+-

+-User

Welcome, Guest.
Please login or register.
 
 
 
Forgot your password?

Menu

Portal Ratuhati.com
Adab-adab Berforum
Mengenai Forum - FAQ
Bagaimana Mahu Mengiklan

+-Stats

Members
Total Members: 11017
Latest: ILYAMRA23
New This Month: 98
New This Week: 12
New Today: 1
Stats
Total Posts: 447493
Total Topics: 7497
Most Online Today: 219
Most Online Ever: 441
(February 18, 2013, 04:28:13 PM)
Users Online
Members: 17
Guests: 198
Total: 215

Author Topic: KELAB IBU HAMIL EDD :OKT/NOV/DIS 2013  (Read 132966 times)

Offline Athirah Sam

  • Delima
  • *
  • Posts: 852
  • Suka? +1/-0
    • Korean Fashion Wholesale
Re: KELAB IBU HAMIL EDD :OKT/NOV/DIS 2013
« Reply #3300 on: July 03, 2013, 04:34:37 PM »
boleh jadi 2 eyza :)

princess kadang2 ada asa gak mcm athirah tapi xsure napa.....

Tulah... hairan pula...


Offline princess izarika

  • Delima
  • *
  • Posts: 501
  • Suka? +1/-0
    • http://izarikaluvdiary.blogspot.com/
Re: KELAB IBU HAMIL EDD :OKT/NOV/DIS 2013
« Reply #3301 on: July 03, 2013, 04:51:34 PM »
Tulah... hairan pula...

princess gtaw hubby dia leh plak cakap...bby ngah tarik pusat kot??LOL!!tergelak besar princess :P

Offline Jie

  • Delima
  • *
  • Posts: 577
  • Suka? +0/-0
Re: KELAB IBU HAMIL EDD :OKT/NOV/DIS 2013
« Reply #3302 on: July 03, 2013, 06:25:57 PM »
Salam mommies.. sy nak tanya.. lately sy rasa pusat sy sakit lah.. tak lah sakit sangat..mcm luka.. ada mommies yang tahu tak kenapa? sy rasa sakit tu dari dalam..
Athirah..itulah yang selalu jie rase..macam ade orang duk tarik2 pusat ni dari dalam..sakitnya Allah jela yang tahu..sampai tergolek2 tahan sakit..nak solat pon tak boleh..selalu sangat da kene ni..tapi tak tahu ape yg jadi sebenarnya..huhu..



Offline Athirah Sam

  • Delima
  • *
  • Posts: 852
  • Suka? +1/-0
    • Korean Fashion Wholesale
Re: KELAB IBU HAMIL EDD :OKT/NOV/DIS 2013
« Reply #3303 on: July 03, 2013, 06:55:48 PM »
Harap2 tak ada apa2 lah kan.. td sy tengok kat dalam cermin, pusat dah timbul dah.. lucu je.. haha

Offline cintahati1797

  • Zamrud
  • *
  • Posts: 162
  • Suka? +0/-0
Re: KELAB IBU HAMIL EDD :OKT/NOV/DIS 2013
« Reply #3304 on: July 04, 2013, 09:42:17 AM »
Harap2 tak ada apa2 lah kan.. td sy tengok kat dalam cermin, pusat dah timbul dah.. lucu je.. haha

Athirah,

saya pun sama.. pusat dah mula timbul.. anak saya suka dok main2 pusat saya tu... ;D




Offline mrs eyza

  • Nilam
  • *
  • Posts: 388
  • Suka? +0/-0
    • cHERiTa kASih fiZaiRi
Re: KELAB IBU HAMIL EDD :OKT/NOV/DIS 2013
« Reply #3305 on: July 04, 2013, 09:49:00 AM »
Harap2 tak ada apa2 lah kan.. td sy tengok kat dalam cermin, pusat dah timbul dah.. lucu je.. haha

Athirah Sam...

sejak bila yea awak detect pusat timbul...pusat eyza nie masuk ke dalam pulak...

Offline princess izarika

  • Delima
  • *
  • Posts: 501
  • Suka? +1/-0
    • http://izarikaluvdiary.blogspot.com/
Re: KELAB IBU HAMIL EDD :OKT/NOV/DIS 2013
« Reply #3306 on: July 04, 2013, 09:50:13 AM »
Harap2 tak ada apa2 lah kan.. td sy tengok kat dalam cermin, pusat dah timbul dah.. lucu je.. haha

pusat princess belum tersembul lagi tapi pusat nampak rata ja.tp senang lak nak cuci mcm 2 :)

Offline mrswanja

  • Delima
  • *
  • Posts: 751
  • Suka? +0/-0
Re: KELAB IBU HAMIL EDD :OKT/NOV/DIS 2013
« Reply #3307 on: July 04, 2013, 09:58:16 AM »
pusat princess belum tersembul lagi tapi pusat nampak rata ja.tp senang lak nak cuci mcm 2 :)

princess sama la kita.. sy pun pusat belum timbul.. klu before pregnant pusat sy kedalam .. skang mcm dh rata ckit.. mmg senang nk cuci hihi

 :) :)

Offline princess izarika

  • Delima
  • *
  • Posts: 501
  • Suka? +1/-0
    • http://izarikaluvdiary.blogspot.com/
Re: KELAB IBU HAMIL EDD :OKT/NOV/DIS 2013
« Reply #3308 on: July 04, 2013, 10:00:30 AM »
princess sama la kita.. sy pun pusat belum timbul.. klu before pregnant pusat sy kedalam .. skang mcm dh rata ckit.. mmg senang nk cuci hihi

 :) :)

best kan...pusat bersih sgt :P hubby lak suka kaco dia cakap awat pusat jadi comey lak :P

Offline echacha

  • Topaz
  • *
  • Posts: 13
  • Suka? +0/-0
Re: KELAB IBU HAMIL EDD :OKT/NOV/DIS 2013
« Reply #3309 on: July 04, 2013, 10:44:56 AM »
Athirah Sam...

sejak bila yea awak detect pusat timbul...pusat eyza nie masuk ke dalam pulak...


eyza,pust sy pon ke dlm...tegang jek..hihiih

Offline mrs eyza

  • Nilam
  • *
  • Posts: 388
  • Suka? +0/-0
    • cHERiTa kASih fiZaiRi
Re: KELAB IBU HAMIL EDD :OKT/NOV/DIS 2013
« Reply #3310 on: July 04, 2013, 11:08:58 AM »

eyza,pust sy pon ke dlm...tegang jek..hihiih

hihi...ya ka echacha...ada jugak geng... eyza selalu perhatikan preggy mom kebiasaannay pusat tersembul tapi tengok pusat eyza jadi macam tu pulak hehe...

Offline kekwakuning

  • Zamrud
  • *
  • Posts: 160
  • Suka? +1/-0
Re: KELAB IBU HAMIL EDD :OKT/NOV/DIS 2013
« Reply #3311 on: July 04, 2013, 04:06:25 PM »
sy start notice yg baby kurang bergerak sejak 16 weeks.. tp bila kita ckp dgn baby then baby akan bg respon.. so sy xfikir kn sgt.. risau still ade tp doa sgt2 mudahan baby ok.. :-) selagi xde bleeding or sakit yg melampau In Shaa Allah baby ok.. as long as dia ade jugak bergerak then kita tahu baby ok..awk cuba google article pasal pergerakan bayi.. nnti akan ade diberitahu yg baby mmg xkn selalu bergerak ..dia mcm kita jugak..ade time rehat and tido dia.. comel kn ;-)

baby bergerak tu rasa dia mcm mana? sakit x? rasa senak2 ke mcm mana.. lately ni ada certain2 time perut rasa tegang dan senak senak.. bila jadi tu perut rasa xselesa sgt, selalu kena biar perut open air (kalau kt rumah) then gosok2 je la..

tp x rasa ada benda bergerak pn sbb awal lg baru 18w and anak 1st so doc pun ckp lambat sikit..

then ada x kat certain spot dekat perut rasa sejuk2? mcm baru lepas minum air sejuk..

Offline Athirah Sam

  • Delima
  • *
  • Posts: 852
  • Suka? +1/-0
    • Korean Fashion Wholesale
Re: KELAB IBU HAMIL EDD :OKT/NOV/DIS 2013
« Reply #3312 on: July 04, 2013, 05:13:48 PM »
Athirah Sam...

sejak bila yea awak detect pusat timbul...pusat eyza nie masuk ke dalam pulak...

Isnin rasanya.. sejak tiba2 sakit kat area pusat tu.. sy tengok dalam cermin, dah timbul.. hehe.. tapi timbul sikit jelah.. belum smpai dia tersembul tu..

Offline RoseYna

  • Delima
  • *
  • Posts: 837
  • Suka? +3/-0
  • i'm humble sinner
Re: KELAB IBU HAMIL EDD :OKT/NOV/DIS 2013
« Reply #3313 on: July 04, 2013, 08:18:27 PM »
hihi roseyna.. mmg klu terhimpit je mula ler baby tendang dup dup.. mmg terasa ..pastu bila time baring letak tgn kt perut nnti dia tendang kuat.. suka sgt.. :) :) :) :) :)

tula..ni kecik lg ni..jentik2 gitu je.
tu tak sbr nak mcm korg2 yg dah 18w ke atas.

hiiiiii..geram..kdg2 penyet2 kan dia kan dlm ni.
tekan2 perut..

Offline Anne ahmad

  • Zamrud
  • *
  • Posts: 234
  • Suka? +0/-0
  • anne.ahmad.9@facebook.com
Re: KELAB IBU HAMIL EDD :OKT/NOV/DIS 2013
« Reply #3314 on: July 04, 2013, 10:09:40 PM »
org kata masa pregnant ni baring mengiring ke kiri bagus tp anne ni suka sangat mengiring belah kanan,xsuka sangat n x selesa langsung perut mengiring ke kiri.

Offline meemee

  • Zamrud
  • *
  • Posts: 166
  • Suka? +1/-0
Re: KELAB IBU HAMIL EDD :OKT/NOV/DIS 2013
« Reply #3315 on: July 05, 2013, 08:29:08 AM »
org kata masa pregnant ni baring mengiring ke kiri bagus tp anne ni suka sangat mengiring belah kanan,xsuka sangat n x selesa langsung perut mengiring ke kiri.


Samalah dengan saya..suka tidur mengiring belah kanan..kalau saya tidur mengiring belah kiri sangat tak selesa lepas tu terasa sesuatu 'tergantung' kat dalam..hihihi..baby suka dok belah kanan kot...

Offline princess izarika

  • Delima
  • *
  • Posts: 501
  • Suka? +1/-0
    • http://izarikaluvdiary.blogspot.com/
Re: KELAB IBU HAMIL EDD :OKT/NOV/DIS 2013
« Reply #3316 on: July 05, 2013, 08:42:58 AM »
org kata masa pregnant ni baring mengiring ke kiri bagus tp anne ni suka sangat mengiring belah kanan,xsuka sangat n x selesa langsung perut mengiring ke kiri.

Samalah dengan saya..suka tidur mengiring belah kanan..kalau saya tidur mengiring belah kiri sangat tak selesa lepas tu terasa sesuatu 'tergantung' kat dalam..hihihi..baby suka dok belah kanan kot...

Betul anne & meemee....princess pon suka tido mengiring ke kanan juga.selesa sgt.mengiring ke kiri xselesa la...

Offline sery81

  • KNK
  • Berlian
  • *
  • Posts: 1314
  • Suka? +6/-0
  • selamat berpuasa..
Re: KELAB IBU HAMIL EDD :OKT/NOV/DIS 2013
« Reply #3317 on: July 05, 2013, 09:39:12 AM »
salam semua..
baru check up tadi ni... mungkin saya kena repeat MGTT laaa... huaa.. :'(
result lepas minum gula - 7.6
timbang berat - naik 2 kg lg..

Hari ni kena cucuk kancing gigi... adeh, lenguh bahu sebelah ni ha...

mulai esok pukul 9 pagi dah kena tick pergerakan baby dah... FM- Fetal Movement... yang ni seronok!
lagi 2 minggu kena check up lagi...
bermula lah rutin check up 2 minggu sekali...

:) tak sangka dah nak masuk trimester Finale..... in Syaa Allah!

My Ovulation Chart

http://q1-208.blogspot.com/
2002 - PCOS ~ irregular period. very long cycle.
2009 - Retroverted Uterus
02.10.10 - DS1
24.05.12 - DD1 (Clomid 2 rounds)
03.10.13 - DS2

Offline mayazam (a_maya)

  • KNK
  • Delima
  • *
  • Posts: 977
  • Suka? +2/-0
Re: KELAB IBU HAMIL EDD :OKT/NOV/DIS 2013
« Reply #3318 on: July 05, 2013, 09:59:31 AM »
Harap2 tak ada apa2 lah kan.. td sy tengok kat dalam cermin, pusat dah timbul dah.. lucu je.. haha

athirah, dah scan ker..??
org akta, kalo pusat timbul ni, bb boy..
maya masa 1st peknen, pusat timbul..
skrg ni, pusat tak timbul, tapi rata jer...



Offline mayazam (a_maya)

  • KNK
  • Delima
  • *
  • Posts: 977
  • Suka? +2/-0
Re: KELAB IBU HAMIL EDD :OKT/NOV/DIS 2013
« Reply #3319 on: July 05, 2013, 10:01:06 AM »
Betul anne & meemee....princess pon suka tido mengiring ke kanan juga.selesa sgt.mengiring ke kiri xselesa la...

betul ke, kalo sukat tido mengiring ke kanan, baby boy..
kalo mengiring ke kiri, baby girl..
awak dah scan ke princess?



Offline princess izarika

  • Delima
  • *
  • Posts: 501
  • Suka? +1/-0
    • http://izarikaluvdiary.blogspot.com/
Re: KELAB IBU HAMIL EDD :OKT/NOV/DIS 2013
« Reply #3320 on: July 05, 2013, 10:16:17 AM »
salam semua..
baru check up tadi ni... mungkin saya kena repeat MGTT laaa... huaa.. :'(
result lepas minum gula - 7.6
timbang berat - naik 2 kg lg..

Hari ni kena cucuk kancing gigi... adeh, lenguh bahu sebelah ni ha...

mulai esok pukul 9 pagi dah kena tick pergerakan baby dah... FM- Fetal Movement... yang ni seronok!
lagi 2 minggu kena check up lagi...
bermula lah rutin check up 2 minggu sekali...

:) tak sangka dah nak masuk trimester Finale..... in Syaa Allah!

sis....3rd trimester mmg check up 2 minggu sekali ya?

athirah, dah scan ker..??
org akta, kalo pusat timbul ni, bb boy..
maya masa 1st peknen, pusat timbul..
skrg ni, pusat tak timbul, tapi rata jer...
betul ke, kalo sukat tido mengiring ke kanan, baby boy..
kalo mengiring ke kiri, baby girl..
awak dah scan ke princess?

baru princess tau klu pusat timbul bby boy :P
hari 2 masa 19 weeks princess scan doc cakap 70% boy maya.ni tgg 25 minggu  nak p wat 4D scan .....baru nak beli barang bby pas tu :)

Offline mayazam (a_maya)

  • KNK
  • Delima
  • *
  • Posts: 977
  • Suka? +2/-0
Re: KELAB IBU HAMIL EDD :OKT/NOV/DIS 2013
« Reply #3321 on: July 05, 2013, 10:26:14 AM »
sis....3rd trimester mmg check up 2 minggu sekali ya?

baru princess tau klu pusat timbul bby boy :P
hari 2 masa 19 weeks princess scan doc cakap 70% boy maya.ni tgg 25 minggu  nak p wat 4D scan .....baru nak beli barang bby pas tu :)

tapi mungkin kebetulan je kot...
tapi kebetulan ni mmg kena dgn maya...
1st peknen, pusat timbul..kuar boy...
kalo ni, pusat tak timbul, rata jer...scan ari tu girl..



Offline princess izarika

  • Delima
  • *
  • Posts: 501
  • Suka? +1/-0
    • http://izarikaluvdiary.blogspot.com/
Re: KELAB IBU HAMIL EDD :OKT/NOV/DIS 2013
« Reply #3322 on: July 05, 2013, 10:28:37 AM »
tapi mungkin kebetulan je kot...
tapi kebetulan ni mmg kena dgn maya...
1st peknen, pusat timbul..kuar boy...
kalo ni, pusat tak timbul, rata jer...scan ari tu girl..

2 la...maya,kadang2 malas nak percaya kan,tapi maya dendiri dah alami.
kita tgk ja nanti princess lak mcm na :P maybe kebetulan mcm maya gak...sapa taw kan :)

Offline cintahati1797

  • Zamrud
  • *
  • Posts: 162
  • Suka? +0/-0
Re: KELAB IBU HAMIL EDD :OKT/NOV/DIS 2013
« Reply #3323 on: July 05, 2013, 10:56:25 AM »
salam semua..
baru check up tadi ni... mungkin saya kena repeat MGTT laaa... huaa.. :'(
result lepas minum gula - 7.6
timbang berat - naik 2 kg lg..

Hari ni kena cucuk kancing gigi... adeh, lenguh bahu sebelah ni ha...

mulai esok pukul 9 pagi dah kena tick pergerakan baby dah... FM- Fetal Movement... yang ni seronok!
lagi 2 minggu kena check up lagi...
bermula lah rutin check up 2 minggu sekali...

:) tak sangka dah nak masuk trimester Finale..... in Syaa Allah!

Sery, saya 22 julai ni checkup. tak tahu ler kena minum air gula bila. Jangan kena bulan pose dah ler.. baru ingat nak puasa penuh tahun ni (Insya Allah). Masa 4 bulan hari tu dah minum air gula, result oklah bawah 7.0.

Mesti next checkup saya pun kena buat kiraan pegerakan baby. Memang seronok masa ni. dok mengira setiap waktu.. hehehehe.

sery, minggu depan kita dah 7 bulan kan.. dah dekat nak bersalin... harap semuanya selamat... Sery dah beli barang2 baby ker? macamana persiapan?

Saya belum beli barang lagi,  ingat nak beli lepas raya.. Nak beli masa puasa takut tak larat pulak. setakat beli sikit2 tu boleh lah. Insya Allah petang ni nak g scan lagi. harap2 nampaklah jantina baby saya ni coz hari tu tak nampak sangat. takleh nak agak gegirl or boboi. :)




Offline yanabunny07

  • Nilam
  • *
  • Posts: 341
  • Suka? +0/-0
Re: KELAB IBU HAMIL EDD :OKT/NOV/DIS 2013
« Reply #3324 on: July 05, 2013, 11:26:36 AM »
tapi mungkin kebetulan je kot...
tapi kebetulan ni mmg kena dgn maya...
1st peknen, pusat timbul..kuar boy...
kalo ni, pusat tak timbul, rata jer...scan ari tu girl..

sy pon pusat rata x timbul..scan ari 2 doc kata baby gurl.. tp mmg x nmpak lg jantina sebab die tutup rapat kaki die..hehe
nak  beli brg baby yg unisex dulu..
doc srh mari lg pas 7 bln... utk corform..





alt="Lilypie First Birthday tickers" />[/url]

 

Powered by EzPortal