+-

+-User

Welcome, Guest.
Please login or register.
 
 
 
Forgot your password?

Menu

Portal Ratuhati.com
Adab-adab Berforum
Mengenai Forum - FAQ
Bagaimana Mahu Mengiklan

+-Stats

Members
Total Members: 10632
Latest: Hidayah Azrin
New This Month: 101
New This Week: 7
New Today: 2
Stats
Total Posts: 441677
Total Topics: 7332
Most Online Today: 113
Most Online Ever: 441
(February 18, 2013, 04:28:13 PM)
Users Online
Members: 4
Guests: 71
Total: 75

Author Topic: Apakah Jenama Terbaik utk Kuali, Periuk dll.  (Read 2403 times)

Offline caliana

  • Zamrud
  • *
  • Posts: 169
  • Suka? +0/-0
Apakah Jenama Terbaik utk Kuali, Periuk dll.
« on: April 11, 2013, 10:32:42 AM »
Salam kawan2..

Caliana tengah cari kuali, periuk, yang bagus & boleh tahan lama.. apa ya jenis jenama yang terbaik?

Kwn caliana ckp cap buaya warna hijau... Any suggestion please? Caliana baru pindah.. 1st time ni baru belajar beli barang2 dapur..


Offline seimura

  • Berlian
  • *
  • Posts: 3288
  • Suka? +7/-0
  • https://twitter.com/SeimuraShinda
    • aku dulu dan kini
Re: Apakah Jenama Terbaik utk Kuali, Periuk dll.
« Reply #1 on: April 11, 2013, 11:55:44 AM »
Saya pernah beli periuk jenama Eagle (betul ke eja ni entah). Tak pasti la berapa lama tahan sebab saya pun baru nak dekat setahun berkahwin. :)

Offline dahlia mayesa

  • Berlian
  • *
  • Posts: 1285
  • Suka? +4/-0
Re: Apakah Jenama Terbaik utk Kuali, Periuk dll.
« Reply #2 on: May 16, 2013, 12:02:16 PM »
yang bagus adalah jenama tefal, zebra

Offline iman zahra

  • Peniaga
  • Berlian
  • *
  • Posts: 2785
  • Suka? +2/-0
  • <FB> shida zahraa closet
Re: Apakah Jenama Terbaik utk Kuali, Periuk dll.
« Reply #3 on: May 16, 2013, 12:08:07 PM »
zebra x pun cap buaya
MENJUAL SEGALA KELENGKAPAN IBU DAN ANAK DENGAN HARGA BERPATUTAN..
FB -  shida zahraa closet
Page - Little Zahraa Store
whatapp : 011 26874 861

Offline caliana

  • Zamrud
  • *
  • Posts: 169
  • Suka? +0/-0
Re: Apakah Jenama Terbaik utk Kuali, Periuk dll.
« Reply #4 on: May 17, 2013, 10:50:46 AM »
fuhhh caliana dah tgk..zebra mahal woo hahaha


Offline Ros Merah

  • Peniaga
  • Nilam
  • *
  • Posts: 445
  • Suka? +1/-0
Re: Apakah Jenama Terbaik utk Kuali, Periuk dll.
« Reply #5 on: May 17, 2013, 10:56:04 AM »
Kalau nk yg branded, Tefal & Maxim..ni kalau budget tinggi..klau nk yg biasa2 je..brand eagle tu pn ok je...;)
Jemput ke online shop saya: www.facebook.com/LittleIrdinaShoppe  :)




Offline caliana

  • Zamrud
  • *
  • Posts: 169
  • Suka? +0/-0
Re: Apakah Jenama Terbaik utk Kuali, Periuk dll.
« Reply #6 on: May 17, 2013, 11:07:34 AM »
Kalau nk yg branded, Tefal & Maxim..ni kalau budget tinggi..klau nk yg biasa2 je..brand eagle tu pn ok je...;)

Maxim ada yg frying pan tu elok kan... rasanya MIL caliana pakai tu kot

Offline Ros Merah

  • Peniaga
  • Nilam
  • *
  • Posts: 445
  • Suka? +1/-0
Re: Apakah Jenama Terbaik utk Kuali, Periuk dll.
« Reply #7 on: May 17, 2013, 11:18:13 AM »
Maxim ada yg frying pan tu elok kan... rasanya MIL caliana pakai tu kot

Aah caliana..maxim tu sgt ok..thn lama n best je guna..best sbb non stick kn..almaklumla kalau masak melekat-lekat,mmg stress jadinye..hihi
Jemput ke online shop saya: www.facebook.com/LittleIrdinaShoppe  :)




Offline shaza

  • Delima
  • *
  • Posts: 734
  • Suka? +5/-0
Re: Apakah Jenama Terbaik utk Kuali, Periuk dll.
« Reply #8 on: May 17, 2013, 11:31:20 AM »
saya suke brand tefal...ada 2 ketul je tu pon adiah kawen..periuk dengan kuali tefal...senang cuci, nak bakar pon bole atas tu...berhajat nak tambah lagi..tp nak beli kat langkawi je. kat langkawi separuh harga daripada beli kat supermarket..

Offline iman zahra

  • Peniaga
  • Berlian
  • *
  • Posts: 2785
  • Suka? +2/-0
  • <FB> shida zahraa closet
Re: Apakah Jenama Terbaik utk Kuali, Periuk dll.
« Reply #9 on: May 17, 2013, 11:49:53 AM »
saya suke brand tefal...ada 2 ketul je tu pon adiah kawen..periuk dengan kuali tefal...senang cuci, nak bakar pon bole atas tu...berhajat nak tambah lagi..tp nak beli kat langkawi je. kat langkawi separuh harga daripada beli kat supermarket..
sapa dok langkawi leh kirim...
nk beli gak 1..
non stick pan
MENJUAL SEGALA KELENGKAPAN IBU DAN ANAK DENGAN HARGA BERPATUTAN..
FB -  shida zahraa closet
Page - Little Zahraa Store
whatapp : 011 26874 861

Offline shaza

  • Delima
  • *
  • Posts: 734
  • Suka? +5/-0
Re: Apakah Jenama Terbaik utk Kuali, Periuk dll.
« Reply #10 on: May 17, 2013, 12:01:55 PM »
sapa dok langkawi leh kirim...
nk beli gak 1..
non stick pan

sy tak dok langkawi tapi nak pergi insyaallah bulan 8 ni..lambat lagi hehehe

Offline caliana

  • Zamrud
  • *
  • Posts: 169
  • Suka? +0/-0
Re: Apakah Jenama Terbaik utk Kuali, Periuk dll.
« Reply #11 on: May 17, 2013, 12:03:42 PM »
Aah caliana..maxim tu sgt ok..thn lama n best je guna..best sbb non stick kn..almaklumla kalau masak melekat-lekat,mmg stress jadinye..hihi

haaaa nak jugak laaa...tapi tunggu gaji masuk dulu haha  :P

Offline caliana

  • Zamrud
  • *
  • Posts: 169
  • Suka? +0/-0
Re: Apakah Jenama Terbaik utk Kuali, Periuk dll.
« Reply #12 on: May 17, 2013, 12:04:38 PM »
betui3...langkawi barang murah2 kan..bila masa pulak caliana nak pegi..tengah memboyot ni ....huhuh

Offline Ros Merah

  • Peniaga
  • Nilam
  • *
  • Posts: 445
  • Suka? +1/-0
Re: Apakah Jenama Terbaik utk Kuali, Periuk dll.
« Reply #13 on: May 17, 2013, 01:00:33 PM »
haaaa nak jugak laaa...tapi tunggu gaji masuk dulu haha  :P

Hihi..beli jgn xbeli...masak ni dh jd rutin harian & jd mainan kt hari2..harusla melabur sikit utk keselesaan n kemudahan kn..ngeeee... ;)
Jemput ke online shop saya: www.facebook.com/LittleIrdinaShoppe  :)




Offline umi_sayang

  • Delima
  • *
  • Posts: 1125
  • Suka? +5/-0
Re: Apakah Jenama Terbaik utk Kuali, Periuk dll.
« Reply #14 on: May 17, 2013, 03:26:35 PM »
saya suke brand tefal...ada 2 ketul je tu pon adiah kawen..periuk dengan kuali tefal...senang cuci, nak bakar pon bole atas tu...berhajat nak tambah lagi..tp nak beli kat langkawi je. kat langkawi separuh harga daripada beli kat supermarket..

nak kirim jugak....kuali non stick saya goreng telur dah melekat2, dah 4tahun, kena tukar baru kot...

Offline shaza

  • Delima
  • *
  • Posts: 734
  • Suka? +5/-0
Re: Apakah Jenama Terbaik utk Kuali, Periuk dll.
« Reply #15 on: May 17, 2013, 05:30:24 PM »
nak kirim jugak....kuali non stick saya goreng telur dah melekat2, dah 4tahun, kena tukar baru kot...

ummi_sayang...bulan 8 baru sy pegi uhuk. Nak kirim bole tapi lambat tu lagi :p ...non stick tu kawan saya cakap kalau nak basuh jangan guna besi tu, yang orang selalu buat basuh periuk tu. Just gunakan span & sabun supaya dia tahan lama. ... Tapi rasanya memang berbaloi la beli kuali2 pesen gini. Walaupon mahal sikit tapi tahan punyala lama kan.

Offline riadiana.dewi

  • Zamrud
  • *
  • Posts: 109
  • Suka? +0/-0
  • Berharap dapat menggapai bintang itu...
Re: Apakah Jenama Terbaik utk Kuali, Periuk dll.
« Reply #16 on: May 17, 2013, 07:46:52 PM »
saya pakai jenama tefal dengan ASD, tefal memang best pakai. tapi harga kat langkawi dengan supermarket biasa lebih kurang je. klu sana dalam rm100, kat sini pun blh dapat harga macam tu. jenama ASD paling byk kat rumah, harga murah sikit dari tefal, tapi kualiti kurang dari tefal. saya rajin pergi langkawi, tapi kalau pegi lagi nak beli set pinggan je la, yang tu memang murah sampai rm100-200 dari harga kat supermarket. kalau jenama cornell satu set sini rm599 sana blh dapat RM350 mcm tu utk set yang sama...

 

Powered by EzPortal