+-

+-User

Welcome, Guest.
Please login or register.
 
 
 
Forgot your password?

Menu

Portal Ratuhati.com
Adab-adab Berforum
Mengenai Forum - FAQ
Bagaimana Mahu Mengiklan

+-Stats

Members
Total Members: 11221
Latest: missliplip
New This Month: 150
New This Week: 26
New Today: 3
Stats
Total Posts: 451149
Total Topics: 7589
Most Online Today: 209
Most Online Ever: 441
(February 18, 2013, 04:28:13 PM)
Users Online
Members: 11
Guests: 191
Total: 202

Author Topic: Compact powder yang anda pakai?  (Read 7470 times)

Offline seimura

  • Berlian
  • *
  • Posts: 3411
  • Suka? +7/-0
  • https://twitter.com/SeimuraShinda
    • aku dulu dan kini
Compact powder yang anda pakai?
« on: May 05, 2013, 10:30:23 AM »
Jom kita kongsi bedak compact apa yg korang guna dan suka pakai hehe.

Macam saya masa zaman belajar dan belum kawen pakai Silky White atau Johnson.

Lepas tunang pakai Maybelline pulak sampai lepas kawen. Tapi bedak Maybelline mudah retak kalau terjatuh atau terhempas. Tu yg I tak minat.

Pastu pakai balik Silky White patern baru macam dalam iklan tu.

Lepas ni macam nak try Silky Girl pula hehe.


Offline hani

  • Berlian
  • *
  • Posts: 1432
  • Suka? +9/-0
  • mama raziq
Re: Compact powder yang anda pakai?
« Reply #1 on: May 05, 2013, 10:37:54 AM »
Hani waktu belajar silkygirl/pixy,time lepas tunang loreal,sekarang selesa pakai bedak arab,sebab dr zaman belajar smp sekarang memang xapply ape2 krim,bila pakai bedak arab,muke mcm pakai foundation...


Offline seimura

  • Berlian
  • *
  • Posts: 3411
  • Suka? +7/-0
  • https://twitter.com/SeimuraShinda
    • aku dulu dan kini
Re: Compact powder yang anda pakai?
« Reply #2 on: May 05, 2013, 10:40:42 AM »











Offline seimura

  • Berlian
  • *
  • Posts: 3411
  • Suka? +7/-0
  • https://twitter.com/SeimuraShinda
    • aku dulu dan kini
Re: Compact powder yang anda pakai?
« Reply #3 on: May 05, 2013, 10:41:47 AM »
Hani waktu belajar silkygirl/pixy,time lepas tunang loreal,sekarang selesa pakai bedak arab,sebab dr zaman belajar smp sekarang memang xapply ape2 krim,bila pakai bedak arab,muke mcm pakai foundation...

Macam mana rupa bedak arab tu hani? Boleh tepek gambar?

Offline seimura

  • Berlian
  • *
  • Posts: 3411
  • Suka? +7/-0
  • https://twitter.com/SeimuraShinda
    • aku dulu dan kini
Re: Compact powder yang anda pakai?
« Reply #4 on: May 05, 2013, 10:50:16 AM »






Offline seimura

  • Berlian
  • *
  • Posts: 3411
  • Suka? +7/-0
  • https://twitter.com/SeimuraShinda
    • aku dulu dan kini
Re: Compact powder yang anda pakai?
« Reply #5 on: May 05, 2013, 10:53:26 AM »

Offline pinkpurple

  • Zamrud
  • *
  • Posts: 102
  • Suka? +0/-0
Re: Compact powder yang anda pakai?
« Reply #6 on: May 05, 2013, 06:20:16 PM »
Dulu masa belajar pakai johnson, pastu dah kerja pakai sendayu tinggi, maybelline mcm2 jenis pakai anglefit, clear smooth. Try ronasutra ok sangat, pastu try pixy tp x suka sbb melekat kt tudung bedak nya bila berpeluh. Sekarang pakai ZA dh lama gak tp igt lepas ni nak try bedak arab or bedak syria lah. Akak kata best sgt bedak arab tu.

Offline lamar

  • Zamrud
  • *
  • Posts: 142
  • Suka? +0/-0
Re: Compact powder yang anda pakai?
« Reply #7 on: May 05, 2013, 06:22:02 PM »
Sy x pakai bedak2 sblum  kahwin tp lps kahwin ni pakai bedak arab tp dlm rumah jela :-) mcm kata hani,bedak arab mmg best. 3 in 1 kan,lps pakai tu..rasa mcm comel je muka.huhu

Offline seimura

  • Berlian
  • *
  • Posts: 3411
  • Suka? +7/-0
  • https://twitter.com/SeimuraShinda
    • aku dulu dan kini
Re: Compact powder yang anda pakai?
« Reply #8 on: May 06, 2013, 09:02:12 AM »
Bedak silky white dah kehabisan. Semalam jenjalan kat econsave nak beli silky girl emma maembong tak ada jual pulak. Last2 beli johnson je.

Maybelline ku tak akan beli lagi sebab mudah retak alahai. Hubby pun kata tak payah beli Maybelline lagi dah.

Offline vanilla.s

  • Zamrud
  • *
  • Posts: 161
  • Suka? +1/-0
Re: Compact powder yang anda pakai?
« Reply #9 on: May 06, 2013, 10:11:52 AM »
bedak arab macam mana ye ladies? nak beli mana?

saya jarang pun pakai bedak...kerja pakai krim je, sebab kerja kat lab and site...berdebu lagi..tak sesuai kot nak tepek bedak. hehe

tapi bila pakai bedak, pakai miyami....so far ok je lah.
Baby, mama is waiting for you. Patiently :)

dress and blouse cantik-cantik di http://rexylla.blogspot.com/

Offline hani

  • Berlian
  • *
  • Posts: 1432
  • Suka? +9/-0
  • mama raziq
Re: Compact powder yang anda pakai?
« Reply #10 on: May 06, 2013, 10:24:48 AM »
inilah bedak arab,dulu hani mule2 beli cecah rm60++ sekarang lambakan penjual,jadi murah lak,tapi...pastikan beli yg ori...kakak hani hrtu beli murah,tapikan kesian,macam xtahanlame,macam hani pakai dalah tahan lame,sampai 6bulan bedak xhabis2..
« Last Edit: May 06, 2013, 10:27:48 AM by hani »


Offline ferra fendi

  • Zamrud
  • *
  • Posts: 178
  • Suka? +0/-0
Re: Compact powder yang anda pakai?
« Reply #11 on: May 06, 2013, 11:10:05 AM »
Dulu sye pkai miyami tp x sesuai ngn muka..lau pkai nmpak macam bercapuk2 kt muka...try pixy tp jerawat tp timbul jerawat kecik2 dekat muka..urmmm.phtu pakai silkywhite yg baru tu...ok n x bercapuk tp now dah x apply mna2 bedak kt muka dah..juz sapu supra foudation n x pyh sapu bedak dah...bedak arab tsilap ambik wrna...muka jdi gelap...kwn2 try la supra..oppsss sory out of topic

Offline eja.fariza

  • Delima
  • *
  • Posts: 582
  • Suka? +1/-0
  • waneja7688
Re: Compact powder yang anda pakai?
« Reply #12 on: May 06, 2013, 01:30:28 PM »
sekarang pakai miyami..
sebelum ni pakai bedak johnson & johnson je..
lepas tu try bedak compact silkygirl,maybeline..
okla tapi kalau duk opis,aircond kulit jadi gelupas..
bila pakai miyami ni alhamdulillah :)


Offline seimura

  • Berlian
  • *
  • Posts: 3411
  • Suka? +7/-0
  • https://twitter.com/SeimuraShinda
    • aku dulu dan kini
Re: Compact powder yang anda pakai?
« Reply #13 on: May 06, 2013, 02:52:35 PM »
Macam nak try je semua jenis bedak, pixy ke miami ke dan semua lah yg ada di pasaran. Sesaja nak cuba semua jenama hehe.

Offline ayureen

  • Berlian
  • *
  • Posts: 2031
  • Suka? +5/-0
Re: Compact powder yang anda pakai?
« Reply #14 on: May 06, 2013, 03:38:56 PM »
sy pakai miyami dah bertahun lamanya..bedak ni je yg paling ok sy pakai.
penah gak gatal try bedak lain.ST la..maybeline la..tp sume tak kene..

Offline seimura

  • Berlian
  • *
  • Posts: 3411
  • Suka? +7/-0
  • https://twitter.com/SeimuraShinda
    • aku dulu dan kini
Re: Compact powder yang anda pakai?
« Reply #15 on: May 24, 2013, 08:32:50 PM »
inilah bedak arab,dulu hani mule2 beli cecah rm60++ sekarang lambakan penjual,jadi murah lak,tapi...pastikan beli yg ori...kakak hani hrtu beli murah,tapikan kesian,macam xtahanlame,macam hani pakai dalah tahan lame,sampai 6bulan bedak xhabis2..

Mahalnya RM60. sobss... (hubby mesti tak bagi beli punya huk huk)

Offline seimura

  • Berlian
  • *
  • Posts: 3411
  • Suka? +7/-0
  • https://twitter.com/SeimuraShinda
    • aku dulu dan kini
Re: Compact powder yang anda pakai?
« Reply #16 on: May 24, 2013, 08:40:30 PM »
Semalam jenjalan kat Angsana singgah Watson sat nak grab BB cream stick maybelline sesambil nak grab jugak compact powder silky girl yang baru macam kat iklan tu, Emma Maembong.

Terkezut I harganya RM33.90 uolls, mahai noo.. Tak pernah saya beli bedak semahal tu hehe. Maklumlah, macam 2 in 1 gitu kan siap ada foundation sekali dan ada perlindungan spf ke apa tah yg lindung dari sinaran uv.

Bila tepek kat muka, hmm mungkin kulit saya jenis kering so ada la part2 cam menggelupas gitu. Tona memang agak sekata tapi bagi saya, saya mesti kena pakai foundation atau bb cream dulu sebelum tepek bedak untuk hasil yg smooth gitu tanpa cela. Huhu.

Lain orang, lain jenis kulit. Mungkin pada orang lain bedak je dah cukup. Tapi pakai foundation atau bb cream ni ikut kerajinan dan kesempatan jugak. Kalau malas atau dah tak sempat, tepek bedak je la walaupun capuk2 sikit hehe.

Offline dahlia mayesa

  • Berlian
  • *
  • Posts: 1285
  • Suka? +4/-0
Re: Compact powder yang anda pakai?
« Reply #17 on: May 26, 2013, 12:32:06 PM »
hari nie hari pertama try bedak arab.

Offline Mami Mia

  • Berlian
  • *
  • Posts: 1338
  • Suka? +0/-0
Re: Compact powder yang anda pakai?
« Reply #18 on: May 26, 2013, 01:55:36 PM »
dulu pun rajin gak try macam2 jenis bedak,.silky girl,maybeline, tp sekarang ni,guna pixy jer..dah bertahun2 guna bedak dan foundation pixy...hehehe...

Offline Ros Merah

  • Peniaga
  • Nilam
  • *
  • Posts: 450
  • Suka? +1/-0
Re: Compact powder yang anda pakai?
« Reply #19 on: May 26, 2013, 10:57:35 PM »
Ros pn sblm ni pkai bedak baby je sbb xbrani nk pkai compact powder, sbb penah try yg miyami tu muka jd gatal dan kering..skrg ros pakai bedak arab..sgt2 best!! Pakai pn rs ringan n xde rs tebal pn..masalah kulit kering lps bersalin pn trus hilang n xdtg dh..hihi..sejak dr tu,trus jatuh cinta tau dgn bedak ni n skrg ros ada jual..rm45 je..:) blh pm ros klau nk try...insyaAllah mesti jatuh cinta jgk..;)
Jemput ke online shop saya: www.facebook.com/LittleIrdinaShoppe  :)




Offline Athirah Sam

  • Delima
  • *
  • Posts: 852
  • Suka? +1/-0
    • Korean Fashion Wholesale
Re: Compact powder yang anda pakai?
« Reply #20 on: May 27, 2013, 02:15:46 AM »
dulu pun rajin gak try macam2 jenis bedak,.silky girl,maybeline, tp sekarang ni,guna pixy jer..dah bertahun2 guna bedak dan foundation pixy...hehehe...

Sama lah... hehe.. dulu pkai mcm2.. tapi stop sebab cuba Pixy.. Ok lak kat muka..Dah nak 4 tahun pakai Pixy je.. Sejak pakai tak ada tumbuh jerawat.. Sebab tu rasa ok.. :)

Offline umi_sayang

  • Delima
  • *
  • Posts: 1125
  • Suka? +6/-0
Re: Compact powder yang anda pakai?
« Reply #21 on: May 27, 2013, 09:32:43 AM »
Sama lah... hehe.. dulu pkai mcm2.. tapi stop sebab cuba Pixy.. Ok lak kat muka..Dah nak 4 tahun pakai Pixy je.. Sejak pakai tak ada tumbuh jerawat.. Sebab tu rasa ok.. :)

pixy tu macam mana, try letak gambar....

Offline seimura

  • Berlian
  • *
  • Posts: 3411
  • Suka? +7/-0
  • https://twitter.com/SeimuraShinda
    • aku dulu dan kini
Re: Compact powder yang anda pakai?
« Reply #22 on: May 27, 2013, 10:40:23 AM »

Offline umi_sayang

  • Delima
  • *
  • Posts: 1125
  • Suka? +6/-0
Re: Compact powder yang anda pakai?
« Reply #23 on: May 27, 2013, 10:52:22 AM »



tak kuar gambar la seimura....
dah lama tak pakai compact powder...

Offline wanieta

  • Zamrud
  • *
  • Posts: 148
  • Suka? +0/-0
  • Jangan berhenti Berharap
Re: Compact powder yang anda pakai?
« Reply #24 on: May 27, 2013, 11:01:23 AM »
Hi..sy ni jenis muka berminyak..salah pakai bedak je mesti muka dah mcm tercelop dlm kuali ikan..skrg sy pakai ZA compact powder..dah bertahun da..sgt ok..sbb sblm pakai sy apply Elianto bb cream.. pernah gak cuba silky girl,maybelline and pixy..mula2 je ok..maybe xsesuai kot..  ;D

 

Powered by EzPortal