+-

+-User

Welcome, Guest.
Please login or register.
 
 
 
Forgot your password?

Menu

Portal Ratuhati.com
Adab-adab Berforum
Mengenai Forum - FAQ
Bagaimana Mahu Mengiklan

+-Stats

Members
Total Members: 11222
Latest: Solehahkhirul
New This Month: 151
New This Week: 27
New Today: 2
Stats
Total Posts: 451182
Total Topics: 7590
Most Online Today: 164
Most Online Ever: 441
(February 18, 2013, 04:28:13 PM)
Users Online
Members: 7
Guests: 101
Total: 108

Author Topic: Umur Berapa Bulan Bayi anda Tumbuh GIGI?  (Read 3603 times)

Offline moon

  • Delima
  • *
  • Posts: 591
  • Suka? +4/-0
Re: Umur Berapa Bulan Bayi anda Tumbuh GIGI?
« Reply #25 on: September 17, 2013, 03:57:12 PM »
tak penah dengar pun.yang pernah dengar klu tumbuh gigi dulu lambat jalan adala..


Offline Garthis_NieZa

  • Topaz
  • *
  • Posts: 67
  • Suka? +0/-0
Re: Umur Berapa Bulan Bayi anda Tumbuh GIGI?
« Reply #26 on: September 17, 2013, 05:21:15 PM »
Anak sy nk msk 9 bln hujung blnni..tp belum tumbuh gg lg..huhu. Tanda2 nk tumbuhpn x nampak lg.. Lambat agknya anak sy tumbuh gg

Offline iman zahra

  • Peniaga
  • Berlian
  • *
  • Posts: 2807
  • Suka? +2/-0
  • <FB> shida zahraa closet
Re: Umur Berapa Bulan Bayi anda Tumbuh GIGI?
« Reply #27 on: September 18, 2013, 08:14:06 AM »
Anak sy nk msk 9 bln hujung blnni..tp belum tumbuh gg lg..huhu. Tanda2 nk tumbuhpn x nampak lg.. Lambat agknya anak sy tumbuh gg
9 bulan dah pandai apa kak?
contoh dah jalan ke dah ckp ke..
kalu yg ni semua cepat salah satu mesti lambat
MENJUAL SEGALA KELENGKAPAN IBU DAN ANAK DENGAN HARGA BERPATUTAN..
FB -  shida zahraa closet
Page - Little Zahraa Store
whatapp : 011 26874 861

Offline iman zahra

  • Peniaga
  • Berlian
  • *
  • Posts: 2807
  • Suka? +2/-0
  • <FB> shida zahraa closet
Re: Umur Berapa Bulan Bayi anda Tumbuh GIGI?
« Reply #28 on: September 18, 2013, 08:14:35 AM »
nak OTT...
anak anda menangis keluar air mata umur berapa?
MENJUAL SEGALA KELENGKAPAN IBU DAN ANAK DENGAN HARGA BERPATUTAN..
FB -  shida zahraa closet
Page - Little Zahraa Store
whatapp : 011 26874 861

Offline paefaizah

  • Topaz
  • *
  • Posts: 98
  • Suka? +0/-0
  • i love my family
Re: Umur Berapa Bulan Bayi anda Tumbuh GIGI?
« Reply #29 on: September 18, 2013, 08:20:23 AM »
anak saya umur setahun baru tumbuh gigi..itu pun 2 batang kat bawah.. ni dah masuk setahun 2bln belum Nampak lg gigi yg lain.. tp dia 9bln dah jalan tegap..


Offline Garthis_NieZa

  • Topaz
  • *
  • Posts: 67
  • Suka? +0/-0
Re: Umur Berapa Bulan Bayi anda Tumbuh GIGI?
« Reply #30 on: September 18, 2013, 10:26:38 AM »
9 bulan dah pandai apa kak?
contoh dah jalan ke dah ckp ke..
kalu yg ni semua cepat salah satu mesti lambat
Ank sy sekarangni suka bercakap je. Tah apa yg dibebelkan pn xtaula..hehe. Tp 2la dia suka menggigit brg2 mcm gatal gusi. Bila tgk xdelak nmpk mcm nk tmbuh gg

Offline iman zahra

  • Peniaga
  • Berlian
  • *
  • Posts: 2807
  • Suka? +2/-0
  • <FB> shida zahraa closet
Re: Umur Berapa Bulan Bayi anda Tumbuh GIGI?
« Reply #31 on: September 18, 2013, 10:30:20 AM »
Ank sy sekarangni suka bercakap je. Tah apa yg dibebelkan pn xtaula..hehe. Tp 2la dia suka menggigit brg2 mcm gatal gusi. Bila tgk xdelak nmpk mcm nk tmbuh gg
myb pandai ckp dulu kot
MENJUAL SEGALA KELENGKAPAN IBU DAN ANAK DENGAN HARGA BERPATUTAN..
FB -  shida zahraa closet
Page - Little Zahraa Store
whatapp : 011 26874 861

Offline mummyred

  • Topaz
  • *
  • Posts: 25
  • Suka? +0/-0
Re: Umur Berapa Bulan Bayi anda Tumbuh GIGI?
« Reply #32 on: September 18, 2013, 11:23:55 AM »
anak sy tumbuh gigi ms umur dia 1thn 2mggu..skali klua 2btg belah bawah skaligus  n dia pandai jln ms umur 11bln...

Offline annie_ann

  • Nilam
  • *
  • Posts: 437
  • Suka? +1/-0
Re: Umur Berapa Bulan Bayi anda Tumbuh GIGI?
« Reply #33 on: September 18, 2013, 04:08:42 PM »
berapa bulan naik gg pasang2 ni..
org kata kalu gg naik dulu, lambat ckp ye

Ikut anak la kot,kalau jenisnya naik gg pasang2,anak me umur 9 bln lbh br tumbuh gg,merangkak pun ✗ lagi ni,tp dh duduk..betul la,selalu dgr,kalau gg naik dulu,lambat jln,anak me pergerakan ni lambat sikit,tapi mulut becok,nyanyi2,menjerit mmg hobi,kalau bwk g tempat org rmi,lg la suka jerit2 tegur sana sini,kdg segan,sekali menjerit,org suma pandang,suara dh la besar,malas sikit anak me ni,bila ajak jalan,tatih sambil kita pimpin 2belah tangan,dilembik2 kan aje kaki nye tu,bila tgh menjulur,kami semua ✗ nak pandang muka die,kalau pandang,die brhnti,rengek2 suh ambik..

Sharing is Caring

Offline annie_ann

  • Nilam
  • *
  • Posts: 437
  • Suka? +1/-0
Re: Umur Berapa Bulan Bayi anda Tumbuh GIGI?
« Reply #34 on: September 18, 2013, 04:12:28 PM »
myb pandai ckp dulu kot

Belum lg kot nak tumbuh tu,mungkin kot,sedar2 gigi dh tersembul ja,mcm me,xsedar pn,sbb selalu dok tgk,mcm xde gaya nk tumbuh lg,sekali bila tgh suap makan,bunyi sudu berlaga bnda keras,raba2 tgk,gigi dh keluar dh pn..

Sharing is Caring

Offline iman zahra

  • Peniaga
  • Berlian
  • *
  • Posts: 2807
  • Suka? +2/-0
  • <FB> shida zahraa closet
Re: Umur Berapa Bulan Bayi anda Tumbuh GIGI?
« Reply #35 on: September 18, 2013, 04:44:38 PM »
Ikut anak la kot,kalau jenisnya naik gg pasang2,anak me umur 9 bln lbh br tumbuh gg,merangkak pun ✗ lagi ni,tp dh duduk..betul la,selalu dgr,kalau gg naik dulu,lambat jln,anak me pergerakan ni lambat sikit,tapi mulut becok,nyanyi2,menjerit mmg hobi,kalau bwk g tempat org rmi,lg la suka jerit2 tegur sana sini,kdg segan,sekali menjerit,org suma pandang,suara dh la besar,malas sikit anak me ni,bila ajak jalan,tatih sambil kita pimpin 2belah tangan,dilembik2 kan aje kaki nye tu,bila tgh menjulur,kami semua ✗ nak pandang muka die,kalau pandang,die brhnti,rengek2 suh ambik..

Sharing is Caring
iman ada bace petua nk anak cepat jalan..
petua tradisional xtahu la betul ke tidak
MENJUAL SEGALA KELENGKAPAN IBU DAN ANAK DENGAN HARGA BERPATUTAN..
FB -  shida zahraa closet
Page - Little Zahraa Store
whatapp : 011 26874 861

Offline annie_ann

  • Nilam
  • *
  • Posts: 437
  • Suka? +1/-0
Re: Umur Berapa Bulan Bayi anda Tumbuh GIGI?
« Reply #36 on: September 18, 2013, 06:01:00 PM »
iman ada bace petua nk anak cepat jalan..
petua tradisional xtahu la betul ke tidak

Owh..nanti ce share..ƗƗɪ̣̇ƗƗɪ̣̇ƗƗɪ̣̇ ๑ˆ⌣ˆ๑ ƗƗɪ̣̇ƗƗɪ̣̇ƗƗɪ̣̇


Sharing is Caring

Offline Garthis_NieZa

  • Topaz
  • *
  • Posts: 67
  • Suka? +0/-0
Re: Umur Berapa Bulan Bayi anda Tumbuh GIGI?
« Reply #37 on: September 18, 2013, 09:26:51 PM »
Belum lg kot nak tumbuh tu,mungkin kot,sedar2 gigi dh tersembul ja,mcm me,xsedar pn,sbb selalu dok tgk,mcm xde gaya nk tumbuh lg,sekali bila tgh suap makan,bunyi sudu berlaga bnda keras,raba2 tgk,gigi dh keluar dh pn..

Harap2 anak sypn mcm 2la, sdr2 dh ada gg je..hehe. Tp walaupun belum tumbuh gg dia suka nk menggigit org. Bila geram 2 kemain nk menggigit

Offline erwinmaya

  • Topaz
  • *
  • Posts: 4
  • Suka? +0/-0
Re: Umur Berapa Bulan Bayi anda Tumbuh GIGI?
« Reply #38 on: March 06, 2014, 03:05:45 PM »
1. pertumbuhan bayi saat usia antara 4 bulan hingga 6 bulan, namun kadang pula ada yang lebih dari itu bahkan kurang.
2. Deman dapat terjadi
3. Sikat gigi tergantung kebutuhan kalau masih sedikit mungkin tidak usah dahulu
Pelangi Cake: Menyediakan Brithday Cake dan Wedding Cake di Jakarta

Offline nolyza

  • Topaz
  • *
  • Posts: 49
  • Suka? +0/-0
Re: Umur Berapa Bulan Bayi anda Tumbuh GIGI?
« Reply #39 on: March 07, 2014, 04:52:39 PM »
Ank sy umur 5 bln dh tumbuh gigi.....ada jg yg ckp lau tumbuh gigi dulu lambat jalan.tp alhamdulillah ank sy 9 bln dh jln...ank sy ni ekspres dia x de mapah. jln jatuh pas tu terus berlari....dh pandai jln br duduk.sekrg dh 1 thn 5 bln.dh sibuk nk ckp.kadang bila dgr lagu siap nyanyi tp nyanyi bahasa budak la.hihihihi.
www.mamablue84.blogspot.com

vitamin untuk seisi keluarga

Offline vitaminAlyn

  • Topaz
  • *
  • Posts: 54
  • Suka? +0/-0
    • http://www.chatchantek.blogspot.com/
Re: Umur Berapa Bulan Bayi anda Tumbuh GIGI?
« Reply #40 on: March 10, 2014, 06:45:29 PM »
berapa bulan naik gg pasang2 ni..
org kata kalu gg naik dulu, lambat ckp ye
tak juga..ada yng tumbuh gg cepat tp cepat ckp..depends on bby gak..biasa kalau tumbuh gigi pasang ats dlm umur 5/6 bulan..yang bwh plak dlm lingkgan 7/8 bulan..
Jom Terjah..MENARIK NI...

http://www.chatchantek.blogspot.com/

Offline iman zahra

  • Peniaga
  • Berlian
  • *
  • Posts: 2807
  • Suka? +2/-0
  • <FB> shida zahraa closet
Re: Umur Berapa Bulan Bayi anda Tumbuh GIGI?
« Reply #41 on: March 12, 2014, 08:41:19 AM »
9 bulan 4 batang gg
atas bawah
n da berdiri
MENJUAL SEGALA KELENGKAPAN IBU DAN ANAK DENGAN HARGA BERPATUTAN..
FB -  shida zahraa closet
Page - Little Zahraa Store
whatapp : 011 26874 861

 

Powered by EzPortal