse ckp mcm " tau fu fa" Senang putus. lgpon, jahit 2x. First dirobek, pastu.. jahit blk. haruu... :(

Sama macam saya...nurse tanya ada minum air soya dan makan tauhu ker?saya cakap ya...patutlah kulit macam tauhu katanya daging tercabut...Ya Allah terkejut saya...now da takut untuk tambah baby...hubby pun takut...he3...itulah kan lau kita mkan pati gamat dengN pati ikan haruan boleh bagi kulit kita kuat ker?tauhu da boleh pantang untuk tak makan...tapi air soya....uarrrghhhh masih tak mampu nak pantang.....

Offline seimura

  • Berlian
  • *
  • Posts: 3371
  • Suka? +7/-0
  • https://twitter.com/SeimuraShinda
    • aku dulu dan kini
Re: jahitan selepas bersalin
« Reply #4 on: May 09, 2013, 05:42:30 AM »
Saya pun paling suka air soya. :(


 

Powered by EzPortal