+-

+-User

Welcome, Guest.
Please login or register.
 
 
 
Forgot your password?

Menu

Portal Ratuhati.com
Adab-adab Berforum
Mengenai Forum - FAQ
Bagaimana Mahu Mengiklan

+-Stats

Members
Total Members: 11215
Latest: jannahbella
New This Month: 144
New This Week: 20
New Today: 6
Stats
Total Posts: 450948
Total Topics: 7587
Most Online Today: 162
Most Online Ever: 441
(February 18, 2013, 04:28:13 PM)
Users Online
Members: 6
Guests: 96
Total: 102

Author Topic: PANGKOR  (Read 8684 times)

Offline eyza82

  • Nilam
  • *
  • Posts: 432
  • Suka? +1/-0
  • Moga Allah kabulkan doa kami.... Amin......
Re: PANGKOR
« Reply #25 on: December 06, 2010, 01:34:40 PM »
Salam zue.. eyza hari tu masa 1st anniversary gi pangkor... kitaorg pg naik bas jer sbb takut nak tgglkan keta lama2 kat jetty.... eyza masa tu dok kat sunset chalet.. smlm RM 75 jer.... tapi masa eyza gi hujan ribut... laut mmg bergelora giler time tu.. terbantut hajat kitaorg nak gi snorkeling.... pastu kitaorg sewa teksi, minta pakcik tu bawa gi jalan2 kat sana.. bayar rm50. tapi ok la.. pangkor ni kecik jer..pusing2 kat situ jgk.... yg best sekali bila pg kilang makanan laut.. cam nak borong semua.. :)


Offline nafiesa

  • Delima
  • *
  • Posts: 931
  • Suka? +3/-0
  • saya sayang abang..muaaahhhh
    • http://diana-creative.blogspot.com
Re: PANGKOR
« Reply #26 on: December 06, 2010, 02:04:12 PM »
kalau g bulan ni ok ker?kan musim hujan nih... ::)
anda sukakan crochet...jom tempah dengan saya sekarang...berbaloi-baloi.jom ke blog saya

http://diana-creative.blogspot.com

Offline ~ zue~

  • Nilam
  • *
  • Posts: 287
  • Suka? +1/-0
Re: PANGKOR
« Reply #27 on: December 06, 2010, 02:04:28 PM »
btul tu eyza...mmg best...zue sewa motor keliling pulau...sampai hangit motor kitorg sbb naik turun bukit....hahaha...

Offline ~ zue~

  • Nilam
  • *
  • Posts: 287
  • Suka? +1/-0
Re: PANGKOR
« Reply #28 on: December 06, 2010, 02:05:08 PM »
ok nafiesa...zue baru g sabtu n ahad semalam...mmg best

Offline eyza82

  • Nilam
  • *
  • Posts: 432
  • Suka? +1/-0
  • Moga Allah kabulkan doa kami.... Amin......
Re: PANGKOR
« Reply #29 on: December 06, 2010, 02:05:33 PM »
eyza x berani sewa motor sbb kami dua2 bulat.. takut meletup tayar motor tu.. :)


Offline senja

  • Nilam
  • *
  • Posts: 411
  • Suka? +0/-0
Re: PANGKOR
« Reply #30 on: December 06, 2010, 02:13:46 PM »
senja:tinggal khemah camtu xpe ke...orang xusik barang2 kita?

pastukan nak berkayak tu memang best...tapi asben kita lak xleh...kaki dia xkuat kesan xciden dulu :(

ok ja..sebab ada org jg kt kemsite tuh..cuma bwk barang berharga bersama lah..kayak guna tangan lah sayang..kaki kasi dok dndiam kt bwh..hihiih

Offline Nicha

  • Delima
  • *
  • Posts: 623
  • Suka? +3/-0
  • ::...Lepak + gosip +++ kawan cYbeR..::
Re: PANGKOR
« Reply #31 on: December 10, 2010, 01:47:18 AM »
Nicha pernah pergi pangkor bln 8/2009.
Kami menginap di Pangkor Island Beach Resort.
Ok la pangkor ni..cuma makanan di Hotel agak mahal sikit.
Kalu nak kuar boleh sewa van..pun agak mahal sikit..
makanan di luar @ gerai2 makan murah dan seafood pun fresh.
Boleh jln2 sekeliling pulau dan bg burung Enggang mkn.. di pangkor burung ni la yg paling glamour.
Pg2 ada org dtg ketuk pintu bilik and bg jadual aktiviti yg dianjurkan pihak hotel. Yg penting pintu bilik kena selalu kunci kalu tak monkey curik masuk bilik..bahaya tp cute..
50% naUghTy + 50% NiCE...
hiks..hiks
:P



Offline cheesecake

  • Berlian
  • *
  • Posts: 1745
  • Suka? +7/-0
  • ^.^
Re: PANGKOR
« Reply #32 on: December 19, 2010, 09:16:48 PM »
dah pergi khamis-sabtu lepas..
saya suka! (mungkin saya mmg suka tempat yg indah! ;))
stay kat resort..dsenja beach resort..baru buka resort ni..
buka pintu bilik terus lari pi laut  :D
pantainya pon privacy sikit sebab dia kat teluk nipah sebelah hujung sekali..
cuma saya pi time cuti sekolah..
jadinya,semua pon melambung2 dari segi RM..
bujet besar sikit padahal pulau kecik je..hehe..
my daughter pon enjoy..  ;D
asik pi main buai pokok tu..main pasir..mandi laut..hehe..
bulan 12 mmg time hujan..tapi syukur lah tak 24 jam hujan..
lepas pukul 5 ptg ke atas mmg hujan gerimis..tak lebat pon..
tp saya tak dapat buat aktiviti lasak sbb keadaan ibu dan baby..heheh..

Offline hasrisa

  • Berlian
  • *
  • Posts: 3761
  • Suka? +7/-0
Re: PANGKOR
« Reply #33 on: December 19, 2010, 09:59:19 PM »
wah wah..
sha..sila lah tepek gambau
nak tengok keindahan pangkor
lebih 5 tahun tak jejak kesana tu

Offline cheesecake

  • Berlian
  • *
  • Posts: 1745
  • Suka? +7/-0
  • ^.^
Re: PANGKOR
« Reply #34 on: December 19, 2010, 10:29:46 PM »
wah wah..
sha..sila lah tepek gambau
nak tengok keindahan pangkor
lebih 5 tahun tak jejak kesana tu

hehe..kat fb jer kot kak..pastu kat blog..
hahaha.. :P

Offline ArOn

  • Berlian
  • *
  • Posts: 2338
  • Suka? +16/-0
Re: PANGKOR
« Reply #35 on: December 19, 2010, 10:47:41 PM »
dah pergi khamis-sabtu lepas..
saya suka! (mungkin saya mmg suka tempat yg indah! ;))
stay kat resort..dsenja beach resort..baru buka resort ni..
buka pintu bilik terus lari pi laut  :D
pantainya pon privacy sikit sebab dia kat teluk nipah sebelah hujung sekali..
cuma saya pi time cuti sekolah..
jadinya,semua pon melambung2 dari segi RM..
bujet besar sikit padahal pulau kecik je..hehe..
my daughter pon enjoy..  ;D
asik pi main buai pokok tu..main pasir..mandi laut..hehe..
bulan 12 mmg time hujan..tapi syukur lah tak 24 jam hujan..
lepas pukul 5 ptg ke atas mmg hujan gerimis..tak lebat pon..
tp saya tak dapat buat aktiviti lasak sbb keadaan ibu dan baby..heheh..

Wah best tu, akak tahun ni tk berkesempatan pergi Pangkor, blh kata pulau tahunan gak tuh, cik asben suka ke sinun...ada tmpt baru buka eh...tepek ler sekeping 2 gambar huhuhuhu

Offline Lady of Leisure

  • Berlian
  • *
  • Posts: 4548
  • Suka? +17/-0
  • :-)
    • Little Parlour
Re: PANGKOR
« Reply #36 on: December 19, 2010, 10:48:46 PM »
heh mumyalya, nanti tempek kat blog banyak2 tau...i tak penah sampai pangkor lagi huhu..
air jernih tak?
No matter how long the WINTER, SPRING is sure to follow! :-)
http://arena184.blogspot.com/

Offline cheesecake

  • Berlian
  • *
  • Posts: 1745
  • Suka? +7/-0
  • ^.^
Re: PANGKOR
« Reply #37 on: December 19, 2010, 10:57:33 PM »
kak nora..
nanti le i tepek eh..hehe..
ha ah,resort baru..hujung teluk nipah,baru operasi 4@5 bulan kot..
nasib baik ler pi jengah forum sebelah..dpt tau yg teluk nipah tgh
ada construction dan tempat agak tak bersih..
so resort kat hujung ni tak terjejas..hehe


lady..
ok..hehe..
for me yg tak pernah pi pulau ni,jernih la air dia.. ;D
tapi hubby kata tak sejernih pulau perhentian (saja bakar hati wife dia :P)
gamat @ timun laut agak bergelimpangan kat situ..hehe

Offline ArOn

  • Berlian
  • *
  • Posts: 2338
  • Suka? +16/-0
Re: PANGKOR
« Reply #38 on: December 19, 2010, 11:01:23 PM »
kak nora..
nanti le i tepek eh..hehe..
ha ah,resort baru..hujung teluk nipah,baru operasi 4@5 bulan kot..
nasib baik ler pi jengah forum sebelah..dpt tau yg teluk nipah tgh
ada construction dan tempat agak tak bersih..
so resort kat hujung ni tak terjejas..hehe


lady..
ok..hehe..
for me yg tak pernah pi pulau ni,jernih la air dia.. ;D
tapi hubby kata tak sejernih pulau perhentian (saja bakar hati wife dia :P)
gamat @ timun laut agak bergelimpangan kat situ..hehe

Bab kejernihan pantai kan....mmg pulau-2 belah terengganu sangat cantik, Tioman pun juga...pangkor kira boleh lah....tp menurut member akak pulau kt sipadan mmg mengancam jiwa...*mengaruk jiwa jer bila tgk gambar2 yg dia ambil....

Offline Lady of Leisure

  • Berlian
  • *
  • Posts: 4548
  • Suka? +17/-0
  • :-)
    • Little Parlour
Re: PANGKOR
« Reply #39 on: December 19, 2010, 11:05:14 PM »
erkk, timun laut bergelimpangan? boleh tangkap ke? hehe..
pulai sipadan tu sudah almaklum kecantikan dia kan.. :)
No matter how long the WINTER, SPRING is sure to follow! :-)
http://arena184.blogspot.com/

Offline cheesecake

  • Berlian
  • *
  • Posts: 1745
  • Suka? +7/-0
  • ^.^
Re: PANGKOR
« Reply #40 on: December 19, 2010, 11:06:54 PM »
Bab kejernihan pantai kan....mmg pulau-2 belah terengganu sangat cantik, Tioman pun juga...pangkor kira boleh lah....tp menurut member akak pulau kt sipadan mmg mengancam jiwa...*mengaruk jiwa jer bila tgk gambar2 yg dia ambil....

kan kak..hubby pon cakap.."ni tak cukup jernih ni yang"
masa sha dah terjerit2 tgk kejernihan air tu..haha
maklumla,selalu tgk pantai selat melaka.. :D :D
sha mmg geram nak pi Tioman..siap kau! wakaka..

Offline cheesecake

  • Berlian
  • *
  • Posts: 1745
  • Suka? +7/-0
  • ^.^
Re: PANGKOR
« Reply #41 on: December 19, 2010, 11:09:53 PM »
erkk, timun laut bergelimpangan? boleh tangkap ke? hehe..
pulai sipadan tu sudah almaklum kecantikan dia kan.. :)

ishh..tak berani..dia keluar kan lidah..ke gigi..
tolak balik ke laut..
pastu hilang ditelan ombak..kuikui
sipadan cantik sangat kan!!berangan jap  ::)

Offline Lady of Leisure

  • Berlian
  • *
  • Posts: 4548
  • Suka? +17/-0
  • :-)
    • Little Parlour
Re: PANGKOR
« Reply #42 on: December 19, 2010, 11:36:34 PM »
ishh..tak berani..dia keluar kan lidah..ke gigi..
tolak balik ke laut..
pastu hilang ditelan ombak..kuikui
sipadan cantik sangat kan!!berangan jap  ::)

cam ganas jer gamat tu siap keluar gigi.. hehe.. agaknya sekarang musim dia kot kan..
No matter how long the WINTER, SPRING is sure to follow! :-)
http://arena184.blogspot.com/

Offline ~ zue~

  • Nilam
  • *
  • Posts: 287
  • Suka? +1/-0
Re: PANGKOR
« Reply #43 on: December 20, 2010, 07:34:45 AM »
heh mumyalya, nanti tempek kat blog banyak2 tau...i tak penah sampai pangkor lagi huhu..
air jernih tak?

lady air dia mmg jernih..tp mukin kalau belah pulau pantai timur lg jernih kut...kalau pandai leh g snorkeling....zu x join pun sbb baby ader....tp husband p...dia kt batu karang dia mmg cantik sgt...

Offline fiza umisofie

  • Moderator (Board)
  • Berlian
  • *
  • Posts: 3957
  • Suka? +18/-0
  • Ketua bidadari suami di syurga nanti.Insya Allah!
    • cerita umisofie
Re: PANGKOR
« Reply #44 on: December 20, 2010, 07:47:48 AM »
lamanya tak pergi pangkor...
last saya pergi pangkor, masa mengandungkan anak kedua.
sekarang anak kedua dah nak masuk 5 tahun.....
teringin pulak nak pergi lagi...tapi, bila mengenangkan anak2 yg kecik ni, susah nak bawa, terus jadi tak teringin.....huhuhu
cerita keluarga dan anak2 saya di sini:
http://umisofie.blogspot.com

tempat saya simpan resepi:
http://blogsimpanresepi.blogspot.com/

Offline Lady of Leisure

  • Berlian
  • *
  • Posts: 4548
  • Suka? +17/-0
  • :-)
    • Little Parlour
Re: PANGKOR
« Reply #45 on: December 20, 2010, 09:00:49 AM »
lady air dia mmg jernih..tp mukin kalau belah pulau pantai timur lg jernih kut...kalau pandai leh g snorkeling....zu x join pun sbb baby ader....tp husband p...dia kt batu karang dia mmg cantik sgt...

hehe lady boleh swim tapi tak berani kalau kat laut.. :D
No matter how long the WINTER, SPRING is sure to follow! :-)
http://arena184.blogspot.com/

Offline ~ zue~

  • Nilam
  • *
  • Posts: 287
  • Suka? +1/-0
Re: PANGKOR
« Reply #46 on: December 20, 2010, 09:43:44 AM »
hahahhaha...lady dia bg life jacket...dont wory...hehehehhehe

Offline mamascorpio

  • Berlian
  • *
  • Posts: 4343
  • Suka? +14/-0
Re: PANGKOR
« Reply #47 on: December 20, 2010, 07:10:01 PM »
sama lar saya pon.. boleh pasang angan2 ajer..
plan nak bercuti bulan depan..  tapi quarter end pulak..
quarter end nih production sibuk, saya dan husband kerja
sykt logistic pon sibuk ler.. hadoi.. pulau sipadan tur
mmg boleh dream ajer la..

 

Offline HaNa

  • Moderator (Board)
  • Berlian
  • *
  • Posts: 1500
  • Suka? +23/-0
  • To know me is to love me
    • http://hanaseman.blogspot.com/
Re: PANGKOR
« Reply #48 on: December 26, 2010, 10:17:02 AM »
Saya pergi Pangkor time induksi tahun 2003, 7 tahun dah tu. Induksi 3 minggu, dok Coral Bay Resort. Kat area tu pantai tak cantik sangat. Tapi tiap2 hari gi meronda ngan member2. Kejap naik van, kejap sewa basikal, kejap sewa motor. Time pergi tu tengah diskaun feri, RM4 pergi balik.makan kat hotel jerlah sebab induksi kan. Sempatlah pergi island tour, pergi kat replika tembok besar China, kota belanda.

Sebelum gi pangkor saya dah pergi tioman, Kapas.. So snorkeling kat Pangkor tu macam kureng sikit lah. But bagi yang tak pernah pergi pulau belah Pantai Timur, diorang enjoy lah.

tetiba hasben usul nak gi pangkor hujung bulan Jan nanti. hasben belum pernah jejak Pangkor lagi. Teringin sangat dia nak pergi. Plan nak pergi area Teluk Nipah, sebab orangk ata area tu pantai dia cantik, tengah survey chalet.. Kami suka dok chalet jer, sebab chalet confirm tepi pantai.

Ada idea tak chalet apa yang best.. dekat dengan pantai yang cantik, makanan senang dapat, transport senang dapat.

Story of breastfeeding, parenting and my family.
sila klik http://hanaseman.blogspot.com/

Offline cheesecake

  • Berlian
  • *
  • Posts: 1745
  • Suka? +7/-0
  • ^.^
Re: PANGKOR
« Reply #49 on: January 09, 2011, 01:45:58 PM »
Plan nak pergi area Teluk Nipah, sebab orangk ata area tu pantai dia cantik, tengah survey chalet.. Kami suka dok chalet jer, sebab chalet confirm tepi pantai.

Ada idea tak chalet apa yang best.. dekat dengan pantai yang cantik, makanan senang dapat, transport senang dapat.



kak..area teluk nipah yg kat tengah2 tu tgh ada constraction tau..
tempat agak tak bersih dan berhabuk..
saya pi haritu pon duduk area hujung teluk nipah..
jauh sikit la dari tempat2 teksi tu..
tapi bersih dan sikit privacy (sebelah teluk dalam)

 

Powered by EzPortal