+-

+-User

Welcome, Guest.
Please login or register.
 
 
 
Forgot your password?

Menu

Portal Ratuhati.com
Adab-adab Berforum
Mengenai Forum - FAQ
Bagaimana Mahu Mengiklan

+-Stats

Members
Total Members: 11207
Latest: raysha
New This Month: 136
New This Week: 12
New Today: 8
Stats
Total Posts: 450651
Total Topics: 7584
Most Online Today: 176
Most Online Ever: 441
(February 18, 2013, 04:28:13 PM)
Users Online
Members: 2
Guests: 98
Total: 100

Author Topic: petua kesuburan lelaki  (Read 30662 times)

Offline imanmutiara

  • Peniaga
  • Berlian
  • *
  • Posts: 3568
  • Suka? +16/-0
Re: petua kesuburan lelaki
« Reply #100 on: March 20, 2011, 10:31:40 PM »
iya miza..sbb bl dah pas urut jk angin xkuar semua akak akan rs cam angin tu tersangkut kat tekak..degil nak kuar..hehe..klu rs xsedap badan terutama kepala rs berat je mcm berangin bole la cuba muntah insyaALlah ok pas tu..ni suami akak selalu buat klu akak kdg2 xmau urut dia..hehe..


Offline mi_za

  • Berlian
  • *
  • Posts: 4240
  • Suka? +26/-0
  • ayang sayang abang untuk selamanya
Re: petua kesuburan lelaki
« Reply #101 on: March 20, 2011, 10:35:55 PM »
hehehhe..ok...miza try

Offline mami shima

  • Berlian
  • *
  • Posts: 2161
  • Suka? +4/-0
Re: petua kesuburan lelaki
« Reply #102 on: July 10, 2011, 10:35:16 AM »
shashi nk tny,ape beza fungsi vitamin himalaya speman dgn vitamin e400iu?blh mkn tanpa consult doc x?



sue_nyi

  • Guest
Re: petua kesuburan lelaki
« Reply #103 on: July 23, 2011, 11:43:34 AM »
shashi nk tny,ape beza fungsi vitamin himalaya speman dgn vitamin e400iu?blh mkn tanpa consult doc x?

hubby sue pun amik SPEMAN HIMALAYA.....ade perubahan...jd pekat sikit...harap2 ade perubahan nnt...dia amik coz kawan yang cdgkan...xconsult doktorpun sbb jual kt farmasi mcm supplemant biasa jer...kitorg cr kt guardian...

Offline nicky

  • Topaz
  • *
  • Posts: 81
  • Suka? +0/-0
Re: petua kesuburan lelaki
« Reply #104 on: July 23, 2011, 02:51:58 PM »
hubby sue pun amik SPEMAN HIMALAYA.....ade perubahan...jd pekat sikit...harap2 ade perubahan nnt...dia amik coz kawan yang cdgkan...xconsult doktorpun sbb jual kt farmasi mcm supplemant biasa jer...kitorg cr kt guardian...

SUAMI SY PON AMBIK SPEMAN..SKARANG DH STOP HAMPIR SEBULAN,COZ DH CR KT GUARDIAN (2 N 3 TEMPAT) DH TP STOK DH ABIS PLAK...HUHUHUHU....NAK BELI KT KLINIC HARGA HAMPIR 3KALI GANDA,HUSBEN CKP TAK YAH LA DULU,KITA G KT KL PLAK CR GUARDIAN LAIN..HUHUHUHU...WATSON KT AREA SINI PON TAKDE STOK...


sue_nyi

  • Guest
Re: petua kesuburan lelaki
« Reply #105 on: July 23, 2011, 04:25:53 PM »
SUAMI SY PON AMBIK SPEMAN..SKARANG DH STOP HAMPIR SEBULAN,COZ DH CR KT GUARDIAN (2 N 3 TEMPAT) DH TP STOK DH ABIS PLAK...HUHUHUHU....NAK BELI KT KLINIC HARGA HAMPIR 3KALI GANDA,HUSBEN CKP TAK YAH LA DULU,KITA G KT KL PLAK CR GUARDIAN LAIN..HUHUHUHU...WATSON KT AREA SINI PON TAKDE STOK...


nicky tgl mana?sue tgk kt guardian tmpt sue slalu ade stok..siannyer...

Offline nicky

  • Topaz
  • *
  • Posts: 81
  • Suka? +0/-0
Re: petua kesuburan lelaki
« Reply #106 on: July 23, 2011, 07:56:19 PM »
sy tinggal area shah alam....dh g subang parade giant n 2tempat agi....
pusing2 cr guardian,xtau mane dh nak cr...rata2 xde stok....entah nape ar guardian ni...

Offline mrsLY

  • Delima
  • *
  • Posts: 608
  • Suka? +1/-0
Re: petua kesuburan lelaki
« Reply #107 on: July 23, 2011, 10:21:39 PM »
SUAMI SY PON AMBIK SPEMAN..SKARANG DH STOP HAMPIR SEBULAN,COZ DH CR KT GUARDIAN (2 N 3 TEMPAT) DH TP STOK DH ABIS PLAK...HUHUHUHU....NAK BELI KT KLINIC HARGA HAMPIR 3KALI GANDA,HUSBEN CKP TAK YAH LA DULU,KITA G KT KL PLAK CR GUARDIAN LAIN..HUHUHUHU...WATSON KT AREA SINI PON TAKDE STOK...

saya pon mencari speman jugak di guardian siang tadi dan tak de stok...ataupon memang dah tak kuar stok baru ke??tak try la plak tadi cari kat guardian satu lagi

Offline kirana

  • Nilam
  • *
  • Posts: 383
  • Suka? +0/-0
Re: petua kesuburan lelaki
« Reply #108 on: July 24, 2011, 12:01:13 AM »
salam sume..

nak kongsi petua..petua nie sy dpt masa google kt internet ttg sorg akak nie somi die de mslah sperma kurang..petua nie dpt menambah kuantiti sperma & memekatkan air mani..

rebus kulit kayu manis dlm 2 3 batang..agak2 air dah kuning sikit mcm air teh,matikan api..then bagi suami minum diiringi selawat tiap2 hari..

sue_nyi

  • Guest
Re: petua kesuburan lelaki
« Reply #109 on: July 24, 2011, 12:47:19 AM »
sy tinggal area shah alam....dh g subang parade giant n 2tempat agi....
pusing2 cr guardian,xtau mane dh nak cr...rata2 xde stok....entah nape ar guardian ni...


sue pun tgl kt shah alam..baru je beli kt guardian kompleks pkns shah alam. try la gi tgk...hihi..laris pulak speman himalaya yer...skang ade sale sikit dlm RM39.90 xsilap..sblm ni RM 40+++..harap ade stok lg la..sbb sue baru beli hari khamis..hihi...

saya pon mencari speman jugak di guardian siang tadi dan tak de stok...ataupon memang dah tak kuar stok baru ke??tak try la plak tadi cari kat guardian satu lagi

mrsly tgl mana? sue ade jumpe kt farmasipun ade jual..tp tgk farmasi jgk la...kt plaza alam central shah alam ade jual...apple green nama farmasi tuh...cuma mahal sikit dr guardian xsilap....

*hubby sue tak pnh check doktor lg..n tak tahu la dia ade prob ke x...cuma dia gtau kwn dia mani kurang pekat..so kwn dia suggest......xpe ke dia mkn?kwn dia ckp supplement biasa je utk tenaga n sperm...hmmm....terpk lak arini...setakat nih sue tahu sue yg ade PCOS...hubby sue lom check ape2 lg.....huhuhu
« Last Edit: July 24, 2011, 12:57:32 AM by nurryama »

Offline mami shima

  • Berlian
  • *
  • Posts: 2161
  • Suka? +4/-0
Re: petua kesuburan lelaki
« Reply #110 on: July 24, 2011, 07:12:07 AM »
hubby sue pun amik SPEMAN HIMALAYA.....ade perubahan...jd pekat sikit...harap2 ade perubahan nnt...dia amik coz kawan yang cdgkan...xconsult doktorpun sbb jual kt farmasi mcm supplemant biasa jer...kitorg cr kt guardian...

sue:o..yeke?ok,thanks sue..br nk bg suami try,mana tau ada perubahan..



sue_nyi

  • Guest
Re: petua kesuburan lelaki
« Reply #111 on: July 24, 2011, 09:30:32 AM »
sue:o..yeke?ok,thanks sue..br nk bg suami try,mana tau ada perubahan..


hubby sue gtau ubat dia manis je...so xdela ssh nk mkn..mcm budak2 jer mkn ubat...ubatnyer color pink lg..hihihi....

Offline nbadriah85

  • Nilam
  • *
  • Posts: 364
  • Suka? +1/-0
  • aku sentiasa berdoa agar dikurniakan zuriat~
Re: petua kesuburan lelaki
« Reply #112 on: September 02, 2011, 02:06:42 AM »
Ada tak sesiapa boleh tolong bad belikan pil speman ni? Sbb area bad semua rakde stok speman, smpi aritu bad pergi stokis dekat mid valley pon takde stok, katanya speman tgh nk tukar pacjaging baru, lg 2,3 bulan baru ada.... Sedih betoll!! Tolong yer kawan2...

Offline nadiahafeez

  • Zamrud
  • *
  • Posts: 149
  • Suka? +0/-0
  • syg sayang abg
Re: petua kesuburan lelaki
« Reply #113 on: September 28, 2011, 04:04:52 PM »
PIL SPEMAN NIE BERFUNGSI UTK PENGELUARAN AIR MANI KE?

Offline pijah@apit

  • Zamrud
  • *
  • Posts: 146
  • Suka? +0/-0
  • Mummy kpd Baby Riezki...
Re: petua kesuburan lelaki
« Reply #114 on: October 02, 2011, 02:07:05 PM »
salam...malu plak nk cite...kite da 1thn kawin & lum pregnant lg...lum g check doc lg..ehm..kdg2 kite rse mase bersama dgn suami, air mani die kluar smula...mcm cair sket..so itu kategori ade masalah ksuburan lelaki ke..?

Offline vanillaven0m

  • Nilam
  • *
  • Posts: 302
  • Suka? +0/-0
Re: petua kesuburan lelaki
« Reply #115 on: October 03, 2011, 12:38:31 PM »
Hubby V x merokok, tapi motility sperma memang masih low. Hari tu doc kata, kurangkan pakai jeans, hubby mmg selalu pakai jeans, sekarang kat dalam rumah dah mula bermesra pakai kain pelekat.

Hubby V makan supplement tribestan, so far dah 2 bulan makan, perubahan? Air mani hubby semakin pekat tapi motility so-so je...hmmmm maybe ubat tu x full effect lagi kot? Kena sabar sikit ni...only time will tell

Offline nadiahafeez

  • Zamrud
  • *
  • Posts: 149
  • Suka? +0/-0
  • syg sayang abg
Re: petua kesuburan lelaki
« Reply #116 on: October 03, 2011, 01:07:11 PM »
V beli supplement tribestan kat mana ye?berapa harga nya

Offline vanillaven0m

  • Nilam
  • *
  • Posts: 302
  • Suka? +0/-0
Re: petua kesuburan lelaki
« Reply #117 on: October 05, 2011, 12:06:08 AM »
Hi nadiahafeez,

Hubby V beli kat gleaneagles sbb doc tuan tu yg recommend hubby V utk ambil. Masa tu pun hubby buat sperm test, pastu dpt tau sperm motility low...Kalau x silap 60 capsules, RM 60...nnt V double check ngan hubby ye :)

Offline nadiahafeez

  • Zamrud
  • *
  • Posts: 149
  • Suka? +0/-0
  • syg sayang abg
Re: petua kesuburan lelaki
« Reply #118 on: October 06, 2011, 09:46:31 AM »
ok V..nk kena g cari jugak la..

Offline nadiahafeez

  • Zamrud
  • *
  • Posts: 149
  • Suka? +0/-0
  • syg sayang abg
Re: petua kesuburan lelaki
« Reply #119 on: October 18, 2011, 03:57:23 PM »
Hi V...
Macam mana perkembangan hubby V lepas makan supplement tribestan tu?
semakin ok ke?

Offline vanillaven0m

  • Nilam
  • *
  • Posts: 302
  • Suka? +0/-0
Re: petua kesuburan lelaki
« Reply #120 on: October 19, 2011, 05:55:31 PM »
Hi V...
Macam mana perkembangan hubby V lepas makan supplement tribestan tu?
semakin ok ke?

Ok sikit lah, sebab hubby ni malas ambil supplement, selalu ponteng ambil supplement, patut dah habis dah 2 kotak, baru habis 1 kotak je...boleh? :(

Sedey la ni...

Offline nadiahafeez

  • Zamrud
  • *
  • Posts: 149
  • Suka? +0/-0
  • syg sayang abg
Re: petua kesuburan lelaki
« Reply #121 on: October 20, 2011, 05:00:51 PM »
YAKA...KENA PAKSA DIA MAKAN GAK LA..KALO XRUGI LA....hihihi

lydianajihah

  • Guest
Re: petua kesuburan lelaki
« Reply #122 on: October 20, 2011, 06:00:14 PM »
paling mudah.. dan yang boleh consume bersama ialah asid folik.
isteri telan 1, bagi suami 1 juga.
asid folik ini mempertingkatkan kualiti sperma lelaki.

Offline gurl_x

  • Zamrud
  • *
  • Posts: 208
  • Suka? +0/-0
Re: petua kesuburan lelaki
« Reply #123 on: October 20, 2011, 10:50:54 PM »
makan bawang pun boleh menambahkan air mani suami kan?

Offline nadiahafeez

  • Zamrud
  • *
  • Posts: 149
  • Suka? +0/-0
  • syg sayang abg
Re: petua kesuburan lelaki
« Reply #124 on: October 23, 2011, 04:01:05 PM »
lydianajihah: yaka dengan bagi hubby kita try asid folic boleh mempertingkatkan kualiti or kuantiti sperma lelaki?
gurl_x: bendi pun boleh jugak..telur ayam kg+madu pun ok..

 

Powered by EzPortal