+-

+-User

Welcome, Guest.
Please login or register.
 
 
 
Forgot your password?

Menu

Portal Ratuhati.com
Adab-adab Berforum
Mengenai Forum - FAQ
Bagaimana Mahu Mengiklan

+-Stats

Members
Total Members: 10863
Latest: ainulhayat
New This Month: 86
New This Week: 19
New Today: 3
Stats
Total Posts: 445091
Total Topics: 7431
Most Online Today: 156
Most Online Ever: 441
(February 18, 2013, 04:28:13 PM)
Users Online
Members: 8
Guests: 113
Total: 121

Author Topic: Skincare dan penjagaan wajah  (Read 51809 times)

Offline ~ zue~

  • Nilam
  • *
  • Posts: 287
  • Suka? +1/-0
Re: Skincare dan penjagaan wajah
« Reply #125 on: March 04, 2011, 07:47:56 AM »
hihihi...jom try free facial .....tp pakai mk nie kena sbr la sbb berasaskan botanical...hihihih


imnom

  • Guest
Re: Skincare dan penjagaan wajah
« Reply #126 on: March 17, 2011, 08:45:11 PM »
haiii..im pun guna mary kay..mmg puas hati dan berbaloi2..alhamdulillah ramai yang puji kulit sihat ..sebelum pakai mary kay kulit im kering . im start pakai mary kay set botanical bulan 11/2010..now dah abis..im bertukar guna mary kay timewise pula..mmg sungguh amat puas hati dan x kan bertukar produk dah selepas ini..hubby pun puji cantik kulit...:).

Offline annis2010

  • Topaz
  • *
  • Posts: 1
  • Suka? +0/-0
Re: Skincare dan penjagaan wajah
« Reply #127 on: April 03, 2011, 06:50:17 AM »
Hi all..sy ahli baru di ratuhati.com...seronok tgk u all cerita pasal skincare masing2...
Btw, nak ty..ada sape2 tak yang pkai skincare bio essence tanaka white? bleh share ur experience tak? Act sy da try pkai d whole set, baru pkai 1 minggu, tapi mcm tak serasi dgn kulit la..tgh fkir2 utk let go..klau sape2 berminat nak beli dri sya, bgtau ye...nk jual murah2 je coz nk buang, syg...ni bkn trial pack tau..tgh confius nak stay wif dis product or not...hmm...

Offline ~ zue~

  • Nilam
  • *
  • Posts: 287
  • Suka? +1/-0
Re: Skincare dan penjagaan wajah
« Reply #128 on: April 03, 2011, 08:05:15 AM »
annis jom try facial mary kay...

Offline manisslovely

  • Zamrud
  • *
  • Posts: 154
  • Suka? +2/-0
Re: Skincare dan penjagaan wajah
« Reply #129 on: April 04, 2011, 03:55:51 PM »
dlm threads sblum ni..sy de post sy pakai Safi Rania gold..pencuci dn pelembap siang dn mlm..dh brapa bulan dh...look ok ..cuma lom kai serum tu...

...so lastweek...memandangkan smua dh habis maka sy nk dptkan the whole set of SRG.

Sampai jek..kt Guardian..sy dgn kondifen..amikla smua rangkuman set SRG..tetiba..jurujual kt situ mndekati sy..

bla bla bla...finally..sy beli set Nutox Bnest. pack promosi..pencuci antiwrinkle, astringent dn serum. Ha hambek ko!...Hahhahahaha.

ini lah sy..pantang de rekemen baik ttg collagen ,jeragat dn penuaan..

maka dh smggu sy kai nutox..hubby ckp..look nice..cerah..n nmpak anjal..
ha tu deh..
~lovely sokmo ~


Offline manisslovely

  • Zamrud
  • *
  • Posts: 154
  • Suka? +2/-0
Re: Skincare dan penjagaan wajah
« Reply #130 on: April 04, 2011, 04:25:07 PM »
Hi all..sy ahli baru di ratuhati.com...seronok tgk u all cerita pasal skincare masing2...
Btw, nak ty..ada sape2 tak yang pkai skincare bio essence tanaka white? bleh share ur experience tak? Act sy da try pkai d whole set, baru pkai 1 minggu, tapi mcm tak serasi dgn kulit la..tgh fkir2 utk let go..klau sape2 berminat nak beli dri sya, bgtau ye...nk jual murah2 je coz nk buang, syg...ni bkn trial pack tau..tgh confius nak stay wif dis product or not...hmm...


sy pnah pakai....ehhee..well..mang xnmpak beza..tpi muka bersih la..sy suka dia nya mask..
tapi sy cpat jmu.so..sy kai yg len plak..tu yg timbul SRG...

now dh kai nutox..nk collagen punya pasal...hehehe..
« Last Edit: April 04, 2011, 04:27:58 PM by manisslovely »
~lovely sokmo ~

Offline ayuibrahim

  • Nilam
  • *
  • Posts: 446
  • Suka? +1/-0
  • senyum-senyum selalu
    • buzzshoppe
Re: Skincare dan penjagaan wajah
« Reply #131 on: April 13, 2011, 08:13:07 PM »
baru jer pakai mai beauty..mcm best jer...kulit rasa lembut dan halus....suka2...walaupon agak mahal..tp puas hati...bila tgk mcm serasi dgn kulit..wah...best2,...suka sgt2...
branded kidswear,barangan kemas iman jewel,dan segalanya hanya di
http://buzzshoppe4u.blogspot.com
email : ayu.ibrahim@rocketmail.com
tel : 012 7442196
fb : http://www.facebook.com/buzzkidzshop

Offline jamilahibumia

  • Zamrud
  • *
  • Posts: 127
  • Suka? +1/-0
Re: Skincare dan penjagaan wajah
« Reply #132 on: April 22, 2011, 04:41:16 AM »
emmm mila pun tgh fenin daa nak guna produk apa..
dah 3 thn tak pakai ape2 ni..muka pun da npk tua..

Offline Fieza Sani

  • Delima
  • *
  • Posts: 940
  • Suka? +5/-0
Re: Skincare dan penjagaan wajah
« Reply #133 on: April 22, 2011, 10:22:51 AM »
nk share gak le..menarik topic ni.sya pkai sabun susu beras jenama citra je..serasi ngan kulit n bekas2 jerawat kat muka dh ilang..murah pun murah..baru RM20..slalu dpt mintak kurang RM17 :)
my TTC


my personal blog
http://chintahati81.blogspot.com

Offline ~ zue~

  • Nilam
  • *
  • Posts: 287
  • Suka? +1/-0
Re: Skincare dan penjagaan wajah
« Reply #134 on: April 22, 2011, 10:35:03 AM »
mila jom try facial mary kay....blh blajar cara awet muda tau.....

Offline aiyeen

  • Topaz
  • *
  • Posts: 99
  • Suka? +1/-0
Re: Skincare dan penjagaan wajah
« Reply #135 on: April 22, 2011, 04:53:53 PM »
salam all,

aiyeen ni sekarang muke huduh laa T-T

muka memang berjerawat dpd sekolah lg, pernah pakai proactive masa study (masatu lak kat oversea,cuaca sejuk agak membantu kot) saaaaangat2 berkesan halus mulus macam baby face jadik muke nih.

But once dah balik malaysia, now i'm married proactive dah jadi macam immune dah.Try Dermalogica tp xde kesan. Sekarang ni tatau nak buat ape dah. Preggy with first kid pulak tu. Tensen pun ade, mak kalau borak asyik tgk muke yg penuh jerawat and parut tu je.

Sensitif sgt2 muka nih. Tak boleh sebarang letak. Pernah try Zamian Cocoa Mask set (korean) ok jugak tp sekarang die dah xjual set.Mask semata so...xjalan.

Nak makan supplement bagai xboleh dah. 

Facial pernah buat kat ree's skin tp haram!! pergi 3 kali je sbb makin pergi makin kusam muka-so idop2 terbang RM2k. Then g facial kat Dermalogica masa pakai product die pun macam xheal jugak...now seriously xpakai ape sgt.

Just pencuci muka OLAY dgn acnecare BBcream kalau keluar. Bedak pun xpakai - mmg huduh sesangat laaa, nak kulit licin cam dulu masa pakai proactive tuu.

NV,ST etc mmg xberani pakai sbb asyik keluar list penarikan balik product dpd KKM je. Macam xselamat je.

Nak try yg serbuk manjakani tu...
 also MaryKay selamat tak for preggy mommy?

thanks and sorry melereeet sgt =)

Offline jamilahibumia

  • Zamrud
  • *
  • Posts: 127
  • Suka? +1/-0
Re: Skincare dan penjagaan wajah
« Reply #136 on: April 22, 2011, 06:10:41 PM »
klu pakai marykay ni kan..muka lps bbrp jam pakai tu nampak berkilat tak? mila nak kulit cun tp nampak natural..

Zue..u buat kat mn?

Offline ~ zue~

  • Nilam
  • *
  • Posts: 287
  • Suka? +1/-0
Re: Skincare dan penjagaan wajah
« Reply #137 on: April 23, 2011, 07:12:46 AM »
jamilah kat maner/...jom kiter try facial.....

Offline ~ zue~

  • Nilam
  • *
  • Posts: 287
  • Suka? +1/-0
Re: Skincare dan penjagaan wajah
« Reply #138 on: April 23, 2011, 07:17:48 AM »
salam all,

aiyeen ni sekarang muke huduh laa T-T

muka memang berjerawat dpd sekolah lg, pernah pakai proactive masa study (masatu lak kat oversea,cuaca sejuk agak membantu kot) saaaaangat2 berkesan halus mulus macam baby face jadik muke nih.

But once dah balik malaysia, now i'm married proactive dah jadi macam immune dah.Try Dermalogica tp xde kesan. Sekarang ni tatau nak buat ape dah. Preggy with first kid pulak tu. Tensen pun ade, mak kalau borak asyik tgk muke yg penuh jerawat and parut tu je.

Sensitif sgt2 muka nih. Tak boleh sebarang letak. Pernah try Zamian Cocoa Mask set (korean) ok jugak tp sekarang die dah xjual set.Mask semata so...xjalan.

Nak makan supplement bagai xboleh dah. 

Facial pernah buat kat ree's skin tp haram!! pergi 3 kali je sbb makin pergi makin kusam muka-so idop2 terbang RM2k. Then g facial kat Dermalogica masa pakai product die pun macam xheal jugak...now seriously xpakai ape sgt.

Just pencuci muka OLAY dgn acnecare BBcream kalau keluar. Bedak pun xpakai - mmg huduh sesangat laaa, nak kulit licin cam dulu masa pakai proactive tuu.

NV,ST etc mmg xberani pakai sbb asyik keluar list penarikan balik product dpd KKM je. Macam xselamat je.

Nak try yg serbuk manjakani tu...
 also MaryKay selamat tak for preggy mommy?

thanks and sorry melereeet sgt =)
ayeen mary kay ni diperbuat dr botanical...no chemical...zu dulu pun mcm2 tp biler jumpa mary kay mmg terus jatuh cinta...ni blog zu zulieazra.blogspot.com.....tg ok kat situ muka zu sebelum n selepas

Offline Kelly

  • Moderator (Board)
  • Berlian
  • *
  • Posts: 2813
  • Suka? +22/-0
  • I love u.. u love me.. we are happy family!
Re: Skincare dan penjagaan wajah
« Reply #139 on: April 23, 2011, 08:54:08 AM »
Agaknya kan kalau kita hanya stick kat satu2 produk dalam jangka masa yang panjang memang akan immune kan. Coz kelly dah bertahun guna Clinique tapi sekarang macam dah tak ada effect apa2. Pernah tukar pakai Sothys sekejap tapi tak sesuai, muka naik pimples.. Duit melayang macam tu je.. Mary kay ni ok ke ek? Zue buat facial kat mana dear?

Offline ~ zue~

  • Nilam
  • *
  • Posts: 287
  • Suka? +1/-0
Re: Skincare dan penjagaan wajah
« Reply #140 on: April 23, 2011, 09:16:31 AM »
Agaknya kan kalau kita hanya stick kat satu2 produk dalam jangka masa yang panjang memang akan immune kan. Coz kelly dah bertahun guna Clinique tapi sekarang macam dah tak ada effect apa2. Pernah tukar pakai Sothys sekejap tapi tak sesuai, muka naik pimples.. Duit melayang macam tu je.. Mary kay ni ok ke ek? Zue buat facial kat mana dear?
zu dah setahun lebih pakai...mmg take time la nak pulih sbb mary kay ni botanical...no chemical..tp mmg ok...ramai yg bertukar dr sk11 ke mary kay n other produk lagi...kelly dok mana yer?

Offline umimaira

  • Topaz
  • *
  • Posts: 61
  • Suka? +1/-0
    • Min Aina Ila Aina
Re: Skincare dan penjagaan wajah
« Reply #141 on: May 13, 2011, 05:12:53 PM »
Macam mana dengan Skin Food? Ada sape-sape pernah guna, rasa macam nak tukar produk gak ni, kebetulan yang lama dah habis. Tengok review kat forum lain semuanya kata bagus, kat blog-blog pun kata ok. Harga boleh tahan la, tak mahal sangat dan tak la murah sangat jugak.

Kalau sape-sape pernah guna kongsi ye....tq.
Perjalanan mencari Ilahi

Offline fieza

  • Topaz
  • *
  • Posts: 32
  • Suka? +0/-0
  • Umy kpd Alya, Alysha & Alyfha
    • >>Korset BeautySlim (Korset 1 Piece)<<
Re: Skincare dan penjagaan wajah
« Reply #142 on: May 17, 2011, 11:42:52 AM »
saya pernah gune mary kay mmg bgs tp ssh plak nk dpt stok kt t'ganu nie saya tkr pki amway product plak...lebih kurang same ngan mary kay...
so,skrg saya maintain ngan amway je...
>>My Blog<<
http://mystorymory2u.blogspot.com/
>>PRODUK KESIHATAN & KECANTIKAN<<
http://beautyhealthyproduct.blogspot.com/
>>Korset BeautySlim (Korset 1 Piece)<<
http://beautyslimcorset.blogspot.com/

Offline ibualya

  • Berlian
  • *
  • Posts: 1743
  • Suka? +6/-0
  • ceria selalu....^_^
    • love,kids n lovely family
Re: Skincare dan penjagaan wajah
« Reply #143 on: May 18, 2011, 09:46:35 PM »
saya rasa kulit saya bertambah gelapla...parut jerawat pun susah nak hilang..ada yang tegur ni..tapi tak tau nak pakai apa dah..nak mencerahkan n menyegarkan balik kulit...

Offline ~ zue~

  • Nilam
  • *
  • Posts: 287
  • Suka? +1/-0
Re: Skincare dan penjagaan wajah
« Reply #144 on: May 22, 2011, 12:26:05 AM »
ibualya x nak try mary kay ke

Offline annsyifa

  • Global Moderator
  • Berlian
  • *****
  • Posts: 1550
  • Suka? +6/-0
Re: Skincare dan penjagaan wajah
« Reply #145 on: May 22, 2011, 10:59:17 AM »
saya dah hampir 3 minggu tak pakai apa2 kat muka ni...
keluar p klinik pun togel jek...hehe..
takut..takut nak letak apa2 pun...

lusa p jumpa gynae..nak tanya la apa skincare yg sesuai dgn saya...
SERBUK/KAPSUL/SABUN MANJAKANI MEKAH 100% TULEN
0133088085- sms/call/whats app/viber

http://www.facebook.com/ManjakaniMekah2u
http://manjakani2u.blogspot.com/
11% diskaun 28/6-1/7/2012


Offline ibualya

  • Berlian
  • *
  • Posts: 1743
  • Suka? +6/-0
  • ceria selalu....^_^
    • love,kids n lovely family
Re: Skincare dan penjagaan wajah
« Reply #147 on: May 22, 2011, 02:01:27 PM »
ann,atun dulu ms anak sulong mcm tu la..pakai bedak je nak keluar..jerawat penuh naik...

Offline Ashila

  • Berlian
  • *
  • Posts: 2796
  • Suka? +16/-0
  • Mummy Myra
Re: Skincare dan penjagaan wajah
« Reply #148 on: May 23, 2011, 01:57:55 PM »
Sri Cahaya cosmetic?
saya pernah dengar, tapi tak pernah la cuba...
ok ke ashila pakai tu...?

eh silap2 bukan sri cahaya tapi Chahaya whitening...
memula pakai ok tapi rajin menggelupas la kulit...
sy pakai toner, sabun cuci muka ngan krim muka..
sy stop pakai toner die baru ok...
memang nampak la perubahan orang pon tegur kulit licin,bersih...
tapi sekarang mcm dah imune la kat kulit..macam nampak kusam balik kulit nie..
arghhhh nak pakai produk ape lak nie..MK mahal sangat laa..heheh



Offline DeLLa

  • Delima
  • *
  • Posts: 1022
  • Suka? +8/-0
Re: Skincare dan penjagaan wajah
« Reply #149 on: May 23, 2011, 02:04:51 PM »
dulu segala mcm produk nak try...dari yg mahal sampai yg murah...last2 olay juga yg berkesan..pakai konsisten..serik dah nak beli produk yg mahal2..sbb 1)tak serasi 2)kalau serasi pun payah nak maintain..

 

Powered by EzPortal